Klumme

Bruttonationalproduktmæssigt set

Vær velkommen dem, der bidrager aktivt til det danske samfund
Søren Pind (V) vil ikke finde sig i ligemageri, men vil gerne forskelsbehandle amerikanere.

Søren Pind (V) vil ikke finde sig i ligemageri, men vil gerne forskelsbehandle amerikanere.

Sofie Amalie Klougart

Debat
21. maj 2011

Minister Pind er forhippet på at få amerikanere til landet frem for andre nationer; de få andre uden for EU med fri bevægelighed minus sigøjnere. Pind fremhæver amerikanernes nære og foretrukne kulturelle slægtskab med Danmark. Mere nært end visse andre i den anvendte sprogbrug er de mindre attråede folk ikke nær så nære som amerikanerne, som bidrager aktivt til det danske samfund.

Denne vending er en forholdsvis ny kategorisering, en hyppigt gentaget formel. Enten bidrager man aktivt til det danske samfund, eller også bidrager man ikke aktivt til det danske samfund. Hvis man ikke bidrager aktivt til det danske samfund, skal man holde sig væk. Hvad det vil sige at bidrage aktivt, vil sige at t være tilknyttet det danske arbejdsmarked, skønt dette pt. betakker sig for at for mange bidrager aktivt, hvor de så kommer fra.

Nationaløkonomien, en disciplin minister Pind må have stiftet bekendtskab med på universitetet efter forholdsvis problemløs indvandring fra Bornholm, opererer med begrebet bruttonationalproduktet. Bruttonationalproduktet er mål for værditilvæksten i et lands produktion. Folk, der bidrager til denne værditilvækst, er dem, der bidrager aktivt til det danske samfund. De er velkomne. Ikke mindst når de kommer fra USA.

Sort arbejde

Eftersom nationaløkonomer jævnt hen ikke er hjemmegående husmødre, narkokriminelle eller frivillig- eller sort arbejdskraft, regnes husholdning, narkokriminalitet og frivilligt og sort arbejde ikke med til bruttonationalproduktet. Dette uanset at disse gøremål for så vidt godt kan bidrage aktivt til det danske samfund. Narkokriminalitet for eksempel er forudsætningen for mange menneskers bidrag til det danske samfund, takket være de pågældendes indsats i politi, ved domstole, i fængselsvæsen, i narkoafvænningsarbejdet og bedemandsbranchen.

Hvad angår sort arbejde, bidrager dette i formodet mangfoldighed i høj grad til det danske samfund. Også hvis dette udføres af østarbejdere. Disse giver nu og da arbejde til journalister der igen bidrager aktivt, når de afslører østarbejdernes ulovlige eller grå virke hos visse ministre.

Hjemmegående husmødre og husholdningsarbejde, som i økonomien altså ikke er del af bruttonationalproduktet, bidrager uimodsigeligt i indirekte forstand ved at udføre arbejde, som ellers måtte passes af andre. Altså dem, der i nationalbruttoproduktforstand bidrager aktivt. For eksempel sker det ofte, at hjemmegående husmødre også af anden etnisk herkomst end både dansk og amerikansk affodrer deres ægtemage, således at denne aktivt kan bidrage til det danske samfund og væsentligt mere, end hvis magen selv skulle koge sin suppe.

På lignende vis og såfremt man forestiller sig et fremtidigt bruttonationalprodukt: Et sådant ville ikke kunne opnå det omfang, det måske opnår, hvis ikke der med rettidig omhu var lagt bleer i passende mængde på fremtidige aktive bidragsydere til det danske samfund. Bleer pålægges ofte af hjemmegående, der fortsat i teorien ikke bidrager, og som fortsat kommer fra andre lande end USA og EU.

Ovenstående giver anledning til undren: Hvordan bærer man sig ad med at skelne mellem dem, der bidrager aktivt, og dem, der bidrager på anden vis, og som jo også som påvist i en eller anden forstand bidrager, uanset at et givet antal personer af denne kategori bruttonationalproduktmæssigt set står uden for arbejdsmarkedet, og nogle af dem måske ligefrem modtager en eller anden offentlig ydelse.

Medmindre man på forhånd er af den opfattelse, at mennesker, der i nationaløkonomiens gængse definition ikke bidrager aktivt i bruttonationalproduktmæssig forstand, er overflødige og slet ikke burde være her eller ikke være til, må jo, så længe folk trækker vejret, i princippet siges at bidrage alene i kraft af deres tilstedeværelse. Selv hvis de ligger i en seng på hospitalet indstøbt i gips fra øverst til nederst.

Private fængsler

Tilbage til amerikanerne. Dem vil Pind have til landet, blandt andet fordi de bidrager aktivt. Det mener Pind og mener ikke, at man skal finde sig i »ligemageri« i indvandringspolitikken, som han siger. Det kan man jo så berolige minister Pind med, at det har han da sandelig heller ikke gjort, hvis han eksempelvis husker, hvorledes det danske samfund regeret af blandt andre ham selv for et års tid siden uden lov og ret imod alle aftaler og bestemmelser udviste et større antal sigøjnere. Disse havde sådan set ikke gjort andet end at slå sig ned, hvor der ikke var nogen i forvejen, men de bidrog ikke aktivt, hvad de heller ikke var forpligtet til og for resten heller ikke fik lov til.

Ud kom de.

Det var de ikke kommet, skal man tolke Pinds mentale tilstand, hvis de havde været amerikanere. For Pind vil ikke finde sig i ligemageri, men vil gerne forskelsbehandle amerikanere.

Det er sandt, at vi har meget tilfælles med USA. Og stadigt mere. VKO har i snart ti år for eksempel tilnærmet det danske samfunds retsopfattelse til det amerikanske. Der er et stykke vej endnu, men det skal nok komme. De danske straffe skærpes bestandigt, og man vil nu ifølge Venstre bygge private fængsler. Ligesom i USA, hvor de har så strålende erfaringer med den slags. Så det gør vi også her. Og hver gang en eller anden har stjålet en gråpære i provinsen, træder Pinds politiske åndsfælle Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti frem, stram i betrækket, og siger med en stemme helt nede i støvlerne: »Vi må kigge på, hvordan vi skal stramme op!« Og så kigger de og strammer op og sætter folk i spjældet på dobbelt tid. Og så længe bidrager den slags i hvert fald ikke aktivt til det danske samfund.

Men altså: amerikanerne, som vi har meget til fælles med. Pinds politiske forbillede er Ronald Reagan, der ganske vist hele livet troede, at handlingen i de B-film, han i sin tid havde været med i, var virkeligheden. Men pyt.

Au pair i kælderen

Ellers kan man undre sig over, at Pind, bekymret over tilrejsende kriminelle, der jo sådan set ikke er kriminelle, før de har gjort noget, og det er bevist bortset fra sigøjnerne, der pr. definition er kriminelle ikke også er en anelse bekymret over lige netop amerikansk indvandring.

USA er det land i den vestlige verden der har det højeste antal fængslede i forhold til befolkningstallet. Kriminaliteten i USA er grovere end selv i Sigøjnerland og slår i det spørgsmål med mange længder de fleste muslimske samfund, hvis ikke dem alle. Ikke sagt for at mistænkeliggøre amerikanere. Mange amerikanere, formentlig også dem, der gerne vil hertil, lever et pænt og ordentligt liv uden at gøre noget galt og genere andre. Sikkert lige så mange som i de lande, hvorfra der kommer folk, der på forhånd ikke skønnes at ville kunne bidrage aktivt til det danske samfund.

Men dét er naturligvis udtryk for dette ligemageri, som man ikke skal insistere på over for en minister fra et parti, der i mange år har lagt vægt på det modsatte. Skønt engang for endnu længere siden, så længe at det er løgn, pointen for de gamle i Venstre var at sikre ligeværd, for at alle kunne få mulighed for at bidrage aktivt til det danske samfund. Men det er håbløs fortid, og det er løgn, for det har Venstre i virkeligheden aldrig gjort. Men alligevel.

Nu mener de i Justitsministeriet, at Pind har knald i låget foruden au pair i kælderen. Bortset fra at saglige indvendinger er en garanti for, at Pind nok skal få sin vilje, er dét da lidt af en trøst. Men ikke for andre end amerikanere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Olaf Tehrani

Ja, idealerne fra Den franske Revolution er unægtelig blegnet en del!
Lighed og Broderskab er helt yt.
Frihed står tilbage, men reduceres hastigt til forbrugerens ’frihed til at vælge’.

De amerikanere Pinden elsker, er det dem som har spansk som modersmål, eller kinesisk. Hvilken hudfarve fortrækker Pind. Er det nogen af de 7 millioner muslimer? Og hvad med alle dem som har dobbelt statsborgerskab?

Og så er der lige dem som har mere end en kone, er de velkommende, med koner?

Men dog, det lyder opløftende!
"At hvide mænd og kvinder bliver et mindretal, vil dog næppe vække et ramaskrig i USA. »Selvfølgelig er der nogle amerikanere, som er bekymrede over, at den hvide man er ved at komme i undertal, men det er ikke ligesom herhjemme. Man har ikke hele politiske partier, der beskæftiger sig med dette, som man ser i Europa,« siger Jørn Brøndal."

kilde:
http://avisen.dk/hvide-amerikanere-bliver-en-minoritet-i-2042_96681.aspx

Lars Peter Simonsen

Ja, der var jo osse en gang i fortiden, hvor hvide mennesker var i mindretal i Amerika, så deeet.....

fra artiklen:

Enten bidrager man aktivt til det danske samfund, eller også bidrager man ikke aktivt til det danske samfund. Hvis man ikke bidrager aktivt til det danske samfund, skal man holde sig væk. Hvad det vil sige at bidrage aktivt, vil sige at t være tilknyttet det danske arbejdsmarked

------------------------------

jamen hvis man er tilknyttet arbejdsmarkedet så bliver en stor del at biddraget jo til ( endda private)kapitalister og ikke til samfundet.

nu bør man jo næppe formode det værste, end ikke om politikere, men kan det være derfor pind vil have så mange tilknyttet arbejdsmarkedet ?

odd bjertnes

Metz er nu som skribent underholdende, og i hans Morten Korchske Danmarksforestillinger er kriminalitetsproblemet stort set drenge og piger på pæreskud i naboens have - i provinsen. Sødt :-D
Og Bornholm er noget man indvandrer til danmark fra. Sødt. Faktisk er Danmark kun Lyngby/Tårbæk kommune og omegn, hvor man fint kan være ekstremt venstredrejet uden overhovedet at overskride den politiske midte reelt, men sagtens mødes ord til andet med den liberalt-konservative vildmand Christopher Arzrouni, hvis syn på menneskers almene vare-nytteværdi langt hen ad vejen kopierer vinklinger fra.Ja gu' bidrager koncentrationslejrfanger til samfundet med deres hår og guldtænder og umådeholdne frådseri i melsuppe. Somehow......

Og nej, man skal ikke besynge de kulturelle ligheder mellem USA og DK for meget. Men hvis man mener det alvorligt med det her multikulturelle samfund (på 44000 km2 - det BLIR sgu noget forkrampet ...), så er det bedre at lægge sig efter USA end efter Libanon, Bosnien, Somalia, Rwanda, Sudan og alle de andre multikulturelle Shangri-la'er hvor lykkelige regnbuempopulationer som bekendt danser kærligt og ubekymret sammen fra morgen til aften. På det punkt ser Pind ret nok, men det er heller ikke svært.
Det er næsten for nemt..... han burde tage sig sammen, det er rigtigt. Så simpelt er det ikke .

Peter Hansen

Der er alt for meget vægt på at gøre Danmark til et strømlinet og pænt samfund. Hvor er det kedeligt! Vi kan tale nok så grimt om de sydeuropæiske lande, vi vil, men de er altså ikke så løse i fugerne som Danmark, hvor ændringer i lovgivningen, der direkte vedrører den danske selvforståelse, kan pågå uden videre indvending. Danmark er opportunister og kræmmere - det er ret sørgeligt.

Det værste er, at noget vil gå tabt. Der er en masse intrinsisk værdi i de elementer af økonomien, som vi ikke kan måle. Ved f.eks. at tvinge mødre ud på arbejdsmarkedet og lade børnene passe i institutioner, hvor deres pasning kan bidrage til BNP, mister man den gode og nære kontakt, som børnene har brug for i deres opvækst.
Anden intrinsisk værdi går tabt, når man sabler kulturen ned og ensretter befolkningen så intet stritter. Det er det anderledes, det der står ud, som inspirerer os, og inspiration har vi brug for, hvis vi virkelig vil leve af innovation.

Med andre ord: Såkaldte bløde værdier, som for kapitalister ingen værdi har, men som ikke desto mindre fungerer som lim for samfundet. En lim, hvis effekt man først ser, når den ikke længere er der.

Jørgen Mathiasen

Ja, det er en sørgmodig historie med de brede bøges land. Det sprog politikere bruger, og som velvilligt gentages af den danske presse, kunne også give anledning til realanalyse, men så må den analytiske stil også være en anden.

Til beskrivelsen af USA er at tilføje, at denne nation har så drakoniske straffe, at man skal have måleredskaber til små størrelser for at se forskellen mellem USA og den arabiske strafferet.

Leif Højgaard

Matematikeren Mandelbrot mente, at ethvert samfund for sin egen skyld må tillade, at nogle personer melder sig ud af arbejdsspecialiseringen. Ballademagerne må have albuerum, og der er såmænd ikke så mange af dem, at det bliver farligt.

Steen Erik Blumensaat

Miav lyder det fra den tandloese killing i PIas skoed.
BAnditos og Hell Angels indvandring har kun gavnet DAnmark. mere bandekrig.

Jeppe Brogård

Enig med Peter Hansen.

Tak til Metz for den klare parallel til den amerikanske kriminalitet, som jo er 10 gange så høj som den danske, målt på det relative antal fængslede.

Kritikken af indvandringen fra muslimske lande har jo sit udspring i kriminalitetsstatistikkerne. Pind har altså - må man formode - lagt det argument i graven.

Metz fremdragelse heraf er skarp som kirurgens skalpel.

Inger Sundsvald

Hvad skulle f.eks. Netto m.fl. egentlig gøre uden alle dem på overførselsindkomster?

Og hvordan ville det egentlig se ud for landet, bruttonationalproduktmæssigt set og betalingsbalancemæssigt set, hvis alle disse unyttige forbrugere ikke bare købte hjemmedyrket havregryn, medisterpølse og leverpostej, men alle have arbejde og råd til fransk rødvin og lækre biler?

Tja, det kunne være at man kunne hente noget ind på sundhedsudgifterne. Men hvem har interesse i det?

Jørgen Johansen

@Rune
"Såkaldte bløde værdier, som for kapitalister ingen værdi har" så bliver forsimplingerne vist ikke mere himmelråbende ---hvad er det for noget sludder !? Eller også er gruppen af kapitalister så mikroskopisk, at de ingen betydning har.

Hvad er der for en tagen patent på bløde værdier blot fordi man er venstredrejet i roen (eller ikke-kapitalist) ---- mange af de helt fundamentale gode alment anerkendte værdier idet danske samfund er borgerlige i deres oprindelse og natur, så det er vist en ommer hr Rune.

Peter Hansen

Jørgen Johansen, kunne du pege på nogle af de bløde og humanistiske borgerlige værdier, der stadig er i omløb?

Jørgen, mener du i ramme alvor, at kapitalismen har let ved at værdsætte bløde værdier?

Elisabeth Andersen

Den snævre kategorisering af mennesker som aktivt bidragydende/ikke bidragydende har flere ulykkelige konsekvenser. For eksempel for min
veninde, der er førtidspensionist; hun går fra tid til anden i sort og så ser hun kun sig selv som røde tal på bundlinien, et minus for samfundet - for det er det hun hele tiden får at vide at hun er; af d´herrer nationaløkonomer og politikere af Pinds tankegang.
Vi, der kender hende, ser et andet billede: En der gør et stort - og indimellem hårdt arbejde for sine svagelige forældre, og fungerer som pårørende og talskvinde for en svært handicappet bekendt, der er opgivet af sin egen familie.
Men pga ødelagt helbred er hun altså ikke tilknyttet arbejdsmarkedet.

Samtidig findes der folk i jobs, hvis funktion reelt er at gøre firmaernes priser og tjenesteydelser ugennemskuelige for forbrugerne, folk der sælger ugennemskuelig smartness og varm luft til kunder og folk der lever af at hjælpe andre med kreative sådan-omgår-du-reglerne-næsten-helt-legalt- tiltag
De er raske og i job og dermed pr definition aktivt bidragende og nyttige.

Hvad er det for et nyttebegreb?

Inger Sundsvald

Jeg er godt nok også spændt på at høre om kapitalismens værdsættelse af bløde værdier.

De gode gamle borgerlige værdier kender man jo fra dengang, hvor de borgerlige satte normer op for hvad der var bedst for andre. Selv foregik de med et godt eksempel og undlod at spise mere end fem retter til middag.

Lis K. H. Montes

Apropos den pindske alternative samfundsorden:

http://www.ted.com/talks/aaron_huey.html

Jørn Sonny Chabert

totalt subjektiv udtagelse fra mig her:

Søren Pind er et barn der har fået for meget taletid i sådan en grad at han tror der er fornuft i det han siger.

Hans far og Mor burde hive ham til side og fortælle ham lidt om pli, ansvar og medfølelse og ret og pligt.

Jørgen Johansen

Der findes mange borgerlige værdier, som lever i bedste velgående på trods af smagsdommernes forsøg på at sætte normer for alt.

- frihed for det enkelte individ

- retten til få succes eller gå i hundene - det er dit eget valg

- hensyntagen til andre synspunkter en ens egen - pluralismen forever !

- antipati overfor formynderi

- personligt ansvar (kan ikke altid smørre ansvaret af på de andre)

- nej tak til offermentalitet (læs Peter Bastians nye bog bl.a.)

....... og jeg kunne blive ved og ved og ved og ved.....

@Frk Inger ---det er jo netop venstrefløjen, som gerne vil bestemme, hvar der godt eller skidt for den enkelte, så den karakteristik, som De fremlægger forekommer ikke ædruelig.

Inger Sundsvald

Ak ja, det er jo hvad man kan forvente fra det ”dannede” selskab. Du forventer forhåbentlig ikke at jeg skal tage dine insinuationer alvorligt?

Jørn Sonny Chabert

@Jørgen johansen
er det dine eksempler på borgerlige bløde værdier?:

- frihed for det enkelte individ

( er vidst ikke kun en borgerlig værdi såvidt jeg kan komme ihu er det også målet for alt socialisme.
om man så tror på det kan nås med de virkemidler er en anden sag.)

- retten til få succes eller gå i hundene - det er dit eget valg

( eller lade falde hvad ikke kan stå ........undtagen bankerne.
heller ikke ligefrem en "blød" værdi vel?)

- hensyntagen til andre synspunkter en ens egen - pluralismen forever !

(og i hvilket borgerligt parti kan du oprigtigt finde denne ideologi??????
det syntes mere som hensyntagen til mine synspunkter og fanden tage resten.
"fårene og bukkene" som al fader Fogh og hans buddy Bush kom med)

- antipati overfor formynderi
(og med det mener du.........? den kraftige centralicering der er forgået i de sidste 10 år med afskaffelsen af nærdemokratiet)

- personligt ansvar (kan ikke altid smørre ansvaret af på de andre)

( og her mener du måske den evige remse om alle de dårlig dommer der kommer fra Anker Jørgensens tid. Eller er det alle de bort forklaringe fra borgerlige ministre der forklare fejl med ukompetende embedsmænd. det er aldrig deres egen skyld)

i min optik er der ikke mange bløde borgelige værdier der trives i bedste velgående hvis der nogensinde har været nogle.

Jørgen Johansen siger:
"Der findes mange borgerlige værdier, som lever i bedste velgående på trods af smagsdommernes forsøg på at sætte normer for alt.

- frihed for det enkelte individ

- retten til få succes eller gå i hundene - det er dit eget valg

- hensyntagen til andre synspunkter en ens egen - pluralismen forever !

- antipati overfor formynderi

- personligt ansvar (kan ikke altid smørre ansvaret af på de andre)

- nej tak til offermentalitet (læs Peter Bastians nye bog bl.a.)

……. og jeg kunne blive ved og ved og ved og ved….."

"Frihed for den enkelte" - javel ja, men til en vis grænse. Du vil ikke give indbrudstyve lov til deres "frihedstrang", vil du?
Frihed skal ikke være på bekostning af andre.

"Retten til at få succes", ja. Her er USA det store forbillede, ikke? Hvordan er det nu lige det ser ud med den sociale mobilitet i USA i forhold til Danmark og de fleste europæiske lande? Liberalismens hjemland er ikke noget at kopiere.

"hensyntagen til andre synspunkter en ens egen" har jeg aldrig hørt om i forbindelse med liberalisme.

"antipati overfor formynderi" - ja, undtagen hvis det er kapitalismen selv, der får lov til at definere loven, for så skal der bare rettes ind og straffes HÅRDT (borgerlige politikere kan ikke straffe for hårdt, som vi ser i dag med "tryghedspakken"), så kleptokratiet kan fortsætte ufortrødent.

"personligt ansvar", var det ikke hvad finans-kapitalen skulle have taget, da den løb vrælende til mor stat efter hjælp? Og efter at have fået hjælpen, fortsatte den ufortrødent sin kasino-virksomhed og eksorbitante belønninger af sig selv, til trods for, at man er komplet uproduktiv, for ikke at sige anti-produktiv.

Som Sonny kan jeg ikke se, at du på nogen måder addresserer værdisættelsen af bløde værdier, som jeg efterspurgte.
Derpå tager du fejl angående hvad Liberalisme indeholder. Og husk så på, at liberalisme ikke pr. definition er højreorienteret.
http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarian_socialism

Thorsten Lind

Pinds Radiokanal,
for dem der elsker HVID STØJ & SKRAT.

Til gengæld er Metz musikalsk i sit sprog,
når han dechifrerer vrøvlet....... Tak for det!
Th

Mark Thalmay

’Kapitalismens’ udøvere, ’borgerlige’ eller ikke, værdsætter vel som sådanne, om ikke andet så tvunget af ’markedskonkurrencen’ og som ’borgere’, dvs. identificerende sig selv som politisk-institutionelle aktører, også på nationalstatsniveau, kun én ting – nemlig monetær værdiforøgelse.

Hvorfor de, i kapitalismens ’ånd’, prøver ikke at værdsætte men PRIS-fastsætte alting, så alt, således prisfastsat og dermed kvalitetsløst ’homogeniseret’ som pengestørrelser, kan underlægges et positivt lydende paradigme om ’økonomisk vækst’.

På grund af denne kvantificerende og dermed kvalitets-reducerende ’forståelse’ af husholdnings-/økonomi-begrebet tror de, at deres ’sociale’ adfærd, som ’kapitalister’ er ’videnskabeligt’ begrundet.

Men biologisk, det vil sige naturvidenskabeligt, set er menneske-arten et socialt pattedyr, ikke en samling kalkulations-mekanismer.

Som sociale pattedyr er der hos Homo Sapiens udviklet en i dyreriget særegen dynamisk sproglig bevidsthed, som muliggør både en kvantificerende kalkulations-evne, som tendere mod ’at gøre alt og alle til midler og ikke til mål’ (en parafrasering af filosoffen Kants grundlæggende etiske diktum om ikke at behandle sine medmennesker som midler, men som mål, :-)), men også at arts-individerne, som sådanne, kan udvikle deres animalske omsorgsinstinkt til at omfatte hele den planetariske biosfæres mangfoldighed af plante- og dyre-arter komplekst sammenhængende i fødekæder og i bio-geo-kemiske stofomsætninger.

Denne biosfære som på den ene side er menneskeartens fælles evolutionære ’frembringer/ophav/forælder’ og på den anden side, nu i vor tid, også er ved at blive artens i fællesskab fortsat videreudviklede ’afkom/barn/børn’.

Hvis denne ’omsorg’ for den planetariske biosfære skal kunne sætte sig teknologisk igennem i artens praktiske livsaktiviteter, må arten som sådan i sit(sine) sociale fællesskab(er) på alle niveauer opbygge de nødvendige i sidste instans planetomfattende sociale institutioner, der kan bevidstgøre, varetage, underordne, koordinere og juridisk afgrænse artsindividernes aktiviteter ud fra en sådan kvalitativ økologisk omsorgsfuld forståelse.

En vældig opgave som kræver en revaluering af ’hin enkeltes’(Kierkegaard, :-)) identitets-forståelse(r):

’Af biosfæren er du kommet til biosfære skal du blive’, :-).

Med venlig hilsen

@inger sundsvald

ved ikke lige om det følgende helt holder vand
( især ikke samlet regnet ):

og
socialister vil jo næppe finde det et argument FOR de på overførsel, at de hjælper til at konkurrencen på dagligvaremarekedet virker alment prissænkende,

men det at der er mange, med meget tid ( til at gå efter tilbudene ), og forholdsvist få penge , gør vel meget til, at der er mange mennesker ( som mulige købere ), for dagligvareforhandlerne, at konkurrere om. og således holdes priserne lavere end ellers, for alle almindelige købere af dagligvarer.

@leif mønniche

( fra wikipedia )

Mandelbrotmængden er en mængde af punkter i det komplekse talplan. Punkterne i mængden er de komplekse tal c for hvilke den rekursive talfølge zn, definieret af

zn+1 = zn2 + c

ikke går mod uendelighed, når startværdien er z0 = 0.

( elendig transkription af formlen undskyld, og c'et burde egentlig udskiftets med dkp )

----------------------

men pas på med det forsvar for originaler, det kan
give komplekser, eller misbruges af visse, såsom:

og mogens brød marcipanbrødet, og sagde, jeg er mandelbrottmængden, og i er dens selvlignende dele, så nu skal det være sjovt at være rig,

og gentag formlen med c og z , og hver de som ikke giver overskud er ude / med ?

-----

og nogle er bedre til at regne den ud, end til at regne den ud.

som povl schlüter og andre højredrejere jo sagde:
hver post skal give overskud;

hvis, så må det jo, på et eller andet tidspunkt, gå op for de fleste vælgere, for de fleste arbejdere, at så må den post: kapitalismen, som jo ikke giver overskud for arbejderne ( hverken flest eller samlet regnet ) jo afsluttes.

fra cccp til kkkp ? hvis det passer, så er det dystert.

------------------

norden,
klanfolk (!)
stammefolk

en gang havde de fleste der
måske i virkeligheden meget tilovers for cccp,

men nu, i stedet: for kkkp ?

hvis det passer, så er det dystert.

@leif møniche

mandelbrott mente at der bør være plads til afvigere

---------------

i lyon, f.eks.:

såsom en politichef ?