Nyhed

Krigen om internettet er i fuld gang

Mens vi time for time bliver mere afhængige af at være online, er spørgsmålet om, hvem der skal bestemme trafikreglerne på nettet, blevet storpolitik
Debat
3. maj 2012

Atomkraften og internettet er de to vigtigste opfindelser siden Anden Verdenskrig. Begge blev skabt af militæret som et våben, begge ændrede verden. Begge var fantastiske fremskridt og begge indeholdt enorme risici.

Nationalstaterne sikrede sig naturligvis fra starten total central kontrol med både den fredelige og militære del af atomkraften. Men internettet udviklede sig til et globalt, decentraliseret og på mange måder ukontrollabelt netværk.

Internettet ’er der bare’. Lige som elstikket og vandhanen er det blevet en naturlig og nødvendig del af tilværelsen. Nettet er i stigende og foruroligende grad blevet samfundets centralnervesystem. Har man ikke adgang til nettet, har man ikke adgang til arbejdspladsen, skolen, kommunen, staten eller banken. De netløse er det moderne samfunds kasteløse.

Uden internettet, risikerer det globale samfund at bryde sammen. Udvidelser og forbedringer af dette globale centralnervesystem er uafladeligt på dagsordenen. Om en uge holder EU-Kommissionen en stor konference om internettet i Aalborg, hvor man bl.a. skal diskutere begrebet internet cities. Altså ’byer’ på internettet. Nogle taler om, hvordan internettet ikke bare skal indeholde ’byer’, men at dele af nettet faktisk udvikler sig til en slags suveræne stater. Stater uden demokratisk kontrol, uden lovgivning, uden de instanser, som gør en gammeldags nationalstat til en stat.

Så det er ikke mærkeligt, at der kæmpes om kontrollen med nettet. Den kamp er så voldsom, at man i det seneste nummer af Vanity Fair kunne læse en artikel af Michael Gross, der optegner et skræmmende og kompliceret billede af kampen under overskriften ’WW 3.0’ – altså verdenskrigen, version 3.0.

For mens EU i Aalborg skal drøfte udvikling og nyskabelse på nettet, vil Dubai til december blive skuepladsen for den foreløbige kulmination af kampen om kontrollen med nettet. Her mødes den internationale telekommunikationsunion (ITU). Unionen er baseret på en FN-traktat, og eksisterede længe før FN blev oprettet, fordi denne verdens nationer erkendte det nødvendige i at regulere og organisere telefontrafik og radiofrekvenser. Selv i begyndelsen af Anden Verdenskrig mødtes de krigsførende parter ved forhandlingsbordet i Geneve, fordi de vidste, at hvis de ikke gjorde det, ville der opstå kaos.

Nu er der kaos. En slags organiseret kaos, og internettet er ikke underkastet ITU-traktaten. Men organisationens generalsekretær Hamadoun Touré siger til Vanity Fair, at »når en opfindelse bliver brugt af milliarder af mennesker verden over, tilhører den ikke længere en nation. Uanset hvor magtfuld denne nation er, bør der være en mekanisme, hvor andre har mulighed for at ytre sig. Det er da demokratisk«.

Internettet tilhører ingen og alle. Men den eneste centrale enhed i nettet er The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), der organiserer domænenavnene – en slags global adressebog. Og den er amerikansk. USA ønsker at fastholde det organiserede kaos, mens Rusland, Kina, Indien og Brasilien vil være med til at styre nettet. De føler, at det truer deres indre sikkerhed og krænker deres suverænitet. Det kan umiddelbart lyde stærkt foruroligende – lige så foruroligende som de lovforslag i den amerikanske kongres, der vil øge USA’s allerede eksisterende kontrol med nettet.

Regeringer og store firmaer som Apple og Google bruger allerede nettet til overvågning og kontrol. De kan indhente oplysninger og bygger kæmpemæssige databaser med tusinder af data om hver eneste borger, uden at vi ved det, eller giver tilladelse til det.

Hacker-grupper som Anonymous ser det som deres opgave næsten for enhver pris at modarbejde enhver form for kontrol. Det er en krig med mange fronter og mange deltagere. Ikke blot stater. Der er venner og fjender alle vegne, og nettet sikrer deres anonymitet. En anonymitet, som dels giver mulighed for politisk protest og kreativitet, dels giver adgang for ødelæggende og kriminel virksomhed.

Mens krigen om internettet raser i det skjulte, bliver vi time for time mere og mere afhængige af det. Tør vi invitere totalitære stater indenfor (vi kender jo deres mere dystre motiver)? Skal globale koncerner have frit spil? Skal hackerne? Tanken om det store demokratiske og åbne net er tillokkende. Men er den holdbar?

 

Ugens personlige klummer: Mandag: Derudefra Tirsdag: Kampzoner Onsdag: I kulturenTorsdag: I medierne Fredag: 10’erne Lørdag: Borgen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Endelig fokus på den manglende retssikring af internettet; hvordan kan politikere have svært ved at se at man ikke kan lade kommercielle interesser sætte standarden og værktøjet for regulering og justits.

Thomas Christensen

"Internettet .... blev skabt af militæret som et våben".

Sludder og vrøvl. Internettet blev skabt for at lave et computernetværk, der kunne overleve krig og naturkatastrofer. Hvordan skulle det kunne være et våben? Forløberen for internettet blev ganske rigtigt etableret i regi af ARPA/DARPA, som var det amerikanske militærs researchenhed. Men i årene omkring 1970 igangsatte og financierede ARPA en masse vigtige, civile forsknings- og innovationsprojekter.

Rishi Sæther

Der er en noget bagstræberisk "Myten om Babelstårnet" holdning over den metode hvormed internettet forsøges kontrolleret. Set her fra min "åbne" forbindelse til nettet.

Jesper Frimann Ljungberg

"Tør vi invitere totalitære stater indenfor (vi kender jo deres mere dystre motiver)?"

Spørgsmålet for os her i Danmark, er Internettet noget vi tør lade vores egen politikere have indflydelse på ?

1) Al vores færden på Internettet bliver logget og gemt.
2) Vi bliver udsat for direkte censur, hvor teleudbydere skal agere politi, som regel via 'frivillig tvang'
3) Vi skal bruge et bestemt monopol til at modtage epost fra det offentlige (eboks)
4) Man insistere på at vi skal bruge et monopol af en centraliseret logon, (Nemid), som de fleste fagligt kvalificerede eksperter og interesse grupper har kaldt usikker, mangelfuld og sårbar.

Så hvorfor dog fokuserer på diktaturer og slyngel stater, skulle vi ikke lige sørge for at få fejet for egen dør først.

// Jesper

Bestilte lige en e-book over nettet, betalte og fik til gengæld et søgeprogram der skulle forestille at søge nettet igennem for download af piratkopi.

Sur røv ikke? Når man lige havde glædet sig til en bog om velvære og awakeness. :/

Selvfølgelig også en vis form for awakeness.. lol

Dennis Berg

Thomas Christensen, bare fordi det ikke er et missil og kan sprænge noget i stykker, kan det godt være et våben.

Hvis USA med internettet opnåede en kommunikation, som kunne overleve en atomkrig, og fjenden ikke havde det, så havde USA en fordel, som kunne gøre landet istand til at "vinde" en atomkrig (for så vidt man kan tale om vindere i en sådan).
Både USA og Sovjetunionen havde "first strike"-scenarier, og det var en central del af strategien under den kolde krig. Hertil hjalp internettet, og dermed indgik det i det samlede forsvarssystem.

Peter Günther

lige så indlysende at internettet kan bruges til viden-deling er at det kan bruges til viden-tyveri.

Hvis ikke vi bruger, samme logik på brugen af internettet som på andre former for kommunikation, kan vi ikke forstå rækkevidden af at lade kommercielle interesser og efterretningstjenester have frie hænder

Anders Jensen

@Dennis Berg

Foreslår du en ikke-spredningstraktat ?

Spøg til side. Men med den indgangsvinkel, bliver alt jo til våben.

morten hansen

En ting efterhånden sikkert: Når der er noget, vi bliver opfordret til at frygte, så er det fordi, der er nogen, der ønsker kontrol over vores liv, færden, tanker, ejendomme. Og vores frihed.

Nu kører frygt-pusherne løs på Internettet. Men som man også siger: It takes one to know one. Eller på dansk: Det, man siger, er man selv.

Når frygt-pusherne forsøger at skræmme os, er det udelukkende fordi, de selv ryster i bukserne. Hvis vi lytter til 'hestens egen mund', som englænderne udtrykker det, så har en af det absolut førende globalistiske psykopater, David Rockefeller, udtrykt elitens tankesæt helt præcist: 'Jeg tror måske, at Internettet var den største fejltagelse, vi gjorde'.

Udsagnet er et typisk og meget komprimeret citat fra en af de absolutte globale udenomsparlamentariske ledere - denne Verden ledes udenomsparlamentarisk! Ordet 'vi' fortæller, hvem der ejer og kontrollerer det amerikanske militær, og - set i bakspejlet - hvem der i over 100 år har interesseret sig for, at Verden gik i krig. Både 1. og 2. Verdenskrig var investeret interesse fra denne familie og lignende familieforetagender.

Den foregår en infokrig for tiden. Den er en del af 3. Verdenskrig, som disse 'familier' har haft på tegnebrættet i 140 år. I det berømte / berygtede brev fra den ledende amerikanske frimurer Albert Pike til Giuseppe Mazzini, manden den skabte den italienske mafia, er alle 3 krige udtænkt med hvert deres formål. Den 3. krig er udtænkt til at skabe 'clash of the civilisations' - den store konflikt mellem den kristne og den islamiske kultur. Den har vi set tage form i hele efterkrigstiden og intensivere sig efter 9/11.

Ligesom alle den slags hovsa-udslip af interne dokumenter, er det selvfølgelig erklæret et falsum:
http://www.threeworldwars.com/albert-pike.htm

Internettet er den allerstørste trussel mod den gamle elites langsigtede agenda. De er blevet grebet med bukserne ned og fingrene i kagedåsen den ene gang efter den anden og i stigende grad. Folk i stor stil er ved at vågne fra den 2.000 år gamle søvn, der har hvilet som en tåge over vores civilisation.

Husk: enhver krig starter og slutter med krigen mod DIG, mod egen befolkning. DU er den egentlige fjende, den ydre postulerede fjende er kun en projektion.

Her kunne man blive helt religiøs og citere en vis hebræisk oprører: Frygt ikke! Så sandt. For det er gennem frygten, at du underkaster dig. Det er via frygten for snavset på Internettet, der SELVFØLGELIG findes her - for her findes ALT - at du bliver forført til endnu engang at afgive suverænitet = selvforvaltining = frihed.

Internettet er muligvis det sidste fristed, inden det globale slavesamfund slår igennem. Forsvar det med næb og kløer !!

Niels-Holger Nielsen

Hovedfjenden er frimurerne????????????

Tom Paamand

morten, når du er færdig med at fejlcitere folk, der heller ikke ved hvad de taler om (tjek fx din Rockefeller-skrøne), og frygt-pushe diverse vandrehistorier, så skal internettets frihed naturligvis forsvares. Også selv om det giver rigeligt plads til både at udbrede borgerskabets løgne, og dine misforståelser - et frirum til at opfinde egne kendsgerninger. Er den kritiske sans helt blevet afskaffet, eller gælder den bare ikke ved påståede frimurer-sammensværgelser?

Kaspar Olsen

Morten Hansen

Det fineste dokument jeg nogensinde har fundet på internettet er dette følgende.
Forfatteren er ukendt !
Indholdet er spektakulært for den kan læse og som har erfaring med fra livet.
- - -
THE SECRET COVENANT. Full version, rated R !
THE SECRET COVENANT
An illusion it will be, so large, so vast it will escape their perception.

Those who will see it will be thought of as insane.

We will create separate fronts to prevent them from seeing the connection between us.

We will behave as if we are not connected to keep the illusion alive.

Our goal will be accomplished one drop at a time so as to never bring suspicion upon ourselves.

This will also prevent them from seeing
the changes as they occur.

We will always stand above the relative field of their experience for we know the secrets of the absolute.

We will work together always and will remain bound by blood and secrecy. Death will come to he who speaks.

We will keep their lifespan short and their minds weak while pretending to do the opposite.
We will use our knowledge of science and technology in subtle ways so they will never see what is happening.

We will use soft metals, aging accelerators and sedatives in food and water, also in the air.

They will be blanketed by poisons everywhere they turn.

The soft metals will cause them to lose their minds.
We will promise to find a cure from our many fronts, yet we will feed them more poison.

The poisons will be absorbed trough their skin and mouths, they will destroy their minds and reproductive systems.

From all this, their children will be born dead, and we will conceal this information.

The poisons will be hidden in everything that surrounds them, in what they drink, eat, breathe and wear.

We must be ingenious in dispensing the poisons for they can see far.

We will teach them that the poisons are good, with fun images and musical tones.

Those they look up to will help. We will enlist them to push our poisons.

They will see our products being used in film and
will grow accustomed to them and will never know
their true effect.

When they give birth we will inject poisons into the blood of their children and convince them its for their help.
We will start early on, when their minds are young, we will target their children with what children love most, sweet things.

When their teeth decay we will fill them with metals
that will kill their mind and steal their future.

When their ability to learn has been affected,
we will create medicine that will make them sicker and cause other diseases for which we will create yet more medicine.

We will render them docile and weak before us by our power.

They will grow depressed, slow and obese, and when they come to us for help, we will give them more poison.

We will focus their attention toward money and material goods so they many never connect with their inner self.

We will distract them with fornication, external pleasures and games so they may never be one with the oneness of it all.

Their minds will belong to us and they will do as we say.

If they refuse we shall find ways to implement mind-altering technology into their lives.

We will use fear as our weapon.

We will establish their governments and establish opposites within.

We will own both sides.

We will always hide our objective but carry out our plan.

They will perform the labor for us and we shall prosper from their toil.

Our families will never mix with theirs. Our blood must be pure always, for it is the way.

We will make them kill each other when it suits us.

We will keep them separated from the oneness by dogma and religion.

We will control all aspects of their lives and tell them what to think and how.

We will guide them kindly and gently letting them think they are guiding themselves.

We will foment animosity between them through our factions.

When a light shall shine among them, we shall extinguish it by ridicule, or death, whichever suits us best.

We will make them rip each other’s hearts apart and kill their own children.

We will accomplish this by using hate as our ally, anger as our friend.

The hate will blind them totally, and never shall they see that from their conflicts we emerge as their rulers.

They will be busy killing each other.

They will bathe in their own blood and kill their neighbors for as long as we see fit.

We will benefit greatly from this, for they will not see us, for they cannot see us.

We will continue to prosper from their wars and their deaths.

We shall repeat this over and over until our ultimate goal is  accomplished.

We will continue to make them live in fear and anger though images and sounds.

We will use all the tools we have to accomplish this.

The tools will be provided by their labor.

We will make them hate themselves and their neighbors.

We will always hide the divine truth from them, that we are all one.

This they must never know!

They must never know that color is an illusion, they must always think they are not equal.

Drop by drop, drop by drop we will advance our goal.

We will take over their land, resources and wealth to exercise total control over them.

We will deceive them into accepting laws that will steal the little freedom they will have.

We will establish a money system that will imprison them forever, keeping them and their children in debt.

When they shall ban together, we shall accuse them of crimes and present a different story to the world for we shall own all the media.

We will use our media to control the flow of information and their sentiment in our favor.

When they shall rise up against us we will crush them like insects, for they are less than that.

They will be helpless to do anything for they will have no weapons.

We will recruit some of their own to carry out our plans, we will promise them eternal life, but eternal life they will never have for they are not of us.

The recruits will be called “initiates” and will be indoctrinated to believe false rites of passage to higher realms.

Members of these groups will think they are one with us never knowing the truth.

They must never learn this truth for they will turn against us.

For their work they will be rewarded with earthly things and great titles,but never will they become immortal and join us, never will they receive
the light and travel the stars.

They will never reach the higher realms, for the killing of their own kind will prevent passage to the realm of enlightenment.

This they will never know.

The truth will be hidden in their face, so close they will not be able to focus on it until its too late.

Oh yes, so grand the illusion of freedom will be, that they will never know they are our slaves.

When all is in place, the reality we will have created for them will own them.

This reality will be their prison. They will live in self-delusion.

When our goal is accomplished a new era of domination will begin.

Their minds will be bound by their beliefs, the beliefs we have established from time immemorial.

But if they ever find out they are our equal, we shall perish then.
THIS THEY MUST NEVER KNOW.

If they ever find out that together they can vanquish us, they will take action.

They must never, ever find out what we have done, for if they do, we shall have no place to run, for it will be easy to see who we are once the veil has
fallen.

Our actions will have revealed who we are and they will hunt us down and no person shall give us shelter.

This is the secret covenant by which we shall live the rest of our present and future lives, for this reality will transcend many generations and life
 spans.

This covenant is sealed by blood, our blood. We, the ones who from heaven to earth came.

This covenant must NEVER, EVER be known to exist. It must NEVER, EVER be written or spoken of for if it is, the consciousness it will spawn will release the fury of the PRIME CREATOR upon us and we shall be cast to the depths from whence we came and remain there until the end time of infinity itself.

The Bankindex editorial staff thanks you for all your e-mails regarding this piece, but we do NOT know who he or she is.

The piece came in through one of our forms and the Author left an unusable e-mail address.

Thank you.

Written by UNKNOWN Author has submitted second version,
- - -
Når jeg tænker på dette dokument - indser jeg at der er langt imellem perlerne på internettet - men den regel gælder også i bøgernes verden.

Kaspar Olsen

- Indholdet er spektakulært for den der kan læse og -

Martin Haastrup

- og den krig er, som alle andre krige, den fedeste forretning og allermest tryllebindende underholdning som findes i verden.

Den slår alt, selv TV og radio - blot fordi den er

interaktiv - du betaler for at gøre dig til gratis hverve-internetsoldat.

Hvor mange hits fik du så for dine kommentarer idag? Hvor mange fik du lagt verbalt ned online?

Kan du mærke det? Adrenalinen som suser i blodet på dig og giver dig susen for ørene?

Kan du mærke at du lever?

jeg siger du er en adrenalin-junkie! Du forveksler at føle dig levende med at føle dig truet.

Du tror at jo nærmere du kommer på at føle dig truet på livet jo mere levende er du.

Jeg siger du er slave og at du elsker at være slave.

Sådan føles det at leve i frygt.

Lev stærkt, dø ung og bliv et smukt lig.

Krigen om internettet er i fuld gang? Krigen har altid været der - og nu breder den sig også til internettet. Internettet er der for at krigen kan brede sig dertil også.

Det handler om bevidsthed. Din bevidsthed. Min bevidsthed. Og det handler om at holde den fængslet, holde den fangen - holde dig fangen - holde din opmærskomhed fangen.

Sålænge din opmærksomhed er tryllebundet til krigen og i frygten kan man være sikker på at du ikke laver nogen ulykker. Eller kan man?

Verden er af lave og det bliver nok aldrig anderledes. Måske er verden af lave fordi vi skal erkende at den er det og drage en lære af det: Kunsten at gøre sig fri af frygtens synagoge - Satans synagoge.

Frygt frygt og atter frygt - frygt din Gud - Füge dein Gott und stirb!

Hvornår begynder du at kræve din frihed?

Programmet har udført en ulovlig handling og computeren lukkes. Du mister alle data, som ikke er gemt, i kørende programmer hvis du trykker på CRTL+ALT+DEL igen - OK? - ANNULER??

Ib Christensen

Tror ikke vi kan forstå hvad der er mål og mening, så længe vi lader politikerer rende til Bilderberg conferencer uden referater.
Spørg statsministeren hvor hendes loyalitet ligger. Om den ligger hos Danmark og danskerne, eller om den ligger hos fremmede.
Hvis hun siger Danmark og danskerne, så bed hende give et referat af hendes deltagelse i Bilderberg. Og se hvor hendes loyalitet ligger.

Testen kan bruges på alle politikerer der takker ja til invitationen om at deltage.

Hanne Christensen

Kasper Olsen - dine altid kloge kommentarer læser jeg med glæde - kan du svare på (vedr. chemtrails, vand- og mad- medicinforgiftninger osv osv.)

Alt det rammer vel også igangsætterne (bussemandsindustrien) af disse scenarier?? De lever jo også her på jord og ånder, spiser , drikker vand osv.???
Chemtrails f.eks. må da ramme alle???

Hanne Christensen

Jeg er slet ikke i tvivl om, at krigshidser/influenza stuntene er PRÆFABRIKEREDE - eller rettere løgn fra ende til anden.
Ligeledes er den daglige dosis "news" vinklet og ofte fri fantasi, for at holde os "overspændte" og klargjorte til indtagelse af "løgn på løgn".

Kaspar Olsen

Hanne Christensen - og tak i lige måde.

Hvad angår Chemtrails må jeg som andre i Danmark nøjes med anden håndsberetninger om fænomenet ligesom andre.
Dog er det mit indtryk at der er en markant voksende bevidsthed og bekymring om fænomenet som skulle komme til udtrykt i denne video som jeg fik anbefalet forleden.

http://www.youtube.com/watch?v=7C5TFTkblKQ&feature=fvst

Hvad angår "gruppen / konspirationen" bag Chemtrails synes den umulig at definere uden at indsætte forskellige "ubekendte fremmede størrelser" i ligningen.
Chemtrails ser dog ud til at blive ekserceret med samme nærmest millitante præcision - koldt og beregnende - som vi f. eks også finder det i konspirationsteorierne om terror forløbet den 11/9 2001.
Visse militære typer - render som bekendt gerne rundt i egen spredt gift - såfremt de mener at der en krig der skal vindes !
Hvad deres kalkulation så er; når for tilfældet deres afgjort uerklærede evt. krig er vundet og deres mål er nået - er ikke til at sige.
Dog f. eks Vietnamkrigen viser at effektive amerikanske soldater er opfostret til at leve i både bøddel-rollen og offer-rollen, så hvad alle disse tydeligvis korttænkende "chemtrails - spredere" tænker er svært at sige uden at vide noget om hvor lang tidsperiode de giver til deres chemtrails at virke i.
Det logiske tanke må være denne at de opererer med henblik på at Chemtrails med alle dets ukendte bivirkninger må virke i tidsperioder over hundreder af år.
Hvor ulogisk det end virker.
Dog fænomenet Chemtrails bliver endnu mere ulogisk idet at det virker mere end forfængeligt at tro de givne uofficielle påstande og forklaringer om at et således udsprøjtet Chemtrails tæppe skulle kunne stoppe Whatever uønsket udstrålet effekt fra Solen.
Derfor mener mange naturligvis at Chemtrails handler om at besprøjte jorden og dens afgrøder !
Men dette er vist mere end strengt ulovligt da Chemtrails via højere luftlag krydser landegrænser !

Hanne Christensen

Tak for svaret og tak for links. Prøver at sætte mig ind i det.

Bill Atkins

...de får aldrig Ånden ned i flasken igen.

Jørgen Larsen

Desværre drenge og piger, videoer af sandheden er ikke godkendte på Googles, her er kun Googles sandhed godkendt.

Så kan I jo tygge lidt på den I båtnakker:-)

Martin Haastrup

1000 Tak til dig Kaspar Olsen - For dit stærke copy paste - fra internettet - ... og jeg mener det!

Dog, for mit eget vedkommende, kan jeg ikke sige at det er nyt - at der er noget nyt under solen - det nye er at konspirationen mod menneskeheden, mod menneskets indvidualitet, mod dets frihed - bliver så detaljeret beskrevet, eller så utvetydigt. - At den såkaldte okkulte viden nu bliver spredt med lynets hast over internettet til alt og alle og at dette er (livs-)nødvendigt nu og ske for at civilisationen kan reddes.

Den bevidsthedsændring som det medfører, som forhåbentlig får folk til at rejse i protest over alt, kloden over - over meget forenklet og populært sagt de 1%... - Den er ved at indtræffe nu, sådan som jeg ser det. - Det går meget meget hurtigt nu.
Afgørelsens tid (Fra 'de grønne hæfter' - se længere nede)

Men heller ikke det, er nyt for mig - Jeg kan kun anbefale flere folk, at begynde at beskæftige sig med den antroposofisk orienterede åndsvidenskab grundlagt af Dr. Rudolf Steiner - Man kan klikke på min avatar og læse mere om mine holdninger og erfaringer.

Her, i denne sammenhæng, vil jeg anbefale to bøger, som bygger på stenogrammer af foredragsrækker af Steiner: "Den spirituelle baggrund for den ydre verden" og dens efterfølger : "Mørkets magters nedstyrtning". Forlaget Jupiter. Fås i Antroposofisk bogstue, Solspejlet i København. -

Jeg skal gøre opmærksom på, at for den uindviede læser af antroposofi i det hele taget, bør det anbefales at have beskæftiget sig mere eller mindre med hans 4 hovedværker, som jeg nævner under min avatar. - Det vil lette forståelsen for visse passager af foredragene - som er resultater af Steiners egne forskninger i den åndelige verden via hans indviede esoteriske klarsyn - hans læsninger af den såkaldte verdens-æter - Akashaen eller Akasha-kronikken. Men jeg tror godt, man kan få et tilstrækkeligt udbytte af at læse foredragene, uden noget særligt kendskab til antroposofien overhovedet, så vil der bare være nogen ting, som man kan forstå senere.

(- Det handler bla. om verdensudviklingen og mennesket, som Steiner beskriver uhyre detaljeret og dog kun i omrids i 'Videnskaben om det skjulte' - hans læsninger af Akashaen: De 7 store verdens-udviklinger, jord-klode-inkarnationerne: 1. Den Gamle Saturn - tilstand - 2. Ditto Sol - 3. Ditto Månen - 4. Vor nuværende Jord-inkarnation - 5. Jupiter i fremtiden - 6. Venus-tilstanden og endelig 7. Vulcan-inkarnationen.

Over knap 100 sider får man et dybt sammenhængende indblik i - , naturligvis fra et åndsvidenskabeligt synspunkt, det drejer sig ikke om materialistisk naturvidenskab, men læg mærke til, at disse ejheller modsiger sidstnævnte - hvordan vores nuværende jord-klode har udviklet sig og mennesket med den og i sammenhæng med andre magter gradvis vokser sig frem til nuværende jord-klode-epoke og hvordan visse magter undervejs er faldet fra og er blevet uregelmæssige, modstandsmagter, mørkets magter, i forhold til en overordnet god og progressiv.)

Der henvises til disse ting i to ovennævnte foredragsrækker - men for det meste bevæger de sig på et rimeligt hverdags-sprogligt niveau. Dog præget af dyb saglighed og alvor, som det kræver og styrker den gode sunde tanke-koncentration at læse.

Det gælder for alt fra Steiner: Man skal ville anstrenge sin tænkning. Man læser ikke hans bøger som en anden kogebogs-opskrift. Netop derved adskiller han sig væsentligst fra så meget populær-spirituel litteratur idag og hokus-pokus- hallelujah-hykleri. Der er tale om en hel konkret saglig videnskabelig fremstilling. Antroposofisk orienteret åndsvidenskab.

Og der er tale om at fuldstændig frit at beskæftige sig med det - Ikke nogen dogmatik, sekterisme eller forførelse på anden vis. Dette bliver understreget igen og igen.

Det er derimod mørkets magters vej, som man poulært kan sige, er skaber, infiltrator af veje mod denne viden og indsigt, som fremmer sekt-dannelser, hokus-pokus-hallelujah-hykleri osv. I min optik. (feks terapeutisk regression for at kunstigt fremprovokere erindringer om tidligere liv, tidligere inkarnationer - dette ikke at forveksle med ubevidste spontant opdukkede erindringer)

Der er også to såkaldt 'grønne hæfter' - som de populært kaldes, som er en kort, men meget koncentreret sammenfatning af "Ahrimans inkarnation" - som af Steiner forudsiges til at ske kort tid efter 2000-tallet er passeret.

Ahriman er Satan og Lucifer er Djævlen i antroposofisk terminologi. Disse to små korte hæfter er forfattet af Hans Werner Schröder og beskriver meget kortfattet, hvordan mørkets magter er hierakisk bygget op, hvordan de virker og arbejder, og hvilke temaer de stræber efter hovedsagelig at infiltrere og bemægtige sig magten over.

I min optik er det meget meget vigtigt, at man forstår, at sætte alt dette i en større kontekst, at gribe forståelsen af, at mørkets magters virke kun er en del af den hele skabelsesplan - og som ifølge hans læsninger af Akashaen til syvende og sidst vil virke, som et gode for menneskets gradvise opstigning til højere bevidstheder.

Dette for at undgå enhver form for ensidig destruktiv påvirkning og miste håbet. Der er altså endnu større og endnu stærke endnu højere lysere magter, som også arbejder. Og sådan set er der ikke noget nyt under solen - det er den gamle klassiske kamp om menneskets bevidsthed, mellem det såkaldt gode og det onde.

Men det kan være uhyre tilfredsstillende at få nogen forklaringer, som virkelig går i dybden og beskriver alle disse processer som udspiller sig mens vi, de fleste mennesker blot leverdem ud. Netop ad den vej, kan man i fuld frihed gribe tidens impulser og virke for sig selv og andre på bedst mulige måde.

Der er uhyre meget litteratur og viden og mange veje når man taler om dette - enhver må finde sin i fuld frihed. Jeg kan kun anbefale en, jeg bedst selv kender. Men jeg siger udtrykkelig ikke, at denne, antroposofiens, er den eneste endegyldige sandhed. Den er den bedste jeg har kunnet finde. Andre vil finde sine. Dette for understrege og altid i praksis at bevise min dybeste respekt for den individuelle fuldstændige frie tilgang. Ellers duer det ikke!

Jeg agiterer altså ikke, men fremlægger blot, ment som inspirations-kilde, til den som måtte søge. Netop denne saglige og frie tilgang er en jeg for egen del, har savnet hos andre såkaldt oplyste og indviede, jeg har søgt hos i tidens løb. Tak.

Martin Haastrup

Uddrag fra det første 'grønne hæfte' - "Ahrimans inkarnation..." af Hans Werner Schröder - oversat af Knud Westh (En kompilation af Steiners udtalelser om samme, med kommentarer) :
..."Det vil ikke vare længe, efter man har skrevet året 2000, før der fra Amerika vil udgå, ikke et direkte, men en art forbud mod al tænkning, en lov, som vil have til formål at undertrykke al indviduel tænkning. Fra den ene side er der gjort en begyndelse med det, som den rent materialistiske medicin udretter idag, hvor sjælen jo ikke mere må medvirke, hvor mennesket blot på grundlag af det ydre eksperiment vil blive behandlet som en maskine"...

Spørgsmålet om hvad der hentydes til, med 'dette forbud fra Amerika som har til formål at undertrykke al individuel tænkning', står selvfølgelig åbent, men personligt tolker jeg det som krig-mod-terror-retorikken, overvågnings-samfundets tilblivelse i skyggen af 911. Men andre må selvfølgelig dømme for sig selv.

Uddrag fra "Mørkets magters nedstyrtning" nævnt ovenfor - F.eks. side 103 øverst i sidstnævnte (løsrevne uddrag) : ’…lykkedes storkapitalismen at gøre demokratiet til det mest virkningsfulde og smidigeste redskab til udbytning af hele samfundet. Man bilder sig ind…at finansfolk er modstandere af demokratiet…fejltagelse…Thi…demokratiet danner den spanske væg, bag hvilken de skjuler deres udbytningsmetode, og i dét finder de det bedste forsvarsmiddel mod folkets eventuelle oprør.’ - (Steiner refererer her bla. til Francis Delaisis bog fra 1910 ”La demokratie et les Financiers” – ’Demokratiet og finansmændende’.)

Når der tales om Ahrimans inkarnation og inspiration på menneskenes tænkning især, skal man altså forstå det på lignende måde som ved Kristus-begivenheden: Mennesker vil føle sig kaldet, føle trang til at omvende sig, rense sig, på samme måde som det skete op til år 0. Forskellen er blot den at der er tale om to fuldstændig modsatte magter. Men virkningerne, måden deres adkomst til det fysiske plan, en legemlig inkarnation, virker på menneskene, er den samme for begge. Mennesker vil føle sig kaldet til at forberede og tilrettelægge de bedst mulige betingelser for væsnets succes.

I det andet grønne hæfte af Hans Werner Schröder gives en beskrivelse af andre og endnu højere/lavere modstandsmagters virke, hæftet bærer dobbelt-titlen: "Ahrimans inkarnation og Asuras" - "Sorat og århundredets (1990 -tallet) afslutning" - Asuras er "egoismens ånder" og Sorat det mægtige væsen, som også kristeligt benævnes med mysteriet omkring tallet 666.

Der tales om en slags sammenklumpning af alle disse modstandsmagters virke op til 2000-tallet, bla. ved det forhold af året 1998 = 3 x 666. Altså en øget virkning fra Sorat.

De temaer, som der tales om som modstandsmagterne hovedsagelig virker på er først og fremmest den menneskelig tankes art: Den abstrakte tænkning, altså:

1. Abstrakt tænkning - mekanisk-matematisk verdensopfattelse
2. Konservering af det åndelige (biblioteker)
3. Troen på tal (statistik)
4. At handle uden interesse (også: ikke at kunne begejstres for åndsvidenskab)
5. Klikevæsen, disharmoni i menneskegrupper - nationalistiske strømninger/impulser
6. Materialistisk interpretion af Evangeliet (fører til Kristus-hallucinationer)
7. Indretning af skoler som gør menneskene klarsynede.

Jeg anbefaler at man henvender sig i Solspejlet i Kbh, eller via nettet og skaffer sig selv omtalte litteratur og læser i sin helhed og dømmer for sig selv. Jeg ville blot give et par eksempler her som selvfølgelig skal sættes ind i en større sammenhæng.

Jeg finder det bemærkelses-værdigt at occupy-bevægelsen og det arabiske forår osv - altså protest-bevægelser i det hele taget, af sig selv og tilsyeneladende helt uden kendskab til alt ovenstående - bliver ledt frem til de konklusioner, som vi bla har set med ACTA-bevægelsen osv.

Det peger for mig at se på, at der er masser af håb. Mennesket er vågent, og selvfølgelig af sig selv pr. definition i stand til at kende forskel på ret og uret. Og tage konsekvensen af - "når uret bliver til ret bliver modstand en pligt."

En bevidst gennemgang af ovenstående vil dog kunne øge denne bevidsthed og kraften til at gøre modstand, at sætte op imod materialismens vover med hele sin personlighed - og yderligere komme med alternative progressive løsninger. Det er ikke bare tom teori.

nogle ser nu nok hellere at arbejderklassen fører klassekamp inde på internettet, fremfor i virkeligheden udenfor internettet.

i det mindste af nogle prosaiske årsager er der vel grænser for konspirationer,
for evt. konspirationer der evt. svækker arbejdernes arbejdsevner er jo næppe heller i capitalisternes interresse

http://www.information.dk/telegram/297876#comment-566919

i politik er spørgsmålet endnu især:
Socialdemokrati eller Kommunisme ?

Lasse Jensen skriver, at atomkraften og Internettet er de vigtigste opfindelser siden 2. verdenskrig og fantastiske fremskridt skabt af militæret.
En betragtning der ikke må stå uimodsagt.
Militæret har samlet set ingen fremskridt skabt.
I sin simple destruktive natur skaber krige tilbageskridt.
Overfor værdien af de mere end 50 mio. mennesker der døde, som følge af 2. verdenskrig, og de tusinder af bygninger, produktions- og transportanlæg der blev ødelagt, er 'opfindelsen' af Internettet såvel som atomkraften uden betydning.
50 millioner menneskers produktion udgør en svimlende værdi.
Både atomkraft og Internet ville være etableret uden krige og uden krigen ville der være ressourcer til ubeskrivelig mange andre ting.

WJ