Læserbrev

Skodsborg er et skidt eksempel

Københavnske småbørn, der har brug for professionel døgnbehandling, vil også efter Skodsborgs lukning få hjælp på en højt specialiseret døgninstitution, og det er meget vigtigt for mig at slå fast, at ingen børn i København får dårligere behandling af, at Skodsborg lukker
Debat
6. januar 2012

I Informations artikel den 4. januar om Barnets Reform bliver Skodsborg observationshjem brugt som eksempel på, at døgninstitutioner lukker, fordi flere børn kommer i pleje frem for på institution.

I artiklen står der, at antallet af børn i Skodsborgs målgruppe, der bliver anbragt på døgninstitutioner er faldet med 47 procent, når man sammenligner første kvartal af 2010 med første kvartal af 2011.

Det er helt klart et meget bekymrende tal, og problemstillingen, som Information rejser, er helt relevant. Sagen er bare, at Skodsborg er et rigtigt dårligt eksempel på denne problematik.

Det er som at sige, at Nørreport skal lukke på grund af problemer med sporarbejde i Vestjylland. I København ser tallene nemlig helt anderledes ud. Her er der ikke blevet anbragt færre børn fra Skodsborgs målgruppe på døgninstitution i den omtalte periode.

Skodsborg lukker, fordi vi i København har to andre institutioner, som tager sig af samme målgruppe som Skodsborg, og fordi vi samlet set har flere døgninstitutionspladser til målgruppen, end vi har brug for.

Bedre institutioner

De to andre institutioner er Wibrandtsvej Børne- og Familieinstitution og Observationshjemmet Glostrup, og de er så gode, at Københavns Kommunes psykologer, familiebehandlere og socialrådgivere de senere år i højere grad har valgt de to frem for Skodsborg.

Taksterne er i øvrigt de samme for alle tre institutioner, så det er altså ikke billigere for Københavns kommune at anbringe børnene på Wibrandtsvej eller Glostrup end at anbringe dem på Skodsborg.

Københavnske småbørn, der har brug for professionel døgnbehandling, vil også efter Skodsborgs lukning få hjælp på en højt specialiseret døgninstitution, og det er meget vigtigt for mig at slå fast, at ingen børn i København får dårligere behandling af, at Skodsborg lukker.

Wibrandtsvej Børne- og Familieinstitution og Observationshjemmet Glostrup er to fremragende institutioner, som jeg selv, Københavns sagsbehandlere og Københavns kommunes socialudvalg har stor tillid til.

 

Mikkel Warming, socialborgmester (Ø)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Men det er jo ikke det, det handler om, Mikkel. Det er tabet af sammensatte kompetencer, der går under med lukningen. Altså kompetencer, som fungerer som en enhed. Ikke økonomien. Eller en diskutabel prioritering på vegne af de berørte børn. Det er med andre ord, kan man afsløre, ikke i offentlighedens interesse, når politikere beredvilligt svarer på spørgsmål, som aldrig er stillet...

Med venlig hilsen

Hugo, desværre er synes på verden jo sådan, at den opfattes som tilblevet i går, uden historie, sammenhæng og møjsommeligt indhentet erfaring. Derfor går det så meget galt med fortsat udvikling - man er på alle områder bange for at lære af tidligere erfaringer, som om man var to år gammel.

Lars Frøslev

Ja, så har Hr. Warming gjort det igen. Ikke forstået hvad det hele handler om??. Men stort tillykke med dine nye fixerum:-). Det er jo nok til de børn du svigter ved at lukke Skodsborg som havner der.

Lars Frøslev

Hvorfor er det så altid Skodsborgs psykolog der bliver brugt i udsendelser i tv når der skal bruges udtagelser om området? Kan Hr. Warming svare på det? Det tror jeg ikke. Han har i hele denne debat sagt det samme som hans rådgivere har sagt han skulle!!.
Men hvis Hr. Warming selv tror på det han skriver, så er han vel glad. Godt nytår til Hr. Fixerum herfra!!

Jo Peter, det bringer jo mindelser op omkring Socialdemokraternes forfølgelser langt ind i BUPL med hensyn til DKP's medlemmer i firserne. Samt at altfor mange upolitiske personer røg med i forskrækkelsen hos S. Måske man ikke formår at holde den form for trafik i tilstrækkelig lang arm på borgmesterens kontor...

Med venlig hilsen