Kommentar

Vi har pligt til at gribe ind i Syrien

Der er intet alternativ til en intervention i Syrien. Fortalere for eftergivenhed over for Assads hensynsløse morderregime vil også få blod på hænderne
Debat
5. januar 2012

Den syriske revolution er et moderløst barn. Assads statsterrorister har ubegrænset frihed til at myrde, voldtage, sønderbombe demonstranter og kastrere børn.

Barbariets omfang trodser enhver beskrivelse. Som Hamza Fakher, en prodemokratisk aktivist og en af de mest pålidelige kilder, når det gælder det kriminelle regimes overgreb, forklarer: »Fanger stables i levende live i skibscontainere, der derpå dumpes i åbent hav. I Aleppo har sikkerhedspolitiet opfundet en ny torturmetode, hvor de tilbageholdte tvinges til at stå på en rødglødende metalplade, indtil de tilstår. Forestil dig, hvordan huden smelter, inden man falder om på pladen. Syriens demonstranter går nu ind for væbnet kamp. De forstår, at det nu ikke længere er deres frihed, som står på spil. Det er deres overlevelse.«

Den Arabiske Liga skal i disse dage forestille at fungere som ’det internationale samfunds repræsentant i regionen’. Men deres opførsel er foragtelig. Observatørmissionens leder, general Mohammad Ahmed Mustafa al-Dabi, støtter Sudans præsident, Omar al-Bashir, som er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol for folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden i Darfur. Hans modstandere beskylder al-Dabi for selv at være blandt de hovedansvarlige for pogromer i Darfur.

Al-Dabi forvandlede den martrede by Homs, hvor militser har gennemført Assads egne pogromer mod sunnimuslimer, til en ren Potemkinkulisse. I en scene, der var et absurd teaterstykke værdigt, erklærede han over for Reuters, at han »intet skræmmende« havde set i Homs. Og det samtidig med, at lyden af skud fik observatørholdet til at afstå fra at opsøge et nærliggende kvarter, hvor der ifølge lokale beboere var placeret et forvaringscenter for tilbageholdte.

Mod er ikke nok

Scenen er sindbilledet på verdens reaktion på grusomhederne i Syrien. Det Syriske Nationalråd (SNC), en paraplyorganisation for store dele af oppositionen, opfordrede tidligere i konflikten til civil ulydighed og passiv modstand. Men nu har vildskaben i regimets vold drevet Rådet til at bønfalde om hjælp udefra.

Som Ammar Abdulhamid, en syrisk dissident, forklarer: »Hvad nytter blottede brystkasser mod kampvogne? Selv med tapperhed er der grænser for, hvor langt man kan komme.« Den syriske inkarnation af ’den arabiske gade’ ønsker sig nu NATO-fly i luften.

Også Tyrkiet, der var Assads allierede, men nu er hans svorne fjende, taler for at medvirke til et regimeskift. Frankrigs udenrigsminister, Alain Juppé, har opfordret til at indsætte NATO-tropper til beskyttelse af nødhjælpsarbejdere. Imens forsøger syriske oppositionsledere at overtale sympatisører i Obama-regeringen til at støtte revolutionen.

Michael Weiss, som forsker ved den prodemokratiske tænketank The Henry Jackson Society har skitseret et bud på, hvordan en militærintervention kan tage form. Sammen med tyrkiske landsstyrker kan det amerikanske, britiske og franske luftvåben skabe et brohoved ind i det nordlige Syrien, hvor oprørske tropper fra Syriens hær kan opbygge en kampstyrke.

NATO-embedsmænd studerer for øjeblikket denne model. Burhan Ghalioun, formand for SNC, betegner Weiss’ rapport som »en afgørende ressource til forståelsen af, hvordan det er muligt at gennemføre en humanitær intervention i Syrien på forsvarlig vis«.

Sekterisk vold

De intellektuelt dovne, der omtaler Mellemøsten som ’en forenet arabisk verden’ eller ’en samlet muslimsk verden’, ignorerer de sande splittelser.

Regionen er et rod af konkurrerende sekteriske og etniske interesser. I Syrien er resultatet en apartheidstat, hvor Assads alawitisk-shiamuslimske mindretal styrer politi, hær og efterretningstjenester.

Revolutionens første uger var lykkeligt anti-sekteriske, fordi Det Syriske Nationalråd nægtede at gøre sig til redskab for et hævngerrigt sunnimuslimsk flertal.

For at knuse oppositionen og overleve må Assad spille sit racekort. Han må mobilisere støtte ved at overtale de alawitiske og kristne mindretal til enten at slutte op om ham eller risikere udryddelse.

Assad puster allerede til ilden. Hans regime gennemfører sekterisk udrensning af sunni-kvarterer, og tegnene bliver flere på, at han i sit desperate forsøg på at fastholde magten ikke vier tilbage fra at udløse en sunni-shia borgerkrig.

Historie på repeat

Som under Den Spanske Borgerkrig, da England og Frankrig prædikede ikke-intervention, mens Hitler og Mussolini havde travlt med at sende våbenhjælp og mænd til Francos fascister, forholder ’det internationale samfund’ sig i dag passivt i Syrien, mens shia-tropper fra Iran og Hizbollah strømmer ind, klar til at nedslagte civile.

I modsætning til hvad den syriske statspropaganda påstår, har sunnimuslimske terrorister fra al-Qaeda endnu ikke etableret sig i Syrien for at slå igen mod regimet — men det vil være dumt at tro, at de vil holde sig tilbage ret meget længere.

En ny vestlig intervention for at stoppe en regional krig vil føre alvorlige risici med sig. Men alternativt bør vi i det mindste være ærlige i forhold til konsekvenserne af at føje Assad: En mislykket stat og et nyt arnested for terrorisme på kanten af Middelhavet, hvor udenlandske lejesoldater og de paramilitære alawitiske styrker fortsat kan massakrere løs på en stort set forsvarsløs befolkning. Det indebærer stigende risiko for, at konflikten spreder sig til Irak, Tyrkiet, Jordan og Israel.

De nyheder, der undslipper Assad-regimets censurkontrol, minder os dagligt om, at fortalerne for at forholde sig passivt også har blod på deres hænder.

Nick Cohen er britisk journalist, forfatter og kommentator

© The Observer og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arash Shariar

Før man falder for propagandaen kunen man tage og læse denne artikel der er godt dokumenteret:

A mistaken case for Syrian regime change
By Aisling Byrne.

http://atimes.com/atimes/Middle_East/NA05Ak03.html

Citat:
"What we are seeing in Syria is a deliberate and calculated campaign to bring down the Assad government so as to replace it with a regime "more compatible" with US interests in the region.

... the majority of Western mainstream media outlets, along with the media of the US's allies in the region, particularly al-Jazeera and the Saudi-owned al-Arabiya TV channels, are effectively collaborating with the "regime change" narrative and agenda

... Claims of "massacres", "campaigns of rape targeting women and girls in predominantly Sunni towns" [10] "torture" and even "child-rape" [11] are reported by the international press based largely on two sources - the British-based Syrian Observatory of Human Rights and the Local Co-ordination Committees (LCCs) - with minimal additional checking or verification. "

... Nearly 10 months on, however, and despite the daily international media onslaught, the project isn't exactly going to plan: a YouGov poll commissioned by the Qatar Foundation [20] showed last week that 55% of Syrians do not want Assad to resign and 68% of Syrians disapprove of the Arab League sanctions imposed on their country.

According to the poll, Assad's support has effectively increased since the onset of current events - 46% of Syrians felt Assad was a "good" president for Syria prior to current events in the country - something that certainly doesn't fit with the false narrative being peddled.

As if trumpeting the success of their own propaganda campaign, the poll summary concludes:

The majority of Arabs believe Syria's President Basher al-Assad should resign in the wake of the regime's brutal treatment of protesters ... 81% of Arabs [want] President Assad to step down. They believe Syria would be better off if free democratic elections were held under the supervision of a transitional government. [21]

One is left wondering who exactly is Assad accountable to - the Syrian people or the Arab public?

Unsurprisingly, not a single mainstream major newspaper or news outlet reported the YouGov poll results - it doesn't fit their narrative. "

Der er masser af diplomatiske og politiske alternativer til krig. Krig er den sidste udvej, ikke åbningsreplikken.

Lad os nu få afskaffet den Bush/Fogh doktrin om præventiv angreb.

Niels-Holger Nielsen

I sandhed et stykke krigspropaganda. Cohen kender vi, han skriver jo jævnligt i Information. Præcis som just afdøde Hitchens er han en tidligere venstreorienteret, som er konverteret til at støtte USAs og NATOs krige. Ikke fra kulissen, men som en glødende tilhænger af Vestens overherredømme, især i Mellemøsten. Han er islamofob, zionist og medstifter af Euston Manifesto, som på trods af den fine indpakning og erklæret venstreliberalt er et pro-krig dokument, http://en.wikipedia.org/wiki/Euston_Manifesto .

Hamza Fakher er ikke aktivist, men sidder i ledelsen af den Londonbaserede tænketank Strategic Research and Communication Centre http://www.strescom.org/ . "Fakher has been developing the centre's daily news round-ups of the uprising in Syria, documenting everyday’s events, stories, videos and images, with analysis."

Det Syriske Nationalråd (SNC) er en dækorganisation for Det Muslimske Broderskab i Syrien, og støttes varmt af vennerne i Egypten.

Ammar Abdulhamid er ikke en hvilken som helst dissident, men bor i Washington og har arbejdet for den Brookingsassocierede Saban Center for Middle East Policy http://en.wikipedia.org/wiki/Saban_Center_for_Middle_East_Policy , som er grundlagt af zionisten Haim Saban. Brookings Institute er, på trods af et liberalt image i visse kredse, kendt for ofte at have været enige med det neoliberale broderskab (se fx. Project for the New American Century http://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_a_New_American_Century , som udgjorde kernen i Bushs udenrigskabinet.

Michael Weiss fra The Henry Jackson Society er foruden at være Director of Communications and Public Relations samme sted også administrerende direktør i den zionistorienterede tænketank Just Journalism http://en.wikipedia.org/wiki/Just_Journalis . The Henry Jackson Society er opkaldt efter den amerikanske kongresmand, senator og førsterangs koldkriger Henry Jackson.

Det demokratiske figenblad Burhan Ghalioun: "On December 2, 2011 Ghalioun said that if his regime takes over Syria it would end the military relationship to Iran and cut off arms supplies to Hezbollah and Hamas. And establish ties with Israel." http://www.arabnewsblog.net/2011/12/02/ghalioun-i-will-cut-damascuss-rel... . Han er i øvrigt pot og pande med den totalt opportunistiske prædikant Yusuf al-Qaradawi http://en.wikipedia.org/wiki/Yusuf_al-Qaradawi , som nu orienterer sig mod USA (for tiden).

Ikke noget umiddelbart fristende selskab.

Hvorfor skal Informations forsvarsløse læsere diverteres med Cohen? Det ved jeg ikke, men jeg kunne forestille mig, at Niels Ivar Larsen ville sige noget i retning af at vi skal høre alle sider. OK for mig. Hvornår skal vi så høre den anden side og om alle aspekter ved syriensituationen? Det kan da umuligt være Lasse Ellegaard, som repræsenterer den ande (den ene) side, og de nuancerede blik på forholdene.

Hold øje med Information som krigshidser-avis!

Hanne Christensen

Sikken en gang krigsliderlighed - USA´s nyeste alibi for deres evindelige krige: Regimechange forklædt som responsibility to protect (RTP).
At information også er en krigshidseravis er vist forlængst trængt ind hos de fleste.
Findes der andet end krigshidseraviser i den ensporede vestlige verden?? - vist kun et par stykker.

Niels-Holger Nielsen

"Bets are off on which is the great story of 2011. Is it the Arab Spring(s)? Is it the Arab counter-revolution, unleashed by the House of Saud? Is it the "birth pangs" of the Greater Middle East remixed as serial regime changes? Is it R2P ("responsibility to protect") legitimizing "humanitarian" bombing? Is it the freeze out of the "reset" between the US and Russia? Is it the death of al-Qaeda? Is it the euro disaster? Is it the US announcing a Pacific century cum New Cold War against China? Is it the build up towards an attack on Iran? (well, this one started with Dubya, Dick and Rummy ages ago ...)

Underneath all these interlinked plots - and the accompanying hysteria of Cold War-style headlines - there's a never-ending thriller floating downstream: Pipelineistan. That's the chessboard

where the half-hidden twin of the Pentagon's "long war" is played out. Virtually all current geopolitical developments are energy-related. So fasten your seat belts, it's time to revisit Dr Zbigniew Brzezinski's "grand chessboard" in Eurasia to find out who's winning the Pipelineistan wars. "

Playing chess in Eurasia
By Pepe Escobar

Arash Shariar

"Hvorfor skal Informations forsvarsløse læsere diverteres med Cohen? Det ved jeg ikke, men jeg kunne forestille mig, at Niels Ivar Larsen ville sige noget i retning af at vi skal høre alle sider. OK for mig. Hvornår skal vi så høre den anden side og om alle aspekter ved syriensituationen? Det kan da umuligt være Lasse Ellegaard, som repræsenterer den ande (den ene) side, og de nuancerede blik på forholdene."

Det er et virkelig godt spørgsmål! Som jeg her bliver nødt til at gentage...

Det har været længe undervejs, men nu er vi altså noget til en pligtetisk fordring om at lade bomberne regne.

Pligten til at gribe ind i Syrien vil formentligt blive kolporteret lystigt rundt i de vestlige medier og langsomt etablere den nødvendige platform for en koalition af villige imperialister. FN-sporet er også gloende varmt; alting ser ud til at glide i hak.

noget=nået. Uhadada-dada!

Lars Henning Osvaldsen

Nick Cohen ..
Det er ham der lovpriser Irak-krigen, Wolfowitch, Sarah Palin og George W Bush, ikke sandt ?
Som stort set alle andre Israelske agenter gør ...

Jeg må indrømme at jeg kom til at grine ganske højlydt da jeg læste introduktionen:

"Den syriske revolution er et moderløst barn. Assads statsterrorister har ubegrænset frihed til at myrde, voldtage, sønderbombe demonstranter og kastrere børn."

Jeg grinte ikke pga. sadistiske tilbøjeligheder men pga. det åbenlyse stykke krigspropaganda det er. det er fuldstændigt som i tiden efter Iraks besættelse af Kuwait hvor det blev påstået at Saddams terrortropper skulle have myrdet spædbørn på hospitaler ved at fjerne for tidligt fødte børn fra deres kuvøser - nu kan man så observere at det syriske voldsregime i stedet kastrerer børn og drukner folk i containere for at dæmonisere regimet.

Det er absurd at læse - propagandisterne prøver jo ikke engang at være kreative længere men hiver de samme gamle travere af stalden som de altid har brugt - men ok de plejer jo også at virke.

Niels Ivar Larsen

Om militære interventioner eller krige med et humanitært sigte kan der siges både pro og contra, så det vil der også blive på Informations debatsider

Seneste ’antikrigsklumme’ på den internationale kommentarplads var vist denne
http://www.information.dk/287474

Kommer der så flere? Ja, det tør jeg godt love, især hvis de er velskrevne og velargumenterede, og vi støder på dem, der hvor vi sædvanligvis leder efter godt stof.

Hvis debatredaktionen skulle identificere sig personligt med alle de synspunkter, vi bringer til torvs, måtte vi blive skizofrene.

Holdningspluralismen er kommet for at blive. Men hvor alle har ret til deres egen holdning, har man ikke nødvendigvis ret til egne ‘kendsgerninger’. At afskrive overgrebene i Syrien som det pureste løgn og propagandapåfund er efter min mening det samme som at forlade en rationel debats grundlag. Netop derfor er det en vigtig debat, Cohen rejser. Og bemærk, at han ikke er blind for de enorme risikomomenter ved en ny mellemøstkrig. Han tillader sig så at sige: alternativet er heller ikke attraktivt.

Arash Shariar

Niels Ivar Larsen

Jeg har altid undret mig, leder i kun efter godt stof i de amerikanske medier? Jeg forslår at i engang i mellem ser igennem på Atimes.com. Der vil man også kunne finde Spengler og andre pro krigeriske artikler, hvis det er det man leder efter.

Men at feje kritikken af med "At afskrive overgrebene i Syrien som det pureste løgn og propagandapåfund" er for mig virkelig tyndt. For det er bestemt ikke det der bliver kommenteret.

Hvad vi ønsker er at læse feks fra min tidligere link til Aisling Byrne:

"All this is not to say that there isn't a genuine popular demand for change in Syria against the repressive security-dominated infrastructure that dominates every aspect of people's lives, nor that gross human-rights violations have not been committed, both by the Syrian security forces, armed opposition insurgents, as well as mysterious third force characters operating since the onset of the crisis in Syria, including insurgents, [51] mostly jihadis from neighboring Iraq and Lebanon, as well as more recently Libya, among others. "

Altså hvor denne Aisling Byrne formå, som jeg personlig mener enhver journalist skulle kunne, at fortælle hvad der realt sker i Syrien, sidder vi her i DK og læser propaganda artikler der basere sig på fri fantasi af Cohan. Dette er desværre ikke informerende.

Desuden linkede du til "Krigen mod Iran er allerede begyndt" , mens denne artikel er "Vi har pligt til at gribe ind i Syrien"...

Niels Ivar Larsen

@ Arash

Det er rigtigt, at vi har en (måske for stor) overvægt af angelsaksiske skribenter, men der er unægtelig mange flere hylder at vælge på i den engelsksprogede verden. Partnerskabet med The Guardian og The Observer er en anden grund til dette. Vi dækker dog også andre sprogområder: fransk, italiensk, tysk, spansk, norsk og svensk ...

Og så har du for øvrigt misforstået det, hvis tror, vi ’leder efter prokrigeriske artikler’. Vi leder først og fremmest efter artikler, der er passionerede og pointerede og tankevækkende. Det synes jeg både Milnes om Iran og Cohens om Syrien var.

Kirsten Svejgaard

Er man godt i gang med at lade op til 3. Verdenskrig?

SNC's leder er blevet interviewet til BBC:

"Dr Ghalioun also called on western powers to establish a safe area within Syria and a no-fly zone over some of the country's territory. This would not, he said, require bombing on the scale of Libya - he wanted intervention to support the revolution, not replace it".

"The BBC's Paul Wood, who interviewed Dr Ghalioun says Syria is not Libya; it is vastly more complicated, with more combustible neighbours. Much as the neighbours would like to see President Bashar al-Assad gone, western governments have very little appetite for a military intervention."

t.o. en artikel fra the Washington Post i går.

Plus to links på fransk:

blog Un oeil sur la Syrie

http://www.marianne2.fr/Syrie-l-opposition-exterieure-cherche-encore-sa-...

Se også Josh Rogin's blog på Foreign Policy, 28.12.2011:

"Obama administration secretly preparing options for aiding the Syrian opposition"

Rogin skriver bl.a.

"But Washington is uncomfortable acting in concert with the SNC: Officials say there is a lack of confidence that the SNC, which is strongly influenced by expatriate Syrians, has the full support of the internal opposition. U.S. officials are also wary of supporting the Syria Free Army, made up of Syrian military defectors and armed locals, as they do not want to be seen as becoming militarily engaged against the regime -- a story line they fear that Assad could use for his own propaganda, officials said".

http://thecable.foreignpolicy.com/posts/2011/12/28/obama_administration_...

Hanne Christensen

Store dele af den vestlige verden ønsker udskiftning af sine politikere m.v.

Der er noget der hedder Occupy Wall Street, som repræsenterer de fleste amerikanere.
De ønsker den Wall Street dirigerede Obama, senat og kongres VÆK. Helt væk.

Kunne I finde artikler om det - nå ikke.

Der er absolut ingen forskel på krigslogikken overfor Libyen - som alle i det danske folketing stemte for - og logikken overfor Syrien. Så jeg går da ud fra, at de samme partier der stemte for bomberne over Libyen også er med på at sende dem til Syrien. Der giver jo god træning til vores soldater.

Niels Engelsted

Selvfølgelig er Assad en skurk, og selvfølgelig undertrykkes minoriteter i Syrien, som de gør i hele nærområdet. Men vi har nu lært, at de alternativer, som vores tapre krigsflyvere og soldater kan hjælpe på vej, sjældent er bedre, og at den pris civilbefolkningen må betale for at blive reddet ofte er grotesk ude af proportion. Endelig ville det ikke stoppe her. Damaskus er bare vejen til Teheran, hvor gode mennesker jo også undertrykkes. Stop her, ellers holder det aldrig op.

Lars Henning Osvaldsen

Niels Ivar Larsen :
Vil du venligst fremlægge dokumentationen for at børn kastreres af det Syriske regime ?
Den der med kontainerne der bliver fyldt og dumpet i havet ser jeg også gerne noget dokumentation for .

Måske har Nick Cohen ligefrem nogle billeder fra Mossad af det ?

Lars Henning Osvaldsen

Altså, der findes 'meninger' og så findes der 'propaganda' . Det sidste er I på ingen måde forpligtigede til at viderebringe, specielt fordi de der skumle zionist-typer I DEN GRAD har deres helt egne medier .
Og der ser du sgu sjældent noget 'menings-pluralisme' !

Niels Ivar Larsen

Hvilken slags dokumentation kan mon overbevise dem,der alene ud fra Nick Cohens jødisk klingende efternavn konkluderer, at han må være zionist og Mossad-agent?

Affæren om den 13-årige torturerede, lemlæstede, myrdede og kastrerede Hamaz al-Khatib har mange kilder skrevet om uafhængigt af hinanden. Der findes en YouTube-video af det lig, som blev udleveret til de efterladte. Men alt dette kan selvfølgelig være manipuleret af mægtige Mossad. Det troede de titusindvis af ophidsede demonstranter, der gik på gaderne i Syrien i maj på direkte foranledning af dette eksempel på uhørt brutalitet imidlertid ikke.

Grethe Preisler

"Tak du Gud min søn, at du ikke kom for Riber ret", som kællingen sagde. - Han hang i Varde galge.

Hvad tør man efterhånden tro på af det, man læser?

"Lad os nu få afskaffet den Bush/Fogh doktrin om præventiv angreb"

Så ganske enig!

Blot må der vel mht. navngivningen snarere være tale om en Clinton/Nyrup doktrin, da disse herrer jo praktiserede den allerede i Jugoslavien og den ser ud til at leve i bedste velgående under Obama/Lykke/Thorning!?

Thorsten Lind

Enhjørninge ses oftere,
end krige med et humanitært sigte. Th

Jeg forstår ikke man bliver så fornærmet på Information, fordi folk vil have dokumentation. I foråret skulle CNN have bragt nyheden om, at den syriske regering havde afbrudt strømmen til byen Homa,hvilket resulterede i, at babyer døde i respirator. Nogle medier viste billeder, der senere viste sig at komme fra Ægypten. Det minder om historien fra Kuwait, hvor en pige på16 år påstod det samme. Senere blev det afsløret som løgn.
Jeg skal ikke forsvare styret, men jeg vil gerne have sandfærdige oplysninger, så jeg har et ordentligt grundlag for at tage stilling(det er jo både min ret og pligt som borger i et demokratisk samfund).

Er Assads hoved 620 mio värd: NEJ!

Thomas H. Pedersen

Ja hvorfor skal vi fede danskere spilde tid og penge på sådan nogle fattige nassere i andre lande, nej lad dem nu slå hinanden ihjel så der kun er en stamme, en religion eller en hudfarve tilbage så bliver der fred.. og lad os lukke grænserne i Europa så de sidste små nassere også kan stilles op mod muren..

Vi har det jo så godt i den kære lille andedam, lad verdens problemer være verdens problemer.. og hvad så om der dør et par 1000, 10000, 100000 mennesker, det er jo en måde at komme ud af verdens hungernød,, så skål! og tillykke til mig.. hej hej

Jeg har ingen problemer med den hidtidige danske deltagelse i interventioner rundt omkriung i verden (senest Libyen).

Men belært af erfaringerne, så skal man ikke intervenere med mindre man har en klar viden om, hvad man gør, når "sejren er vundet" - at sidde tilbage med et miskmask af gale magtsyge religiøse , etniske og politiske ledere og prøve at "lave en stat" er en tung byrde, som kan vare i mange år.

Og det er vel heller ikke rimeligt, at danske og andre soldater skal risikere liv og lemmer for at en lokal intellektuel og økonomisk overklasse kan leve det "søde liv" ? - de lokale må som minimum selv være mde i første række og tage knubsene sammen med voes soldater

Bo S. Nielsen

Her er lidt mere inspiration til redaktionen.

”[...] it should come as no surprise that the new Iran sanctions regime adopted by the US Congress became law on New Year's Eve, December 31st, on the same day Obama signed into law the National Defense Authorization Act (NDAA 2012), which suspends civil liberties and allows for the "Indefinite Detention of Americans". [...]The Obama administration is intent upon crushing both social dissent as well as antiwar protest. The American Republic is incompatible with America's "long war". What is required is the instatement of a "democratic dictatorship", a de facto military rule in civilian cloths. [...]

What these developments suggest is that the war on Iran --which has been on the drawing board of the Pentagon since 2003-- will involve the direct participation of Israel under a unified US military command. The people of Israel are the unspoken victims of America's global military agenda as well their own government's war plans directed against Iran.

They are led to believe that Iran possesses nuclear weapons when in fact Israel possesses an advanced nuclear arsenal, which is directed against Iran.
The people of Israel as well as Western public opinion, more generally, are also led to believe that Iran's president Mahmoud Ahmadinejad wants "to Wipe Israel off the Map", when in fact this statement was concocted by the Western media, as a means of demonizing the Iranian head of state as well as presenting Iran as a threat to the security of Israel.”

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28503

hvem fanden er nick cohen? "Vi" har dræbt 100.000 i Irak.

Cohens indlæg lægger sig usympatiskt i slipstrømmen af al den zionistisk styrede mediedækning vi er vant til mod Israels alt for få fjender.
Først var det Irak - vi kender resultatet.
Nu er det Iran og Syrien.

Zionisterne er mestre i at fordreje og manipulere og kan med sine mange penge købe sig til indflydelse og til "støtter".

Personligt mener jeg, at staten Israel længe har overgået Syrien når det gælder overgreb og manglende selvindsigt og vilje til at løse problemerne. Derfor er det mere oplagt at intervenere i Israel end det var i Irak og er i Syrien.
Og verden vil blive et lidt fredeligere sted, hvis Vesten opgav sin automatstøtte til israelske regeringer.
Og få også stoppet zionisters historieforfalskninger som vi blandt andet kender det fra DR2 og n u også DR K.

Glemte Libyen - også en fjende af Israel.

fool me once shame on you fool me twice shame on me

Stig Rasmussen

Jan August_ Ja uhadada de "frygtelige" zionister der kan få det Muslimske broderskab til at arbejde sammen med dem, på trods af at de har lovet at afbryde kontakten med Israel hvis de vinder valget i Egypten, glemte du din sølvpapir hat og hvad mener du med historieforfalskninger?

Israel har absolut ingen interesse i regime skifte i Syrien, med Assad viste man hvad man havde.

Stig Rasmussen

Enig i at man ikke skal foretage intervention i Syrien da det er uklart om det er total folkelig opbakning.

Men derfra og så til flere debattørers negligering af myrderierne, idiotiske referencer til Cohens baggrund eller den snart så berømte "men hvad med? - insæt USA, Israel etc." giver en rigtig dårlig smag af hyklere, især fordi flere af jer har krævet at verdenssamfundet skulle intervernere mod Israel...

Stig Rasmussen

Niels-Holger Nielsen, kan du ikke forklare mig hvordan en zionist og islamofob som du påstår Cohen er kan sidde sammen med det Muslimske broderskab?

Den belgiske udenrigsminister Didier Reynders mødtes i går med den syriske opposition for at få dem til at deltage i en fælles platform, der kan give et bud på operationelle alternvativer efter Assads fald. Burhan Ghalioun, leder af CNS og Haythem Manna, repræsentant for NCC. (Reynders pressemeddelelse på engelsk).

Den libanesiske avis L'Orient le Jour skrev i aftes, at de to vigtigste syriske oppositionsgrupper har bekræftet, at de vil finde en samlet strategi efter de sidste dages uenighed. I tirsdags afviste CNS nemlig den aftale den indgik med NCC, 30.12.2011, da den var i strid med CNS' program. Den fælles aftale afviste især "enhver militær intervention", der vil kunne påvirke "landets suverænitet og uafhængighed".

Stig Bøg:
Jeg bad om at få en tidl. kommentar om den belgiske udenrigsministers møde med de syriske oppositionsgrupper slettet, da jeg havde kludret med forkortelserne på grupperne. Måske Bo S. N. havde anbefalet den og spurgte til det.

Niels-Holger Nielsen

Stig Rasmussen

Spørg Cohen! Jeg har jo forklaret dig, at Det Muslimske Broderskab er mestre i opportunisme, læs mit link. Man skal ikke altid tage ting for pålydende. Det ville forhindre en forståelse af noget som helst. Hvis du gerne vil have det skåret ud i pap, så læs denne artikel af James Petras:

The Washington – “Moderate Islam” Alliance: Containing Rebellion Defending Empire

Niels-Holger Nielsen

Anne Albinus

Dit link til Washington Post er helt ude i skoven.

Niels-Holger Nielsen

Lars Henning Osvaldsen

"Nick Cohen ..
Det er ham der lovpriser Irak-krigen, Wolfowitch, Sarah Palin og George W Bush, ikke sandt ?
Som stort set alle andre Israelske agenter gør …"

Den første sætning kan jeg godt støtte, men jeg ved ikke om Cohen er Israelsk agent. Såkaldt påvirkningsagent, måske, men skal vi ikke lade PET om at bruge disse dubiøse kategorier for sindelagskontrol og så bare hænge folk op på hvad de rent faktisk skriver?

Niels-Holger Nielsen: Enig, beklager det link røg med. Linket var forøvrigt ikke til Washington Post, som jeg skrev, men Washington Times...En brøler...Sorry.

http://da.wikipedia.org/wiki/The_Washington_Times

@ Niels Holger Nielsen
Er meget enig med dig om Pepe og Asia Times.

Arash Shariar

Jeg synes tit at Pepe kommer for kort når han skal analysere de interne iranske positioner. Nu læste jeg Pepes Interview med Lars Schall.

Det sjove er at han selv beskriver sin rejse til Iran som en "anden univers" hvor alle har hver deres egen tanke og mening. Det er et godt billede af den forvirring Pepe som analytiker føler når det kommer til interne Iransk politik.

Det skal siges at næsten alle analytiker jeg har læst, på samme måde eller mere direkte, anerkendt at Iransk intern politik er virkelig kompliceret. Den indiske senior analytiker M K Bhadrakumar skrev for eksempel for nyligt:

"The haze surrounding Iranian politics doesn’t easily allow the outsider to comprehend the intensity of the passions playing out."

Og fortsætter meget åbent at udtrykke situationen i Iran som en ukendt faktor.

"Mock battles and shadow plays have begun, which may well end up in a night of the long knives at some point. "

Link til citat

Jeg har selv en motto der lyder nogenlunde sådan på dansk. "Kun iraner ser system i kaos."

Og her er det derfor en god ide at læse feks Kaveh L Afrasiabi der formå at give et overblik over Iranske affære, som ingen anden udenlandsk analytiker kan.

Jeg glemmer ikke hvordan Pepe i 2009 efter en tur i Iran midt i valgkampens hede portrætterede Ahmadinejad som en yderliggående og konfliktsøgende med vesten, men i dag i interviewet kan jeg læse hvordan Pepe har skiftet mening, og skriver:

"... the revolutionary guards ultra-hardline faction, which is against Ahmadinejad because he wants some sort of a compromise with the West."

Et tegn på at han har svært ved at se igennem tågen der ligger over Tehran.

Niels Engelsted

Her er en omfangsrig kommentar, der passer godt sammen med Informations artikel.

http://www.counterpunch.org/2012/01/06/the-neocon-propaganda-machine-pus...

Karen von Sydow

Er diplomati og forhandling med Assad-regeringen virkelig en reel mulighed længere? Jeg har mine tvivl.

Det pacifistiske automatsvar er mindst lige så skandaløst som regimets åbenlyse overgreb.

Jeg råber ikke KRIG, men mener vi må og skal beskytte civilbefolkningen med instrumenter, der kan hamle op med regimets.

to links:

Interview 14.11.2011 med Bassam Haddad, George Mason University, bl.a. forfatter til "Business Network in Syria". Han taler bl.a. om betydningen af økonomisk pres og sanktioner.

Artikel af Kenneth Roth, direktør i Human Rights Watch, fra HRW's årsrapport i 2004: "War in Iraq: Not a humanitarian intervention". Han skriver om interventioner.