Læsetid: 2 min.

Grimme ællinger på ny?

25. juli 2011

H.C. Andersen er verdens mest kendte dansker. Men ærligt talt er han mere kendt som en eventyrforfatter end som en dansker.

Derfor skal vi alligevel være stolte af, at han er dansker: Hans værker er oversat til mere end 150 sprog til sammenligning er Harry Potter-bøgerne kun oversat til 63 sprog. Men hvis H.C. Andersen som barn skulle have bestået en egnethedsvurdering for at bo i København, ville vi slet ikke være hjemsted for verdens bedste eventyrforfatter.

H.C. Andersen var opvokset i et fattigt hjem. Faren var skomager, og moren var vaskekone. Hans store drøm var at blive til noget ved teatret. Han prøvede først at blive balletdanser, men kunne ikke, fordi han var for høj og klodset. Så prøvede han at blive sanger og skuespiller, det gik dog heller ikke godt.

Men fordi der var nogen, som direktøren for Det Kongelige Teater, Jonas Collin, der stolede på den unge mands evner, blev forfatteren skabt.

Det samme land, der skabte forfatteren til det verdensberømte eventyr Den grimme ælling, nægter i dag i stigende grad at give børn under henholdsvis 12 og 15 år familiesammenføring med en eller begge forældre i Danmark, fordi de ikke har mulighed for en vellykket integration. Disse børn er åbenbart ikke egnede til integration i fremtidens Danmark.

Hvordan kan systemet Danmark antage, at disse børns nuværende færdigheder og kompetencer ikke kan matche fremtidens behov for kompetencer og færdigheder i Danmark? Man tillægger os store rationelle evner, uden at have saglig begrundelse.

Tamilernes evner

Hvem husker ikke Tamilsagen? Dengang frygtede systemet også, at tamilerne ikke var integrationsegnede, og frygten for en uddannelsesslum i danske skoler var et vigtigt element i overvejelserne om, hvordan man kunne begrænse antallet af tamilske flygtninge her i landet.

De tamiler, som dengang blev vurderet som uegnede til vellykket integration, har i dag vist sig at være nogle af de bedste til at blive integreret på arbejdsmarkedet og især på uddannelsesområdet.

Det er en sørgelig udvikling, når regeringen prøver at gradbøje børns ret til at være sammen med deres forældre i det land, hvor forældrene har deres bopæl, som det står i Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel otte og i FN's Børnekonvention.

Ingen kan være uenig i, at Danmark står over for enorme udfordringer på integrationsområdet. Men udfordringerne på integrationsområdet må aldrig blive en undskyldning for, at vi fratager sagesløse børn deres rettigheder til samvær med deres forældre.

Det er at straffe barnet, der bliver nægtet familiesammenføring. Og det strider mod hensynet til barnets tarv.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jette Abildgaard

Er udfordringen i dette ikke, at faa den danske regering til at indse, at Mennekerettighedskonventionen SKAL foelges...ogsaa af den danske regering, som ikke paa nogen maade er undtaget hvad den selv har vaeret med til at beslutte og vedtage??

@jette abildgaard

vkr, er vel bekymrede for at også de mange arbejdere af dansk etnisicitet skal blive for opmærksomme på at der er sådanne menneskerettighedskonventioner, som de arbejdere jo så kunne finde på at forlange fulgt, også ude i arbejdslivet.

Jette Abildgaard

Netop Kim Gram,

Jeg skrev dette indlaeg netop fordi jeg ved, at offentligt ansatte i vort land, faar at vide at de kun skal foelge Menneskerettighekonventionen hvis de selv vil!!

Artikel 1 starter som bekendt som foelger:

Artikel 1 - Forpligtelse til at respektere menneskerettighederne
Artikel 1 forpligter ganske enkelt de underskrivende parter til at "sikre enhver person under deres jurisdiktion" de rettigheder beskrevet i de andre artikler. I specielle tilfælde er "jurisdiktion" ikke begrænset til en stats eget territorium; forpligtelsen til at sikre rettighederne i Konventionen strækker sig også til fremmed territorium, som f.eks. et besat land hvor den givne stat effektivt udøver kontrol.

Artikel 2 - Ret til livet
Artikel 2 beskytter enhver persons ret til sit liv. Artiklen indeholder undtagelser for lovlig henrettelse og død som følge af "magtanvendelse, der ikke går ud over det absolut nødvendige" under forsvar af sig selv og andre, arrestation af en mistænkt eller bekæmpelse af oprør og optøjer.
Undtagelsen for lovlige henrettelser er yderligere begrænset af protokollerne 6 og 13 (se nedenfor), for de parter der også har tiltrådt disse protokoller.

Alle er velkomne til at fortsaette her:

http://da.wikipedia.org/wiki/Den_Europ%C3%A6iske_Menneskerettighedskonve...

Hvor er det dog befriende at opleve en socialdemokrat, der har modet og viljen til at stå frem og tale indvandrernes sag.

Gid der dog var nogle flere socialdemokrater af Per Christensens slags!