Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
19. oktober 2011

Lad korthuset brænde

Bo Richardt, Espergærde

I analysen »sydeuropæere risikerer selvmål« i Information 15. oktober opstiller Mads Frese tre årsager til, at de forgældede sydeuropæere må besinde sig. Alle tre årsager er som skrevet med ført hånd af finanskapitalen.

Frese må besinde sig på, at man kan ikke grave en byld ud, uden at det gør ondt. De finansielle konstruktioner, blafrer som korthuse i vinden, og alle korrupte magthavere søger med stadig mere spinkle og skingre argumenter at holde på deres autoritet.

Naturligvis skal de lande, der ikke længere kan balancere på vanviddets knivsæg, og hvor automatiserede computerkonstruktioner får penge til at yngle af sig selv uden mellemværende produktion, gå bankerot. Naturligvis går det ud over en masse småsparere og hele den opulente euro, der ikke kan overleve uden vedvarende stærk medicinering.

Men når branden er døet ud, kan Fugl Fønix rejse sig igen i en ny dragt. Den gamle er slidt op, det ved alle. Hele det vanvittige ubærlige vækstsamfund er dømt til at dø og jo længere, vi venter, desto mere brutal bliver dommen. Så jo, en total bankerot i Sydeuropa vil bane vej for en oprydning og ikke bare endnu spinklere komplekse juridisk-økonomiske korthuse, så komplekse at ingen længere kan overskue reglementerne.

Urimeligt sexmisbrug

Lone Dybkjær fhv. MF (R), Line Barfod fhv. MF (EL) og Marion Pedersen fhv. MF (V)

Vi er dybt uenige med Per Holm Knudsens kronik »Urimelig jagt på vores lyster« 10. oktober. I de otte cases om mennesker, der har købt sex, er der kun fokus på, hvad det har betydet for dem, men intet om konsekvenserne for dem, de køber sex af.

Det er ikke en menneskeret at kunne få sex fra et andet menneske.

Undersøgelser viser, at de fleste mennesker i prostitution får alvorlige skader. Mange af skaderne viser sig først efter noget tid. Derfor kan mennesker i prostitution godt have ret i, at de ikke umiddelbart mærker nogen skader.

Vi lovgiver mod meget helbredsskadeligt arbejde. I de senere år er prostitutionsmiljøet blevet forrået, og flere bliver hentet hertil fra udlandet og groft udnyttet. Derfor bliver vi også nødt til at se på, om der skal tages nye metoder i brug.

Kriminalisering af kunderne viser holdningen til prostitution og vil få mange til at afholde sig fra at købe sex. Men der skal mere til; både social indsats og behandling til de, der har problemer med sexlivet.

Vi synes ikke det er udtryk for frihed, at det er lovligt at misbruge et andet menneske for at få stillet egne lyster. Det kan højst være frihed for den, der har den økonomiske overmagt.

Folkelig debat om grundlov

Mikael Witte, Harlev

5. juni 1999 blev Danmarks Riges Grundlov fejret med pomp og pragt, kaffe og kage! I Aarhus ville vi mere, så med økonomisk støtte fra Aarhus Amt skrev jeg Forslag til Danmarks grundlov — om menneskerettighedernes republik

Grundlovshyldesten blev til grundlovsdebat, og efter Regeringens og Folketingets grundlovskonference på Marienlyst nedsatte Folketinget en Styregruppe vedrørende grundlovsdebatten, for folketingets formand, Ivar Hansen (V), havde skiftet mening og støttede kravet om nedsættelse af en grundlovskommission.

Men pludselige en nat døde han, og med ham forsvandt Venstres forståelse for, at Danmark, der kræver menneskerettigheder i andre lande, også selv skal have en demokratisk grundlov.

Den nye regerings anerkendelse af, at det er nødvendigt med en demokratisk grundlov i Danmark, er vigtig. Vigtigere er dog at grundlovsdebatten ikke syltes i en kommission af MF'ere og DJØF'ere. En demokratisk grundlov, der beskytter menneskerettighederne, vedrører alle. Regeringen skal derfor støtte og styrke den folkelige debat om grundloven.

Kynisme bag computerdrab

Leif Vangdrup, København

Anna von Sperlings artikel om krigsforherligende computerspil »Kan man spille sig til at blive morder?« 14. oktober var tankevækkende. Men også uhyggelig aktuel på baggrund af massemorderen Anders Breiviks selvudtalte inspiration fra World of Warcraftog Modern Warfare 2.

Det burde sådan set tale for sig selv. Men i artiklen citeres forskere for at mene, at forhold vedrørende spillenes skadelige virkning endnu ikke er tilstrækkelig undersøgt, hvorfor man ved lovgivning ikke bare kan forbyde salg og brug af disse populære spil.

Hvis det er rigtigt, kunne vi så i det mindste ikke blive enige om, at spillene under alle omstændigheder bidrager til at skabe afstumpede og farlige fjendebilleder?

Det er forstemmende at høre, at der åbenbart kræves en videnskabelig undersøgelse for at konstatere, at fjenden i disse spil fremstilles totalt blottet for menneskelige træk. Hvordan var det lige, at Breivik så på sine ofre. Med kynisme eller medlidenhed?

Motivationen til at yde

Axel Holm, København

Information bringer 17. oktober et interview med en ung studerende, som opfordrer de danske universiteter til at uddanne unge til at gå ud og løse problemer i samfundet. Gerne i forhold til underprivilegerede og nødstedte grupper.

Han mener, at der er et trendskifte i gang på disse universiteter.

Problemet er, at problematikken ikke er ny: Lige siden 1968 har en stor del af de danske universitetsstudier i en meget lang periode haft dette fokus . Når dette fokus nu er gledet i baggrunden, må opgaven være at revitalisere det.

Spørgsmålet er så bare, om det er muligt. For det er i den grad i modstrid med den herskende tidsånd af individualisme, materialisme, og kommercialisme. Professor i jura Nina Smith skar det for nylig ud i pap, da hun skrev: »I min studietid ville de universitetsstuderende være forsvarsadvokater. I dag vil de ud og score kassen«.

Andre indikatorer er, at 25 procent af unge mænd inden for de sidste år har spillet om penge, og at de fleste frivillige organisationer hungrer efter unge studerende, der gratis vil give et nap med.

Konklusionen er, at det er rigtig fint at bede eller beordre universiteterne til at de studerende skal engagere sig i vigtige samfundsspørgsmål, men at det ikke hjælper meget, hvis de engagerede lærere løber ind i motivationsbarrieren.

Saglig opposition, tak

Christian Jelstrup, Helsingør

Der er forskellige måder, hvorpå man forvalter demokratiet. Nogle er mere tiltalende end andre, selv i Folketinget. Det er umådelig plat og billigt med den smædekampagne, som oppositionen siden ganske få dage efter regeringens tiltræden har praktiseret:

Der er naturligvis tale om løftebrud, hvis nogen løber fra løfter, som de ellers er i stand til at overholde. Hvis derimod nogen på et tidspunkt lover noget, som de, hvis situationen ændrer sig, ikke bliver i stand til at gennemføre, så er der selvfølgelig ikke tale om løftebrud. Så enkelt er det.

Derfor er der i bedste fald fra oppositionens side tale om urent demokratisk trav og i værste fald om utilstedelig demagogi. Må vi bede om en saglig opposition.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Nielsen

Lone Dybkjær fhv. MF (R), Line Barfod fhv. MF (EL) og Marion Pedersen fhv. MF (V) skriver:

"Det er ikke en menneskeret at kunne få sex fra et andet menneske". Nej selvfølgelig ikke.

Men det heller ingen der har ret til at forbyde borgere, at sælge sexydelser, og andre at købe denne ydelse.

Jeg er ved at være godt træt af moraliserende jammerkomoder.

Troels Schmidt

Tre forhenværende MF politiker-variationer på begrebet ”Fru Jack the Ripper” ? Begrebet forsøges forklaret nedenfor. Måske kan dette begreb give os lidt indsigt i forholdet mellem antiprostitutions politikere og mange indædte, irrationelle kampagner imod prostitution.

1.)
Lone Dybkjær fhv. MF (R), Line Barfod fhv. MF (EL) og Marion Pedersen fhv. MF (V):
”Det er ikke en menneskeret at kunne få sex fra et andet menneske.”, men jeg mener at det netop ER en menneskeret for voksne at TILBYDE og endda TAGE IMOD købesex, hvor der ikke er tvang involveret og sådan burde det vedblive at være.

2.)
Lone Dybkjær fhv. MF (R), Line Barfod fhv. MF (EL) og Marion Pedersen fhv. MF (V):
”Vi lovgiver mod meget helbredsskadeligt arbejde.”, men indirekte eller direkte at insinuere at købesex i sig selv er skadelig er fuldstændig udokumenteret manipulation og misbrug af den dokumentation som vi de facto har kendskab til om prostitution. Jeg vil anbefale at alle fremover gør som jeg gjorde ved sidste folketingsvalg – støt og stem på de politikere der støtter menneskeretten til at udøve et lovligt erhverv som prostitution.

3.)
Lone Dybkjær fhv. MF (R), Line Barfod fhv. MF (EL) og Marion Pedersen fhv. MF (V):
”Undersøgelser viser, at de fleste mennesker i prostitution får alvorlige skader. Mange af skaderne viser sig først efter noget tid. Derfor kan mennesker i prostitution godt have ret i, at de ikke umiddelbart mærker nogen skader.”,
men kære, heldigvis forhenværende Mfere, jeg var selv hetero og homo escortmand og elskede dette arbejde de ca. 2 år jeg havde fornøjelsen heraf og forsvarer fortsat den dag i dag alle voksnes ret til frivilligt at deltage heri og til at respektere alle andre voksnes ret til ligeledes frit at vælge dette erhverv på egne og kundernes fælles præmisser, hvis det er det de involverede voksne ønsker. DET ER NU MERE END 20 ÅR SIDEN OG JEG HAR DET STADIG PRAGTFULD MED MINE SPÆNDENDE OPLEVELSER SOM ALLE VAR GENSIDIGE, LIGEVÆRDIGE FOR ALLE INVOLVEREDE PARTER.
For dem som måtte interessere sig herfor forklarer jeg ganske kort min daværende baggrund og nogle omstændigheder i denne tid på YouTube – klik på:
http://www.youtube.com/watch?v=k14Ldg37UhM

På strøjet har jeg delt flyers ud til støtte for alle voksnes ret til både sexkøb og sexsalg – klik på:
http://www.youtube.com/watch?v=yqQrGgnxQH4

Også her i Information har jeg støttet de Radikale politikere, Linda Kristiansen - og stemt på Ditte Søndergaard - op til folketingsvalget i september 2011, da netop disse politikere har offentligt støttet kampen for voksnes ret til frivillig købesex – klik på:
http://www.information.dk/278146#comment-416201
OBS!
Se gerne min YouTube video af de prostitueredes Sex Workers Rights demonstration fornyelig:
“Stem for lovlig købesex: Queerudvalget (EL) og Linda Kristiansen (R og RU) er for Sex Workers´ Rights
- klik på:
http://www.youtube.com/watch?v=Rp3tvAnpnfY

Som optakt til kommunalvalget i København i 1993 og til Kærlighedspartiets valgmøde i Skt. Pederstræde, sang og spillede jeg min egen nedenstående ”Escort Sangen”. Det var mig en stor glæde at bl.a. Axel Axgil stifteren af Landsforeningen for bøsser og lesbiske var tilstede:
Escort Sangen
Mel.: Jamaica Farewell (calypso)
Tekst af Troels Schmidt
Teksten er taget fra professor overlæge Preben Hertotfs bog “Den rebelske fugl”:

Sasha og Bjørn vil ud til fler´
Derfor er det godt at du ringer hér
Nu skal du hør’ hva’ de tilbyder
For det er det bedste du kan få i byen

Refræn:
Du kan få græsk og fransk
og blidt og hårdt
Bjørn og Sasha ka’ det hele natten
og liderligt frækt, pikant
Escort parat til dig og ham
Hvis du vil ha’ dem i sengen der

Frihed og frækhed er de til
Du må gøre lige hvad du vil
Mennesker der er af kød og blod
Har jo ret til at bolle med hvem de vil
Refræn

Sasha og Bjørn er jo lige som dig
Men de ligner faktisk også mig
Ludere og transere og mange fler´
Er jo repræsenteret ved alle os hér
Refræn:

Sangen ovenfor er taget fra dr.med professor Preben Hertofts bog “Den rebelske fugle”- klik på:
http://www.just-well.dk/sange.htm

BEGREBET:
FRU JACK THE RIPPER

Den i sociologiske kredse anerkendte kvindeforsker professor i historie ved Johns Hopkins University Judith R. Walkowitz mener at det ikke kan udelukkes at fænomenet Jack The Ripper (J.T.R.) var ET politisk motiveret mord på prostituerede. HVIS SANDT, HVAD KAN DETTE EVT. SYNLIGGØRE FOR OS OM METODER OG MOTIVATIONER BAG AKTUELT POLITISK IKKE-MORD RELATEREDE MOTIVER BAG ANTI-PROSTITUTIONS TILHÆNGERNE I DANMARK I DAG?

Kvindeforskeren Judith R. Walkowitz´s tese:
Fænomenet Jack the Ripper skulle overbevise samfundet om mænds voldelige, ”farlige” seksualitet. Med Walkowitz´s videnskabelig arbejde om de victorianske hattedamers frygt for og ideologiske krig imod mænds seksualitet afsløres bl.a., at disse kvinders indsats ikke var noget der lindrede de kvindelige prostitueredes kår, tværtimod var der tale om en kønspolitisk magtkamp ført an af bl.a. i praksis, usolidariske og fremmede modsøstre fra bedre stillede samfundslag.

Hertil må tilføjes at det aldrig er blevet bevist at motivet var specielt seksuelt, plus at der ikke blev fundet sæd eller tegn på voldtægt.

Et konkret resultat af J.T.R. mordene og hattedamernes politiske aktioner var at 200 ”lodges”, dvs. områder, hvor hjemløse prostituerede og andre opholdt sig, blev nedlagt. De prostitueredes materielle kår blev herefter dramatisk forværret i det ludfattige East End, hvor knap 1 million af samfundets dårligst bemidlede havde til huse.

Krigen mod mænds seksualitet førte til krav om at alle mænd skulle udøve selvdisciplin og beskytte alle kvinder, tilvejebragt med masser af hjælp fra frivillige organisationer og enkeltpersoner der overvågede kvinderne alle vegne med det resultat at mænd fik endnu mere kontrol over kvindernes liv!

I 1888 gik datidens ”nyfeminister” så massivt og voldsomt i krig imod mænds seksualitet generelt, at det også førte til et forbud imod mandlig homoseksualitet i England helt indtil 1967. (Kilde: Jack the Ripper and the Myth of Male Violence, Feminist Studies 8, af forskeren, professor Judith R. Walkowitz, 1982.)

OBS!
Se gerne min YouTube video af de prostitueredes Sex Workers Rights demonstration fornyelig:
“Stem for lovlig købesex: Queerudvalget (EL) og Linda Kristiansen (R og RU) er for Sex Workers´ Rights
- klik på:
http://www.youtube.com/watch?v=Rp3tvAnpnfY