Læserbrev

Konjunkturafhængig efterløn

Er efterspørgslen på arbejdskraft lav, er det i orden at folk trækker sig tilbage. Er den høj, må de arbejde, mener Ingeniørforeningen.

Er efterspørgslen på arbejdskraft lav, er det i orden at folk trækker sig tilbage. Er den høj, må de arbejde, mener Ingeniørforeningen.

Torben Klint

18. januar 2011

af Morten Thiessen, formand for Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedsudvalg

Endelig blev der taget hul på den helt nødvendige debat om en omlægning af efterlønsordningen.

I Ingeniørforeningen har vi i årevis efterlyst politisk mod til at tage diskussionen om efterlønnen, så den kan finde en form, der er tilpasset den økonomiske virkelighed i det danske samfund. Derfor foreslog vi allerede i 2009 at gennemføre en justering af efterlønnen, så den blev gjort afhængig af konjunkturerne og dermed langt mere samfundsøkonomisk spiselig og samtidig mere fremtidssikret.

Ved en konjunkturafhængig efterlønsmodel bortfalder muligheden for efterløn, hvis arbejdsmarkedet har behov for arbejdskraften, mens adgangen bevares, hvis arbejdsmarkedet ikke er til rådighed. På den måde giver man bl.a. mulighed for, at seniorerne kan trække sig tidligere tilbage, når arbejdsløsheden er høj og gøre plads til de unge på arbejdsmarkedet. Det burde være en model, som alle politikerne havde interesse i at se nærmere på nu. Men desværre bliver debatten mere og mere polariseret og fastlåst, mens det fyger med beskyldninger, påstande og uvederhæftige argumenter.

Det er spørgsmålet simpelthen for væsentligt til. Vi er nødt til at have en konstruktiv debat om at gøre efterlønnen mindre tonedøv over for samfundsøkonomiske og demografiske udfordringer. Samtidig har efterlønnen nogle uheldige konsekvenser for seniorerne, idet arbejdsgiverne åbenbart føler mindre incitament til at efteruddanne dem ud fra en betragtning om, at medarbejderne 'jo nok er på vej på efterløn'.

Svært at spå

Erfaringerne fra de seneste 10 år med store konjunkturudsving har tydeligt vist, at behovet for arbejdskraft kan svinge kraftigt. Krisen og dens konsekvenser synes at være kommet bag på stort set alle.

Netop fordi det er så svært at spå om udviklingen i udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet, er det af yderste vigtighed, at vi indretter vores samfundsstrukturer, så de er fleksible og kan modstå konjunkturforandringer. Her passer en konjunkturafhængig efterløn som fod i hose.

Vi er dog opmærksomme på, at denne ordning ikke rummer muligheder for fysisk og psykisk nedslidte danskere. Men i Ingeniørforeningen har vi hele tiden talt for, at nedslidte mennesker skal hjælpes på anden måde.

Deres tilbagetrækning skal ikke være betinget af, om de er fyldt 60 år og kan gå på efterløn. De nedslidte skal have ordentlige forhold uanset alder. Men den skrøbelige danske samfundsøkonomi kan ikke i al fremtid forsørge arbejdsduelige mennesker via overførselsindkomsten efterløn, blot fordi de er fyldt 60 år.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Tak til Ingeniørforeningen for et konstruktivt indlæg i efterlønsdebatten, der snart har udviklet sig til at gøre Løkke Rasmussen til en modig mand og efterlønsfortalerne til tåbelige fjolser.
I mine øjne er det vigtigste at forebygge nedslidning samt skabe nogle ”brugbare” aftrædelsesordninger. Hvis vi opnåede det så blev efterlønnen sikkert helt overflødig, for hvem ønsker en lavere økonomi, hvis et godt og interessant arbejde var en mulighed.