Læserbrev

Præste-styrets trusler

Når man i Iran bliver dømt til døden for bare at samarbejde med MKO (Folkets Mujahedin, red.) er det en indirekte trussel rettet mod de eksiliranere, der deltager i vores demonstrationer i Danmark, at den iranske ambassades førstesekretær 22...
Debat
3. maj 2010

Når man i Iran bliver dømt til døden for bare at samarbejde med MKO (Folkets Mujahedin, red.) er det en indirekte trussel rettet mod de eksiliranere, der deltager i vores demonstrationer i Danmark, at den iranske ambassades førstesekretær 22.0 april i Information beskylder Frit Iran for at bestå af terrorister og medlemmer af MKO. Vi føler os truet, fordi regimet også tidligere har stået bag adskillelige mord på iranske dissidenter i udlandet.

Jeg kan oplyse, at ingen i Frit Irans bestyrelse er eller har været medlem af MKO, og vi undersøger nu de juridiske muligheder i forbindelse med beskyldningerne.

Eksiliranere i Danmark synes, at det er skræmmende, at Imam Ali moskeen ifølge www.tinglysning.dk den dag i dag er ejet af en tidligere iransk ambassadør. Vi er også meget interesserede i at få belyst, hvordan moskeens imam, Khademi, i 2001 er kommet til Danmark. Har det været via en fin invitation fra præstestyrets ambassade, eller er han flygtet fra præstestyret?

Dømt til døden

Khademi forsøger at kamuflere sit forhold til præstestyret med begreber som demokrati, fred og mangfoldighed. Imamen skriver 26. april i Inf., at han ingen forbindelse har til det officielle teokratiske Iran dog gør han samtidigt rede for, at han i 12 år har undervist i den dybt konservative statsteologiske hovedstad Qom, i teokratiet Iran. Hvis imamer i Iran bare ytrer den mindste utilfredshed, bliver de fængslet eller sat i husarrest, og enkelte er blevet dømt til døden.

På den officielle iranske moskes hjemmeside i Danmark (www.iccopenhagen-.dk), henvises der f.eks til en iransk teologisk side: www.hawzah.net/hawzah/Default.aspx, her kan man rulle ned på siden og se reklame for Irans åndelige leder, Khamenei. Derudover kan man på www.islamdk.-dk også se direkte henvisninger til Khameneis officielle hjemmeside i Iran.

Jaleh Tavakoli, Medlem af Borgerrepræsentationen for EL og initiativtager til Foreningen Frit Iran

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her