Kommentar

Nej til Irans propaganda-moské

Opråb til danskerne og den danske venstrefløj: Støt ikke stormoskeen på Vibevej - den vil blive propagandacentral for det iranske præsteregime og platform for fundamentalistisk hjernevask af utilpassede indvandrerunge
Debat
15. april 2010

Jeg skriver dette, fordi jeg føler mig klemt. Klemt mellem den danske højrefløj med Pia Kjærsgaard i spidsen, der opfatter næsten enhver muslim som potentiel terrorist, og den danske venstrefløj, som i et velment forsøg på accept af andre folkeslag overser de mest basale menneskerettigheder.

Jeg er bestyrelsesmedlem i Frit Iran, en forening af eksiliranere, der kæmper med fredelige midler for et demokratisk Iran.

Mange af os har oplevet fundamentalismens undertrykkelse på egen krop. Flere har været udsat for grov fysisk og psykisk tortur og årelange fængselsophold. Selv er jeg en af de over fem millioner iranere, der blev tvunget i eksil efter 1979.

Gennem årene har jeg oplevet følgerne af den fremmedfjendtlige stemning, som den danske højrefløj har lagt energi i at udbrede. Lad mig illustrere dette med en god ven som eksempel:

Ashkan Panjeheighalehei, også bestyrelsesmedlem i Frit Iran, blev udvist fra Danmark til Iran efter tendentiøs sagsbehandling af udlændingemyndighederne. Tre år efter lykkedes det ham på ny at flygte og forene sig med resten af sin familie i Danmark. Her fortalte han, hvordan han med blodigt tøj og håndled, der i hast var syet sammen efter et mislykket selvmordsforsøg i Kastrup lufthavn - og stik imod hospitalets anvisning - var blevet fløjet til Iran og udleveret til sine torturbødler i Teheran. Derpå måtte han gennem 23 måneders indespærring i ayatollahernes hemmelige fængsler, hvor han blev udsat for grov tortur, uden på noget tidspunkt at blive fremstillet for en domstol.

Ejet af den iranske stat

Problemet opstår, når forskellige minoritetsrettigheder støder sammen. For tiden oplever vi et skræmmende eksempel på, hvordan venstrefløjen tilsidesætter både kvinderettigheder, børnerettigheder og ytringsfrihed for at tilgodese, hvad de forestiller sig, er retten til at bevare og dyrke sin religion og kultur.

Jeg tænker på projektet om en stormoské ved navn Imam Ali, der snart skal opføres på Vibevej i København NV.

Det rystende faktum er, at Danmarks første rigtige moské både vil være finansieret og ejet af den iranske stat. Altså af et regime, som praktiserer sharialovgivning, voldtager kvinder og mænd i sine fængsler og stener og lemlæster sine borgere i fuld offentlighed.

Bag moskeen står en fond ved navn Ahl-Ul-Beyt, der allerede driver 68 andre centre for Irans præstestyre rundt om i verden. Fondens formål er at fremme Den Islamiske Republiks synspunkter, hvilket fremgår af listen over dens bestyrelsesmedlemmer, hvoraf flere er hårdkogte holocaust-benægtere.

Hvorfor tør den danske venstrefløj ikke tage en diskussion om moskeen, der dokumentbart er tiltænkt en rolle som platform for at udbrede holdninger, der ligger tæt på sharialovgivningen og legitimerer forbrydelser som amputering af arme og ben og stening af kvinder? Holdninger, som venstrefløjen i alle andre sammenhænge er kompromisløst imod, og som brutalt underminerer kvinders rettigheder, børns rettigheder, ateisters rettigheder?

Arbejder raffineret

Ved at se på de centre, Ahl-Ul-Beyt driver rundt om i verden, får man indblik i, hvad idéen er bag moskeen på Vibevej i København NV.

Fondens centre i Afrika og Asien er blevet omdrejningspunkter for at radikalisere lokale muslimer. Moskeerne betaler også løn til fattige, som konverterer til shia-islam. Til gengæld udsættes de for en religiøs undervisning, der gennemsyres af præstestyrets officielle holdninger og politiske visioner.

Aserbajdsjan har set Ahl-ul-bayts tilstedeværelse som en trussel og lukket deres center. Også i Sydafrika, Ghana, Nigeria, Thailand, Singapore og en del lande i Centralasien har man nedlagt forbud mod Ahl-ul-bayts aktiviteter.

I Vesten arbejder Ahl-Ul-Beyt mere raffineret. Udadtil fremstår centrene som fredelige steder, hvor der dyrkes sport og kultur og fejres religiøse højtider (et par steder modtager centrene statsstøtte til disse uskyldige aktiviteter). Men samtidig indsamles store summer til bygning af lignende projekter andre steder i verden, hvor der ofte prædikes en anden og langt mere radikal-fundamentalistisk praksis.

Miljøer omkring Ahlul Bayts moské i Hamborg var involveret i likvideringen af fire ledere af det Kurdiske Demokratisk Parti i Berlin i 1992. Ahlul Bayts moské i London har på lignende vis dannet ramme om hvervning af terrorister, trusler på livet mod Salman Rushdie, og udspionering af eksil-iranere.

Imamen for den kommende stormoské på Vibevej, Mehdi Khademi, arbejdede frem til 2004 i revolutionsgardisternes afdeling for ideologi, hvorefter han skiftede militærhjelmen ud med turban og blev håndplukket af præstestyret til Danmark. Han må formodes at have forbindelser til Irans berygtede efterretningstjeneste, især fordi han i revolutionsgarden arbejdede sammen med eksperter i hjernevask og rekruttering af nye medlemmer til den hellige sag.

Direkte fra præstestyret

Ahl-Ul-Beyt har til opgave at missionere for en form for islam, der får retningslinjer direkte fra præstestyret i Iran - altså fra en fundamentalistisk stat, som er berygtet for at undertrykke, ikke blot andre trosretninger, men også konkurrende udgaver af islam, herunder sunni muslimer, alaviter, moderate muslimer, sufi muslimer og sekulære muslimer, der alle udsættes for forfølgelse.

Det er disse kulsorte holdninger, der vil dominere i den nye moske.

Vi eksiliranere ser ikke denne moské som et forum, hvor muslimer frit kan udøve deres tro, men snarere som endnu et sted, der kan bruges til at udspionere os og undergrave integrationen. Efter 11. september har vi set en marginalisering af folk med muslimsk baggrund, hvor medierne primært har beskæftiget sig med os, når det har haft at gøre med blodige konflikter og sensationelle historier. I samme periode har en del af vores unge mistet ståstedet i det samfund, hvor de er født og opvokset, hvilket har gødet jorden for ekstremistiske holdninger.

Således har Hizbollah i Danmark de senere år fået større tilslutning, det samme gælder Hamas. Nu er det ayatollahernes tur til at håndplukke vores unge.

Og denne gang med støtte fra den danske venstrefløj!

Opførelsen af den nye moske drejer sig om mere end religionsfrihed og respekt for minoriteters kulturer. Den drejer sig om Irans ønske om at tilrane sig politisk-religiøs magt i Danmark og om at skabe splid og utryghed i indvandrermiljøer.

Derfor, kære venstrefløj, vågn op til virkeligheden. Det er alvor. Lyt til protesterne mod Imam Alis moske og kulturcenter.

Hussein Ferdowsipour er freelancejournalist
I dag kl. 16.00 afholder Frit Iran og en række eksiliranere en fredelig aktion foran Københavns Rådhus, hvor moskeen skal debatteres

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Claus Oreskov

Tak til Hussein Ferdowsipour for en god gennemtænkt, og oplysende artikel. Du appellerer til den utopiske venstrefløj om, at vågne op til virkeligheden – jeg er bange for at det aldrig sker. De folk som du tænker på, er nemlig dybt religiøse, og deres Gud er dem selv. Den selvforståelse de har opbyggede gennem mange år, som ”de smås beskyttere og repræsentanter for dem, der ikke bliver hørt” må du ikke tage fra dem, for det er hele deres liv, deres identitet. Det drejer sig om image pleje, og ikke andet – de virkelige levende mennesker som ”den utopiske venstrefløj” foregiver at kæmpe for, vil de i virkeligheden skide et stykke. Hvordan er det muligt? Simpelthen fordi disse skrumpehoveder lever i en indbildt verden!

Hvem er egentlig den venstrefløj, der henvises til? Hvem på denne venstrefløj går ind for, at en moske skal drives af én bestemt mulimsk retning eller stat?

Hvem har dog argumneterer for 'nødvendigheden af islam'?
Der er nogle at os som muligvis naivt argumenterer for folks ret til selv at vælge religion og dyrke denne inden for rammerne af den danske retsstat

Ja Ole Falstoft du siger det sådan set selv:
at islam er nødvendig i Danmark fordi der er muslimer - i Danmark.
Det er naivt, ja.
At regne den danske retsstat som en statisk størrelse kan vi så kalde 'planlægningsmæssigt kortsigtet'.
Vælgerbefolkningen har en sådan kort erindring. Det er sandt nok.

mvh

odd:
Det er vist dig der er naiv hvis du tror man kan forbud islam i Danmark

Claes Pedersen

Til Claus Oreskov.

Det er endnu engang ikke alle po venstreflojen der lever i en utopisk virkelighed, men du har ret en stor gruppe gor, og har ikke evnet at go igennem en selverkendelse proces, for stottede grupper alt i Sojvet Union eller Albanien, Kina, og nagtet at se den undertrykkelse der fant sted.

Alt i deres verden er sort eller hvidt ingen plads til nuancere i deres politike verdens forstoelse

Claes Pedersen Caloocan Metro Manila

Claes Pedersen

Helle E.

Der ingen po ventre flojen der onsker at en Moske skal trives i bestemt retning, men det bliver den udvilkorligt koran skoler enten modtager penge fra Wabaisterne i Saudi - Arabien eller Iran og stor del af de radikale po ventre flojen forholder sig ikke til disse problemer verden er kun sort hvid og har man en modstand imod Islam er man hojre orinteret og racist, og har ingen historisk viden at orsagen til arbejder bevagelsen skabte deres egne organisationer var den undertrykkelse, som man var udsat for fra kristendommen og der forkyndelse og indflydelse den fattige arbejder.

Samme undertrykkelse finder sted inde for Islam og er endda vare en den der fant sted her i Danmark, og det undre mig meget hvordan aktive po ventreflojen lever med denne benagtelse af reliterne og historiske kensgerninger.

Claus Oreskov

@Claes Pedersen. For mig er arbejderbevægelsen venstrefløjen, og ikke utilpassede unger fra Gentofte og omegn! Det er ikke mig der har opfunder begrebet "Den utopiske venstrefløj" det har faktisk Karl Marx og hans defination holder stædig. Vi taler om drømere og sværmere!

Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at se hvorfor terrorisme skulle få mere fodfæste fordi, der bliver bygget en stormoske.

Der er overvågning og lovgivning mod dette. Dette er vel en stormoske for alle muslimer især shia muslimer.
Der er da også masser af shiamuslimer der hverken er tilhænger af sharia eller terrorisme.

Jeg har ikke hørt nogle myndigheder som PET, advare imod denne moske.

Der er heller ikke nogen, der har forsøgt at forhindre katolske kirker, der måske kunne have en tilknytning til Irland og IRA.

Jeg har også svært ved at se hvorfor alle de problemer der bliver skitseret af forfatteren ikke kan ske i de mosker der er idag, men som bare ikke er bygget til formålet

Der er så vidt jeg har forstået, er også en sunni muslimsk stormoske på vej, skal den så også problematiseres med tilsvarende argumenter.

Hvem tror Hussein, at venstrefløjen er?

Er det venstrefløjen, som har arbejdet for, at Hussein og de andre flygtninge kan opnå indpas i det danske samfund? Er det venstrefløjen, som har forsøgt, ganske vist forgæves, at forhindre,at danske soldater skaber totalt kaos i Mellemøsten og slår folk ihjel? Er det den venstrefløj, som ingen relision har og derfor ikke fordømmer de troende? Er det venstrefløjen, som anerkender mindretal, frihedsbevægelser og demokrati overalt?

Nej! Det må være en anden venstrefløj, som Hussein skriver om og som befinder sig på højrefløjen.
Er Hussein propagandist eller måske agent for PET og CIA, næppe for Mossad - et kluntet forsøg på kontraspionage? Måske véd Hussein ikke, at venstrefløjen inden for det sidste hundrede år i flere perioder har været udsat for samme forfølgelse og behandling og er det i dag.

Hussein Ferdowsipour - Tak for artiklen, kort og godt.

Den er med til at gøre reel oplysning til det grundlag, som en dansk offentlighed kan agere fornuftigt på baggrund af.

Håber at man forstår, at der findes et segment i den danske offentlighed, som fortsat har brug for at høre fra en erfarings-baseret kilde, snarere end at drukne anliggendet i ideologisk pladder, hvis man akcepterer udtrykket...

Med venlig hilsen

Travis Malmzon

Per Diepgen:

Det er altid trist når den nyttige neger gør oprør !!!

Hussein Ferdowsipour:
Cool bidrag.
Der er nu også anstændige mennesker på højrefløjen.
Kig ind forbi Liberal Alliance: http://liberalalliance.dk/

Ole Falstoft : jeg er ikke forbuds-strateg - overhovedet. Det er derfor jeg deltager i debatter istedet for at melde mig ind i et eller andet tramp. Jeg er faktisk ikke engang 'konfirmeret' - af samme årsag.
På den anden side dæmoniserer jeg da gladeligt ideologier. Derved adskiller jeg mig ikke fra så megen anden Antifa. Den danske erfaring ang. fascisme (Poul og Svinehundene) er speciel, sen og relativt udramatisk i forhold til det meste af Europa - tænk blot på 'Mussolini og 'kapitalisterne' Hilker og 'jøderne'.
Vi slap let, måske ... men 'opgøret' er på grund af det sene tidspunkt først ved at starte, bla.a. med en diskussion som den om venstrefløjens ånd, som affødes af denne sag.
Lad os håbe det forbliver kultiveret. Det er absolut mere problematisk med Sverige, England og tildels Norge. Disse lande har INGEN indre erfaring med en fascistisk regeringsretorik og/eller praksis.
Sagen er bare at dette ønsker 'muhammedanisme', shia eller sunni ligegyldigt - den enkelte proselyts mening totalt ligegyldigt - ikke. Den har fra starten behøvet samfundsopløsning for at kunne konsolidere. Sådan var det i 622. Sådan er det i dag.

Lad os tage Per Diepgens indlæg, det er ganske interessant, for identifikationen af 'venstrefløjens ånd'.

Den ubehagelige påstand er, at 'venstrefløjen' har gået fascistiske ærinder siden 1993 anvist af S/R-regeringerne.
---- Venstrefløjen, som har arbejdet for, at Hussein og de andre flygtninge kan opnå indpas i det danske samfund?
Jae, for det er der mange andre der også har gjort, men venstrefløjen har betonet at der ikke skulle skelnes hverken kvalitativt eller funktionelt til noget som helst. Destruktivt, uvidenskabeligt og på ganske militant vis.
--- Er det venstrefløjen, som har forsøgt, ganske vist forgæves, at forhindre,at danske soldater skaber totalt kaos i Mellemøsten og slår folk ihjel?
Danske soldater skaber ikke kaos i mellemøsten og slår ikke folk ihjel. Venstrefløjen der positionerer sig på en anti-drøm må vi vist kalde det.
---- Er det den venstrefløj, som ingen religion har og derfor ikke fordømmer de troende?
Og heller ikke frygter dem, fordi de tror at religion er intet.... mere projicering ....
---- Er det venstrefløjen, som anerkender mindretal, frihedsbevægelser og demokrati overalt?
Ja, man tolererer attituder som ellers fordømmes, bare de fremføres at gunpoint langt langt væk og der er nogen det er synd for. Det er allerede velbeskrevet, og kun perifere grupper bliver ved med at smide midler til diverse lokalmafiaer.

Det må formentlig en og samme venstrefløj, som Hussein skriver om, den hvis praksisser mest gavner højrefløj og mest skaffer os AFR-regeringer og DF-baglande.

Pers indlæg bliver herefter en smule paranoidt, for eksempelvis en efter-retning (i.e. justering af fejlopfattelse) bliver ikke som sådan ringere af at komme fra en efterretnings-tjeneste. Sådannes fejlskøn har naturligvis høj underholdningsværdi, og får megen presse. men det afspejler ikke virkeligheden om de dele.

Tak for læsningen, Altsammen venlig ment.
Hvis jeg vidste hvad der var at gøre ville jeg skrive det. men tale om det kan man vel ?

Claes Pedersen

@ Claus Oreskov for Karl Max eksisterede begrebet Utopisterne og forestilling blev fodt ad Deniis Mores bog Utopia som foregor po en ¢ hvor alle er lige mennesker.

Det er selvfolgelig en fantasi historie som bygger po historier fra spanske so folk der sejlde rundt i verden og modte andre mennesker og karligheden og ikke en verden som i spanien og Europa i denne tidsperiode med forfolgelse og drab totur og religiose vrangforestillinger der totalt styrede magthaverne kirken.

Der intet i vejen med at have godeforestillinger om en bedre verden problemet opstor i det ojeblik man benagter realiterne i verden, som er ses hos en del aktive po venstre flojen. Man kan so havde en storre forstoelse for den benagtelse forhen, da man ikke havde adgang til informationer vi har i dag.

Men ellers er det Arbejderbevagelsen i Danmark og andre lande i Europa der hovedorsagen til vi har udviklet et so godt samfund som vi tros alt har. For ingen lande hvor Arbejderbevagelsen er blevet undertrykt og drab og forfolgelse af faglige aktive har et samfund der ligner vores, selvom vi pt har store problemer med vi har indrettet den offetlige sektor forkert, so den frem for nedbrude mure mennesker imellem faktisk medvirker til opbygge dem.

Man byggede en store moske i Casablanca i Maroco for omkring 25 or siden og hvad er der sket fra landet var et venligt og obentland over for fremmed har der udviklet sig en dybt konsevativ kultur, fra vare et mere obent samfund er det ikke tilladt po gaden at snakke med turister og fremmede, jeg har haft smme oplevelse i Danmark po Vejle banegord med en muslimsk afviger der mente i sin fulde ret til blande sig om jeg snakkede til en muslimsk kvinde., en sodan adfard hore sig ikke hjemme i sekulariseret verden, og vi behover ikke i Danmark at fremme den ved at opfore en stor moske, og det selvfolgelig bedre at bruge et omrode til en skole eller sportshaller eller andre mere gavlige ting for hele befolkning i Kobenhavn.

Claes Pedersen Caloocan Metro Manila

Steffen Dickhudt Christensen

Artiklen er godt skrevet, men jeg savner konkrete beviser for påstandene om hvad moskeen på vibevej reelt vil blive til.
Ikke at jeg tvivler på det, men det er jo stadig "slag i luften", påstand mod påstand, men det er måske fordi det ikke er muligt med afgørende beviser, til den ene eller den anden side ?

Personligt er jeg f...... træt af at islam får mere og mere indflydelse i vores hverdag.
Ikke at jeg hader islam, men det skal ikke puttes ned over hovedet på os !

Svend W. Jensen

Den påtænkte moske er en arkitektonisk øjenbæ og bør alene af den grund forbydes i dens nuværende udformning.

Iran er på alle måder dokumenteret som et teokratisk fascistisk diktatur, der ingen platform bør have i Danmark.

Helle Empörung efterlyser den venstrefløj, der omtales. Se Per Diepgens indlæg med dens to anbefalinger.

Er man flygtet fra og går man op imod dette rendyrkede religiøst fundamentalistisk fascistiske diktatur udnævnes man til agent for PET eller CIA.

Hvor perverteret kan det efterhånden blive!

Tak til Hussein for indlægget, alt mulig held og lykke i jeres kamp for et frit Iran.

Niels-Simon Larsen

Jeg opfatter Hussein Ferdowsipours artikel som et nødråb til os.

Religionsdyrkelse skal være en rent privat sag i et demokratisk samfund og skal hverken på den ene eller anden måde støttes eller understøttes af staten. Så slipper vi også for at tage stilling til specielle religioners tiggeri om begunstigelse.

Så langt er vi desværre ikke kommet endnu, og derfor kommer den ene sag efter den anden, som vi skal tage stilling til.

Arash Shariar

Aww man torturer folk i 23 måneder i Iran og derefter lader dem gå igen, logik for perlehøns? Og denne tortur er så grov at folk stadigvæk har en overskud til at
1. samle STORE summe penge til at betale alverdens smugler til at føre dem igennem alle de lande der findes mellem Iran og Danmark.

2. At komme igennem et helved, jeg snakker om de psykiske belastninger en sådan flygtning vil komme igennem på vej hertil. Men hey folk der bliver grov torturet lærer jo at være de mest hårde negle, ik??

Kære HF. (Hussein Ferdowsipour), du burde tage ned til CPH på søndag og finde check in skranken til Iran Air. Her beder jeg dig om at tage et godt kig på den kø der opstår ved skranken. Jeg er SIKKER på at du vil finde selv MKO (officielt terror organisation imod Iran) sympatisyrer, der står i kø for at komme derned. Og mon ikke du selv har familie og bekendte der tager ned for at blive "torturet"? Frivilligt altså? Kunne du godt bede din ven om at dokumentere næste gang han smider en røverhistorie ud i hovedet på dig?

Artiklen hentyder til at der "klart" foregår tortur i Iran, et eksempel, hans gode "vens" ord. Men her vil de danske myndigheder der behandler vennens sag nok ikke være enig. Det er jo latterligt. Ikke nok med at manden ingen dokumentation har for hans ord, så beskylder han de danske myndigheder for at ikke lave deres arbejde godt nok. Ja jeg ved godt de ikke er fejlfrie, men der findes altså grænser for disse beskyldninger.

Det sjoveste er at de fleste iraner der har fået asyl i DK, er fordi de er "forfulgte" og er blevet "torturet", men det er selv de samme Iraner der hvert år flyver til Iran. Måske skulle du HF. begynde at forstå forskellen mellem realiteterne og hvad dine "venner" fortæller dig.

At der forkommer tortur i Iranske fængsler er ikke til diskussion. Det er et STORT land, med mange indbyggere, der stadigvæk er under udvikling. Måske lever nogen herunder HF. i en utopi der sammenligner Iran med tanken om intet ondt på denne planet, men folk der har forståelse for tal, undersøgelser og politik, vil hurtigt opdage at Iran er en meget TYPISK land hvad angår de problemer HF. hentyder til. Og jeg vil endda gå så langt at skrive selv i de moderne lande forekommer der tortur. (Skal jeg nævne nogen eksempler??)

For mig at se, hvad Ahl-Ul-Beyt laver, er ikke andet end hvad europæiske organisationer laver rundt omkring i verden. Ja de udbreder den politik, tradition, kultur og forståelse man nu måtte have i Iran. Spørgsmålet er, er det en dårlig ting? Hvad bliver det næste HF.? At vi dikterer vores borgere hvad de skal tro på? Denne form for tænkning er fundamentalistisk.

Jeg undrer mig også hvordan HF. ved sin fulde fem begynder at brygge Hezbollah og Hamas ind i denne sag. At sætte disse organisationer lig med terror er et godt indikation på hvor manden står. Nemlig yderst på højre fløjen hvor enhver pressemeddeles der kommer ud af Israel er sandheden selv. Denne naivitet er så gennemsyrende at man på ingen måde kan tage hans "protest" alvorlig.

Desuden burder folk der nu er så bange for denne moske, tage sig sammen og tage derned en dag og se hvad der sker indenfor. Jeg forstår ikke hvordan man vælger at tale om en sag, når man nu kan gå derned og prøve det af?

Men som jeg kender personer som HF. ved jeg at de er allergiske overfor Iraner der ikke har opgivet deres identitet, kultur og morale. De ser det som et problem, noget "udansk". Det kan godt være at HF. ikke er enig med Dansk Folkeparti, men han er sku ligeså langt ude som det forhenværende fremskridts parti. Hvor ingenting hænger sammen.

- Arash

Henning Ristinge

selvfølgelig aksl såvel Shiaer som Sunnier have lov til at bygge Moske

Helle Empörung er et vrøvelohoved hvis hun mener at man kan tvinge folk af forskellig tor ind i samme moske, hun ved som sædvanligt ikke hvad hun taler om.

Jeg mener at sagen her forekommer relevanbt på et andet plan. Der bør selv sagt gribes ind med lov-givning, om nødvendigt, for at sikre at moskeer og deres byggeri ikke styres af folk fra fremmede nationer og med politiske hensigter. Man kan ikke forhildre velhavere i andre lande i at give tilskud til hjelp for deres trosfæller, Men Mosker skal ledes, styres og være helt og fuldt underlagt danske muslimer somkan stå til regnskab for dansk lovgivning.

Det er muligvis sådan at man fra politisk hold bør undersøge om der er noget i artikelskriverens anklager som fortjener en nærmere undersøgelse og evt ændringer i dansk lov. Det er for mig at se den eneste ædruelige vej frem med sådan noget. Derudover her vi efterretninsgtjenester og politi hvis opgave det er at forhindre og evt pågrige lovbryderer af enhver art.

Tiden har længe været moden til, at landsforræderi skifter ejerskab. at forsvar bliver angreb, og at antifascisme bliver fascisme. Et spørgsmål om ord.

Svend W. Jensen

Per Diepgen,

Det er klart forstået.

Du er ude i et forsvar af et religiøst fascistisk diktatur, fordi det tjener andre politiske mål. Målet helliger midlet. Det giver klare mindelser om de hjemlige kommunisters forsvar af skueprocesserne i Moskva, fornægtelse af Gulag osv.

Intet nyt under solen – enhver tid har sine nyttige idioter.

Torben Jakobsen

vel et fint påskud for at oprette de danske statsmoskéer, så kan vi holde hånd i hanke med både muslimer og kristne!

Claus Oreskov

@ Claes Pedersen. Har du overvejer, at den fremmedfjendske holdning der har gruet frem i Marokko, måske skyldes, at landet og den jævne befolkning, er blevet groft udnyttede i turisme industrien, og ikke at der er opført en bygning (Moske) !

Peter B. Jensen

Det forbandede ved frihed, ligestilling og broderskab er jo at man engang imellem må acceptere tilstedeværelsen af holdninger man absolut ikke deler, endog bryder sig om. Så længe der er valgfrihed, og ingen gruppering opnår absolut magt er det dog hvad giver demokratiet styrke, og hvad sikrer os den frihed vi værdsætter.

Hvis vi går ind og sætter vores tolkninger af deres motiver som begrundelse for tilladt og forbudt, så har vi netop selv taget skridtet væk fra demokratiet og ind i vores udgave af sindelagskontrol. Man skal vist være naiv for at tro vi er sikret imod at netop vores topstyre vil benytte deres hemmelige politi stort anderledes end alle andre regimer.

Hvad er kriteriet for at forbyde en iransk sponseret moske i københavn? Er det fordi vi ikke kan lide Iran for tiden, og mener at de spreder en dårlig lære? Kunne det kriterie så ikke udvides til også at omfatte McDonalds, hvis samfundsindflydelse nu spores på vores helbredskonto?
Er det fordi vi er bange for tvangsindoktrinering af en anden skole end vores? Så er det godt nok ringe tillid til vores system, der ellers roses tårnhøjt, og iøvrigt endnu udøver sin indflydelse på de genstridige unge. Igen bør vi måske udvide kriteriet, så heller ikke reklamebranchen kan så gennemgribende opdrage vores unge til deres interesser.

Vi skal heller ikke glemme at selvsamme gruppe unge står håbløst rodløse i vores samfund. Deres egen kultur er ilde set hos os - og antallet af rollemodeller kan vist tælles på få hænder, efter en lang periode hvor en flygtet ph.d. kandidat kan se frem til et taxa-job her i landet. Antallet af indvandrere i bestyrelseslokalerne får vist den kønslige ligestillingsdebat til at blegne.
Vi kan brokke os over at de ikke har den moralske selvdisciplin som vi tager for givet (lige på nær for mig selv), men vil ikke acceptere deres kulturelle metodevalg, hvor en gedigen gudsfrygt tvinger personen ind på dydens smalle sti.

Det er fint at vi venstreorienterede, der ikke er villige til at udskifte et diktat med et andet, bliver advaret imod de sandsynlige motiver fra diverse bagmænd. Men inden vi for dømmer alene ud fra mistanke, så lad os ikke glemme at vi i en retsstat vurderer på handlinger, frem for egennyttige og selviscenesatte tolkninger fra enhver med et horn i siden på den anklagede.

Man skal kende sin besøgelsestid, når retfærdighed er så lunefuld og ikke altid på mode.

Nu har folk her til lands i et helt årtusinde været udsat for alt det, som Hussein taler grumt om, men ingen gjorde alvorligt oprør over for en religion, der med sin egen sharia har forvoldt tusindvis ulykker, brændt og korsfæstet, indoktrinerer bimlende i enhver skole i landet, og nu går i krig imod islam, der er rundet af samme forfædre iblandt semiter, og med samme tankegang præker i landets hundredvise kirker:: gå ud i alvernden og gør jordens folkeslag til mine. Og det gør man så!
Istem dog et amen!

Lisbeth Johnsen

Skal der så også udstedes fatwa`er fra denne iransk-sponserede moske?

Mener venstrefløjen også, at taleban og al-qaida i demokratiets navn bør tolereres og "ligestilles"? (ligesom nazisterne)
Når man bevæger sig på så højt et abstraktionsniveau, at man mister evnen til at forholde sig til realiteternes kompleksitet, fortaber de gode intentioners nytteværdi sig, og man bliver til en nyttig idiot. Det er venstrefløjen mestre i.

Vi har brutalister på højrefløjen og naivister på venstrefløjen, -- jeg tror jeg bliver nødt til at blive sofavælger til næste valg.

I princippet ser jeg ikke noget til hinder for at jeg ville deltage i en demonstration imod den shiamuslimske moské, dog med det forbehold at demonstrationen skal være indkaldt under klare progressive paroler og arrangeret af Frit Iran eller andre folk på venstrefløjen.

Jeg kunne ALDRIG i hele mit liv få mig selv til at gå med i et optog arrangeret af Anders Gravers & co. (Stop Islamiseringen Af Danmark), da deres eventuelle bevæggrunde for en sådan demo vil være alt andet end progressive rettigheder til en undertrykt befolkning, nærmere bare islamkritik og hatespeech generelt. Og jeg håber så sandelig også, hvis det ender med at Frit Iran demonstrerer foran moskéen, at de sørger for at hyre et hold spottere som sørger for at holde nynazister og andre idioter væk fra manifestationen.

På mange måder har jeg det lidt ligesom Jaleh Tavakoli fra Enhedslisten, der stemte blankt af samvittighedsårsager. På den ene side støtter jeg ubeteinget op om herboende muslimers ret til at udbygge og oprette deres egne bedehuse uanset religion (jøderne har jo også en synagoge i det indre København) eller trosretning inden for en religion - shia såvel som sunni eller sufi - men på den anden side er jeg lige så inderligt imod at disse finansieres af en slyngelstat og et fascistisk præstestyre som det iranske, der har mange tusinde dræbte uskyldige mennesker på samvittigheden.

Arash Shariar

Markus Lund
"der har mange tusinde dræbte uskyldige mennesker på samvittigheden."

Og du mener at Iran er alene om at have dette på samvittigheden? Det er vildt hvordan man stigmatisere et land. Kære venner hvad er det der gør man føler sig 'bedre' end andre? Kom med det. Det er da vildt hvordan folk postulerer ukritisk.

Til Lisbeth Johnsen

Hvad er det Iran har gjort at du ligestiller dem med Nazisterne? Er det venstrefløjen der er idioter eller folk der ingen forståelse har for de forbrydelser Nazi Tyskland begik? Prøver du med din kommentar at nedgøre Iran eller ophæve Nazisterne? Jeg undre mig, at Iran er i dine øjne et sådan farligt land mens mange andre ikke er. Kan det skyldes din let tilbøjelighed til at blive farvet af medierne?

Til de uvidende læsere, så er milioner (mere end 2 mio) af iraker i dag flygtninge, der er blevet dræbt mindst 500.000 iraker, følge af krigen. I Afghanistan betyder de civile ikke engang nok til at man vil lave en undersøgelse af hvor mange af dem er døde? Skal jeg virkelig gør folk opmærksom om flere "slyngstats" handlinger vores gode Danmark er med til?? Med hvilken frækhed kan man gå ud og være så arrogant? Lisbeth snakker om "realiteternes kompleksitet", men hun formå ikke engang at sætte sig ind i historiske begivenheder.

Arrgghh det må være nok for mig for i dag. Uvidenhed det gør bare ondt. Det gør så meget ondt at man sidder i sin stol i Danmark og snakker om nazister og andet ondt, men man ikke kan forstå at verden lider pga. de rige landes grådighed. Man ikke forstå hvad de mest simple sager handler om. Kom nu bare ud og sig det som det er: Vi kan ikke lide Iraner, ikke pga. deres tro eller andet, næ, pga medierne siger det! Vi ved ikke engang hvorfor. Det er vildt.

- Arash

Arash Shariar

Tak, for din oprigtige svar.

Men problemet er at Iran er ikke alene om at udstede dødsdomme over borgere der ikke er iranske. Nato (dvs. Danmark inklusiv) i Afghanistan sender i disse dage droner op i luften for at dræbe folk i Pakistan. Dette er vel det samme? Eller er det mig der tager fejl? Vores allierede USA har mange kulturcentre her i landet, hvorfor findes der ingen kritik af disse centre pga. deres regerings handlinger?

At du ikke støtter op omkring krigene i Irak og Afghanistan er noget du burde fortælle de diverse debattør der lader et lands politik have en indflydelse på dens borgers handlinger. Det er sjovt hvordan du undviger kritikken men ikke formår at se at det nok er samme holdning Ahl-Ul-Beyt har.

Det sidste er en kritik af hvordan Iran behandler sine borgere. Og må jeg spørge hvor stor en forskel er der her med alverdens lande? Mener du at Iran behandler sine borger på en sådan måde at det er værre end andre lande? som Saudi Arabien? DE Arabiske emirater? Yemen? Thailand? Philipnierne? Indien? Sri Lanka? Kina? Rusland? Mongoliet? Khigistan? Uzbakestan? Hvid Rusland? alle de afrikanske lande? Brazilien? Argentina? Chile? Venezuela? Honduraners? Cuba? Mexico? USA? Azarbajan? Georgien? Irak? Jordan? Egypten? Indonesien? Laos? Cambodja? Pakistan, Afghanistan? Colombia? Israel? Syrien? Myanmar? Malaysia? og for nylige Kyrgyzstan?

Hvilket gruppe af lande taler vi om?
Hvem er det du sammenligner Iran med? Lille Danmark? Med EU? Det er denne idioti der gør ondt i mig. Alle de lande jeg har nævnt, + mange andre jeg ikke kan komme i tanker om, lever ikke op til dine eller de andre debattørs standarder. Det sjove er så at af alle disse lande hvor elendighed til tider er meget højere end i Iran, så udpeger de Iran som den allerstørste. Hvorfor? Ja det er spørgsmålet.

Jeg skal med glædelig dokumentere de samme dokumentationer man bruger imod Iran og dets styre.

- aRash

Ps. De lande jeg har nævnt er lande hvor jeg som person kan komme tanke om flere rapporter og episoder hvor det klart viser hvordan myndighederne i de lande behandler folk.

@Arash
Spar mig gerne for din opremsning af samtlige af verdens autoritære stater og forsvar for dit fædreland(?). Her snakker vi om Iran, men jeg skal med glæde debattere med dig i et andet forum omkring min holdning til nationalstater og alle staters potentiale til at blive fascistiske, fordi faren fascisme eller fascistiske handlinger er indlejret i ethvert magtparadigme eller forsøg på at opnå magten.

Mit mål er ikke udelukkende at stigmatisere Iran, for jeg er som antydet imod alle slags stater, lederskaber og regeringer grundet deres tendens til at blive korrumperet indefra af deres egen magtsyge (M.Bakunin). Skal uretfærdigheden ophøre en dag, må man starte med sig selv og begynde at prædike budskabet til andre om flad struktur og ophør af sociale hierarkier og evt. sætte magt bag sine intentioner gennem klassekamp.

Og demokrati strømmer som bekendt ikke just oppefra og ud af et geværløb som Mr. Bush, Blair og Fogh håber gennem deres NATO-engagement i Irak og Afghanistan, men derimod nedefra blandt folkets græsrødder og progressive intiativer. Modstand mod krig og militarisme er vi forhåbentlig begge med på.

Alle der har set og diskuteret med Arash ved at han fungere for islams propaganda maskine, hvilket udmærket bekræfter Hussein Ferdowsipour's artikel.

Arash elsker det iranske præstediktatur, og han har aldrig forstået at han diskuterer med indfødte demokrater, hvis viden om samfundsstrukturer langt overgår hans egen middelalderlige betragtninger, ligesom han kontinuerligt forsøger at tale udenom.

Hussein Ferdowsipour er også klar over, i modsætning til den yderligående venstrefløj, at netop de, har så meget tilfældes med nazisme's facistiske metoder, at de forkommer ualmindeligt ubegavede, fornægtende stalinismens forbrydelser, helt på linje med præstestyrets fornægtelse af holocaust.

Politisk islam, er islams svar på facisme.

Ingen kan tage patent på demokrati og frihed.

Danmark er i krig og har i de senere år indført love, der er tilpasset magten. Danmark er blevet et lukket land for ganske mange udlændinge, der forsøger at komme hertil, ikke blot flygtnminge, men også folk på familiebesøg anses for faretruende.
Danskerne lever mere og mere i et parallelsamfund, hvor to sæt love gælder, og hvor grundloven er sat ud af spillet, og borgeren kun har det ene lovsæt at henholde sig til
Meget angår de antiterrorlovene, der finder anvendelse på en langt større befolkningsgruppe end terrorister i betydningen 'fare for landets sikkerhed'. Venstrefløjglrupper er målgrupper for Politiets Efterretningstjeneste, men enkelte indgreb rammer enhver såsom som visitationszoner, som vi ikke har set siden krigens dage. En by kan også i dag være besat som af en fremmed magt. Politiet kan i dag udvise folk uden rettergang. Et alvorligt indgreb er indførelsen af et hemmeligt advokatur, en gruppe advokater udvalgt af justitsministeriet, som ingen andre har kendskab til, heller ikke advokaterne, men som fører lukkede sager uden et åbent forsvar. Et tilsvarende alvorligt indgreb har integrationsministeren foretaget, når hun forkaster psykiateres diagnoser af flygtninge og erstatter dem med sine foretrukne kriterieer uden offentlighed.

Anden form for lukkethed kan sikkert nævnes, der viser Danmark anno 2010. Dertil kommer de militære indgreb over for fremmede folk i udlandet, krigserklæringer, som højesteret fralægger sig ansvaret for, og hvis virkninger vi selv stort set ikke mærker.

Vi påstår os stadig demokrater i et demokrati.

Per Diepgen

Ingen kan tage patent på demokrati og frihed

Vågn op Per Diepgen, at tage patent, er jo netop hvad fx det iranske diktatur forsøger.

Midt i det digitale samfunds globalisering, angår andre landes metoder så sandelig alle, især når de udøver international terrorisme, forsøger at udvikle atomvåben istedet for at afskaffe dem, og som Hussein Ferdowsipour tydeligt udtaler:

At udbrede islams politik til utilpassede unge.

Hvor naiv har du lov til at være?

Peter B. Jensen

Hans Hansen
Du virker overbevist i din tolkning af andres motiver, så det kunne være interessant at høre hvad din løsning på denne type interessekonflikter vil være?

Det er jo hverken første, sidste eller eneste gang at modsatrettede grupperinger trækker i hver sin retning, og anser den største trussel imod deres utopi for at være netop opponentens tilstedeværelse.

Den nemmeste måde at undgå, at muslimske ekstremister kan høste proselytter blandt utilpassede unge i Danmark er, at samfundet høster dem først!

Peter B Jensen

Jeg kender mange af debattørene fra tidlige diskussioner, om har derfor udviklet en fornemmelse for hvem de er, eller snarere hvem de/vi tror vi/de er.

Den eneste løsning er, at anerkende betingelserne for de demokratiske rettigheder, i denne forbindelse ved valg. Det er en utopi at tro at vi bliver politisk enige, og derfor findes kun demokrati som fælles reference.

Islam tillader kun islam som politisk model, med mindre muslimen explicit erklærer sig for demokrat, men de er afskyet af otodokse muslimer. Resten kan du læse mellem linjerne.

Sven Karlsen

Det har du ret, og det mangler desværre i tilstrækkelig grad.

Indtil dette lykkedes, må vi klare os på andre måder, men kritikken skal naturligvis hagle ned over alle antidemokrater uanset herkomst.

Kære Hans Hansen,

selv frygter jeg ikke muslimske antidemokrater mere end jeg frygter liberalister, - pt., og hertillands, betyder det: ikke ret meget, for de har ikke de store udsigter til at få gennemført deres respektive utopier.

Men når jeg ser på den aktuelle debat, om hvorvidt vi skal have en moske med financiel støtte af den ene eller den anden islamiske fraktion, så kan jeg godt føle frygt for en endnu større polarisering i samfundet.

Muslimer kan trods alt godt læse dansk, og når de ser at vi har accepteret f.eks. Faderhuset føre sig frem i København, så kan jeg godt forstå hvis de føler at det virker diskriminerende, hvis en muslimsk sekt ikke får de samme muligheder.

Som jeg jævnligt har foreslået, så vil den bedste løsning være dansk stats-islam. Oprettelse af en imam-skole på samme vilkår som præsteuddannelsen, og på samme vilkår: at (næsten) alt foregår på dansk. Giv de herboende muslimer en chance for at gå forrest i en reformation af islam, og lad så dem der ikke følger trop, være i fred ... vi holdt jo også op med at forfølge katolikkerne i Danmark engang i slutningen af 1800-tallet ;-)

Nogen er bange for nogen.
Førhen var det folk fra Thylejeren, christianitterne og de unge fra Ungdomshuset. Nu har vi heldigvis fået muslimerne. Ned og ud med Underdanmark!

Peter B. Jensen

Hans Hansen

Hvis vi antager du har ret, og samtlige af verdens milliard+ muslimer er en stor homogen hjerne, kun opsat på at samle verden i et kalifat. Hvordan er det så anderledes end den neokonservative eller kommunistiske dagsorden, som også helst så hele verden indrettet efter deres mønster?
Demokratiet er netop en metode til at afbalancere folkets forskellige prioriteringer og krav. Ikke blot en legitimering af dagens flertalstyranni, som behændigt kan skære det udfordrende bort.

I praksis findes der masser af muslimer der stemmer, uden at det konflikter med deres religiøse overbevisning. De stemmer af hjertet, hjernen og egennyttige interesser ganske lige som alle os andre - og de stemmer ud fra det udvalg der bliver fremlagt.
Hvis der en dag opstår et parti for danske muslimer, så må det vel indgå på lige fod med alle andre politiske partier og arbejde for deres utopi.

Så vidt jeg kan læse både på og imellem dine linier, så vil du netop beskære de demokratiske rettigheder. Ved at fjerne friheden (man må ikke vælge visse forklaringsmodeller), afrette demokratiet (det er ikke folkets valg, kun berammede valgmuligheder som folk skal vælge imellem) og underminere ligestillingen (de må ikke bygge deres moske, men vi må frit bygge templer til det vi nu tilbeder).

Endelig tror jeg du lægger for meget vægt på troens betydning for identitetsdannelsen. Jeg tror at de fleste mennesker (specielt i et kommunikationspræget samfund som vores) har masser af udfordringer, betragtninger og influenter der skal håndteres uden for den religiøse kontekst, så det vil være overordentligt svært at gennemføre en entydig prægning. Det bliver selvfølgelig lettere, hvis det eneste sted man føler sig tryg og værdsat er blandt ligestillede udsatte.

Jeg fik ikke svar på mit spørgsmål, kun en parafrasering over at vi bør ophøje demokratiet til religion, og iøvrigt tilsidesætte det når det ikke passer os.

Sven

Jeg frygter skam heller ikke på ingen måde islamismen, jeg foragter dem, godt og grundigt, ligesom enhver anden form for diktatur.

De vil aldrig få et ben til jorden her i landet, men på den anden side, er der heller ingen grund til at importere dem, eller lade dem propagandere. Naturligvis er de demokratiske muslimer undtagelsen og er derfor velkomne.

Desværre tyder det på, at netop for tiden islamismen kan få europas befolkning til at antage stærke højreorienterede holdninger i ren og skær modstand, fordi forfatningerne ofte ikke forbyder ideologisk facisme. Det gælder også for den danske grundlov, og DF er et ganske godt tegn på denne udvikling.

Peter B Jensen

Jeg fik ikke svar på mit spørgsmål, kun en parafrasering over at vi bør ophøje demokratiet til religion, og iøvrigt tilsidesætte det når det ikke passer os

Nej du ikke engang aner hvad jeg mener. Ophøje demokrati til religion, sikke noget sludder.

Til din oplysning er jeg ateist, det handler netop om adskille religion og politik.

Siden du i den grad ikke forstår hvad jeg siger, er det tvivlsomt om du nogen sinde forstår noget så enkelt som:

Alle former for diktatur er uacceptabelt, er vi enige i dette eller skal vi gå i gang.....?

Jeg har lidt tid idag.

Læs nu først, dels Hussein Ferdowsipour's udmærkede og indsigtsfulde artikel, derefter indlæggende endnu engang.

Mvh

vi har set hvordan koranskoler har radikaliseret muslimer i asien land efter land.
Koranskoler financieret af oliepenge fra totalitære mellemøstlige islamiske regimer.

Nu er turen kommet til dk.
Radikalisering af unge muslimer forsøges allerede idag.
Se feks det kønsopdelte møde med islamistisk imam fornyligt på Nørrebro.
Offentligt støttet integrationsmedarbejder var medarrangør og mente denne islamistiske imam på dette kønsopdelte møde er vejen for unge muslimer.
Det iransk financierede og styrede kulturcenter på Nørrebro kommer næppe til at modvirke radikaliseringen.

Sven

Giv de herboende muslimer en chance for at gå forrest i en reformation af islam, og lad så dem der ikke følger trop, være i fred … vi holdt jo også op med at forfølge katolikkerne i Danmark engang i slutningen af 1800-tallet ;-)

Der er ikke noget jeg håber mere på, end netop en reformering af islam, men endnu er det ikke muligt, at få nogen som helst imaner til at afstå fra islam som ideologi. Hvis du kan finde bare en, vil du så være så venlig at linke til udtalelsen?

Det der med at lade islamisterne være i fred, mener jeg ikke holder. De skal vide og forstå, at de er uønskede blandt et stadigt voksende flertal. Du bruger sammenligningen med katolikkerne, som jeg godt kan forholde mig til, mens islam, som politisk religion, efter min opfattelse, idag bedre kan sammenlignes med ideologi.

Islamisterne lægger heller ikke skjul på det, for som du ved, de påstår at islam på en gang er retssystem, politik og religion, hvorefter jeg resonerer at de bør finde et andet land.

Arash Shariar

@ Hans Hansen

Bare en simpel spørgsmål. Nu hvor du finder artiklen for "indsigtsfuld", hvad synes du om Hussains beretning om hvordan danske myndigheder behandler flygtninge på flugt fra Iran?

- Arash

Arash

Er du demokrat, vil bekæmpe politisk islam of sharia?
Jeg har spurgt dig før, men aldrig fået andet end en sludder for en sladder.

Hvis du fulgte med i andre tråde der handler om mindre heldige danske politiske regler, vil du forstå, at jeg langt fra er enig i al dansk indenrigspolitik.

Artiklen handler ikke om behandling af iranske flygtninge, men at Hussein Ferdowsipour ikke finder islamisme og radikal islam for ønskelig. Men som sædvanligt forsøger du at tale udenom.

Kære Hans Hansen,
et af de store problemer er jo netop, at mennesker som føler sig dybt berørt af det eksplicitte, har svært ved at anerkende at det kan eksistere, uden at de mennesker der bekender sig til det, også følger det.

Man har aldrig udgivet en officiel bibel, hvor det udtrykkeligt anføres hvilke dele der er acceptable, og hvilke der er forkastelige. De gamle mosebøger er stadig en del af det kristne fundament (eftersom Jesus som bekendt ikke alene var skriftklog - det samme som bibelkyndig - men også påbød alle at følge guds ord, - i.e. bibelen/de gamle testamenter), men på trods af det, så hører vi altså ikke engang paven kræve hverken brændoffer eller stening.

Men vi hører ham heller ikke fornægte, at de gamle bøger er guds ord, - vel? Og, som jeg ofte har pointeret som en direkte parallel til nutidens krav til f.eks. Wahid Petersen om at fordømme stening, så fordømte ikke engang Jesus den straf, da han fik en direkte lejlighed, - han kom bare med noget forblommet snak, om at den der ikke har syndet, skal kaste den første sten.

Ja, -en masse snak ... men essensen er: mennesker kan have behov for at fastholde et princip i erklæringen, som de ikke følger i handlingen. Og det er den måde jeg dømmer mennesker, - jeg møder mange mennesker, som kommer med nogle rabiate udtalelser, men som egentlig opfører sig godt og næstekærligt - uanset tro.

Uanset min modvilje imod de fleste religiøse skrifter, så mener jeg at det er spild af tid at kæmpe imod gamle ord. Jeg tror på at der er langt større chance for en fredelig verden, hvis jeg inviterer mennesker til almindelig social omgang, hvis blot de vil gå ind på nogle basale principper om medmenneskelige hensyn og demokrati. Gør de det, så er det jo op til mig at kæmpe for at det er mine synspunkter der vinder den demokratiske kamp.

Og derfor vil jeg også gerne gribe til et så ufint middel, som at oprette en religiøs uddannelse i en tro, som aldrig har haft en tradition i vores del af verden. Ikke kun for min egen skyld, men også fordi jeg ved at en stor del af muslimerne i DK benytter deres stemmeret, og at de derfor allerede er halvvejs fordømt (hvis vi skal tro den islamkritiske udlægning af religionen), og måske kunne det blive i DK at kimen til en reformeret retning af Islam blev lagt, så de kunne blive fritaget for deres skyldfølelse (hvis de nærer en sådan)

;-)

Sven Karlsen tager skyklapperne på og krydser fingre for at det hele nok skal gå, hvis bare vi føjer fanatikerne. Gribende idealisme, må man sige!

Kære Sven

Ja ja, men jeg mangler stadig at høre bare en imam indrømme demokratisk tilhørsforhold, hvilket kun er første skridt til en helt nødvendig reformering, før islam accepteres i stort set hele europa, og iøvrigt i hele vesten, bortset fra england, der ingen grundlov har, hvilket medfører ca 90 fungerende sharia domstole.

Englænderne racer over dette, hvilket udvikler vestlig traditionelle facistiske tilbøjeligheder, desværre.

Jeg tror ikke på at islamister generelt har anderledes politisk forståelse og accept end stalinisterne og nazisterne.

Jeg mener det er en obsessiv tvangstanke. En OCD lignende tilstand, der på linje med fx nazismen, ikke tillader andre ideologiske muligheder end deres egen.

Alle eksisterende muslimske lande med demokrati, har fået tvunget det ned over hovedet, og de af dem der endnu har politisk islam, som eksempelvis iran, er under stadigt større pres, nu også fra rusland og selv kina, på grund af deres formodede atomvåben udvikling.

Iøvrigt benægtet af Arash, hvor enhver kan sige sig selv, at det ved han heller ikke en dyt om. eftersom præstestyret forhindrer internationel inspektion.

Men nu handler denne artikel om iransk propaganda maskineri, og den yderste venstrefløjes naive godtroenhed

Sider