Læserbrev

Kvalificerede folk fyres ikke

18. februar 2012

Hvordan kan ledelsen i Finansiel Stabilitet have tiltro til, at medarbejdere — som har været nøglemedarbejdere i de overtagne banker — er i stand til loyalt at afvikle engagementer, de selv har været med til at indgå? Dette spørgsmål rejser Information i lederen den 15. februar.

Finansiel Stabilitet har overtaget 11 banker siden 2008. Der er i alle tilfælde blevet indledt en advokatundersøgelse for at fastslå, om der kan placeres et ansvar, og hvem der i givet fald må formodes at bære dette.

På det grundlag tager vi retslige skridt mod de tidligere ledelser. Det kan også omfatte nøglemedarbejdere uden for direktionen. Vi stævner kun personer, når der er en begrundet tro på, at de kan idømmes et ansvar. Det er først og fremmest ledelsen i bankerne, der er ansvarlige for bankens drift.

Vi overtager alle medarbejdere i en bankovertagelse. Vi beholder de medarbejdere, som er kvalificerede og motiverede til at bidrage med at afvikle engagementerne hurtigst muligt og på en måde, som både er økonomisk forsvarlig og ordentlig. Disse medarbejdere er ikke genstand for nogen begrundet mistanke om, at de bærer et væsentligt ansvar for bankens skæbne.

Særlige lovregler

Tidligere nøglemedarbejdere bidrager med kompetencer og en indgående indsigt i de komplekse engagementer, der er tale om. Det gør det lettere at gennemføre afviklingen på en både betryggende og effektiv måde. Det er i statens interesse.

Moralsk vil det være kritisabelt, hvis vi valgte at afskedige kompetente medarbejdere, som der er brug for, hvis det blot handler om at undgå en mulig mistanke om, at de bærer et væsentligt ansvar, men hvor dette ikke er begrundet på nogen saglig måde.

Finansiel Stabilitet arbejder efter nogle særlige lovregler. Som afviklingsselskab er der stort set ingen muligheder for at forsætte den hidtidige forretningspraksis, som har været gældende i de overtagne banker.

Eksempelvis kan der kun ske udvidelser af engagementerne under særlige, strenge krav, og det er kun muligt at tilbyde de absolut dårligste rentevilkår på markedet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jo Bech Pedersen

Den evige diskussion; "er det mennesket eller systemet der er synderen?"...ingeniørerne fra det tredie rige, var også meget efterspurgte efter 2. verdenskrig.