Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
Debat
6. januar 2010

En underlig avis

Søren Krarup, MF (DF)

Den 4.januar havde Information en fortræffelig og rammende artikel om 'Barnebruden fra Yemen', en afslørende skildring af det islamiske kvindesyn, der betyder en systematisk fornedrelse af kvinden med hertil hørende vold, voldtægt og undertrykkelse.

Den 5.januar har Information en forbitret kritik af bl.a. mig og Dansk Folkeparti, fordi vi har støttet Lars Hedegaards kritik af det islamiske kvindesyn, der betyder en systematisk fornedrelse af kvinden med hertil hørende vold, voldtægt og undertrykkelse.

Noget tyder på, at på Information ved den ene hånd ikke, hvad den anden gør. Forargelsen over Lars Hedegaard er lige så tom, som den er overfladisk. Nuvel, han har brugt et klodset og firkantet sprog. Han har ikke sikret sig, at disse ramsaltede bemærkninger ikke blev misbrugt af dem, han talte med. Han har undladt at indskærpe forskellen på kritik af islams kvindesyn og af muslimer.

Men indholdet af hans ord svarer ganske til indholdet af 'Barnebruden fra Yemen'. Det svarer også til sura 4 i koranen. Lars Hedegaard ved faktisk, hvad han taler om.

Er der nogen på Information, der ved det?

Forsvar for de svage

Geoffrey Cain, Hellerup

Ifølge terrorforsker Ann-Sophie Hemmingsen (28. december) bygger islamisternes overbevisning på »at der er nogen, der er svagere end andre, der er nogle, som bliver udnyttet her i verden, og dem skal man forsvare«.

I 2008 stenede somaliske islamister den 13-årige Acho Ducholow til døde, fordi hun havde anmeldt en voldtægt. Blandt de 50 mænd, der var udtaget til at forestå steningen, var de tre mænd, der havde voldtaget hende. Bare de havde talt med Ann-Sophie Hemmingsen først.

Hvad med børnene?

Per Jensen, Nordborg

Alle partier har i dag en politisk korrekt miljøprofil angående infrastrukturen for at tækkes nye vælgere. Hele tiden hører man landets partiledere knævre om nye ting, der skal bygges miljørigtigt. Hvorfor tærer de så stadig græsset og landbrugsejendomme væk med asfalt og bygningsaffald på mere planlagte motorveje uden cykelstier og arkitektoniske ejendomme for rigmænd? Hvad med en politik, som er til for børnene.?

F.eks. har vi allerede et net af jordveje og stier ud til naturskønne skovbørnehaver, spejderhytter og andre bygninger ude i det grønne, som kan bruges til at undervise vores fremtidige arbejdskraft. Brugbare huse skal ikke rives ned, som Ungdomshuset blev det, bare så at pamperne kan iværksætte tårnhøj leje og private veje, der ikke kan betales af menigmand og deres kommende børn.

Udstyk overalt i landet med cykelstier, restaurér hele vejnettet og bevar det vi har.

Måske ser vores huse så gamle og umoderne ud, men vi er så ikke de værste miljøsvin...!

Tro og overtro

Jacob Gjedde, Valby

Hvis jeg ellers har forstået lederen den 5. januar korrekt, så er budskabet, at ateister ikke kan nøjes med at konstatere, at 1) religion er overtro, og 2) at religiøse mennesker kan finde på at begå mord og terror på grund af religion. Grunden skulle være, at ateisterne i samme åndedrag er nødt til at forholde sig til skribentens ide om 'ånd'.

Begrundelsen er åbenbart, at religion indeholder muligheder for åndelig erkendelse.

Hvis en åndelig erkendelse kommer fra overtro, hvad er den så værd? Mit bud er: ingenting. Hvis det virker hårdt, så se på, hvad folk, som henter deres åndelige erkendelse i overtro, begår af idioti: muslimske terrorister, kristne abortlægemordere i USA, den katolske kirke som hævder, at kondomer spreder AIDS, Indre Missions forsøg på at 'kurere' homoseksuelle osv. osv. osv. Listen er desværre længere end pladsen tillader mig at gengive.

Vrisne oldinge...

Jytte Hasemann, Risskov

Det er ikke kun de vrisne oldinge Metz, Rehling og Larsen, der holder mig oppe, livet værd og avislæsningen i gang, men osse Villesen, Havmand, Dahlin, Aagaard, With , Voller, Syberg... nogle nævnt, ingen glemt... Indsamlingen er i gang til næste årsabonnement.

Terrormål

Ole Kløcker, Kbh. V.

Udenrigsminister Per Stig Møller mener Danmark er et fortsat terrormål.

Og det er vel ikke så sært med den krigspolitik og hadske indvandrerpolitik, Danmark fortsat gør sig til talsmand for.

Statistik

A.Feddern, Sønderborg

Det er korrekt, at defleste terrorangreb begås af muslimer. Der er dog også mange muslimer i verden. Hvis man ser på hvor få jøder, der er, og på hvor mange Israel myrder, så er der ikke statistisk belæg for at hævde, at muslimer myrder flere pr. indbygger end jøder. Man kan i den forbindelsesagtens kalde besættelseskrige for terror. Der dør ikke færre i dem, blot fordi vi deltager.

Politijustits

Peter Hess-Nielsen, København

Greenpeaceaktionen i forbindelse med gallamiddagen på Christiansborg var en fredelig og ufarlig happening.

Varetægtsfængslingen på tre uger er en total overreaktion på den stedfundne lovovertrædelse og kan kun opfattes som et forsøg på at tørre den politimæssige overvågningsfiasko af på de aktionerende.

De aktionerende har jo vedstået deres 'lovbrud', de modarbejder ikke opklaringen og de er jo ikke på nogen måde til fare for andre. Hvorfor skal de varetægtsfængsles ?

De skal selvfølgelig dømmes for deres forseelse ved en almindelig retssag. Men det kan systemet ikke vente på. Latterliggørelsen af politiets sikkerhedsarbejde skal hævnes straks.

Det er pinligt for det danske retssystem, at vi på denne måde opererer med lynjustits og hævn.

Slip dem ud

Hans Thomassen, Korsør

Jeg vil da gerne føje min underskrift til de 4o.ooo i Spanien, der ønsker de fire Greenpeace demonstranter på Christiansborg løsladt.

Jeg synes tværtimod de skulle have en belønning for muntert, fredeligt og gratis at have påvist en brist i sikkerheden. Tænk, hvad det ville have kostet at hyre et firma til at gennemgå procedurerne, måske uden at have fået øje på netop deres fidus.

Mættede forbrugere

Hans Winkel, Middelfart

Hvor er det dog befriende, at høre en ung kvindelig fremtidsforsker udtale på tv, at vi som forbrugere, i vidt omfang, er mættet, og derfor må forventes at orientere os mod mindre forbrug og højere kvalitet fremover. Forurening, klima og kvalitet skal være nøglefaktorer i alle produktionsformer fra landbrug/fødevarer over tøj til elektronik mv. Det er producenterne, der skal stilles krav til, frem for som nu, hvor kravet er rettet mod forbrugernes evne til at bedømme varen på dens udseende uanset indhold. Med et sådant nyt kodeks vil store dele af den tidligere, så ganske overflødige produktion, falde bort, og mængden i vareudbudet vil falde til gavn for alle. Den fremtidigt kunstigt skabte overproduktion bør sendes direkte til lande, der af humanitære grunde efterspørger netop disse vare.

Udbud gennem uddannelse

Ole Thorbek, Værløse

Igen efterlyser borgerlige politikere og økonomer, at efterlønnen skal afskaffes. Tusindvis af nedslidte ufaglærte arbejdere, der er beskæftiget i brancher, hvor man i fremtiden kan forvente en betydelig arbejdsløshed, skal fratages muligheden for at gå på efterløn, fordi der på andre områder, f.eks. i folkeskolen, kan forventes mangel på arbejdskraft.

Men hvorfor interesserer man sig overhovedet ikke for at uddanne flere - f.eks. skolelærere - inden for de områder, hvor der kan forventes mangel på arbejdskraft? Hvis man forbedrede forholdene og uddannelserne inden for sådanne områder, ville flere tage disse uddannelser og arbejde som f.eks. skolelærer. Selvom en afskaffelse af efterlønnen kunne få en skolelærer til at slæbe sig på arbejdet i yderligere tre år, ville hans efterfølger alligevel mangle den dag, han gik på pension. Ved at uddanne flere skolelærere, får man denne arbejdskraft i en hel generation. Hvis flere blev motiverede for at uddanne sig inden for de områder, hvor der forventes mangel på arbejdskraft, ville færre - alt andet lige - søge hen til de områder, hvor der kan forventes en højere arbejdsløshed. Det vil sikre en bedre anvendelse af den samlede arbejdskraft til gavn for samfundet.

Kalder E.T.

Arne Hoff, Helsingør

Tirsdag den 5.januar sendte DR 2 et Hollandsk dokumentarprogram om videnskabsfolk og amatører, der er optaget af at lytte efter spor af intelligent liv i universet.

Var det ikke bedre, om de lyttede efter, om der findes spor af intelligent liv på jorden, f.eks hos verdens politikere og militærfolk?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kære Søren Krarup

Først: Der er forskel. Hedegaard siger, at muslimer voldtager deres børn og familiemedlemmer. Den artikel du nævner, er om en pige, som er blevet voldtaget af hendes mand. Jo, jeg synes også det er forkert at 10-årige bliver gift væk, og at mænd må voldtage deres koner, men der er forskel på det, og på hvad Hedegaard siger. Han siger det også som om, at det er noget alle muslimer gør.

Noget andet er, at det er vigtigt, at en avis ser på alle sider af en sag - eller at den er fuldstændig objektiv.

Derudover nævner du Sura 4, og hvorvidt man har styr på sine informationer. Jeg har lige skimmet sura 4, og så vidt jeg kunne se, stod der ikke noget om, at man måtte voldtage sine børn, og ej heller om, at 10-årige kunne giftes væk. Vil du præcisere i hvilket vers det står? For du har vel styr på dine kilder?
Lige til sidst: Er du kristen? Og kender du i så fald det kristne kvindesyn? Det er klart bedre end det muslimske, men der er langtfra ligestilling. I vores danske samfund bliver der gjort meget for at skabe ligestilling - selvom det ikke er det biblen siger. Men muslimer følger selvfølgelig slavisk deres hellige bog, eller hvad?

/Morten

Sørens firkantede hedetur.
Mange véd, hvad de taler om og sætter derfor ikke verden i brand. Hedegaard og Krarup kan derimod anklages for at opildne til terrorisme, om ikke for antimuslimsk ekstremisme.