Klumme

En politisk kanon

- i søgningen efter de danske værdier
- i søgningen efter de danske værdier
Debat
2. april 2011

Lad os se på sagerne: Lige fra Fogh Rasmussen-regeringens fundament støbt i kreativ bogføring og Lene Espersens og Henriette Kjærs opfindsomme boligtilskud — over Lars Løkkes begunstigelse af privatsygehusene og Lene Espersens kunstneriske forhold til ministeransvarlighedsloven — til Helge Sanders forskning og faktura og rotter på loftet og Rønn Hornbechs træskodans for afviste asylansøgere. 2001-2011. Der er så meget at det svimler. Et udvalg: Den tidligere finansministers vanskeligheder med at finde hjem til bopælspligten, samtidig med at Venstres mirakelmager i Farum tog fat, og landets kommuner blev opfordret til at følge den lukrative borgmesters eksempel og spare borgerne hver den bondegård, som de senere kom til at tilbagebetale med renter og renters rente. Thor Pedersen fik for resten som daværende direktør rigeligt med opgaver for Jydsk Rengøring i den kammeratlige kommune. Den historie blev midlertidigt forstyrret af skatteminister Hovmands honnette gestus af et skattefradragshul på 11 milliarder til TDC fulgt af vildledende vejledning af Folketinget og Hovmands exit.

Miljøministeren hed Hans Christian Schmidt — stor mand i Vojens før ophøjelsen til verdens dengang bedste miljøministeriums afvikler. Til gengæld for hærværket mod Venstres mest afskyede ministerium viste ministeren sine veludviklede fornemmelser for vennetjenester og lod summer fra statens kasse tilflyde hjemegnen — i lande Danmark nødigt sammenligner sig med taktløst kaldet korruption. Den sag indbragte Schmidt en så bramfri påtale fra Rigsrevisionen, at en mindre stålsat regeringschef end den Store Kreative Bogfører ville have pensioneret sin gavmilde miljøminister.

Dette sørgede kirkeminister Tove Fergo selv for at gøre ved at ryge ud ved valget i 2005. Da havde hun lagt sig ud med 90 procent af folkekirken og på grund af regnskabsrod fået Kirkeministeriet sat under administration. Den fromme minister nåede lige at ondulere sin pastorale ægtemage en lønforhøjelse på 135.000. Forbrugerminister Kjær blev to gange dømt som dårlig betaler, hvilket senere viste sig at være normen for en politiker, der højlydt påberåbte sig konservative værdier og tæring efter næring.

Rundhåndede aftaler

Udviklingsminister Ulla Tørnæs vidste ikke, hvad der foregik af udvikling i hendes eget hjem, hvor husbond til driften anskaffede en stribe billige illegale østeuropæere. Uvidenhed kan være en dyd. Dog næppe for erhvervsminister Bendt Bendtsen, der tolkede våbenloven lige så frisindet, som han ofte drog på gratis jagt med folk, for hvem det kunne betale sig at smøre den glade fynbo og partiformand. Foruden Bendtsens store armbevægelser på jagtmarkerne var Mr. 10 procent også generøs med eksamensoplysningerne i sit cv. Her stod dog ikke, at Bendt Betjent havde særlig sans for Folkevogne og opfattede ministerbilen med chauffør som sin egen. Bendtsens klare forståelse for bankernes udsatte stilling, da de i forvejen høvlede gebyrer ind og nu også skulle have 50 øre på dankortet, blev kun overgået af den erhvervsvenlige ministers rundhåndede aftale med A.P. Møller om beskatningen af Nordsøolien og koncessionen med gunstig frist til 2042. 360 milliarder lige ned i foret på hr. Møller og sjovt nok bestyrelsesposter i koncernen til Bendtsen, da ministertiden var slut. At efterfølgeren i Erhvervsministeriet siden sørgede for at levere 100 milliarder kroner til bankerne, uden at staten blandede sig for ikke at skabe »koreanske tilstande«, som Lene Espersen forklarede, nævnes kun i forbifarten og er peanuts i forhold til, hvad den nye skatteminister forleden gjorde for at spare de multinationale selskaber ulejligheden med at betale skat. Anderledes gemene folk i restance skal for provenuets skyld ikke vente forståelse fra den nidkære venstremand.

Åh jo, og så skal man da nævne at den nuværende finansminister i sin tid som beskæftigelsesminister udløste Cavlingprisen til den journalist i DR's
Orientering, der afslørede, at det eneste gale ved Hjorth Frederiksens forvaltning var, at den var ulovlig. Ministeren bestilte falske tal i dagpengesagen til støtte for sine påstande, samt fjernede kravene til sikkerhed på arbejdspladsen for fremmed arbejdskraft. Det fik kun betydning for dem, der kom til skade. Og så blev hr. Frederiksen som tak for indsatsen udnævnt til finansminister.

Foragt for lovgivningen

Sådan kan man blive ved, der er rigeligt, hvor det kommer fra. Denne politiske mentalitet med amoral sivende fra toppen ned i systemerne har været gængs siden 2001. Den bifaldes af støttepartiet DF, og den kendetegnes af ministrenes og flertallets ophøjede foragt for den ende af love og konventioner, der lige i øjeblikket hæmmer den ideologiske virketrang.

Vender man sig så fair og fast mod periodens politiske resultater, fremhæver VK gerne selv det strammede retsområde, hvor regeringen nu foreslår privatiserede fængsler som i USA, hvor forbrydelse og straf er fed forretning. Som Lars Barfoed erklærer, bliver han så vred, når han hører om hjemmeoverfald, hvilket må siges at være et overraskende og heltemodigt standpunkt for en konservativ justitsminister. At retsløs vilkårlighed er dagens orden på fremmedfeltet, nævnes her som en formalitet.

Hvad angår skolen, besindede statsministeren sig omsider efter alt i alt 14 år med Bertel-pis-mig-i-øret som undervisningsminister og forlangte et 360 graders eftersyn. Så klart kan det siges.

I miljøet går det planmæssigt. Miljøminister Ellemann, der kun bøjer sig for pression, giver den nu gas ved at forlænge fristen for landbrugets udledninger. Så bliver man hurtigere af med den diversitet, der alligevel ikke kan sælges.

Og krigene: Den i Irak fik Fogh Rasmussen erklæret på grund af masseødelæggelsesvåben i den blå luft. I Afghanistan — afhængigt af datoen og Søren Espersens akutte blodomløb — kæmper danske soldater skiftevis for at forhindre terror på Nørreport, sikre afghanske pigers skolegang og for demokratiets udbredelse. Vælg selv. Libyen kan ingen forklare.

Og så er der økonomien, den går ufatteligt og placerer landet i væksthæmmernes yderste kreds. Og så var der den ferierende Espersen og hendes parti, der mente, at når konen nu ikke duede som partileder, kunne hun da altid bruges som udenrigsminister.

Danske værdier?

Ikke flere detaljer, hvori djævelen som bekendt holder hus. Blot dette til superminister Pind, der som borgmester tilsluttede sig samme værdiforestillinger om bilag på øl og snaps som hans chef og broder i ånden:

Når fremmede i assimileringens navn under indtagelsen af død sild i brun sovs skal tilegne sig de danske værdier, må en af disse vel være den politiske kultur, hvor landets ministre lyver, snyder og vildleder Folketinget og i øvrigt springer op og falder ned over alle indvendinger. Med mindre udskejelserne er så grænseoverskridende, at selv liberoanarkisten Anders Samuelsen aflyser et af sine hysteriske anfald og står af.

Og nu et par spørgsmål:

Omfatter prøven i danskhed, at ansøgerne som et udtryk for danske værdier samtykker i minister Pinds sammenrodede vås om integration og assimilation? Er mon de omtalte sager i denne klumme flertalspolitikernes svar på nationens kvaliteter og politisk kanon anno 2011? Fortæl i så fald under henvisning til ovenstående beskedne udpluk af sager siden 2001, med hvilke danske ord og vendinger folk af anden baggrund klarest anskueliggøres de danske værdier?

Sig endelig frem, hvis der foreligger en misforståelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Georg Metz:

»Og krigene: Den i Irak fik Fogh Rasmussen erklæret på grund af masseødelæggelsesvåben i den blå luft. I Afghanistan — afhængigt af datoen og Søren Espersens akutte blodomløb — kæmper danske soldater skiftevis for at forhindre terror på Nørreport, sikre afghanske pigers skolegang og for demokratiets udbredelse. Vælg selv. Libyen kan ingen forklare.«

Så enkelt og præcist kan det siges.

Hver gang NATO går i krig bliver vi fodret med løgn, og med hensyn til den seneste krig, er forklaringerne så tågede, usammenhængende og selvmodsigende, at man som Metz så rigtigt siger, ikke kan forklare krigen i Libyen.

Hvor Fanden er mit Madsen,
denne pacifist har sgu fået NOK !!!

Ruben Michelsen

Georg Metz på bodsvandring.

Efter sidste uges "hjerneblødning", hvor Metz lagde sig ud med menigheden ved at støttede Frank Aaen og Enhedslisten og de krigsliderlige olierøvere i krigen mod Ghaddafi, er han nu tilbage på sikker grund.

Mageløs afslørende journalistik.

Gab ...........

Man kan undre sig dybt over at nogle kan finde på at genvælge den flok uduelige politikere!

En aldeles glimrende gennemgang af generaliebladet.
Der mangler bare lidt om administrativt rod omkring kommunesammenlægningerne, nye superhospitaler langt fra brugerne, kvælende kontrol og overvågning, lovjaskeri, motorvej til Holstebro, øget overvågning, herunder at give CIA adgang til at kontrollere vore bankforretninger - og senest forsøget på at få os med i euroen ad bagvejen.
Men pladsen tillod nok ikke det hele, så Metz måtte prioritere.

Inger Sundsvald

Det er jo ikke nemt at få det hele med i sådan en artikel med begrænset plads, men der gøres et godt forsøg. Man kan jo blive helt stakåndet.
Usselhed og uanstændighed er ingen skam i dansk politik.

Georg Metz har i den grad ret i, at der er gået fuldkommen ged i de danske værdier.

I Gamle dag var fred end klassisk dansk værdi, men siden 2001 er denne værdi blevet afsløret af værdien krig, eller aktivisme som politikerne kalder det med en eufemisme.

Det er især et skred der kan iagttages hos socialdemokraterne og folkesocialisterne.

I gamle dage kendte vi folkesocialisterne som hyggelige fredselskende og fredsommelige duer. De var kendt for humoristiske og finurlige slogans som:

HOLGER OG KONEN SIGER NEJ TIL UNIONEN

I dag har den tidligere fredspibe i sandhed fået en anden lyd. Nu er de førhen så fredsommelige folkesocialister blevet forvandlet til høge, der er mere blodtørstige og krigsgale end selv de mest stålsatte hardlinere i Pentagon og Bruxelles.

Når de ryster på hånden i NATOs hovedkvarter, har Holger K. Nielsen uanede mængder af is i maven, og er parat til at sende NATO-soldater hvor som helst når som helst.

Ifølge normalt velunderrettede kilder har det nye strømlinede SF fået et af landet mest velrenommerede reklamebureauer til at fremtrylle følgende slogan, som folkesocialisternes kommende krigsminister vil anvende i den tilstundende valgkamp:

HOLGER OG LILLEMOR SIGER JA TIL NATOs MASSEMORD

Parties ledere er for tiden decideret kåde af boblende indestængt krigsliderlighed.

Villy og Holger er simpelthen gået komplet Gung Ho som man siger i det store amerikanske udland.

Tak Metz!

Jeg har samlet 15 af skandalerne m. links på denne side

Per T.s første indlæg:
”... er forklaringerne så tågede, usammenhængende og selvmodsigende, at man som Metz så rigtigt siger, ikke kan forklare krigen i Libyen.”

Regering og folketing har da givet - om ikke ’forklaringer’ så i hvert fald ’begrundelser’: Nemlig forhindring af ’folkemord’ og ’Ghadaffi’s massakre på eget folk og/eller civile’.

Men ihukommende George Orwells udsagn: ” Political Language is designed to make lies sound truthful and murder respectable"…

Så er en forudsætning for at nå frem til en egentlig forklaring nok, at man ikke tager nogen af de involverede ’ansvarlige’ på ordet (Måske bortset fra EL, :-)).
Med venlig hilsen

Så klart kan det skrives.

Hvilket valg? (Når det kommer).

Så Metz måtte også rette ind efter partidisciplinen.

Niels-Simon Larsen

Tak til Metz.
Var lige inde og se "Inside Job". Fantastisk film, der omhandler hele svineriet omkring finanskrisen.

Hvorfor er der ikke en politisk, kritisk filmkultur i Danmark? Alt det som Metz husker, og som for nemt går i glemmebogen, er nærmest en hel drejebog.

Det moderne slogan 'positiv kritik' passer alt for godt på os. Der skal helst ikke rippes op i tingene, og ansvar ikke placeres.

I 'Inside Job' var der ingen af de kritisable, der vedgik, at de havde handlet forkert. Sådan er det også her. Der er ingen af dem, der er nævnt i artiklen, der synes, de har handlet forkert.
I USA har man de ætsende høringer i Kongressen. Man kan diskutere, om de nytter noget, men vi ville aldrig kunne gennemføre en politisk storvask. Vi vil hverken holde rent eller gøre rent politisk set. Derfor har vi et nusset samfund.

Inger Sundsvald

Her må være stof nok til mindst 20 film, men det er nok en kende for urealistisk til filmlærredet. Man vil nok mene, at det er for langt ude i hampen.

@Inger, jeg er bange for at filmen vil falde til jorden som værende alt for usandsynlig.

Inger Sundsvald

Ja, Søren.

Hvem i alverden kunne forestille sig, selv på film, at en oplyst og veluddannet befolkning i et højtstående og anstændigt demokrati, igen og igen ville finde sig i det der i 10 år er foregået og har valgt de samme, igen og igen? Det er sguda for langt ude.

Ikke engang en soapopera med rottedronningen i hovedrollen og ministre, bestyrelsesmedlemmer og et anerkendt universitet som bipersoner ville kunne forekomme. Problemet er jo, at satire og humor skal være nogenlunde usandsynlig for at virke, og slet ikke noget der bare ligner virkeligheden – så går ironien og det sjove tabt.

Man kan godt tage en person som brokker sig over alverdens småting, og forstærke det helt ud i det absurde. Så får man en person der står og råber LORTELAND. Så kan alle se det uholdbare. Men hvis det er den rene skære virkelighed, så er det ikke sjovt længere, for ingen har lyst til at få smidt sandheden i hovedet.

Alene af den grund er Metz’ ikke morsom - selv om han af nogle bliver opfattet som sådan, og af andre bliver opfattet som en der er tarvelig nok til at afsløre og opregne de sidste 10 års svinestreger.

Tom W. Petersen

Anne Albinus (og Metz): Flot arbejde!
Angående skandalerne: Det ser ud til at være sådan med respekten for lov og ret i Danmark, at der officielt er enighed om, at man skal overholde loven.
Men hvis regeringen (hvis eneste eksistensberettigelse faktisk er at sørge for, at de af Folketinget vedtagne love føres ud i livet og overholdes) bryder loven, synes Folketingets flertal, at det er i orden, hvis det bare ikke opdages, eller hvis det bare går ud over nogen, flertallet ikke har sympati for.
Og sandsynligvis forholder det sig på samme måde i flertallet af befolkningen.
Det er derfor, en regering kan blive ved med skandaløs afdfærd. Flertallet er tilfreds.
Det må være den eneste mulige forklaring.

Thorsten Lind

Tak for klummen, Metz!

Temaet, "Bønder der misrøgter demokratiet", er velkendt. Men i forårets anledning, vil jeg tillade mig,
at rose regeringens mange vellykkede tiltag.

Tag f.eks................eh´m øh......
æh.....øhh..........eeh´mm..........,
........??....æhh....hjælp....??......,
......nå!, jeg vender tilbage, hvis
jeg kommer i tanke om nogle.

God Weekend! Th

De næste måneder vil være grufulde. De skal jo lige nå at give de sidste ideologiske indspark. Efter at have omkalfatret det danske samfund og skamredet folkestyret er der stadig et sidste slag at slå. Man behøver ikke være en Nostrademus for at forudse at listen bliver længere. Dertil kommer hidtil uafdækkede skandaler, fortielser, løgne, sletninger...........

Hen over sommeren, når de tektoniske plader igen rø'r alvorligt på sig i den internationale finansverden, og det breder sig til vore hjemlige strande, vil vi få at se, hvad regeringen heller ikke har taget højde for.

@Ole Engholm, kan du sige rentestignings flexlånskrise. Får vi en ny bankpakke, får at redde kernevælgerne?

Metz griber sagen fuldstændig korrekt an. Der er nedsat en en yderst smalt sammensat værdikommission, som har til opgave at opregne de danske værdier. Et sådant projekt kan under de konditioner kun blive et elitært stykke i spidsborgerlig selvtilfredshed og selvglæde. Spild af tid.

Metz liste over udansk virksomhed og misregering er langt mere relevant og anvendelig.

Flemming Nielsen

Her er det gode for DF, at de ikke er nævnt, men de har skrevet under (indirekte) på, at der ikke er nogle problemer i VK regeringen.

Læren af de sidste ti år er at man hårdnakket skal benægte, at man har gjort noget ulovligt på trods af næser, domme mv.. Milena Penkowa er en af disse, som har lært dette i forbindelse med de - nu - afviste beskyldninger imod hendes assistent.
Der er sket noget siden tamilsagen, hvor der trods alt var politikere, der havde hår nok på brystet til at udskrive valg.

Dommer: "Du kørte altså 180 i timen på en skolevej. Vi har endda målt det med kamera og på længden af dine bremsespor efter du fløj 20 meter efter det første vejbump!"

Til dette er der to mulige svarmuligheder:
1. Benægtelsen
Bilist: "Jeg betaler kun bøden, fordi jeg er tvunget til det og ikke længere orker denne retssag. Men jeg benægter pure, at jeg har kørt 180 kmt!"

2. Bortforklaringen
Bilist "Jeg har ikke noget speedometer i bilen og desuden er jeg fartblind allerede fra 10 kmt."

Den er god nok. Benægtelse af fakta virker jo i dag uanset hvilken metode man vælger. Det er rart med sådan et skred i moralen. For man skal blot skide på love og regler. :)

Fin og informativ oplistning af regeringens modus operandi og anløbne moral

Pia Konstmann

Frederik Petterson herover skriver til sidst i sin kommentar:
"Jeg har stadig stor respekt for den skarpe pen, men den er som sagt kørt fast !"

Jamen, når det så åbenbart ikke er nået ud til hele befolkningen, og hos mange er formået at forsvinde fra deres hukommelse, så ér vi altså nødt til at genopfriske denne ved gentagne gentagelser!!

Alene det, at man i aftes kunne fortælle at Lene E.'s popularitet ikke bare er høj, men i fortsat støt stigning, berettiger denne opremsning.

Og ja, man kan som fast læser af Information, og dermed med stor sandsynlighed en del af den gruppe i befolkningen der til bevistløshed kender alle disse usle politikeres mangel på moral og deres handlinger derefter, undre sig over, at alt dette ikke kastes i hovedet på dem der så åbenbart IKKE agerer som om, de har hørt om alt dette?

Men eftersom Metz ikke arbejder for DR, TV2 eller andre store medier der KUNNE videregive disse faktuelle informationer, men som bare ikke gør det (??), så kan vi jo håbe eller måske opfordre til, at én eller anden, måske fra Soc, SF eller Rad. vil bruge Metz forarbejde, og få DK's befolkning ud af deres (angivelige) uvidenhed.

Istedet for at lade EL om alene at få dette budskab ud, og vente på at VKO slagter sig selv, så ville det være klædeligt, om man også selv kom i arbejdstøjet.

Både nævnte politiske grupper OG resten af befolkningen der har fået denne viden, og har forstået, at det ikke MÅ fortsætte, men sagtens kan og vil fortsætte, om VKO fortsat får grønt lys af befolkningen.

Tak, Metz - tusinde, tusinde tak for indholdet og den særlige måde du præsenterer det på.

Som altid en blandet fornøjelse, som det er når man får en lort serveret, uanset indpakningen, men en lort (eller liste/opremsning, om du vil) der bare er tvingende nødvendig, så længe den bare vokser og vokser dag for dag ....

Ruben Michelsen

Pia Konstmann.

Kan du nævne bare en (1) af de sager som Metz omtaler, der ikke har været skrevet/talt om i stort set alle medier.

De fleste af sagerne har været forsidestof i medierne og mange af dem i dage- og ugevis.

Mit ærinde er ikke at forsvare VK-regeringen, eller nedtone de dårlige sager der har været, men når du påstår, at det kun er Metz og Information der skriver om dem, er det direkte løgn.

Forskellen på Metz og de øvrige medier er blot, at Metz skriver det samme hver uge - år efter år.

John Houbo Pedersen

Regeringspartierne vil ved valget opdage at vælgerne IKKE har glemt alle skandalerne , svinerierne og den noget ejendommelige og skandaløse regeringsførelse.

Karsten Jachs

Ja, lad os håbet at du har ret John.

Niels-Simon Larsen

@Ruben:
"Forskellen på Metz og de øvrige medier er blot, at Metz skriver det samme hver uge - år efter år".

Hvad skulle han dog ellers gøre? Skål for Metz!

Per Holm Knudsen

Herligt at nogen husker alle "svipserne" og mere til.

@tove andersen

Man kan undre sig dybt over at nogle kan finde på at genvælge den flok uduelige politikere!

-----------------------------------------------------

det er der nok heller ikke nogen der kan finde på.

Ole Chemnitz Larsen

Magten

Problemet ligger ikke i blå eller rød blok, men i magten.

Magthavere vil altid forsøge at misbruge magten til egen fordel, når der er noget på spil.

Gentagelser for nogen måske, men ikke desto mindre har jeg bogmærket artiklen.

Mon ikke en tvivler eller to vil havde glæde af, at få en kopi op til det kommende folketingsvalg...

Ole Chemnitz Larsen

Intet nyt under solen

Rød og blå er et fedt

Kan bevise, at jeg under S og Ole Stavad blev tildelt en dummebøde på mindst 400.000 kr., fordi jeg ikke ville medvirke til at skjule kriminelle forhold, der var til skade for over 100 borgere, især kvinder.

Frederik Kortbæk

Georg Metz er blevet ret sur og frustreret på sine ældre dage.

Niels-Simon Larsen

@Frederik K: Læs ovenstående. Det gælder også på dig. Hvad rager det os andre, at du ikke kan lide Metz?

Man bliver godt nok træt af Iman Metz fatwa over den borgerlige regering, og man bekymres over den mange "hellige" krigere på denne blog der følger trop. Nyrup regeringen var ikke et hak bedre eller mere moralsk, men vi har bare glemt alle de sager, der belastede den regering. Helle og Villys designer politik med massive ansættelser af politiske rådgivere tegner heller ikke til at ville ændre noget som helst. SF har givet køb på stort set alle fronter for at nå taburetterne og S står parat med en talentløs ministerliste uden visioner og holdinger til de globale udfordringer vi står overfor. Det bliver spændende at følge den "hellige" menighed her på bloggen, hvis vi får et regeringsskifte og se om der også findes noget der hedder selvkritik tilbage. Det er ihvertfald pist væk lige nu.

Karen von Sydow

Drenge,
I skal ikke tage jer af Hr. Knus' latinske og græske omstrøelser; dem er vi alle stødt på. De forblive tommer, da han begår selv samme 'forbrydelse'.

Hej, hej.

Nogen, Rasmus Knus, ser måske blot nødigt, at næste S-rund bliver en tragisk last stand.
Mangelen på diskussion omkring vores hjemlige lomme-post-fascistiske 68'er-regering i S-R's regi er skrigende.
Det internationalt engagerede Danmark som krigsdeltagende nation overhovedet. Giv arbejdet til de syge. Klip dit hår. Samarbejd med kapitalisten, Skab proletariater i fremtidig socialistisk interesse. Hvide og sorte. Giv alle lønarbejdere end rettighedsløs kaffebrygger-slave. Vær lissom de rige. Del og hersk. Fortæl religiøse analfabeter, at de kommer i helvede hvis ikke de stemmer på socialdemokratiet. Brænd bøger du ikke kan lide for ren underholdning og propaganda.Familiesammenføringer. Holdnings-centraliseret kulturliv med pensionsordninger til de artige.Liberal er et plusord ? Vækst er et tog der er kørt ?

Og : bortset fra lige 'familiesammenføringer' - hele årsagen til 10 års 'rigtig' liberal regering - som med glæde har 'videreført' det hele.

Men nu har vi både hørt og set Alberti-partiet også. Det ved vi godt allesammen. Men måske Metz eksploderer med alt det nævnte her, lige så snart det nye 'offer' er installeret på Borgen. Det ville naturligvis have stil - for det er jo stort set den samme badulje politisk. Trangen til ublu malkning af offentlige midler er ikke specielt mindre heller mod venstre ad i spektret, end i Venstre, men man kan lide det struktureret lidt mindre privatmafiøst - lidt mere til politisk gavn. Det var eksempelvis S/R, der omfavnede den liberalekstreme kassemalknings-skole Frontløberne så massivt oprindeligt, og blev kvitteret med militant opbakning.

Frederik Kortbæk

Rolig nu.
Det jeg synes er lidt påfaldende er det sammensurium af sager,som Georg Metz disker op med. Er der noget at klandre en politiekr for, så er der en politisk eller juridisk straf. Så vidt jeg ved er det kun Brixtofte, som der er rejst en sag imod og hvor han efterfølgende er blevet dømt.
Jeg skal ikke holde hånden over en politker, der opfører sig amoralsk. Han eller hun får bare ikke min stemme næste gang og det er måden at klare den sag på,medmindre landets love er blevet brudt.
Der er ikke nogen fra hverken regeringen eller oppositionen der har noget at lade hinanden høre. Magt korrumperer og det har ikke noget med partifarve at gøre. Jeg husker da at der i alt fald var en skatteminister,socialminister og finansminister der måtte gå under Nyrup.
Til Niels-Simon: Nu kan du jo strengt taget kun udtale dig på egne vegne,men skal jeg forstå det sådan, at min ytringsfrihed skal være afhængig af om det jeg siger, rager dig eller andre noget ?

Metz samler igen trådene og minder os alle om hvor kort hukommelsen er hos den "almindelige" vælger. Man kan være enig eller uenig, men i bund og grund rokkes der ikke ved at det næsten er en endeløs række af lovbrud og usandheder. Bevidst anrettet til gavn for nogle få. Ren egoisme.

@Knus, Leif og alle i andre: Jo forandring skal der nok til. Jeg er af borgerlig observans, og har ikke specielt meget tilovers for den nuværende regering. Tror såmænd ikke moralen her er anderledes end hos de andre i Folketinget. Alle der lever livet i en osteklokke uden at have fingeren på pulsen. Så vi får ligeså mange sager med en evt. rød regering. Så det tror jeg Metz har misforstået. Enhver so kan bedst lide sine egne grise så dan Metz det også, og kan derfor ikke se fejl hos andre end dem han er uenige med. Det er synd. Jeg synes ikke den borgerlige regering har gjort det særlig godt, og den virker trær og ideforladt, så en tid udenfor regeringsmagten er sikkert på sin plads. Men jeg må sige at alternativet - rød blok - i den grad skuffer mig. De fremstår ikke som et tilvalg, men som en fravalg af blå blok. De vinder kun valget fordi vi er trætte af den nuværende regering. Kradser vi lidt i den faglige overflade har rød blok ikke præsenteret et moderne alternativ, de har ikke tænkt nye tanker, de har ikke forstået at Danmark skal forholde sig til en global virkelighed. De har præsenteret en stort set tom skal de kalder Fair Løsning, som ikke bibringer os noget nyt. Det er tanker tænkt i 70erne tilsat lidt "spin" (12 minutter mere til alle) og for mange incl. mig selv fremstår det som et så ringe alternativ til den nuværende regering, at jeg vælger det "mindst ringe". Det er synd og skam, da vi har brug for alvorlig nytænkning og frem for alt nye måder at angribe problemerne på. Som en af bloggerne skriver: " Kom nu ind i kampen" og lad os diskutere dette lidt mere åbent og med paraderne nede - det gør unægteligt diskussionen mere interessant og givende for alle parter.

Christel Werenskiold

Tak for fremragende artikel. Links til de forskellige afdækninger af den uovertrufne skandalemængde ville være fantastisk

leif nielsen skrev:

Metz samler igen trådene og minder os alle om hvor kort hukommelsen er hos den “almindelige” vælger. Man kan være enig eller uenig, men i bund og grund rokkes der ikke ved at det næsten er en endeløs række af lovbrud og usandheder. Bevidst anrettet til gavn for nogle få. Ren egoisme.

-------------------

http://www.information.dk/264234

indlæget om at de / vi mange ofte udsættes for

irriterende tegn,

så der kan muligvist være nogle som begynder at lave virkelige forandringer, og det vil jo så sige: forandringer i retninger bort fra sf, l.a., s, r, v, o, k

Ole Halvorsen

Journalistiken lever endnu -Tak Metz!

Kim Arenfeldt Nielsen

Når jeg tænker tilbage på Søren Pinds kontroversielle udtalelser, er der en ting, som jeg igen og igen kommer til at tænke på.

"We are the Borg, you will be assimilated, resistance is futile!"

Jeg smågrinder lidt af hans småtossede udtalelser, og samtidig undrer det mig at vi, som samfund, har lyttet så meget til DF, (ihvertfald nogle af os), at vi rent faktisk vil have at alle mennesker skal være som os... Jeg kan udmærket huske hvad der er sket i krige, hvor mennesker der ikke var som andre, blev slået ihjel. Kun fordi de tænkte anderledes eller opførte sig anderledes.. Jeg findet det tankevækkende og foruroligende at ingen i dette land kan se noget galt i de udtalelser.

Georg Mets. Altid en fornøjelse at læse rigtig god journalistik. :-)

Med hensyn til din artikel... Som nogle skriver lidt længere oppe, så kan det også undre mig at mennesker i DK, igen stemte VKO ind til magten. Enten fordi de ikke ved bedre, måske fordi de er blevet forført af VKO's tågesnak, Måske fordi de mener at deres høje lønninger berettiger at de opfører sig uhensigtsmæssigt, og fordi de har ret til at have deres eget regelsæt... Men kan det tænkes at VKO har formået at tale til Menneskets indre egoistiske svinehund??? Jeg ved at VKO har formået at kriminaliserer de ledige, folk på overførselindkomst, pensionister og førtidspensionister.

V og K står for mere brugerbetaling. Omvendt Robin Hood, hvor de tager fra de fattige, lavt lønnede og giver til de rige og velhavende, og når de rige så virkelig har lavet rod i det, så sender de regningen til de lavtlønnede og fattige, som de i forvejen har fået for alt hvad de kan komme afsted med. SU'en er blevet forringet igen og igen og... Efteruddannelse er efterhånden ikke muligt mere. ufaglærte har praktisk ingen mulighed for at tage en uddannelse, fordi de, på grund af deres alder, sikkert bor i hus og/eller har familie.

Jeg er sikker på at rigtig mange unge mennesker, som er igang med en lang videregående uddannelse stemmer på V og K, sikkert fordi de forventer at få særbehandling af V og K, når de er færdige med deres uddannelser... Desværre tror jeg bare i får jer en lang næse i stedet for...

Vi er blevet et dårligt velfærdssamfund, hvor egoisten og grådigheden har overvundet alt sund fornuft. Jeg håber sørme det ændrer sig med en ny regering.

Jesper Graugaard

Frisk fyr ham Metz, er han egentlig fra Frankrig? nåh, anyways, Syntes når man laver sådan en spidning af div. politikere så tag da dem allesammen med. For om de er blå eller røde, det er et fedt. For når man kun spidder den ene side, fremstår det som en form for propaganda hvor du blot agerer Pinocchio styret af den modsatte side, pas på snorene.
Tag dem alle sammen med! De rødes moral er ikke meget bedre end de blås.

Jesper Graugaard

Det undrer mig i øvrigt at folk er så benådet over denne kronik. Det er i mine øjne ikke dybdegående journalistik, eller god jounalistik som folk påpeger. Kronikken påpeger det fuldstændig åbenlyse som vi alle ved. Politikere er mennesker, og som mennesker fejler vi alle sammen.
Fortæl mig noget jeg bliver oplyst af, fortæl mig noget jeg får en berigelse af. Det ville svare til jeg bare sagde i morgen står solen op i øst. Det er ganske givet den gør det nemlig lige som politikerne ville fejle med tiden!