Kommentar

SF er ikke under kup eller i generationskamp

Selvfølgelig er der også debat om kursen i SF – men det er synspunkter, og ikke generationer, der brydes
Debat
8. april 2010

Påskeugen gav tid til både genopladning og politiske møder i SF. Desværre har vi seks SF'ere brugt meget energi på at dementere Informations 'baggrundsartikel' bragt 27 marts, der er mere fuld af fantasifulde konspirationer end fakta.

Kort fortalt 'afdækker' journalist Mette-Line Thorup et ungdomskup op til SF's landsmøde og beskriver en drabelig generationskamp om partiets politiske linje. Dokumentationen er mildest talt tynd, og man skal lede længe efter vrøvl af den kaliber.

SF har i løbet af de sidste år oplevet en enorm medlemstilstrømning; Akademikere, ufaglærte, pensionister og uddannelsessøgende. SF's 18.000 medlemmer er ligeså forskellige som den danske befolkning. Og det er helt naturligt, at de nye SF'ere gerne vil deltage i debatterne - særligt op til landsmødet. Unge medlemmer, der i hverdagen er aktive i vores ungdomsorganisation SFU, er også velkomne. Medlemmer (uanset alder), der vil være med i partidemokratiet, er ikke udtryk for et kup, men eksempel på SF som bredtfavnende folkeparti. Så Informations 'afsløring' af et ungt kup vil vi gerne aflyse - det er en and!

SF skal ikke stå stille

Det samme gælder påstanden om, at der er en generationskamp i partiet. SF har de sidste fem år været i udvikling - men ikke mod højre. Vi har nærmere bevæget os mod venstre. SF er nemlig funderet på en udogmatisk socialistisk tænkning, hvor vores politik udvikler sig sammen med virkeligheden. I dag er SF et indflydelsesparti, der driver oppositionen frem. Vi er et løsningsparti, der giver progressive svar på danskernes problemer - uanset om det handler om krise, integration, kriminalitet eller sygehuse. Og SF er et ægte folkeparti, der samler folk flest om at forandre Danmark til det bedre. Selvfølgelig er der debat om kursen - men det er synspunkter, og ikke generationer, der brydes. Og netop dét holder os i konstant udvikling. Alle SF'ere er enige om, at vi aldrig skal stå stille - det er en del af SF's sjæl!

Vi skal ikke blande os i, at Information prioriterer spalteplads til fiktion. Men det er forkert at forklæde det som journalistik. Artiklen antyder meget om os seks SF'ere, men baserer sig på meget få kilder. De mest centrale er de to partiforeningsformænd, Charlie Tibu og Tore Lindvang, der i en kronik efterfølgende har brokket sig over misbrug af deres udsagn. Og de har fået medhold af Informations journalist og redaktør. Sidste egentlige kilde er Lærke Christensen, der for mange år siden meldte sig ud af SF. Hun skriver på sin facebook, at »damen på informeren lod mig ikke se citaterne som aftalt. Og så har hun valgt at dele mine udtalelser op i to og kun sætte mit navn på den ene halvdel, mens den anden er blevet anonym. Mærkelig fremgangsmåde, hvis du spørger mig«.

Også mærkeligt, hvis du spørger os. Information bruger over 20.000 tegn på en 'afsløring', som kilderne efterfølgende vender ryggen. Tilbage står ét enkelt anonymt citat fra et medlem af Enhedslisten. Der er meget langt til velresearchet, kildekritisk og nuanceret Informationsjournalistik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

I Politiken skriver Lars Trier Mogensens blandt andet følgende om udviklingen i SF:

»Weekendens landsmøde udstillede et nyt generationsopgør. SFU repræsenterer i dag de værdier, som medlemmernes egne forældre engang kaldte for »reaktionære«, »patriarkalske« og »ligusterfascistiske«. SFU ligger ikke til venstre for, hvor højresocialdemokraten Erhard Jakobsen stod, da han skabte Centrum-Demokraterne op til jordskredsvalget i 1973.

De mentalt gamle unge virker som en forkælet generation, der ikke evner at løfte sig op over den værdipolitiske dagsorden, som højrefløjen har sat i 1990’erne. I manglen på social indignation og globalt udsyn har SFU’erne nøjedes med at definere sig i forhold til hovedstrømningen på højrefløjen, nationalkonservatismen.«

http://politiken.dk/debat/signatur/article939990.ece

Så kort og præcist kan det faktisk siges.

Jeg ved ikke, om der er noget "generationsoprør" eller "kup" i SF, men at SF ikke skulle have bevæget sig kraftigt imod højre i de senere år, det er da det mest groteske vrøvl, jeg længe har hørt.

På hele det værdipolitiske område er der jo efterhånden tale om en total omklamring af den yderste højrefløj og overtagelse af alle dens synspunkter.

Samme taktik i øvrigt, som Fogh anvendte for at komme til magten, bortset fra at det var nogle andre af sine politiske modstanderes synspunkter, som han mådte overtage for at tækkes vælgerne.

Så nej, SF er ikke blevet et ægte folkeparti, der samler folk flest om at forandre Danmark til det bedre. SF er blevet et parti, der ledes af folk, som udelukkende går efter at erobre magten, og som er lige så kyniske og ligeglade med alt andet end netop dette, som Anders Fogh Rasmussen var.

Gud bevare Danmark.

Thorsten Lind

...barnet er skyllet ud med badevandet!

Jeg kan ikke se hvad man skal med et
."Populistisk Folkeparti" version 6 el. 7,
....Har vi ikke nok af dem på tinget?

...og er det kun mig, der finder Søvndals fasination af Fogh "betænkelig", ( for at sige det mildt )?

Jesper Frimann Ljungberg

Ja jeg synes nu at det her indlæg i debatten siger alt.

Hvis I ikke er med os, er I imod os.
Slagord og Populistiske meninger er vigtigere end substans.

Der er sådan lidt HMS Hood over det her, All guns and no substance/armor plating. Måske går det med SF som det gik med HMS Hood. Sprængt i stumper og stykker af en enkel granat.

Sikke dog nogle tågehorn :)=

// Jesper

Jesper Frimann Ljungberg

Ovenstående skal jo forstås metaforisk, og ikke litterært.

Man skal jo passe meget på, hvad man skriver på internettet i disse Big Brother tider :)=

// Jesper

Niklas Monrad

SF er da vist ikke meget andet end et Justerings Parti, der i bund og grund har opgivet at ændre samfundet i nogen som helst retning, men som bare vil pøse lidt flere skatte penge i allerede eksisterende strukturer. Socialdemokrater i dårligere frisure ...

Travis Malmzon

Sjove indlæg indtil videre.

Der bliver ikke fremført et eneste synspunkt fra SF/SFU til at underbygge diverse beskyldninger.

Kun beskyldninger for dette og hint !!!

Meget symptomatisk.

@Travis Malmzon

Du bad om et konkret eksempel, og det skal du da så naturligvis få.

I 2007 vedtog VKO en meget omstridt indvandringsprøve for ægtefæller og religiøse forkyndere, der søger opholdstilladelse i Danmark. EL, SF, S, R samt venstremedlemmerne Birthe Rønn Hornbæk, Eyvind Vesselbo og Britta Schall Holberg stemte imod. Indvandringsprøven blev aldrig til noget i praksis, men i disse dage behandler folketinget et nyt lovforslag fra regeringen, som vil indføre en næsten identisk prøve. Blot med den forskel, at den nu skal tages i Danmark og ikke i udlandet. Og denne nye prøve vil både S og SF nu stemme for.

I den forbindelse er Astrid Krag, som er SF´s nye integrationsordfører i en artikel i Jyllandsposten 7/4 2010 citeret for, at SF mener, at indvandringsprøven kan være en styrkelse af de familiesammenførte og deres egne muligheder. Hun ser det desuden som et plus for integrationen, at de familiesammenførte skal kunne dansk og har et forhåndskendskab til Danmark, da det styrker kvindernes kamp mod isolation.

Som det er i dag, starter ægtefællerne på obligatorisk danskundervisning kort tid efter, at de har fået deres opholdstilladelse, og får dermed en hverdag, hvor de kommer ud og møder andre mennesker. Fremover skal de ved selvstudie have lært at tale dansk på et niveau, som det normalt kræver mere end 250 timers undervisning på et sprogcenter at opnå. Og det har de så 3 måneder til, efter opholdstilladelsen er bevilget. Lykkes det ikke, så må de rejse hjem og starte forfra med en helt ny ansøgning, før de kan forsøge at gå op til prøven igen.

Hvordan dette ”styrker de familiesammenførte og deres egne muligheder” eller ”styrker kvindernes kamp mod isolation” skal man da vist være såkaldt alternativt begavet for at forstå. Så enten er Astrid Krag fuldstændig ukvalificeret til den post, som hun er blevet udnævnt til. Eller også er der tale om en ren taktisk bestemt omklamring af Dansk Folkeparti med det ene formål at forsøge at erobre magten. Eller naturligvis som den sidste mulighed, at Astrid Krag og SF vitterlig ønsker at føre Dansk Folkepartis udlændingepolitik, fordi de er enige i den.

Ophavsmanden til indvandringsprøven er således (naturligvis) Dansk Folkeparti, og dens eneste reelle formål er at forsøge at holde muslimer ude af Danmark. Der er nemlig "gode" erfaringer fra Holland med, at en lignende prøve har ført til et stort fald i antallet af familiesammenføringer der.

Så SF stemmer nu for lovgivning, hvis eneste reelle formål er at forsøge at forhindre danskere i at komme til at bo i Danmark med en udenlandsk ægtefælle. Men fastholder samtidig officielt - så vidt jeg ved - at det for så vidt er en meget naturlig ting, at danskere gerne vil bo i Danmark, også selvom de er gift med en udlænding. Og at f.eks. 24-års reglen derfor på sigt bør afskaffes, hvis der kan skabes flertal for det.

Så man må nok sige, at der hersker en vis forvirring om, hvad SF egentlig mener på dette område nu. Og derfor er beskyldningerne om "kup" måske heller ikke helt så langt ude, som de gæve unge mennesker påstår.

For har SF´s medlemmer godkendt og sagt ja til denne kursændring? Altså at man ikke blot skal indgå forlig med S hvor man f.eks. giver sig på 24-års reglen mod at få nogen andet til gengæld, men ligefrem aktivt arbejde for at forhindre danskere i at bo i Danmark?

Jeg er for så vidt nysgerrig efter at kende svaret, og lader mig derfor gerne oplyse af nogen, som har mere kendskab til SF´s politik, end jeg har.

Information har den seneste tid stillet mange spalter og hele sider til rådighed for SF's propaganda, og alligevel har partiet svært ved at tage imod sporadisk kritik. Det blotter partiets totalitære meningsdannelse.
Det socialdemokratiske projekt, Cevea, som nu kan regne SF til sine, mener (s.4) ligeledes, at venstrefløjen ingen idealister har. Sådanne totaliteter er vel det bedste udtryk for, at S og SF aldrig har forstået socialismen..

Claes Pedersen

Når indlagskriverne siger SF har bevaget sig til venstre og ikke imod hojre, så skulle de komme konkrete eks. på denne påstand.

SF har po en lang rakke omroder bevaget sig imod hojre og dyrker den forestilling om den offentlige sektor skal klare alle opgaver i samfundet. Men den offentlgie sektor har den grad udviklet sig til vare kontrol af dens borger, der har brug for hjalp.

I Vejle har vi i mange or haft en SF borgmester og social forvalgtninge har under ham udviklet sig til et sted hvis man skal have lidt hjalp skal man ansoge om det og ligge på knæ.

Hvis jeg forhen manglede penge til mad kunne jeg fo en hondsrakning, under Fleming blev politiken sodan at ens ret til selv at rode over ens penge blev taget fra en.

Jeg oplevede da min far dode og jeg igennem 5 uger havde rejst fra hospital til hospital og maglede lidt penge po grund af disse ekstra rejse udgifter, at kunne fo spise billetter til Kirkens Kors Hær det mo siges at vare goet til hojre i forhold til vare moralsk over for mennesker i en svar krise.

Samt var jeg aktiv po et varested hvor under Fleming blev det Sodan man skulle have tilladelse af kommune til at skylde for et måltid mad, og det po tros hele tanekn om varesteder netop har varet at genskabe noget af den omsorg som mennesker forhen havde for hinanden i lokal samfundene.

Som da jeg var bydreng kunne kunder betale regningen til den forste, uden de skulle lagge på knæ, det mo siges at vare moralsk hojredrejning og kontrol med de mennesker, som har brug for lidt hjalp samt ikke mindst at opbygge en tillid til samfundet, vil en det vel.

So po en lang rakke omroder er Socialistisk Folkeparti blevet meget mere konsevartive i deres holdninger til de mennesker vis interesser de havder, at vil varetage og hjalpe po vej i samfundet.

Claes Pedersen

Lars Hansen at satte vise krav til mennesker er kun at udvise omsorg for dem og at indvandre lare at tale dansk nor de tankt sig blive i Danmark din holdning er udtryk for den ligegyldighed der blevet vist i for mange or over for indvandre der opholdt sig i landet i mange or.

Det er kun ret og rimeligt indvandre foler en dansk undervis og gor de hjemme uden arbejde, bor de ogso go i skole nogle timer om ugen samt udove motion og idrat.

Vi ser den ekstra regning vi har nu po grund af dette omsorgssvigt, der har fundet sted i for mange år. Eller du kan tage en kvinde fra Asien der indgor et fix agteskab med det formol hun skal salge sex i Danmark hvordan er hendes chancer for brude med sexbrancen, hvis hun ikke kan dansk og dermed bedre kan forsto hendes rettigheder og lovene her i Danmark.

Som en fremmed der besogte mig en overgang var hunde angst for rockerne og de kriminelle fordi han var blevet povirket af dansker der ikke helt ville ham det godt.

Det skal siges det var i Kobenhavn og de er hojstrobene til vare imod disse regler, men lukker ojene for hvad der foregor over hos naboerne

@Claes Pedersen

Du har ikke forstået, hvad det er, jeg skriver. Det er allerede obligatorisk for familiesammenførte indvandrere at følge danskundervisning i 3 år.

Den nye prøve betyder, at de først skal lære at tale dansk v.h.a. selvstudie - eller et kursus, som de selv finder frem til og betaler for. Og herefter skal de så stadig deltage i obligatorisk danskundervisning i 3 år.

Der er så absolut indført mere end rigeligt krav til indvandrere og flygtninge allerede, så der er overhovedet ikke noget behov for at blive ved med at finde på nye krav.

Eller for at skære det endnu mere ud i pap for dig:

Alle indvandrere lærer allerede at tale dansk i løbet af de første 3 år, de er i Danmark, for det er de forpligtede til. Hvis de ikke følger integrationsprogrammet, så kan det føre til, at deres opholdstilladelse ikke bliver forlænget, når den udløber efter 2 år.

Det er naturligvis ikke "ligegyldighed" at mene, at det i den situation er både overflødigt og urimeligt også at kræve, at en ægtefælle allerede ved egen kraft skal have lært at tale dansk, før vedkommende overhovedet må få en opholdstilladelse.

Jeg kan se på din profil, at du p.t. opholder dig på Filippinerne. Stillede de noget krav om, at du skulle bestå en prøve i Tagalog, før de overhovedet ville lukke dig ind i landet? Og ville du finde det rimeligt, hvis de gjorde?

Nej vel?

Og som man selv forventer at blive behandlet, skal man naturligvis også behandle andre. Det er egentlig ret simpelt.

asger pedersen

Lars,

Tagalog eller ikke tagalog, så kan du være nogenlunde sikker på, at en person med asocial adfærd vil blive "sendt væk".

Kommer det der til, at en person søger permanent ophold, så vil det være et bredt sammensat "board", som bl.a. på baggrund af udtalelser fra kollegaer, naboer, partnere etc. tager stilling til det.

Muligheden for, at "sende væk" vil blive forbeholdt.

Således, at man sikre sig, at det kun er folk der behandler andre som de selv ønsker at blive behandlet, der reelt har mulighed for denne gestus.

»Kort fortalt ‘afdækker’ journalist Mette-Line Thorup et ungdomskup op til SF’s landsmøde og beskriver en drabelig generationskamp om partiets politiske linje.«

Og heldigvis for det. Mette-Line Thorup er en af de få danske journalister der har haft tilstrækkeligt med personlig integritet til at sætte kritiks fokus på højredrejningen i SF Mette-Line Thorup skal med andre ord have stor ros for at sætte fokus på en meget vigtig og meget negativ udvikling i dansk politik.

Topledelsen af SF består efter kuppet reelt af Villy Søvndal og Ole Sohn plus en række ungdomspolitikere der er så unge og uerfarne at de i realiteten ikke har mulighed for at levere noget reelt modspil til Villy of Ole.

Alle de rigtige SFere er simpelthen blevet kørt ud på et sidespor og sat uden for indflydelse.På den måde er SF blevet et centralistisk og topstyret parti som i sin tid DKP.

Da den nuværende ledelse samtidigt totalt mangler den nødvendige sociale indignation og et globalt udsyn er udviklingen ikke mindre end en katastrofe for dansk politik.

Det er herligt, omend ikke uden problemer, at den nye generation af SF'er, sparker de gamle " såkaldt rigtige" SF'ere" ud af den politiske uvirkelighed og begynder på en frisk.

Også når man læser forgående indlæg, så er der ingen tvivl om at de gamle "rigtige" SF'ere er umådeligt frustrede, og det skal de være, for de har forlængest mistet overblikket. Tilbage finder man deres åbenlyse manglende evne til at forny sig selv i overensstemmelse med den nye politiske virkelighed, for de gamle har, som tiden altid tidligere har bekræftet, mistet evnen til at forstå samtiden i takt med biologiens hårde betingelser.

Den politiske virkelighed er ikke som de håbede den ville udvikle sig, men har taget en drejning de ikke forudså, der medfører de vil være nødt til at omvurdere tidligere, og ofte fejlslagne overbevisning. Desværre for flere af dem, er det nu uden for den tid de har tilbage til at revurdere synspunkter, hvorefter de reagerer med frusteret indignation.

Men de er kun til grin, og kan derfor forvente en fremtid som gamle bitre narhoveder, der endte med ikke engang at forstå sig selv, hvorefter fremtidens unge tager over på deres præmisser, ganske som det altid er sket.

Til de gamle fjolser, der aldrig forblev unge i sind - dø i fred ;-)

Claes Pedersen

Det helt tydeligt Lars Hansen ikke i sin hverdag omgos indvandre i Danmark og gor han det er det kun de veluddannede for personligt kender jeg flere der ikke forstor det danske sprog og som jeg til tider hjalp hvis de havde problemer med deres papir fra den offentlige sektor.

Men hvis du er tvivl kan du mode mig og jeg skal tage dig med rundt og mode mennesker fra Afrika og Asien og de omgos os andre eller indforte, det gor de fleste muslimmer ikke de vil kun tjene penge po os ved salge os dårlig mad eller hvis vi siger noget forkert lyser lampen for en konflikt po 100 % med det samme og kan mennesker ikke finde ud af snakke om problemerne, men slor los po andre ved den minste udoverens stemmelse.

Men Lars jeg vil gerne hjalpe alle mennesker men jeg er nod til at erkende der kun er fisk i Vejle å til 2000 mennesker og nor der kommer 4000 og vil fiske og specielt indvandre kender ikke normer og regler om fiskeri, so er der ingen fisk i åen naste or og det hele blive et stor kaos.

So kare Lars Hansen hvis nu larte de indvandre der er her pt i landet ordentlig dansk so helt sikkert om 5 til 6 or vi igen vil have menneskeligt og socialt og okonomisk overskud til tage indavndre igen i Danmark, men pt er det sodan vi for store sociale problemer i landet og lad os lose dem forst.

For som da min far dode og jeg ikke havde penge til mad fordi jeg havde brugt dem po togbilleter og spurte om at fo et mindre forskud og fik afslag, eller da mig moned blev overfaldet ved en bank automat fik taget mine manglende dem og bad igen engang om lidt hjalp og fik afslag.

So viser disse 2 eksempler hvordan vi Danmark ikke har et socialt overskud til hinanden mere fordi vi fyldte i vores hoveder med problemer og so formoder ikke at hjalpe i de mest konkrete tilfalde at hjlape vores medmennesker.

Det samme oplever jeg med mig selv her po Philippnerne nor der for mange der vil have penge til deres dode famile medlemmer eller til de 10 basketball klubber der er her i kvarteret eller nor jeg har kobt blmster 2 gange samme dag af gadeborn, eller har givet mad til fattige flere gange osv so bliver jeg ogso opfyldt med problemer og mister even til have overskudet til min naste.

Det er sket i Danmark Lars Hansen og den psykologisk forstoelse bor du have forsteolse for selvom du ikke har indvandre venner i din omgangs kreds

Claes Pedersen Callocan Metro Manila

@Claes

Du forholder dig udelukkende følelsesmæssigt og ikke faktuelt til emnet. Ja der findes indvandrere i Dan-mark, som ikke taler dansk. Det er fordi, de kom hertil for 20 år siden, og dengang var det ikke obligatorisk at deltage i danskundervisning, hvis man blev forsørget af sin ægtefælle. Og naturligvis kan man ikke nu, hvor disse mennesker for længst har fået permanent opholdstilladelse, begynde at forlange, at de skal gøre dit eller dat, hvis de vil beholde den. Man kan kun stille krav til dem om f.eks. at lære dansk, hvis de beder om hjælp fra socialkontoret.

Så Ja der blev begået mange fejl dengang for 20 år siden. Men der kan jo ikke rettes op på fortidens fejl ved i dag at chikanere nogle helt andre mennesker end dem, der ikke blev stillet tilstrækkeligt krav til. Allerede Nyrup begyndte i øvrigt at lægge kursen om og stille mange flere krav til folk, så det er jo ikke fordi, at dette er nogen ny erkendelse, heller ikke i Socialdemokratiet.

Og den indvandringsprøve, som du åbenbart synes er en god ide, rammer jo dig selv og ikke dem, som du kalder for ”indvandrere”, og som i hovedsagen har en mellemøstlig baggrund. Hvis du finder dig en partner på Filippinerne, og I får et barn sammen, og du gerne vil lade dit barn vokse op i en normal kernefamilie i Danmark, så er det DIN kone, som ikke må få lov til at komme hertil, før hun har lært at tale dansk.

Det er derfor DIG og ikke den mellemøstlige indvandrer eller flygtning, som fik sin kone hertil for 20 år siden, der kommer til at finde og betale for et danskkursus til din kone, og det er DIG og jeres barn, som må vente måske ½ år længere på at komme til at bo sammen i Danmark, fordi din kone lige skal lære at tale dansk først.

Den største nationalitet for familiesammenføringer er i dag Thailand og den trediestørste er Filippinerne. Så du er selv et langt mere typisk eksempel på en dansker, som bliver ramt at VKO´s ”strammerpolitik”, end en person med mellemøstlig oprindelse. Den slags kaldes også for skud i egen fod.

At du ikke kunne få hjælp på et dansk bistandskontor er ikke indvandrere eller flygtninges skyld. Det skyldes derimod, at vi har en borgerlig regering, som mener, at enhver bør klare sig selv. Det har intet med økonomisk nødvendighed at gøre, for udgifterne til bistandshjælp og starthjælp udgør kun godt 2% af de samlede offentlige udgifter. Så der er masser af andre steder, hvor man kunne spare, men det vil VKO ikke, fordi der ikke er stemmer i at spare på velfærdsydelser, som kommer den brede middelklasse til gode, og der er heller ikke penge i at beskatte f.eks. boligejere.

Alene de manglende indtægter som følge af VKO´s skattestop er større end de samlede udgifter til bi-standshjælp og starthjælp. Og det er jo klart, at det er den politik, man får, hvis man støtter en borgerlig regering. Det har altid været god borgerlig politik, at pengene lå bedst i borgernes lommer, og at man ikke havde noget til overs for de svageste.

Ivar jørgensen

Skredet mod højre er egentlig ikke noget nyt. Det begyndte allerede da Holger og konen sagde ja til unionen. Skredet er imidlertid blevet noget voldsommere på det seneste.

SFUs Pelle Dams retspolitiske udtalelser for nylig var som taget ud af munden på de to forhenværende kulturministre, Brian Mikkelsen og Lene Espersen.

http://politiken.dk/politik/article937771.ece

Astrid Krag ligger på linje med DF og VK i dele af deres assimilationspolitik.

Villy Søvndal har proklameret at kapitalismen ikke længere er fjenden, og som allerede implicit nævnt, så kan kritikken af den mest udemokratiske og centralistiske politiske institution i Europa, ligge på et forsvindende lille sted. Dertil skal vel også adderes, at Søvndals populisme er nærmest skræmmende i dens bagvedliggende magtbegær og samtidig mangel på principfasthed.

Forskellene på SF og de kulturcentriske og nærmest borgerlige socialdemokrater er efterhånden blot kosmetiske. Heldigvis ved folk der stadig tager deres venstreorientering seriøst, hvor de skal melde sig under fanerne enten som nye medlemmer eller med deres stemmer ved næste valg, for der er heldigvis fortsat et socialistisk folkeparti, som er EU-kritiske, decentralistiske, kapitalismekritiske, assimilationsskeptiske, republikanske og retspolitiske forkæmpere for en stærkere retssikkerhed og en udvidelse af Grundlovens frihedsrettigheder.

Ivar Jørgensen

Astrid Krag ligger på linje med DF og VK i dele af deres assimilationspolitik.

I forbindelse med assimilationspolitik, så er der ingen undskyldning for at gå på kompromi med de hjemlige demokratiske værdier. Dette er ikke kun VKO's politik, men ALLES.

Det betyder i praksis, at eneste acceptable politik, på det demokratiske område er - assimilation. Intet mindre er acceptabelt.

Det handler kun om de overordnede politiske retningslinjer, overhovedet ikke om de andre kulturelle samfundsspørgsmål, som beklædning, måder at være sammen på, eller madkultur.

Tak til Ivar Jørgensen for et interssant link. Det er jo beskæmmende at vi skal læse de gode kritiske og dybdeborende artikler om højredrejningen i SF i Politiken og ikke i Dagbladet Information.

På det punkt er potentialet for forbedring af Informations journalistik på det nærmeste ubegrænset.

Claes Pedersens indlæg er i grunden meget illustrative for, hvorfor den danske udlændingedebat altid kører fuldstændig af sporet. F.eks. skriver Claes:

"Men Lars jeg vil gerne hjalpe alle mennesker men jeg er nod til at erkende........."

Men en indvandringsprøve eller andre regler for familiesammenføring har jo ikke noget at gøre med at "hjælpe" nogen. Hvis Claes gerne vil bo i Danmark med sin Filippinske kone og deres børn, så er der jo ikke tale om, at vi andre dermed "hjælper" ham på nogen som helst måde. Vi giver bare hans kone en opholdstilladelse, så de kan leve sammen lige som alle andre familier, også selvom de er født i hver sit land.

Ordet "hjælpe" giver kun mening, når vi taler om flygtninge. Men det er ikke flygtninge, som skal op til en indvandringsprøve for at få lov til at bo i Danmark. Og det er heller ikke flygtningenes ægtefæller, for det ville være i strid med menneskerettighederne.

Senere skriver Claes så:

"So kare Lars Hansen hvis nu larte de indvandre der er her pt i landet ordentlig dansk so helt sikkert om 5 til 6 or vi igen vil have menneskeligt og socialt og okonomisk overskud til tage indavndre igen i Danmark, men pt er det sodan vi for store sociale problemer i landet og lad os lose dem forst."

For det første er mange af dem, som ikke taler særlig godt dansk og som har brug for hjælp til at klare sig i hverdagen i Danmark, slet ikke indvandrere, som Claes kalder dem, men derimod flygtninge.

For det andet så er faktum, at vi i snart 8 år har haft noget, der nærmest må betegnes som et "flygtningestop" her i landet. Og faktum er også, at det siden 1995 er gået støt fremad med flygtninge og ikke-vestlige indvandreres integration på det danske arbejdsmarked, således at vi nu ligger helt oppe i den europæiske top, kun overgået af lande som Grækenland og Italien, hvis arbejdsmarked (lønforhold) er helt anderledes end vores.

Men så vidt jeg kan se, så er der intet som helst, der tyder på, at dette skulle have øget danskernes menneskelige og sociale overskud til at hjælpe flygtninge. Eller for den sags skyld bare acceptere, at Claes og hans Filippinske kone kan bo i Danmark på lige fod med alle andre borgere og klare sig selv.

Jeg mener derfor, at man må konkludere, at det manglende menneskelige og sociale overskud ikke hænger sammen med omfanget af de problemer, som reelt eksisterer med integration af flygtninge samt visse grupper af indvanderere i Danmark. Men af det snarere hænger sammen med mediernes og mange politikeres meget bevidste fokusering på og forstørrelse af disse problemer.

Og den klare konklusion må derfor være, at nationalistiske, fremmedfjendske og inhumane holdninger i befolkningen ikke kan ændres ved at begrænse antallet af opholdstilladelser til flygtninge og indvandrere eller forbedre deres integration i Danmark.

I stedet må nationalistiske, fremmedfjendske og inhumane holdninger imødegås ved en blanding af oplysning og saglig argumentation.

At vi skulle få et mindre racistisk samfund ved, at et stort politisk flertal tilslutter sig en "stram" immigrations- og flygtningepolitik, er der intet som helst, der tyder på. Tværtimod taler de praktiske erfaringer fra de sidste 8 år i høj grad imod det.

Claes Pedersen

Til Lars Hansen.
Nu er det dem man betegner som 2 generations indvandre eller 3 generations indvandre vi i Danmark har store sociale problemer med, om du vil kendes ved dem eller ej.

Jeg bruder mig heller ikke altid om måden pressen belyser problemer på, men at benagte dem som du gor fore et noget godt med sig og vi so resultatet efter Tito og kringen Bosnien nor problemer ikke kommer op og bliver snakket om og du tilhore den gruppe af borger i dette land der benagter disse kengerninger.

I dag sodan stort set ingen danske onsker at bo i omroder med mange indvandre po grund af miljoet i disse omroder, men ok det nok ikke lige dig man skal komme til, efter man er blevet sparket ned bag fra og hoppet po af en gruppe indvandre.

Samt selvom jeg er i et overvejende katolsk land mener jeg ikke vi ikke skal diskutere overgreb i Danmark begoet inde for den katolske kirke, men det er den holdning du har og som jeg selv ogso til dels har haft men jeg har bare varet nod til se virkeligheden i ojene.

Som jeg ogso sad med en af de lokale og snakkede og han fortalte han havde 8 born og ikke havde penge til so mange born so siger jeg min mening til ham po en pan mode han kan forsto, at born i en moderne verden ikke bare en resurse langere, der kan hjalpe til med arbejdet og tjene penge.

Det bor vi selvfolgelig ogso sige i Danmark og specielt hvis du har psykiske problemer, so har du endnu engang ikke et socialt overskud til 4 eller 5 born og de ekstra penge staten skal bruge skal jo tages for andre sociale omroder, hvor de kunne bruges po en lidt mere gavnelig måde.

Claes Pedersen

Ps Lars Hansen.

Jeg tager ikke bare en philippinsk kvinde til Danmark, vi lever et meget anderledes liv vores arbejdstempo er en hel anden, og erkender de vil have et bedre liv her.

Da jeg tog her over til Philippinerne var det med det formol at blive gift det er goet i vasken og for blive her og ikke hun skulle rejse til Danmark.

Jeg kan aldrig fo selv til behandle mine medmennesker, som sker her i landet og er udbredt i mellemosten af Philippinske immigrant arbejder og du forholder dig ganske enkelt ikke til man har andre normer inde for de monotonistiske religioner hvad angor holdning til mennesker rettigheder.

@Claes

Hvor i mine mange indlæg i denne tråd ser du, at jeg benægter nogen problemer? Det er jo ikke sådan, at et bestemt problem kun har èn mulig løsning. Så at man er imod en bestemte løsning på et givet problem er da på ingen måde det samme som, at man benægter problemets eksistens.

Og jeg kan f.eks. ikke se, hvorfor det at tvinge din filippinske kone til at gå op til en indvandringsprøve skulle være den eneste eller den bedste måde at løse de sociale problemer i ghettoområder med mange flygtninge og indvandrere.

Du lyder, som om du har ladet dig hjernevaske lidt for meget af den borgerlige regerings påstand om, at dens løsninger på alle mulige problemer ikke bare er de bedste men også de eneste mulige. Det mener jeg ikke, at de er, heller ikke på dette område.

Og hvor har jeg skrevet noget som helst om sexuelle overgreb på børn i den katolske kirke eller at disse ikke bør kritiseres? Jeg kan ikke erindre, at jeg nogensinde har udtalt mig om dette emne, hverken i denne debat eller nogen andre steder. Så du tillægger mig også på dette område synspunkter, som jeg aldrig har givet udtryk for, og som jeg i øvrigt heller ikke har.

Det er helt umuligt at debattere seriøst med en person, som ikke forholder sig til, hvad modparten faktisk skriver. Men i stedet tillægger modparten alle mulige og umulige synspunkter ud fra sin egen frie fantasi. Så lad os stoppe denne debat nu – den fører alligevel ikke nogen vegne.