Læsetid 4 min.

Nok er nok i Syrien

I Syrien myrdes der hver dag demonstranter, læger, kvinder og børn – drabstallet nærmer sig hastigt titusinde. Nu må blodbadet stoppes med vestlig militærintervention
9. marts 2012

Denne morder er svag. Det er det første, man nødt til at gøre sig klart, når man ser de forfærdelige billeder fra Syrien: Her har vi ikke at gøre med en stormagts hersker, der massakrerer oppositionen. Bashar al-Assad er ikke en uantastelig atombombeindehaver. Han regerer over et økonomisk underudviklet og indadtil dybt splittet land i oprør. I over ét år har hans regime med de mest ryggesløse medtoder stræbt efter af få de revolterende masser til at falde til føje. Hærens belejring af Homs strakte sig over flere uger, før det lykkedes at få kontrol med byen efter kampe imod en dårlig trænet oprørsstyrke uden tunge våben.

Syrien er anderledes

Der findes voldshandlinger, hvor det internationale samfund må se passivt til: Når Kina undertrykker tibetanerne, og Rusland går i krig mod Georgien, er der ikke meget vi kan stille op. Men med Syrien er det anderledes. Her står vi over for et regime, der både er ekstremt brutalt og ekstremt skrøbeligt. Derfor er vi nu nødt til at spørge, om ikke tiden er inde til at gribe militært ind. For også dette er vi nødt til at indse: At Assad nok skal falde i sidste ende, som vestlige politikere fortrøstningsfuldt forsikrer os om, er på ingen måde givet.

Nok er Assad svag, men en ’sejr’ som erobringen af Homs styrker ham. Den har spredt frygt og kan afholde soldater, der vakler i deres loyalitet, fra at desertere. Kan Assad fremdeles klynge sig til magten, ville det være det hidtil største tilbageslag for den arabiske reform- og revolutions bevægelse. Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at han falder alligevel efter blodig og langvarige modstand. Men kunne han have været bragt hurtigere til fald med hjælp fra andre, vil det internationale samfund have pådraget sig medansvar for de mange flere ofre, der blev resultatet af vores tøven.

Ingen ønsker en stor invasion af Syrien. Den amerikanske senator John McCain har opfordret til luftangreb for at forsvare civilbefolkningen. Den klogeste strategi vil være at etablere beskyttelseszoner, hvor de syriske borgere kan sikres imod angreb fra den syriske hær. Disse zoner vil tillige kunne tjene som tilflugtssteder for oppositionskræfterne. De må nødvendigvis ligge op ad grænserne til Libanon og Tyrkiet, således at de kan forsynes udefra. Lige nu har den syriske modstandsbevægelse intet centrum svarende til det, de libyske oprørere havde i Benghazi. En beskyttelseszone vil kunne give den ét (eller flere ’Benghazier’), som den vil kunne bruge dels som strategisk operationsbase, dels til at træde politisk i karakter.

Regimet i Damaskus vil selvsagt se et sådant indgreb som en krigshandling. Beskyttelseszonerne vil derfor skulle forsvares imod angreb fra luften og artilleristillinger. Det vil kræve indsættelse af kampfly og håndhævelse af en flyveforbudszone for det syriske luftvåben, ligesom det syriske luftforsvar vil skulle sættes ud af spillet. Det ville være fremragende, hvis Tyrkiet og Assads arabiske modstandere (med Qatar i spidsen) ville – og kunne – føre an i interventionen, men dette er desværre urealistisk. En vellykket militærintervention vil kræve vestlige fly (og sandsynligvis også indsættelse af vestlige specialstyrker.

Intet felttog

En sådan indgriben skal ikke være et felttog med det forsæt at sikre sejr til oppositionen. Dens formål skal være humanitært – og politisk. Med ét slag ville magtbalancen i landet ændre sig. Intet kan i højere grad opmuntre den svage diktator Assad til flere blodige ugerninger end visheden om, at modstandsbevægelsen i sidste ende er overladt til sig selv. Og intet kan demoralisere og radikalisere oppositionen mere end oplevelsen af at føle sig svigtet af Vesten. Breder den følelse sig, vosker faren for, at oprøret overtages helt af islamistiske ekstremister, ligesom det underpriviligerede sunnimuslimske flertals had imod de herskende alawitklaner kan give sig desto blodigere udslag. Det borgerkrigskaos, som modstanderne af en intervention advarer om, vil følge efter en militæraktion, der udløser Assads fald – en alles krig mod alle på syrisk grund, hvori også al-Qaeda og det iranske præstestyre deltager – er et desto mere sandsynligt scenarie, hvis Vesten ikke griber ind.

Skeptikere advarer med rette imod, at vi lader os forføre af den succesrige krig mod Libyens Gaddafi-regime til at tro, at det kan blive samme walk over i Syrien. Men en lære fra Libyen kan dog drages: Vi må ikke lade os handlingslamme af frygt for ukontrollabel militæreskalation. Trods mange advarsler og forudsigelser herom udeblev en sådan eskalation i Libyen: Det blev aldrig nødvendigt at indsætte landtropper. En intervention skal ikke være en krig mod Bashar al-Assad, som vi skal vinde for hver en pris. Dette drejer sig om en kamp mellem Assad og hans revolutionære modstandere, hvor den skånselsløse diktator ikke viger tilbage for de værste grusomheder, og hvor vores militærhjælp kan hjælpe revolutionen til at overleve og sejre. Moralsk og politisk står der tilstrækkeligt meget på spil til, at vi bør vove forsøget.

 

 

Jan Ross er politisk redaktør for den tyske ugeavis Die Zeit

I morgen kan du i Information læse modsvaret til denne kommentar fra chefredaktør på Die Zeit, Josef Joffe, der argumenterer i mod en intervention

 

© Die Zeit og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for morten hansen
morten hansen

Én eneste, blot én eneste formulering røber i sig selv hele kommentatorens agenda: 'den succesfulde krig i Libyen'.

Kvalme!

Bemærkningen er multidimensionelt forkvaklet. Libyenkrigen var og er en kæmpe skændsel for de aggressive krigsførende interventorer og deres Al Qaeda-lejesvende, der har destabiliseret og udplyndret Libyen. Og for Danmark, der villigt lod sig spænde for den vogn.

Det multidimensionelle består i, at kommentatoren ikke engang er intelligent nok til at gennemskue, at det NETOP er det efterfølgende kaos, der er succeskriteriet for aggressorerne og dermed for denne svinestreg af en krig. Ligesom i Irak. Ligesom i Afghanistan. Ligesom, ligesom ...

Aggressionen mod Syrien er, ligesom, ligesom, ligesom Libyen udtænkt, finansieret og iværksat af den omvendte - men til gengæld ægte - 'Ondskabens Akse', der udgøres af Saudi Arabien, Israel, USA, England og Frankrig. Det samme sammenrend af aggressorer, der stadigvæk bager på at smadre Iran, Pakistan, Rusland og Kina.

Syrien-affæren er bestilt arbejde fra ende til anden. Assad er ikke en af mine venner, men hvorvidt hans familie kører et u-demokrati, er fuldstændig irrelevant. We are missing the point!

Det er simpelthen ufatteligt, at der findes så mange snotdumme politiske kommentatorer, og at medierne er så fulde af deres medløberiske, propagandistiske b.s.

Jeg mindes kun, at det er Lasse Ellegaard, der i denne avis har turdet stille tvivl om hæderligheden bag den løbende, massive anti-Syrien-propaganda ved at referere til den rapport som halvandet hundrede observatører gjorde, og som konstaterede, at der ikke var belæg for, at regimet massakrerede sin egen befolkning. Men den slags rapporter har det med at 'forsvinde' i den ensrettede og for kontroversielle nyheder renskurede mediekultur.

Der findes simpelthen så meget løgn i medierne for tiden, at man skulle tro, at det er løgn!

Brugerbillede for Anonym

Det '..største tilbageslag for den arabiske reform- og revolutions bevægelse' er og har altid været når vesten har blandet sig.
Det arabiske forår overlevede lige akkurat Ægypten, så fik vesten igen bugt med det i Libyen.

Aisia Times:
Syria: Straining credulity?

http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/NC09Ak03.html

GOLDBERG: ".......one way to weaken and further isolate Iran is to remove or help remove Iran's only Arab ally."

PRESIDENT OBAMA: Absolutely.

Brugerbillede for Robert  Kroll

Libyen interventionen og dens baggrund var helt OK både juridisk og moralsk - men den tog godt nok meget, meget længere tid, end man havde regnet med.

Jeg tvivler på, at nogen har kræfter til at engagere sig i flere år i en rekonstruktion af Syrien efter en intervention - så hellere holde fingrene væk.

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

så grib da (officielt) ind... Nu har befolkningen i Homs og omegn lidt nok under Bashars tåbeligheder og nederen.

Opret en no-fly-zone over homs, bevæbn oprørerne med tunge våben, og lad dem konsolidere sig, og styrk dem økonomisk.

Sidst men ikke mindst.
- Så lad være med at lade de selvretfærdige vogtere af den forloren vestlige moral og etik, bedømmelses de militære aktioner diktere volumen af verdens militære aggressioner imod Bashar.
Med andre ord. Ned med diktatoren og hans håndlangere!!!

Brugerbillede for Henrik  von Stijnbergen
Henrik von Stijnbergen

@Robert

Skal vi så også til at invadere Tibet eller Mindanau, der lider folk også.

@Artikel

Eksemplet med Geogien er perverst, han burde sætte sig lidt mere ind i den konflikt inden han bruger den som eksempel. Gad ikke at læse resten af samme grund.

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

@Henrik von Stijnbergen

Hvorfor gider du ikke mere?
Jeg vidste ikke at Danmark havde folk på jorden i Syrien..
Du har måske været der i et privat anliggende?

Brugerbillede for Per Dørup  Jensen
Per Dørup Jensen

Ja, Jan Ross, nok er nok. Nu må det snart være nok med de evindelige krige og krigsforberedelser, og på tide at gå den civiliserede dialogs vej i international politik.
Forleden hoppede den syriske olie-minister som bekendt af.
Igår udtalte Villy Søvndal så, at en af hans bevæggrunde til at hoppe af kunne være, at han var et ordentligt menneske.
Ja, men ud fra den begrundelse han brugte og som er identisk med den vestlige dæmonisering af det syriske styre,, er hans bevæggrund nok nærmere, at han vil hytte sit eget skind og/ eller at han var blevet købt af Vesten!
Og et ordentligt menneske, Villy Søvndal! Er det ikke netop et ordentligt menneskes opgave, at det gør hvad det kan for at forhindre at ødelæggelsen af Libyen bliver gentaget i Syrien. Det er vist lige netop ikke sådanne en-øjede magt-opportunister som dig vi har brug for i en international politik, hvis menneskeheden skal opnå en fredelig verden

Brugerbillede for Viggo Okholm

jeg synes det er meget trist at et lands magthavere ikke kan lære af sine fejl og at man med vold og terror absolut vil sikre sig fortsat magt. Men reelt ved vi vel ikke helt hvad der er op eller ned i Syrien, og oprørsbevægelsen har den folket bag sig? den har jo egentlig frabedt sig hjælp,men ønsker våben og netop derfor skal vi afholde os fra militær indgriben.
Syrerne får det først bedre den dag volden stopper.

Brugerbillede for Michael Asmussen
Michael Asmussen

"Bashar al-Assad er ikke en uantastelig atombombeindehaver.
Når Kina undertrykker tibetanerne, og Rusland går i krig mod Georgien, er der ikke meget vi kan stille op."
Man kan læse mellem linjerne, at hvis det var militært muligt, skulle NATO angribe Rusland og USA,
og at hvis Iran ingen atombombe udvikler, så vil Iran blive angrebet lige så sikkert som amen i kirken.

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

@Michael Asmussen

Hvis det var militært muligt ville NATO så ikke angribe alt der kunne sikre NATOs dominans.???

Der er blot dette, at NATO både er militært og "demokratisk" svækket.
NATO skal altid høre på de bedrevidende dobbelte moralske humanister, der på den ene side kritisere NATO-landene for støtte diktatoriske og udemokratiske regimer og på den anden side kritisere NATO for at deres gerninger koster menneske liv, når de hjælper en part med at fjerne en diktator via at sønderbombe et land.

.

Brugerbillede for Jan Hansen

Hvis bare FNs Sikkerhedsråd havde stået samt og fordømt Assads styre, ville meget have set anderledes ud. En benhård resolution, der fordømte Assad og truede med sanktioner evt. garneret med 2-3 skarpt bevæbnede hangarskibe i Middelhavet kunne måske have fået Assad til at tænke sig om og indlede en dialog med oprørerne.

Men pga. Kinas og Ruslands udenrigsøkonomiske interesser, fik Assad i stedet for grønt lys til at nedslagte oprørerne og sin egen befolkning.

FN er en død organisation, når det kommer til sikkerhed.

Brugerbillede for Hanne  Christensen
Hanne Christensen

Kors hvor det ligner alle løgnene fra det libyske "oprør", der bestod af udenlandske lejesvende, Breivik typer og religiøse tosser.

Kvalmegrænsen er forlængst nået.
Kan vi så få FRED

Brugerbillede for Karsten Olesen
Karsten Olesen

Vore medier bringer udelukkende rebellernes - dvs det Muslimske Broderskabs - version - følelsesvækkende reportager om "konstante granatbombardementer" af byer.

Men en del af disse "grusomheder" har heldigvis aldrig fundet sted.

De har kun eksisteret i rebellernes redigeringsstudier.

Disse religiøse ekstremister er simpelthen nogle snydepelse.

CNN-kontaktmanden "Danny" får her sine partnere til at affyre skud - som lydkulisser til "grusomt granatbombardement" 3.2:

I indslaget påstod han, at der var "200 dræbte" - det blev senere trukket tilbage.

http://www.infowars.com/syria-danny-caught-staging-cnn-war-propaganda-st...

Byen har været næsten tom de sidste tre uger inden oprørernes endelige overgivelse 1.3.

Omkring 200.000 mennesker angives at være flygtet fra Homs og Hama, hovedsagelig til de omkringliggende byer.

FNs Valerie Amos blev overrasket over at finde en tom by uden nødlidende civile - men beboerne findes i kvartererne og byerne udenom.

Der er stadig spredte sammenstød med væbnede grupper rundt omkring i omegnen.

Idag meldes indtil videre om ro efter fredagens moskebøn.

http://www.facebook.com/pages/Syria-24-English/298382103530912?sk=wall

På:

http://www.facebook.com/Die.Wahrheit.ueber.Syrien

kan man læse, hvor ensrettede medierne er i Tyskland.

Artikel af forfatterinden Nadia Khost om de vænede gruppers voldsherredømme:

http://www.silviacattori.net/article2790.html

USA indrømmer militær infiltration i Syrien:

http://rt.com/news/stratfor-syria-secret-wikileaks-989/

CIA-chefen er parat til at starte krig efter Nato- og FN-beslutning - udenom kongressen:

http://www.infowars.com/coup-detat-pentagon-obama-declare-congress-cerem...

Løbende information:

http://da-dk.facebook.com/pages/Dansk-Syrisk-Forening-Syrien-i-DK/209656...

http://syria360.wordpress.com/2012/03/05/syria-news-updates-march-5-2012/

Svensk nyhedsside:

http://syrienblogg.wordpress.com/

http://syria360.wordpress.com/2012/03/05/syria-news-updates-march-5-2012/

Langskægget snigskytte med super-riffel:

http://www.youtube.com/watch?v=-0nz4_MgSjE&feature=youtu.be

Nyheder kan følges på:

http://www.facebook.com/homs.news.network.alternative

http://www.facebook.com/pages/Syriaonline/112518362169492?sk=wall

http://www.facebook.com/News.About.Syria?sk=wall

http://www.facebook.com/pages/M%C3%A9dias-francais-STOP-AUX-MENSONGES-co...

http://www.facebook.com/MWSyria

http://www.facebook.com/Syria.True.News?sk=wall

Brugerbillede for Hanne Cetkin

Verden har gjort flere ubehagelige erfaringer med tysk militarisme, og når vi som her, kan høre en chefredaktør på et af Tysklands førende tidsskrifter slå på krigstrommen, burde det vel egentlig tænde for et helt batteri af røde advarselslamper?

Brugerbillede for Michael Asmussen
Michael Asmussen

Lækket fra Strafor er meget vigtigt for at forstå, om der egentlig er en borgerkrig eller revolution i Syrien.
Det lader til, at uden udenlandsk indblanding ville der være fred i Syrien:

TR325 explained that the Turkish plan is centered on civil war in
Syria. Officially, it's Turkey providing the main training,a rms and
support to FSA. Unofficially, US and TUrkey are doing this together in
deploying SOF for this mission. Notice all the talk in the press now
about civil war breaking out in Syria. This is the narrative Turkey and US
want to build. I pointed out that creating the conditions for civil war -
actual neighborhood to neighborhood fighting - is still pretty difficult
considering that the Alawite forces are still holding together, but he
seemed to think that this can escalate within 2 months time. He also said
without saying that they're working on making that happen. He acknowledges
it'll be messy and it will take a lot of blood and time for a Sunni power
to emerge in syria, but that this is the Turkish obligation."
http://wikileaks.antii.info/gifiles/docs/887782_-alpha-insight-turkey-sy...

Brugerbillede for henrik hansen
henrik hansen

Jeg må advare alle, der er kritiske overfor Libyen-massakren samt en kritiske overfor oplysninger om situationen i Syrien.
Jeg har netop fået en advarsel fra Information's debatredaktør om, at mine holdninger generer visse kommentatorer, så hvis ikke jeg moderer mine holdninger, vil jeg blive udelukket fra at kunne kommentere artikler og andre kommentatorer.

Jeg kan se flere komentatorer til denne artikel, der ligger på bølgelængde med mine kmommentarer.

Er der andre, som har modtaget samme besked fra Information?
Hvad blev der af ytringsfriheden?

Brugerbillede for Peter Jensen

På Kritisk Debat giver Jan Helbak et par udmærkede vinkler på en omsiggribende, selektive humanisme under indtryk af forrykkede globale magtforhold og ændrede dominansformer:
"En ny kold krig og nye dominansformer?
Men hvorfor et påtvunget regimeskifte? Hvorfor har Syriens venner ikke valgt at slå kræfterne sammen med Rusland og Kina om at skabe et holdbart kompromis mellem Assadregimet og oppositionen i Syrien - et initiativ, som Assadregimet ikke kan undslå sig ret længe, idet både regimet og præstestyret i Teheran har brug for fortsatte tætte forbindelser til Rusland og Kina? Det er der flere grunde til.

For det første stræber de førende lande i koalitionen efter at genoprette den fulde kontrol med udviklingen i Mellemøsten. Dvs. at opbygge en magtbase, der gør det muligt for bl.a. USA og Frankrig og England at kontrollere de transformationsprocesser og magtforskydninger, som de ikke kan holde tilbage, men i stedet må søge indflydelse på. Og når FN ikke kan anvendes til det formål, kan man alternativt oprette en koalition til formålet og søge international legitimitet ad den vej.

For det andet er det magtpåliggende for USA og de førende Europæiske lande hurtigt at udfylde det magttomrum, der er opstået efter udgangen fra Irak. En mulig koalition mellem Iran, Irak og Syrien med indirekte støtte fra både Rusland og Kina, vil gøre boykotpolitikken virkningsløs og vil svække kontrollen med de hidtil kendte vigtigste oliereserver. (Kina har allerede lovet Assad regimet økonomisk støtte, hvis der vedtages en ny grundlov, indledes forhandlinger med oppositionen i Syrien og afholdes frie valg inden sommer). Et skrækscenarie for Saudi Arabien, hvorfor den Saudiske konge er villig til at sætte den Arabiske Ligas sammenhængskraft og prestige på spil ved at advokere for en optrapning af de militære angreb på regimet.

For det tredje er især USA tvunget til at opbygge nogle nye magtalliancer for at kompensere for Israels svækkede position som det vigtigste vestlige strategiske brohoved i hele Mellemøsten nu, hvor hele transformationsprocessen river alle de gamle stabile alliancer og styrkeforhold op med rode.

Og for det fjerde kan den pludselige intense interesse for Syrien, der ellers har indgået som en stabiliserende faktor i det gamle magtspil, ikke forstås uden at den ses i sammenhæng med konkurrencen mellem de nye og gamle stormagter om udformningen af fremtidens verdensorden og internationale magtarkitektur."
http://kritiskdebat.dk/news.php?readmore=54

Brugerbillede for Sune Olsen

Jørgen Larsen:

Hvad er din normale holdning til Ekstra Bladets nyheder? Og hvorfor tager du pludselig deres artikler seriøst? Bare lige nogle spørgsmål som du måske burde stille dig selv.

Brugerbillede for Anders Jensen
Anders Jensen

Når jeg læser denne tråd fortvivles jeg over manglen på nuancer hos debattørerne.

Den er næsten lige så fortvivlende som manglen på indsigt, og hvor uendelig ligegyldig den synes at være. Ens rød/blå (politiske) standpunkt er tilsyneladende vigtigere end oplysning.

Før man udnævner tyskerne til krigsliderlige militarister som Hanne Cetkin, burde man vel vente på Josef Joffes artikel.

I øvrigt er det Joffe og ikke Roos der er chefredaktør. Men hva' - nu skal man jo ikke lade fakta stå i vejen for en god omgang hatespeech.

Brugerbillede for Michael Guderup
Michael Guderup

Endnu en gang har den yderste venstrefløj, med vidåbne øjne, ladet sig male op i et hjørne.

Sjovt nok samme hjørne, som i forvejen er overbefolket af islamistiske reaktionære og andet totalitaristisk godtfolk.

Det kan umuligt være sundt, permanent at befinde sig i en indbildt Kafkask, Matrix-agtig paralleldimension, hvori alle informationer er konspiratoriske, ondsindede løgne fabrikeret af olie- og våbenindustriens nyhedsbureauer.

Hvis man så kunne producere, bare tilnærmelsesvist, pålidelige alternative kilder, som modspil til den totale mistillidserklæring til samtlige nyhedsorganisationer og journalister i den vestlige verden.

Men desværre er hovedparten af de droppede links så utroværdige og/eller åbenlyst propagandistiske, at ikke en gang Noam Chomsky, Naomi Klein eller Leksikon.org, ville nærme sig dem i en blyforstærket asbestdragt.

Med ovennævnte optik, er kursen klar; total udenrigspolitisk isolationisme. Ingen internationalt nødlidende kan længere forvente militær assistance.

Dog kan der ydes dispensation til palæstinenserne, FARC og muligvis Kim-klanen.

Det er den kolde krig og fodnote-poltikken om igen, dog med den kvalificering at den yderste venstrefløj nu har fået en ekstra sengekammerat: islamisterne.

Og jeg skal love for at islamisterne forstår at målrette propagandaen, i en grad så marionetterne er ved blive viklet ind i snorene af bare begejstring og behageiver.

Den ubekvemme virkelighed er, at holdningerne og hadeobjekterne flugter 100 % imellem dekonstruktionens opkørte skrivebordsgeneraler og de menneskefjendske teokrater.

Tankevækkende (forhåbentlig).

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

Jeg tillader mig at spørge hvor mange børn skal dræbes af Assads styrker før det er for meget?
Hvorfor er det vigtigere at være kritiske overfor et NATO angreb end at være kritisk overfor Assads diktatorvælde og børnemyrderier?
Hvorfor denne dobbeltemoralske standard ?

http://blogs.aljazeera.net/liveblog/Syria --> det er muligt gå tilbage og følge udviklingen i Syrien fra den startede og frem til nu.

længe leve det frie syriske folk!! Ned med diktatoren!!

Brugerbillede for Jørgen  Larsen
Jørgen Larsen

@ Sune Olsen.

Normalt er Ekstrabladet ikke lige min kop te, men i dette tilfælde drejer det sig om et lækket mail fra Wikileaks, hvad du ikke har forholdt dig til.

Brugerbillede for Viggo Okholm

@Michael Skårup.
Hvis nu vi "bare" kunne gå ind at stoppe Assad og regimet sådan vupti,ville der vel ingen problemer være, men dilemmaet er stadig hvor mange ønsker ham væk reelt og hvilken pris skal betales? Der er en oprørsbevægelse lige nu som ønsker våben,men hvem er de og har de folket bag sig?Alle kan sikkert være enige om Assad regimets beskidte metoder og grusomheder og os "fredelige" kan have svært ved at acceptere brutaliteten,
Men hvor er storpolitikken i Vestens forargelse i forhold til det humanitære?Jan Helbaks analyse i et andet indlæg virker måske rigtigt uanset han er en af de gamle "hard cores" på venstrefløjen.

Brugerbillede for Michael Asmussen
Michael Asmussen

@Michael Skaarup
Ja, Assad er kun interesseret i at myrde børnene i sit eget land. Han er en dæmon, ondere en mr. Freeze og Jokeren tilsammen. Syrerne ønsker intet mere end at NATO-ridderne i deres sølvskinnende maskiner kommer og bomber dem. Saudi Arabien, Qatar, Tyrkiet og NATO landene er de 100% gode og uselviske demokratier, der vil bekæmpe de 100 % "evil" diktaturer som Syrien, Kina og Rusland, der elsker at myrde deres egne befolkninger. Er det sjovt at leve i en tegneserieverden???

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

@Viggo

Nu har jeg hverken talt for eller mod en militæraktion/krig i Syrien.

Jeg har bedt omverden om at officielt at gribe ind og beskytte de civile, og primært børnene.

jeg har stillet spørgsmål til baggrunden til den modstand der findes imod en indgriben.

Du stiller selv spørgsmål til forargelsen i vesten over bashars aggressioner.
Og der er sikkert mange gode analyser, indsigter og perspektiver i denne sag, der gør at det svært at se klart og finde ud af hvad der er op og ned.- Politik er et beskidt spil og storpolitik er et endnu mere beskidt spil.

En ting er dog sikkert. Jo længere tid der bruges på at tænke og mene en masse, jo sværere bliver det at handle, og sikre at at de uskyldige børn ikke bliver ofret for at behage de velmenende.
For hvis det føles, mærkes og lugter forkert, så er det nok også det.

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

@ Michael Asmussen

hehe...Er det mig der lever i en tegneserie verden??

Hvad synes du der skal gøre for at stoppe myrderiet af civil befolkningen i Syrien?

ps. hvem er mr. freeeze?

Brugerbillede for Jacob Selchau
Jacob Selchau

"Den succesrige krig i Libyen."

Hvilken verden lever den mand i?

Her kan I læse om hvordan de libyske oprørere har fordrevet 30.000 borgere fra én enkelt by. Det har Berlingske i øvrigt skrevet om for nyligt, 4 måneder efter at Human Rights Watch rapporterede om det.

http://www.hrw.org/news/2011/10/30/libya-militias-terrorizing-residents-...

Her kan I læse om en massegrav med over 800 mennesker, henrettet af de libyske oprørere. Der er mange andre massegrave, så der er tale om flere tusind henrettede, sandsynligvis.

http://www.mcclatchydc.com/2011/09/18/124456/prisons-grow-as-rebels-purs...

Da USA med allierede angreb og besatte Irak, så var dødstallet flere hundrede tusind. Måske snarere en million!

Vestmagterne skal holde sig væk - de er en kilde til elendighed, død og ruin i området. Ikke til noget positivt.

Brugerbillede for John Houbo Pedersen
John Houbo Pedersen

Hvis Syriens nabolande indfører sikre områder burde disse støttes militært af NATO og hjælpes humanitært. Hvis Syriens militær angriber disse områder skal de hårdt og brutalt forhindres i dette.

Brugerbillede for Nic Pedersen

Det må man så håbe, at Tyrkiets flyvevåben kan finde tid til, når de ikke er ude og bombe kurdere (hvilket selvfølgelig er en ren humanitær indsats, som ikke har den ringeste lighed med oprørsbekæmpelse andre steder)!?

Brugerbillede for Per Dørup  Jensen
Per Dørup Jensen

Minsandten om ikke opportunisten, Villy Søvndal, o.t.sidder i Bella-centret sammen med Lady Ashton og besvarer spørgsmål fra udvalgte journalister. Ja, netop udvalgte,(der synes ikke at være nogle kritiske, russiske eller kinesiske journalister til stede, eller så kan de ikke komme til orde?), for hvorfor er der ellers ikke en eneste, der har stillet dét kritiske og indlysende spørgsmål ril Ashton og Søvndal om ikke også de væbnede terrorist-bander, i Syrien - som de to jo, i lighed med de officielle repræsentanter for "det Internationale Sam,fund", støtter - naturligvis skal nedlægge våbnene som forudsætning for fred?
Næ, med krigsophidsende retorik , ensidigt vendt mod "masse-morderen" Assad,, synes Søvndal og Ashtons formål med presse-konferencen udelukkende at være at hidse den vestlige opinion op til en forestående Nato-invasion af Syrien.
Besynderligt er det også, at netop som Kofi Annan ankommer til Damaskus, melder den syriske opposition ENDNU engang om massakre på CIVILBEFOLKNINGEN???
Og var det iøvrigt ikke mere produktivt, hvis de "ansvarlige" repræsentanter for Verdenssamfundet i stedet for Damaskus, sendte Kofi Annan til Washington, Paris og London for at overbevise disse landes ledere om, at også de væbnede bander skal nedlægge våbnene,, hvis der skal opnås fred?
Et spørgsmål, som selv en 12-årig kan svare på: Hvis Assad ensidigt nedlagde våbnene, hvad mon så de væbnede bander så ville gøre?

Brugerbillede for Michael Asmussen
Michael Asmussen

@ Michael Skaarup
For at stoppe myrderierne skal man lade være med at sende lejesoldater ind i Syrien og lade være med at støtte den såkaldte Free Syrian Army.
Man skal med andre ord lade være med at gøre dette:
"TR325 explained that the Turkish plan is centered on civil war in
Syria. Officially, it’s Turkey providing the main training,a rms and
support to FSA. Unofficially, US and TUrkey are doing this together in
deploying SOF for this mission. Notice all the talk in the press now
about civil war breaking out in Syria. This is the narrative Turkey and US
want to build. "
Det er selvfølgelig hypotetisk, da man jo er interesseret i kaos i Syrien, og i at landet kollapser.

PS: Her er mr. Freeze:
http://www.youtube.com/watch?v=VNaDZIrxh-0

Brugerbillede for Bo Carlsen

Vi ved nu, at der under en stor del af konflikten i Syrien har været udenlandske journalister til stede i landet.
Men der er i det store og hele ikke blevet bragt reportager fra de journalister i de danske medier.

I stedet har vi måttet nøjes med 'rapporter' fra 'syriske oprørere'.

Brugerbillede for Michael Skaarup
Michael Skaarup

@Michael Asmussen.

Hvis jeg forstår din pointe, så skal Assad bare lige have dræbt de sidste "oprører" og så stopper myrderierne?

Ps. tak for din copy/paste af et i forvejen taget ud af kontekst, copy/paste citat, fra de lækket stratfor mails.

Pps. Arnold S. er det ikke ond, har taler bare underligt. :)

Brugerbillede for Michael Asmussen
Michael Asmussen

@Michael Skaarup
"Hvis jeg forstår din pointe, så skal Assad bare lige have dræbt de sidste “oprører” og så stopper myrderierne?"

Da faldt tiøren!

Brugerbillede for Georg Christensen
Georg Christensen

Hvis "morderne", eller myrderiernes magtbegærligheder, ikke på et eller andet tidspunkt, får en på "hovedet", fortsætter "myrderiet" bare, og det må aldrig være eller blive en løsning for nogen af os.

NB: Næsten det samme, som hvis vi stod på en overfyldt banegård, og bare stod og så til, hvis et enkelt "individ", bare blev myrdet (af en flok gale "bøller"), medens vores politikere og deres "phsykopater", stod og råbte til os: Bland jeg uden om, det kommer ikke jer (uvidende "folk") ved. Det vil så nok blive kaldet "cevil kurrage", (hold da kæft mand) det forstår jeg ikke.

Brugerbillede for Reza Wali

Stakkels mellemøsten. Brænde, det skal den. Som altid og evigt. Stakkels mennesker hvis skæbner, skal bestemmes så lang vejs fra. Kontrol over ressourcer, som vægter højere end menneskeliv i denne kapitalistiske verden er ingen nyhed. Lav Jeres intervention, og sæt landet 50 år tilbage. Som Libyen. Som Irak. Som Afghanistan osv.. I kan narre skaren af mennesker, hvis indsigt i verdenshistorien er begrænset. Dog kan I aldrig lyve for jer selv, når I står der og kigger i spejlet.

-Reza

Brugerbillede for Hanne  Christensen
Hanne Christensen

Her er det fuldkommen som i Ekstrabladet.

Det myrderi vesten foretager sig i mellemøsten, påkalder alle Breivik typerrne , der simpelthen ikke med deres blodskudte øjne kan skelne realiter fra mordermafiaens propaganda.

Til dig Reaza- de heroiske danske mænd holdt OTTE timer, da Danmark blev invaderet af nogle kolonner tyskere....
OTTE TIMER:
Krig og myrderier er godt - bare det ikke går ud over MIG

Brugerbillede for Georg Christensen
Georg Christensen

Militærintevention i syrien fra vestlig side er slet ikke nødvendig, misil bombartement er tilstrækkeligt. Det vil også koste uskyldige "liv", som det jo også nu sker, medens vesten, på sidebanen, bare står og "griner". Min "foragt" for mine vestlige politikere stiger dag for dag.

I "libyen" oliestaten, var alle vestens politikere med, her var noget at hente, i syrien, er der kun "liv" og problemer, og ingen gider bevæge sig.

Jeg kan ikke længere overskue "siturationen",og håber bare på, at Tyrkerne hurtigst muligt kommer med ind i den Europæiske union, og kan virke som bindeled mellem Arabien og Europa.

Mine Europæiske politikeres "magtbegærligheder", vil jeg ikke længere forstå eller acceptere. "NOK må være NOK.

En "Eurabisk union", (med og uden "olie",) er vejen frem, også for at nå frem til afrika.

Brugerbillede for Viggo Okholm

@Hanne Christensen.Jeg synes din bemærkning omkring den tyske besættelse er irrelevant som sådan, da jeg ikke går ud fra du menr at æren er det fagretse træ i skoven,d.v.s. du ville have foretrukket blodbadet for ærens skyld?
Syrien er et dilemma og alle landes interne krige er et dilemma da enhver konflikt hvor en af parterne slagter den anden er et overgreb på det liv vi har.
Vi kan hurtigt blive enige om hykleriet omkring hvor vi blander os,vi har klart størst engagement hvor vi risikerer at miste mest. Derfor er fler steder i Afrika "glemt" og det samme med Burma og Tibet.
Syrien er derfor ike helt så intereressant.,

Brugerbillede for Jesper Wendt

Hvem har sagt tyrkerne ikke har deres egen agenda, nuvel, det blev nævnt kurderne bliver bombet.

Tyrkiets interesser ligger selvfølgelig i at udnytte muligheden for angreb i en zone de rent faktisk ikke har tilladelse til at overflyve, det samme skete i Irak.

Vi har altså at gøre med konventionsstridige operationer, af et Nato land. Faktisk har både Irak og syrien hjemmel i et angreb på Nato.

For ikke at nævne terror støtten til oppositionen.

Løsningen er?... Mere krig?(roma victor).

Sider