Læserbrev

Ugens netdebat: Imperiets fald

Debat
21. juli 2011

Sommerens store internationale emne har været sagen om Rupert Murdochs mediekoncern News Corp og udrulningen af deres ulovlige metoder i Storbritannien.

Efter det kom frem, at tabloidavisen News of the World gennem en årrække havde benyttet sig af ulovlige aflytninger til research, er der blevet igangsat en kæmpe efterforskning. Det medførte en timelang høring i Underhuset, hvor premierminister Cameron skulle svare for regeringens forbindelse til højtstående News Corp-ansatte og dens planer for at forhindre fremtidige sager.

Sagen har været fulgt tæt af læsere og debattører på information.dk.

»David Cameron udtaler, at han aldrig har haft en upassende samtale,« skriver Lars Dahl: »Men har Cameron har været i stand til at vurdere dette?«

Han mener, at Cameron burde redegøre for, hvad der har været talt om i stedet for at levere et så subjektivt svar på høringsspørgsmålet. Og hvis han så ikke kan redegøre troværdigt for det faktiske indhold af hans samtaler, »så må sammenhængene dømme ham«, konkluderer Lars Dahl.

Robert Kroll mener ikke, at det, at en gruppe journalister er gået over stregen og har udført ulovlige efterforskninger, betyder, at deres avis og hele journaliststanden og nyhedsmedierne som sådan er betændte: »Journalister må have en vis accept af at deres metoder – som selvfølgelig skal være lovlige og etisk forsvarlige – kan være ret grove. Ellers får man ikke afsløret de store skandaler og hængt magthaverne ud«.

Gennemkorrupt

»Hvorfor skal alt den mis­information, som hele Murdochs organisation har leveret i årevis, ikke kulegraves?« spørger Ronni Larsen. Han mener, at man skal splitte hele det kæmpe mediekonglomerat ad ved lov, da det i hans øjne er korrupt fra top til bund.

Lisbet Jørgensen oplyser, at News Corps samlede omsætning er på 173 milliarder kroner, og at FN beder om 1,6 milliarder til at afhjælpe sultkatastrofen i Afrika. »Hvad med, om Murdoch donerede en procent af sin omsætning til dette gode formål? Det ville pynte på hans image.«

»Nu er flere af News­ Corps hjemmesider i nat blevet hacket«, fortæller Christian Morsing: »Først kom der på den engelske formiddagsavis The Suns hjemmeside en falsk nyhed om at Rupert Murdoch var død, og senere blev hele sidens trafik så sendt videre til hackergruppens LulzSecs twitterprofil.

Samtidig påstod en hacker ved navn Sabu, at de også havde fået adgang til alle News of The World og The Suns e-mails, og at de planlægger at lægge dem ud til folket«. Han mener, at der må være tale om karma og spekulerer på, om det er enden for Murdoch-imperiet.

Information bringer hver fredag et uddrag af ugens mest interessante kommentarer fra information.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her