Baggrund

'SF's forslag er højrefløjspolitik'

SF fører højrefløjspolitik, når de vil fordele københavnske daginstitutionspladser efter etnicitet, mener Jan Hoby, der er næstformand i Landsforeningen af Socialpædagoger
Debat
27. april 2010

SF's forslag om at fordele københavnske pladser i vuggestuer og børnehaver efter etnicitet er ren højrefløjspolitik, mener Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen af Socialpædagoger. I stedet for at forveksle sociale problemer med etniske bør politikerne tilføre flere ressourcer til institutionerne, så der er færre børn per pædagog, siger han.

- Vil det ikke styrke børnenes sprogevner og den sociale integration, hvis man spreder dem, så børn med forskellig etnisk baggrund mødes i hverdagen?

»SF's forslag viser, at de ikke kender realiteterne i institutionerne. Der taler man om sociale, ikke etniske problemer. Vil man stimulere børnenes sprog, skal man ikke sprede dem med tvang efter etnicitet, men tilføre institutionerne flere ressourcer, ikke mindst i socialt belastede områder. Sproget stimuleres bedst, når pædagogerne har tid til at lege med børnene og udvikle deres sprog naturligt. Problemet er, at der er blevet færre pædagoger pr. barn, og at de skal bruge tid på unødvendigt dokumentationsarbejde i stedet for børnene.«

- Men er det ikke et problem, hvis der eksisterer 'sorte' og 'hvide' daginstitutioner?

»For det første er integrationsproblemet ikke så stort, som man antager. For det andet er der tale om sociale problemer, som primært handler om ulighed og boligpolitik, ikke daginstitutioner. I stedet for at løse de problemer på makroplan vil SF have, at forældre og institutioner skal gøre det på mikroplan. SF's forslag er også værdimæssigt højreorienteret, for det gør sociale problemer til etniske - der er en kant af islamofobi i det, fordi det er de nydanske tosprogede, der gøres til problemet.«

- I har kritiseret, at forslaget ophæver forældrenes frie valg af institution. Men er integrationen ikke vigtigere?

»Det eneste, man opnår, er en vækst i private daginstitutioner, fordi de ressourcestærke forældre fravælger de kommunale tilbud. Det frie valg af institution er ikke et onde. Institutionerne har forskellige tilbud og pædagogiske metoder, og dem bør forældrene kunne vælge imellem.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Her ser vi endnu et eksempel på at S og SF har overtaget Dansk Folkepartis menneskesyn og værdier.

Kurt Svennevig Christensen

SF har åbenbart en plan og de kører målrettet efter at overtage Fogh og Løkkes fallitbo.

Og dertil lader SF og S for den sags skyld alt for ofte ufornuften råde, fordi de mener de skal hente deres vælgere hos DF. Det er jo logikken i denne sag - vi vil en ny regering og S og SF tror, at de på vores vegne må hente det flertal ved at hente stemmer hos DF. Derved overtager SF ikke DF's menneskesyn og værdier.

Men jeg helt sikker på, at i denne sag tager SF fejl. Man skal ikke tvinge noget ned over hovedet på folk, og da slet ikke tvinge dem til at flytte deres børn rundt pga. etnicitet. Det er ganske enkelt vanvittigt.

Det er uden for en hver tvivl i dag, at integrations problemerne har rod i de sociale forhold. Og først og fremmest skal de problemer søges løst ved en massiv forøgelse af ansatte til at tage hånd om de daglige problemer. Det burde selvfølgelig også være SF's fokus, ligesom de nu har lovet os mindst to lærer til folkeskoles mindste klasser.

Det giver SF vores stemmer ikke DF's. Dem forsøger de så kapre fra DF ved at bruge børnene "af anden etnisk baggrund end dansk" som middel til formålet. Det er ikke kønt og det er kynisk, men det er ikke SF som har overtaget DF's menneskesyn og værdier - for de ville ikke være til at holde ud.

Kurt Bertelsen Christensen:

."Det er ikke kønt og det er kynisk, men det er ikke SF som har overtaget DF’s menneskesyn og værdier - for de ville ikke være til at holde ud."

Tjah, det er jo ikke godt at vide, hvad der foregår inde i magthundenes hoveder. Det er ikke til at vide om topledelsen i SF har overtaget DFs menneskesyn og værdier, eller om det blot er noget de lader som om. Kønt er det i hvert fald ikke!

Bo S. Nielsen

Her er et bud på hvad det er for en slags politik, SF har gang i for tiden:

http://multimedia.ekstrabladet.dk/eb/archive/00539/rep-striben-2817-ne_5...