Kommentar

Det hårdtarbejdende madpakkefolk

Regeringens hetz af familier med handicappede børn, ligner et forsøg på at vende folkestemningen mod mennesker som mig og min psykomotorisk retarderede datter. Hvis midlerne, der bruges på os, i stedet skal gå til det hårdtarbejdende folk, der står op kl. 6, smører madpakker og sender ungerne i skole, ville jeg gerne være blandt dem
15. marts 2012

Som far til en fantastisk dejlig datter, Beatrice, der er psykomotorisk retarderet og med en hjertemisdannelse hun vil dø af, inden hun bliver teenager, fik jeg godt nok morgenkrydderen galt i halsen, da jeg lørdag d. 10. marts hørte socialminister Karen Hækkerup i Radioavisen.

Nok startede det bare som en kommentar om, at forældre til handicappede børn selv skal betale for at få deres børn passet i vuggestue/børnehave, men jeg kan se, hvor Karen Hækkerup vil hen, og det bliver virkelig en glidebane.

Først og fremmest må der være et eller andet Karen Hækkerup har misforstået, når hun siger, at forældre til handicappede børn ikke betaler for en institutionsplads. Har man et handicappet barn, der går i en almindelig vuggestue/børnehave, betaler man efter gældende takst og regler om friplads.

Har man et handicappet barn, der går i specialbørnehave, så er det gratis. Det er gratis, fordi det er et behandlingstilbud. Og behandlingstilbud i Danmark er (endnu) gratis. Men hvis regeringen vil gå ad den vej, hvor vi selv skal betale, så forventer jeg også åbningstider som i andre børnehaver. Så må kommunerne jo bare lige ansætte nogle flere pædagoger, men det formoder jeg ikke regeringen er interesseret i, når man hører udmeldinger derfra.

Mon Karen Hækkerup har været på besøg i en specialbørnehave og set hvilke behandlinger, der indgår for børn med specielle behov. Naturligvis kan jeg ikke udtale mig om alle specialbørnehaver, men på Benediktevejens Børnehave i Slagelse, hvor vores datter går, er der for eksempel ansat en fysioterapeut, der udfører behandlinger på børnene, der generelt er motorisk dårlige, der er tilknyttet en talepædagog, sansemotoriske redskaber, da mange af børnene er sansesensitive, og der er pædagoger, der har kompetencerne til at tage sig af disse børn, med mange års erfaring, gode til at dele ud af deres viden til forældre og til praktikanter, de er dygtige og brænder for det. Netop derfor er det et behandlingstilbud og ikke ’bare’ en børnehave til opbevaring af børn; groft sagt.

Give dem min højre arm

Det kan godt være, at det ikke lyder af meget at skulle betale 1.406 kr. ekstra om måneden (taksten for en børnehaveplads i Slagelse Kommune) for en minister, der tjener på den gode side af 900.000 kr. om året. Men når man får tabt arbejdsfortjeneste på 10.999 kr. pr. måned før skat – som eneste indtægt – så skal der ikke meget til at vælte læsset.

Firkantet kan man sige at jeg skal have tabt arbejdsfortjeneste i 7 år for at komme op på samme beløb som Karen Hækkerup tjener – om året. Alternativet må så være at tage vores datter ud af børnehaven. Det vil være trist for Beatrice af flere årsager; hun er en meget social pige der elsker pædagogerne og sine legekammerater, hendes udvikling vil ikke have samme fart som nu, da en del af hendes behandlinger udebliver, jeg ville umuligt kunne stimulere hende så godt som de professionelle nede i børnehaven og for mig ville det blive endnu sværere at komme tilbage til arbejdsmarkedet. For jo længere tid jeg er væk derfra, jo sværere er det at komme tilbage til arbejdsmarkedet.

Med Karen Hækkerups udmelding kan man jo kun frygte hvad det næste bliver for f.eks. sådan nogle som os der har et kronisk sygt og multihandicappet barn:

Er det næste at min tabte arbejdsfortjeneste på hele 17 timer pr uge tages fra mig?

Er det støtten til vores merudgifter til mad, medicin til min datter der sløjfes?

Skal der være en egenbetaling på kørestol, NF-walker, loftlift og andre hjælpemidler?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om regeringen er ved at overbevise befolkningen om, hvor dovne og ugidelige vi er, så folkestemningen kan vendes mod os og kræve, at vi får frataget den hjælp som vi har fået bevilget. For så kan der skaffes endnu flere penge, der tilgodeser det hårdtarbejdende folk, der står op kl. 6 hver dag og smører madpakker og sender ungerne i skole. Ikke et ondt ord om dem; jeg ville give min højre arm for at være en af dem.

Regeringens retorik oser ikke ligefrem af empati. Tværtimod.

Først gjorde det mig vred, godt gammeldags knotten, men efter vreden fulgte sorgen; jeg blev virkelig rigtig, rigtig ked af det. Da jeg var inde og give Beatrice hendes sene mad, aede og kyssede jeg hende, fortalte hende hvor meget jeg elsker hende og fortrød et kort øjeblik at vi havde valgt at få hende og ikke valgt aborten. Det havde været meget bedre på den måde, så kunne vi hurtigt prøve at få et barn igen og komme videre i vores liv. Men min kone kom ind, tog om mig og hviskede ”Dengang vidste vi jo ikke hun ville blive multihandicappet”. Det hjalp, men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på om Karen Hækkerup m.fl. er glade for at Beatrice ikke bliver så gammel, for så er hun ikke til last for samfundet mere. For dem er Beatrice en udgift, ikke en person.

 

Mogens Dulco Juelsdorf er far til en psykomotorisk retardereret datter

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Andreas Prætorius

Sikke en fantastisk, modig og relevant artikel. Tusind tak for den Mogens Juelsdorf. Det er utroligt hvor meget tid politikerne har brugt på at pege fingre det seneste års tid. Først var det banditerne fra østeuropa, så var det efterlønsmodtagere, så var det pensionister eller ældre i almindelighed, så var det unge, så var det de arbejdsløse. Nu er turen åbenbart kommet til handikappede... Det er gået for vidt. Det må stoppes

Der er simpelthen en forkert værdikæde i vores samfund - og jeg tror, at det er, fordi det er svært for ikke mndst politkerne at forstå, hvor forandret omstændighederne for at sikre det daglige brød til alle er.

Jesper van der Schaft

Hvorfor ikke ligge os - selv handicappet - til at dø, eller blive sendt ud på en øde Ø. For politikerne vil åbenbart ikke have mennesker med skavanker til at have et anstændigt liv.

Med venlig hilsen

Jesper van der Schaft, fysisk handicappet samt psykisk syg. Stifter af Facebook-siden:" Forbedr forholdene for mennesker med handicap"

Lise Lotte Rahbek

@Jesper v d S.

Jeg tillader mig at anbefale, at man lader være at komme med gode ideer til poltikerene,
af den slags som ingen er tjent med bliver effektueret.
Det er slemt nok i forvejen, som det er.

Det er svært at se, at de kan blive VED med ikke at lytte. Der findes jo da også politikere som har handicappede eller syge eller ledige familiemedlemmer.. eller venners familiemedlemmer.
.. skulle man tro..

Lise Lotte Rahbek skriver:

"Det er svært at se, at de kan blive VED med ikke at lytte. Der findes jo da også politikere som har handicappede eller syge eller ledige familiemedlemmer.. eller venners familiemedlemmer.
.. skulle man tro..
"

Det skal vel ikke afgøre politikken hvad ens familiemedlemmer kan få mest gavn af?

Som politiker er det vel hele landet som sådan, der er i fokus. En form for nyttetænkning kunne man sige, dem der deltager og dem der ikke deltager. Dem der koster og dem der yder. Det er i hvert fald det jeg hører når politikere udtaler sig.

Det kan godt være jeg tolker forkert.

Lise Lotte Rahbek

@Erika Grann

Din skrive- og debatstil er åbenlyst tjenlig til at fordreje betydninger, til angreb, til diskussion og konflikt.

Der skal nok være nogen, som gider den form for debat. Jeg gør ikke. For fremtiden vil jeg springe over dine indlæg uanset om du nævner mit navn eller ej.

Claus Oreskov

@Jesper van der Schaft. Mogens Juelsdorf skriver at han er ked af det – det er jeg også. Jeg er ikke kun ked at det, på Beatrice og alle de andre handikappede, og deres slægtninges vegne, men jeg er alvorlig ked at det på vores alle samens vegne. Det menneskesyn, som følger med de omtalte politiske tiltag, gør noget ved os alle sammen. Vi er blevet dårligere mennesker! Handikappede er ikke en belastning for samfundet, men en rigdom i sig selv, ligesom et hvert andet menneske er en rigdom i sig selv, ikke på grund af en eller anden ekstraordinær egenskab, men fordi vi er mennesker alle til hobe. Dermed ikke være sagt, at handikappede ikke kan præstere det ekstraordinære, det er der nogle der gør (f.eks. Stephen Hawking) ligesom der er ikke handikappede, som præstere det ekstraordinære, hverken værre eller bedre. Det er ikke den enkelte der er noget galt med, men samfundet (som vor eget) som den enkelte liver. I Sovjetunionen havde man en socialistisk økonomi og derfor et andet menneskesyn. Mennesker var ikke varer og blev ikke opgjort i penge værdi – ligesom hos os. Den Sovjetiske forfatter Nikolaj Ostrovskij, var både lam og blind da han skrev de 2. romaner der gjorde ham verdensberømt. I dag er der et museum, der hvor han boede i Moskva. Museet har en pointe at fortælle de besøgende og det er at også handikappede er værdifulde for samfundet. Heldigvis har museet overlevet opløsningen af Sovjetunionen og de værdier som der værnes om her, lever videre i det nye Rusland. Se: http://kilaasi.blogspot.com/2011/11/nikolaj-ostrovskij-1904-1936.html

Jens Lindgaard

En af vor tids største matematikere eller fysiker jeg husker ikke hvad han hedder eller titel. Sidder hjælpeløst i en kørestol og hjælper hele verden med små pust i et sugerør.

Selvfølgelig er alle i tvivl om hvad de syge skal bruges til (ironi)

Her en til de "blå/røde ? "
Dem der først finder ud af at bruge dem konstruktivt vinder !!!!
Det gælder sørme også for muslimer og arbejdsløse !!!!!!!

Kom så, det er en konkurrence !!!! Hvem af jer er klogest (eller dummest) ? Det gælder om at komme først, jeg skal nok tage tid :-)

Sjovt nok en konkurrence hverken politikere eller erhvrvsliv ønsker at deltage i. ????????????

Claus Jørgensen

Marie den her "Det må være dejligt nemt at have folk delt op i sådan nogle fine kasser. Man behøver slet ikke tænke. Enten er man en af dem der ‘deltager’ og ‘yder’ eller også ‘koster’ man."
I den kasse som hedde "koster" må alle vores politiker jo være I.

Bjarne Bisgaard Jensen

Karen Hækkerup og Mette Frederiksen er et par "tanter" som ikke aner en disse om hvad de taler om, og hvilke livsomstændigheder de mennesker lever under, som de som ministre er sat til at tage politisk ansvar for.
Meget behændigt for så er det lettere for regeringen at udstille og nedgøre deres manglende "bidrag" til samfundet.
Hvor usmageligt kan det blive og har borte fuldstændig taget det man kunne kalde almindelig anstændighed

Ursula Nielsen

@Mogens Dulco Juelsdorf

Tusind tak for at du deler dine tanker og din afmagt med os andre! Det står nu klart for mig at den måde man taler om tingene på i det offentlig rum i den grad generer SKYLD og SKAM. Vi skal skamme os hvis vi af forskellige årsager hverken kan eller vil følge den slagne vej, og rette os ind under succesdiskursen (skabe overskud på bundlinjen) og lykkeregimet.

Hvorfor sætter man ikke et tal på hvor meget et menneske må koste samfundet? Og når man så har brugt sin andel af fælleskassen, så kan man få en sprøjte - og forlade samfundet lige så stille.

Det ville være ærlig snak!

Jeg gider ikke at skamme mig mere.

Carsten Hansen

Jeg brød mig ikke om den gamle regering.
Det irriterer mig grusomt at den nye regering, på mange områder, lyder som den gamle.

Få nu gang i en ordentlig tone overfor samfundets udsatte, ledige og ikke mindst handicappede.

Næste valg ender som en katastrofe hvis regeringen fortsat skuffer sine vælgere.

"I vores øjne måles et samfund stadigvæk på, hvordan det behandler sine svageste ..."

Citat : Poul Nyrup.

Ursula Nielsen

Jeg vil gerne dele en mail jeg har modtaget fra min veninde her til morgen:

"Jeg har været til et ganske udmattende netværksmøde i dag. Min kære veninde står overfor en voldsom bekymring for hendes barn nummer 2 (den yngste er lige fjernet fra hjemmet). Der var så mange spørgsmål, og svar der skulle leve op til professionel legitimitet. Jeg fik pludselig et billede af at min veninde stod i gabestokken, udstillet til skue og skam. Og jeg fik lyst til at give hende en medalje om halsen og råbe til hele forsamlingen at de i 3 år har stillet spørgsmål og snakket fine ord ind i de forventede professionelle felter, men at der ingen handling har været. Jeg fik lyst til at sige det jeg mærker, at min veninde er det mest robuste og stærkeste menneske jeg har kendt, men fordi ingen med magten har lyttet på hende, er hun nu i gabestok, og ingen kan se den medalje jeg har givet hende. Hun har nu posttraumatisk stres, har mistet sin gnist og handlekraft, og hendes barn nummer to skal anbringes på behandlingshjem.
Hvor blev alle menneskene af?"

Min venindes veninde, var indtil en grim skilsmisse en ganske velfungerede kvinde med en akademisk uddannelse.

Det viser hvor nemt det er at havne i gabestokken og få påklistret stempler der generer skyld og skam.

Skulle vi ikke give medaljer til hinanden i stedet for at stemple?

Jeg vil gerne starte med at give verdens største medalje til Mogens Dulco Juelsdorf og hans famile. RESPEEEEEEEEEEEEEEKT

Grethe Preisler

Noget af et paradoks.

Vi lever i et overflods- og forbrugersamfund, hvor mange har for meget og andre har for lidt.

Og for at opretholde denne for vælgerflertallet så ønskværdige tilstand, opfordrer den "blårøde" regering os til at agere, som om vi stadig levede i det knaphedssamfund, deres politiske forgængere revolterede imod.

Freddy Andersen

Ja vi får at vide vi er et af verdens rigeste lande, men de glemmer at fortælle, at vi er ved at være et af de lande, med en befolkning med de fattigste hoveder.

Det er deprimerende at være vidne til.

Til Marie Spliid, der skriver:

"Det må være dejligt nemt at have folk delt op i sådan nogle fine kasser. Man behøver slet ikke tænke. Enten er man en af dem der ‘deltager’ og ‘yder’ eller også ‘koster’ man."

At være debattør herinde er bare en opremsning af vores egne kasser. Det er ikke i det her forum nogen vil ændre noget som helst, det skal foregå i det rigtige politiske rum. Om kasserne hedder rød/blå, højre/venstre, kommunist/fascist eller hvad de enkelte debattører nu vælger, så er resultatet det samme: Nemlig ingenting.

Dem der har en bestemt holdning, nikker når dem de kender skriver et indlæg og trykker "Anbefal" og ser vrede ud når dem de ikke holder med skriver noget (andet).

Så er der ind imellem nogen, der bliver fornærmede over, at alle ikke mener som dem, og det er så det.

Jeg tror vi allesammen er klar over, vi kun skriver herinde for at lufte vores egne ligegyldige holdninger, for det er i vores reelle politiske arbejde, i lobbyforeninger, interesseorganisationer, græsrødder eller etablerede partier at vi får vores sager gennemført. Ved at skrive på Information sker der i hvert fald intet.

Jesper van der Schaft skriver:

"Jesper van der Schaft, fysisk handicappet samt psykisk syg. Stifter af Facebook-siden:” Forbedr forholdene for mennesker med handicap”"

Jeg tør vædde med, der er mange politikere, der sidder og tænker "Hvorfor?"

Det ville ikke overraske mig, hvis det var langt flertallet. Umuligt at få dem til at indrømme det, men det ville ikke overraske mig, hvis det var deres første tanke.

Mogens Michaelsen

Jeg bruger nu "anbefal kommentar" når jeg synes jeg selv er blevet klogere af kommentaren. Det kan være den nuancerer debatten på en god måde, indeholder noget personligt erfaret, eller vigtig (tør) information.

Vibeke Svenningsen

Erika:

Hvorfor? Mener du historisk set, så er forholdene for mennesket ikke blevet forbedret eller hvad?

Fx. så blev kompensation for tabt arbejdsfortjeneste forbedret ved den sidste finanslov, og der er en udvidelse på vej af ledsagerordningen, så 12 -15 årige kan komme ud uden far og mor, hvis de har fx et hjælpebehov. Beskyttet arbejde har jo heller altid bare været i den nuværende form osv.

Jeg har dog svært ved at se bevæggrundene til at gå efter en så forholdsvis lille gruppe som her. En evt egenbetaling må være relativ lille i det store billede, og støder som skribent retteligt sammen med, at det hidtid er blevet betragtet som et behandlingstilbud og ikke pasning i traditionel forstand.

Til Vibeke Svenningsen:

Jeg er nok bare mere kynisk end dig. Jeg tror politikere som de er flest (når vi taler karriere-dyr som dem på Christiansborg) agerer ud fra rent egoistiske grunde, et behov for at blive set, hørt, lagt mærke til og få omtale.

Som du selv er inde på, så er dette en forholdsvis lille gruppe, og ønskede man at hjælpe, var det ikke en stor post at sætte f.x. på Finansloven. Men igen, det er en lille gruppe, så der er ikke mange stemmer i det.

Netop derfor er jeg så positivt indstillet overfor politiske organisationer, hvor vi som "almindelige" danskere lægger pres på politikere for at få noget reelt indført fremfor det paradespil vi ellers bliver præsenteret for.

Vibeke Svenningsen

Erika:

Det er bestemt ikke min oplevelse generelt set - mange glemmer eller kender ikke fx historikken i fx indsatsen overfor mennesker med handicap - men selvfølgelig er det gået fremad. Spørgsmålet er bare relativt - er det gået relativt ligeså meget frem for denne gruppe som for danskerne generelt, og her bliver billedet straks mere pløret, da gruppen af mennesker med et handicap jo heller ikke er en homogen gruppe med lige eller ulige muligheder som deres udgangspunkt.

Vibeke Svenningsen

Men ellers så ja - det er underligt at vælge denne sag af Karen Hækkerup. Det er jo småpenge i det store billede.

Vibeke Svenningsen

Karen:

Måske, men jeg er nu imod af principielle grunde, da det er et behandlungs- og ikke et pasningstilbud - samtidig er tilbuddet ofte ikke åbent i samme tidsrum som traditionelle pasningstilbud, hvorfor forældrene ofte er nød til at arbejde på deltid dog med kompensation, men bestemt ikke altid med en fuld lønkompensation overhovedet.

randi christiansen

Den økonomiske administration er udtryk for dumhed eller ondskab - jeg tror det første, som desværre ofte leder til det sidste

Det er uhyggeligt, at folk har en sådan indstiling til vore FOLKEVALGTE politikere - og åbenbart ikke har tænkt sig at gøre noget ved det, så det kan blive bedre. Men jeg er faktisk også overbevist om, at det ikke passer, at politikerne trods alt er mere idealistiske, end folk tiltror dem. På det seneste har vi ihvertfald set, at politikere i højere grad bøjer sig for folkestemninger, når folk rent faktisk tager sig sammen til at ytre sig.

Nina Reffstrup

Kære Mogens,
Tusind tak for dit indlæg i en debat, som du så rigtigt kalder en hetz. Vi er mange, der kæmper samme kamp som I gør i jeres familie. Du skriver, at du ikke kan gøre så meget for datter derhjemme. Der er muligheder, som du måske ikke kender. Derfor sender jeg dig dette link - www.hjernebarnet.dk.
Du er meget velkommen til at ringe til foreningen for mere information.
De varmeste tanker til dig og dine.

Lise Lotte Rahbek

@Peter Hansen

Du skriver: "Det er uhyggeligt, at folk har en sådan indstiling til vore FOLKEVALGTE politikere"

Tjah, disse folkevalgte politikere giver udtryk for at anse imellem 200.000 - 760.000 borgere blandt befolkningen for at være dovne sofaliggere.

Hvem er mest overrasket?

René Carstensen

Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige til denne annonce, andet end at mit hjerte græder indeni og jeg ved hvordan det føles da jeg selv er far til en datter som er multihandicappet.
Min elskede datter Mille er i dag 4 år gammel og har lidt og lider af mange daglige epileptiske anfald siden at hun var 3 måneder gammel, Mille har i dag ingen sprog og kommer aldrig til at tale, hun er holdt op med at tage indlæring til sig pga. de mange daglige anfald og reagerer ikke længere på tegn til tale, hendes motoriske egenskaber bliver dårligere dag for dag og hun ligner allermest en der er hønefuld 24 timer i døgnet, hvilket resulterer i at hendes dårlige balance udsætter hende for mange farlige situationer hver dag.
Der er ingen der ved hvor gammel Mille bliver, men forsætter hedes negative udvikling kan det meget vel tænkes at vi ikke kommer til at opleve hendes 20 års fødselsdag eller hendes konfirmation, for den sags skyld, da Milles hjerne og hjerte en dag ikke kan klare mere.
Jeg har ikke set min datter smile i snart 7 måneder, det er som om at hun er ved at forsvinde indeni. Mille går til dagligt i børnehave på behandlings institutionen Solsikken i Resenbro og de yder en fantastisk indsats i forhold til daglige stimuli, såsom fysioterapi, znooselhus med sanseoplevelser, målrettet kognitiv udviklingsarbejde med mere, noget som jeg eller min kone Lisa ALDRIG ville kunne give hende om så der var 48 timer på et døgn.
Vi prøver at få hverdagen til at ligne en almindelig families da vi også har en datter på 8 (Milles storesøster Sarah) der bliver stået op før fanden får sko på (kl.05:45) og smurt madpakker m.m. da Sarah jo skal afsted i skole og SFO som alle de andre børn i hendes klasse, Mille derimod har ikke godt af at komme alt for tidligt op, da hun er specielt hårdt ramt af anfald om aftenen og natten. Derfor er min kone Lisa nødsaget til at gå på nedsat tid (-12 timer om ugen), og arbejder kun aften og week-end hvilket splitter vores familie mere op. Jeg er selv uddannet håndværker og har kæmpet med en byggebranche i krise samt uforstående chefer (med kommentarer som "har barnet ikke en mor som kan tage sig af hende m.m.) jeg har været igennem 3 forskellige jobs på en periode på 5 år og vi besluttede at det var på tide at komme videre, hvilket resulterede i at jeg startede på en videregående uddannelse som jeg næsten er færdig med nu hvor jeg er i afsluttende praktik (12 timers arbejdsdag inkl. transport hele ugen).
Nu tyder alt på at vi er luddovne og ikke er berettiget den hjælp som vi har har fået såsom nedsat pris på børnehaveplads og tilskud til nedsat arb.tid. Da pengene skal gå til "det hårdtarbejdende madpakkefolk".
-Men! hvis det ikke er os, hvem er vi så?? en sort plet på samfundet eller en belastning for den siddende regering ?
Nogen dage tænker man selvfølgelig på om livet ville bliver nemmere hvis Mille en dag ikke var blandt os mere- og at man trods sorgen vil kunne få noget glæde og indhold i tilbage i livet i stedet for bare at kæmpe, holde ud og få tingene til at hænge sammen!!
Jeg er ked af det, og er ved at være træt af at kæmpe med systemet. De sidste 2 1/2 år er det blevet til et hav af afvisninger og nedskæringer som rammer de svageste i samfundet, hos os er det bl.a fratagelse og afslag på (rengøringshjælp, barnepige til Mille, hjælpemidler til at få Mille ind og ud af huset da vores hus har trapper ved hoveddør og terrassedør, klapvogn til Mille da hun ikke kan passe dem som findes i alm. børnestørrelser og dem som fåes til handicappede koster fra 12000 og op, hegn i haven da hun ikke reagerer på vores advarsler og ikke er bevidst om faren ved at gå ud midt på vejen) og sådan fortsætter listen.
Jeg siger ikke at vi bare skal have i hoved og røv, for det har vi vitterligt ikke fået, men en lille smule hjælp til dem som ikke kan klare sig selv og er udsatte i vores samfund er det ikke det som det helle bygger på? er det virkelig så urimeligt?
jeg håber at alle dem som læser dette vil hjælpe med at støtte de svage i samfundet og dele og brede budskabet. og hvis ikke i orker at læse eller forholde jeg til denne lange smøre så forstår jeg det virkelig godt!

Med venlig hilsen - en meget bekymret far til et handicappet barn
René

Freddy Andersen

Kære Rene jeg mangler ord.

Men Jeg GRÆMMES over at bo i et land som bryster sig af at være blandt de rigeste i verden, og som ikke kan tage sig af de borgere i samfundet, som har behov for hjælp.

Med venlig hilsen Freddy Andersen

Freddy Andersen

Der er et ordsprog der siger: Lad ikke solen gå ned over din vrede.

Jeg må indrømme det havde jeg det svært med i går, nogen kalder det følelsesporno, det vælger jeg at kalde kold i røven.
Vågn nu op for F………
Jeg er normalt et fredeligt menneske, men det her kan fander mig bringe mit pis i kog.