Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
Debat
4. november 2010

Motorvejsafgift

Bjørn Tving Stauning, Frederikssund

Tænk at nogen fra et regeringsparti, som må formodes at kunne mobilisere al den ekspertbistand, der kan opdrives, kan barsle med et så forrykt forslag som en motorvejsafgift.

Hvor mange kontrollanter er det nu lige, regeringen har forestillet sig at ansætte, og hvor mange ekstra midler skal tilføres, for at øge sikkerheden på de amts- og sogneveje, der vil opleve øget trafik?

Et betydeligt enklere og langt mere samfundsgavnligt forslag ville være at sætte benzinprisen op med 5 kroner pr. liter - eller mere.

Genindfør bistanden

Anne Marie Dam Pedersen, Frederiksberg, medlem af freds-vagten på Christiansborg Slotsplads

Et land i krig praktiserer drab på politiske modstandere, og skønt intet civiliseret land i verden kan gå ind for dødsstraf, gør Danmark det jo så som krigsførende nation.

En moralsk anløben regering, der tilsidesætter enhver menneskelig anstændighed, har kastet Danmark ud i en absurd situation: Først brud på folkeretten med ulovlig angrebskrig på et løgnagtigt grundlag og nu lyver og vildleder regeringen også om brug af tortur.

Lad os dog komme ud af det barbari af krig, drab og tortur og hurtigst muligt gøre igen, som Danmark gjorde i gamle dage.

Lad os sætte massivt ind med humanitær udviklingsbistand. Demokrati indføres ikke med maskingevær og drab på politiske modstandere.

Ingen krig uden angreb

Tom W. Petersen, Frederiksberg

Danmark kan ikke føre krig, skriver Mogens Camre (2. november). Man fristes stærkt til at svare: 'Nej, gudskelov!' Danmark skal slet ikke føre krig, medmindre Danmark bliver angrebet.

I øvrigt er Camres agitation for at droppe de regler, der skal bremse de allermest infame sider af krig, modbydelig.

Dolkestøds- legenden

Ralf Andersson, Frederiksberg

Tak til Mogens Camre for et sobert og velformuleret indlæg (2. november) om den håbløse krig.

Der må imidlertid advares kraftigt mod Camres åbenbare oplæg til en 'dolkestødslegende' som mulig ramme for en bearbejdelse af det nationale traume, der bliver tilbage efter de aktuelle tabte krige.

De ansvarlige politikere bør selvfølgelig klandres for at have givet soldaterne utilstrækkelige midler til at løse opgaven.

Men for det første er det svært at forestille sig tilstrækkelige midler, når opgaven er umulig. For det andet består politikernes forbrydelse først og fremmest i overhovedet at have involveret nationen i krige, som var og er ulovlige, katastrofale, meningsløse og funderet i lag på lag af løgne.

Australsk gifteksport

Niels Ove Andersen, Kolding

Kære miljøminister, Karen Ellemann (V). Nu må du stoppe det. Du sagde, at alle sten var vendt i sagen om Kommunekemis behandling af uhyre giftigt australsk affald.

Nu viser det sig, at giften indeholder mere klor end først antaget, og at det derfor tager længere tid at forbrænde. Det er en besynderlig oplysning, eftersom affaldet har ligget i Australien i årtier. Denne sten var åbenbart ikke vendt helt.

Kommunekemi har tidligere tilkendegivet, at det tager cirka et år at forbrænde 2.500 tons, men nu tager det åbenbart længere tid.

Ifølge Miljøstyrelsen er der givet tilladelse til 6.100 tons, Kommunekemi siger 10.000 tons. Ingen ved, hvor meget der er tilbage i Australien.

Hvor længe skal vi finde os i at få den ene skibsladning ekstremt farligt kemiaffald fra Australien efter den anden?

Ifølge Kommunekemis nye oplysninger om øget klorindhold risikerer vi, at det tager 15-20 år, før alt er brændt. Er det rimeligt?

Hvad mener venstrefløjen?

Ole Banke, København

Da Poul Nyrup Rasmussen i sin tid udtalte, at stuerene blev Dansk Folkeparti aldrig, gjorde han efter min mening det rette. Siden er der løbet meget vand ud af ørerne, og i dag udtaler Nyrup sig anderledes uklart om samme parti. Mens de europæiske socialdemokrater har bandlyst diverse højreekstremistiske partier, ser Nyrup nu ingen grund til at regne DF med til den fløj!

Hvad er der sket med manden? Agerer han efter aftale med den nuværende ledelse af Socialdemokraterne?

Er man i S og SF så fokuserede på at køre i ministerbiler, at man nu er parat til at samarbejde med DF? Selv Pia Kjærsgaard giver udtryk for en vis forargelse over dette vægelsind, der lukker hende ude fra vennerne i Sverige og Holland.

Hvis det er en S/SF/O regering, man har i tankerne, kan det næsten være lige meget at skifte til rød blok. VKO-regeringen ved vi da i det mindste nogenlunde ,hvor vi har. Hvorfor er der endnu ingen journalist, der har gået Helle Thorning på klingen?

Lad os få en klar melding fra S og SF - det har vælgerne krav på.

Visit Vollsmose

Geoffrey Cain, Hellerup

Konsulent i newspeak Johan Galster taler varmt for en re-branding af udsatte boligområder. Eksempelvis Vollsmose. Området skal »positioneres som en både alternativ og attraktiv bydel midt i Odense,« siger han. Og selv om dens brandværdi (!) i dag hovedsagelig er negativt orienteret, så kan den hurtigt laves til noget positivt. Alt hvad der skal til, er gode viljer og en masse penge.

Vollsmose har alle potentialer for at tiltrække den stadig stigende gruppe af turister og besøgende, der er på udkig efter andre oplevelser end de klassiske fynske turistmål, mener han (formodentlig er bøsser, jøder og grønlændere ikke medregnet i denne gruppe).

Ja, Vollsmose har slået sit navn fast. Det er et kendt brand, og selv om det lige nu er synonym med noget dårligt, kan det sagtens vendes til noget godt.

Så hvorfor besøge Auschwitz, der også har en negativt orienteret brandværdi, når man kan slå sine folder i Vollsmose?

Det er jo et meget fint sted, mener Johan Galster, der ikke bor der selv, men håber at andre vil.

Handling følger ikke tale

Jytte Molbech, Odense

Der gås i krig for at få fred.

Der kæmpes mod terrorisme, samtidig med at uskyldige civile dræbes med bomber fra ubemandede fly.

Ytringsfriheden prises højt, på samme tid foreslås lukning af visse tv-kanaler.

Nogle går imod religiøse symboler i offentligheden, mens de selv bærer kors på valgplakater.

Der kræves religionsfrihed samtidig med, at moskeer ønskes forbudt.

Kirke og stat forklares adskilt, mens kirkeskatten opkræves hos alle, hvis de ikke selv har meldt sig ud af folkekirken.

Der tales om velfærdsstat, imens bliver flere fattige.

Sociale problemer søges løst ved at fjerne visse borgeres boliger.

Vi har ligestilling, men kvinder har lønefterslæb.

Danmark er et af verdens rigeste lande, alligevel har ikke alle kommuner råd til gadebelysning.

Ønsker vi ulandsstøtte eller finansielt afkast?

Støtte eller afkast

Anne Hoby, København

Man har argumenteret for at skære udviklingsbistanden fra 0,83 pct. til 0,76 pct. af BNP ved at henvise til, at man i fremtiden vil fokusere bistanden, så den bliver effektiv og koncentreret på få lande.

Udviklingsminister Søren Pind (V) har tidligere udtalt, at man fremover vil investere i udviklingslande med højere afkast til følge, så borgerne er sikre på at få noget for deres skattepenge. Hvis det er formålet med bistanden, bør man så ikke investere alle pengene i olieudvinding i Norge?

Nej - vi donerer udviklingsbistand for at udrydde fattigdom ikke for at sikre et stabilt afkast.

Vi må huske på, at udvikling og frihed syd for Sahara tager tid og penge, og hvis vi helhjertet ønsker udvikling, må vi give dem netop dette, fremfor smarte ord og vendinger, som kan lyde imponerende men oftest kun har til formål at fremme ministeren og regeringens egen popularitet.

Forskel på far og mor og stat

Simon Emil Ammitzbøll, politisk ordfører, Liberal Alliance

Den 8. oktober bad Socialdemokraternes forbrugerordfører om en redegørelse for, hvor mange børn som er kommet til skade ved leg med gardiner med snoretræk, så det eventuelt kan gøres til et EU-krav, at producenterne skal tage hensyn til risikoen for ulykker med disse gardiner.

Dermed når hysteriet nye højder. Tanken om et liv, hvor danskerne kan tage vare på sig selv, kommer længere og længere væk fra Christiansborg.

Liberal Alliance tror ikke, at ét eneste barn får en tryggere opvækst, hvis man fjerner gardiner med snoretræk fra de danske hjem.

I stedet skal vi skelne mellem far og mor og stat, så staten ikke længere blander sig i opdragelsen.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Nyrup udtaler følgende i Politiken.dk/debat

http://politiken.dk/debat/ECE1100350/nyrup-slaar-fast-dansk-folkeparti-e...

»Dagbladet Politiken har et par gange efterlyst, om jeg kunne ’gradbøje’ Dansk Folkeparti i forhold til de andre fremmedfjendske partier i Europa. Det har jeg nu ikke noget brændende ønske om.

Jeg er mere optaget af, at de alle har fundet sammen nu i en slags fælles europæisk front eller organisatorisk samarbejde.

Sidste weekend var Dansk Folkeparti blandt de glade deltagere i et fællesmøde i Wien sammen med: Østrigs Friheds Parti, FPO – Andreas Moelzer og Heinz
Christian Strache, Lega Nord – Fiorello Provera fra Italien, Dansk Folkeparti – Morten Messerschmidt, Belgiens Flamske Nationalist Vlaams Belang – Bruno Valkeniers og grundlæggeren Filip Dewinter, Slovakiets Nationale Parti – August Lang, Sverigedemokraterna – Kent Ekeroth.

De var også alle glade for deres vært fra det østrigske Frihedsparti, da han sagde om de partier, der ikke var der: Frankrigs Front National, Det hollandske FVV, Ungarns Jobbik, Bulgariens Ataka, Grækenlands Laos.

»Vores, fællesmødets forhold til disse partier/bevægelser er ’godt og venskabeligt’«.

Jeg forstod, at Dansk Folkeparti også var glade for at være forbundet med disse bevægelser/partier.

Man kan så blot konstatere, at i Dansk Folkepartis europæiske engagement skelner de ikke selv mellem det populistiske og det ekstreme højre. Dette blot til orientering«.
--

Hertil kommer, at Philip Cordery, min generalsekretær i PES, på mine vegne klart har sagt til Politiken, som sandt er:

»Vi nævner ikke hele rækken af ekstreme højreorienterede partier i vores meddelelse. Hvis vi gjorde, ville Dansk Folkeparti være selvskrevet. Her er et højreekstremt parti – ingen tvivl om det. De skal bekæmpes, hvor end de er«.

Rune Engelbreth kommenterede også ovenstående sag i sin blog igår, og hans kommentare er altid værd at bruge tid på.

http://blog.politiken.dk/engelbreth/2010/11/03/nyrup-melder-klart-ud-i-k...

Danmarksmesteren i hate-speech, Geoffrey Cain, slår til igen - og sænker sågar sit eget lavmål yderligere: Der er faktisk ikke to sammenhængende tanker i det indlæg. Auschwitz eller Vollsmose - hvad laver den slags vås egentlig i Information?