Interview

’Vi gør ikke forskel på kvinder’

1. marts 2012

–I 10 år har H&M’s linje til kvinder i størrelse 44-54 heddet ’Big is Beautiful’, nu har den skiftet navn til ’H&M+’. Hvorfor har I haft behov for at ændre navnet?

»Navneændringen sker for at vise, at vi henvender os til samme type kunder, og ikke gør forskel på, om man bruger almindelige eller store størrelser,« siger Christina Jørgensen, der er dansk PR-koordinator for H&M.

– Men I laver jo ikke alt jeres tøj til store kvinder. Hvorfor kan en kvinde i størrelse 48 ikke vælge mellem alt jeres tøj? Er hun ikke flot nok til en bestemt kjole eller for tyk til at bære en særlig top?

»Når vi designer ’H&M+’, tænker vi på at skabe tøj til den samme type kvinde, som køber tøj fra vores almindelige sortiment. Vi laver store størrelser og almindelige størrelser tøj i samme farver, print og design, men vi ser ikke samme behov for tøj i store størrelser, og derfor er vi ikke i stand til at have en ligeså bred vifte af produkter at tilbyde i disse størrelser,« siger Christina Jørgensen.

– Hvorfor overhovedet skelne mellem, om kvinder passer en størrelse 40 eller 54?

»Grunden til, at vi kalder de større størrelser for ’H&M’+ er, at det er nemmere for kunderne og vores medarbejdere at finde tøjet ude i butikkerne. Hvis der er kunder, der forstyrres af denne opdeling, er det bestemt ikke hensigten,« siger Christina Jørgensen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu