Interview

Duellen: ’De 10 pct. madelskere i befolkningen er vores niche’

Der skal også være plads til madblogs, som kun henvender sig til 10 pct. af folk, mener Kristian Brask Thomsen fra Bergholt Opskrifter
Debat
21. maj 2012
Der skal også være plads til madblogs, som kun henvender sig til 10 pct. af folk, mener Kristian Brask Thomsen fra Bergholt Opskrifter

På Bergholts Opskrifter kan man læse om gastronomi, dyre kvalitetsvine, men også opskrifter til inspiration i eget køkken. Det er ikke uden grund, siden prydes af et billede af en østers, for Bergholts Opskrifter henvender sig først og fremmest til folk, der går op i gastronomi. Og det skal der være plads til, mener medskribent Kristian Brask Thomsen.

»Det er rigtigt, at vi sætter pris på god mad, at det er vellavet, at der brugt tid på det, og vi sætter pris på at finde nogle gode vine til maden. Men hvis det kan være med til at højne det generelle niveau i de danske køkkener, er det jo en fornem opgave.«

Mogens Bisgaard skriver jo bl.a., at man med fordel kunne fokusere mere på forsyningssikkerhed og bæredygtighed …

»Det er jeg enig i, og det er også noget, vi har taget fat i. Der har været flere eksempler på, at vi har sat spørgsmålstegn ved tivoliseringen af madblogs, fødevarernes oprindelse og kvalitet.«

– Så du ser ikke jeres side som omfattet kritikken?

»Nu er hans kritik jo rimelig omfattende, så man kan jo altid finde noget. Det er måske ikke hvert tredje eller fjerde af vores blogindlæg, der er kritisk, men jeg synes da, vi har været kritiske med hensyn til f.eks. restaurantoplevelser, men også i forhold til hvor madblogs er på vej hen.«

– Det I skriver om, er jo noget som mange danskere slet ikke kender eller har råd til. Har I alligevel en berettigelse?

»Ja bestemt. Vi taler måske kun til de 10 pct. af befolkningen, som sætter pris på, hvad de putter i munden. Men samtidig kan vi være med til at inspirere andre til at bruge flere penge på madvarer – f.eks. på bedre råvarer, så vi kan bevare de gode, danske råvarer – og til at være med til at stimulere restaurationsbranchen, som ikke tjener særlig mange penge i forhold til, hvor meget blod, sved og tårer, de putter i det,« siger Kristian Brask Thomsen og tilføjer:

»Vi har verdens bedste restaurant og verdens bedste kok, men det er ikke danskerne, der stimulerer gourmetrestauranterne, i den grad de burde. Det er folk fra udlandet.«

– Og så er det o.k., at I kun rammer 10 pct. af befolkningen

»Ja, for det er vores niche og vores passion. Men jeg synes også, vi har være gode til at sætte spørgsmålstegn ved danskernes madvaner eller andre samfundsmæssige eller politiske spørgsmål, f.eks. hvorfor det giver mening, at Noma ikke får tre michelinstjerner. Det kan godt være, det lyder elitært, men det er noget, der i flere sammenhænge betyder noget for hele befolkningen.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her