Læserbrev

Hykleri om kroppens protest

Debat
13. juni 2012

Når en dansk statsborger som Abdulhadi al-Khawaja protesterer mod krænkelser af sine menneskerettigheder og sultestrejker i Bahrain, er han en helt. Han tildeles ytringsfrihedspriser i Jyllands-Posten 10. april, og udenrigsminister Villy Søvndal går personligt ind i sagen.

Når forfulgte iranere og syrere på lignende vis protesterer mod de danske myndigheders manglende anerkendelse af deres behov for asyl, skal de stoppe, tie stille og rejse hjem, for at parafrasere Morten Bødskov (S).

Det er tydeligt, at politikerne ikke mener, det er på sin plads at sultestrejke i vores demokratiske Danmark. Men hvad er det for et demokrati? Vi snakker om mennesker, der i årevis bor interneret i lejre gemt væk ude på landet, ikke må arbejde og ikke har noget CPR-nummer.

Det er mennesker uden fundamentale demokratiske rettigheder. Det er mennesker, der med stor sandsynlighed står til forfølgelse og tortur, hvis de sætter benene på iransk eller syrisk jord. Det er mennesker uden stemme. De har kun kroppe, og når de bruger disse til at protestere, bliver de fordømt over en bred kam.

Regler er nødvendige, men det er et fattigt demokrati, hvis man ikke har mulighed for at kritisere reglerne. Og det er netop denne mulighed, man forsøger at fratage iranerne.

Forsøg på et opråb

Om det er Bødskov, der beder dem rejse hjem, eller Johanne Schmidt-Nielsen (EL), der kræver de stopper sultestrejken, hvis de vil tale med hende, er for så vidt underordnet. Budskabet er, uagtet politikernes divergerende holdninger, at sultestrejken må stoppe.

Man kan spørge sig, hvilke alternativer de har. Hvordan ville vi ellers have hørt de mennesker, der grundigt afskåret fra det øvrige samfund lever interneret i uvished, lyttet til menneskene uden stemme?

De har forsøgt at råbe os op. At italesætte desperation som pression er i bedste fald et udtryk for en misforståelse, i værste fald et udtryk for en ekstrem kynisme. Når man så tænker på omtalen af og engagementet i al-Khawajas i øvrigt ærværdige kamp, er det svært ikke at blive forvirret.

Der er i den grad dobbelte standarder. Sultestrejker man i protest i Bahrain, er man en helt; sultestrejker man i protest i Danmark, skal man underordne sig de regler, man protesterer imod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Jensen

"Sultestrejker man i protest i Bahrain, er man en helt" Sgu ikke for mig.

Snarere en flagellant.

Peter Poulsen

Politikerne er blot ved at omstille sig til Danmarks optagelse som 'autonom region' i Folkerepublikken.
Det ser ud til at forløbe gnidningsløst...

Torben Poulsgaard Jensen

De er til en hver tid velkommen til at rejse til et andet land.

Asylret har igen udnyttet stakkels mennesker til at fremme deres egen sag.

Stephan Paul Schneeberger

er det mig en er det gået ekstrabladet i de sidste kommentar

Anders Jensen

Der er dog væsentlige forskelle på al-Khawaja og de andre.

Al-Khawaja kunne ikke forlade Bahrain og var (måske) udsat for uretfærdig rettergang. Han iværksatte selv sin sultestrejke.

Herhjemme kan de sultestrejkende frit forlade landet. Deres sag er blevet behandlet efter anerkendte normer (alt efter egen holdning, kan man så være enig eller uenig i resultatet). Sultestrejken er iværksat af udefra-kommende. Sandsynligvis for at lægge sig i slipstrømmen af den good-will der blev al-Khawaja til del.

Det sidste er jo også det ovennævnte læserbrev forsøger.

Karsten Aaen

Jeg tror ganske enkelt ikke I aner noget som helst om hvordan det er at være udsat for tortur dag ud og dag ind. Er det mon fordi der ikke længere er danske modstandsfolk til at fortælle om den tortur, Gestapo udførte under 2. verdenskrig, f.eks. hvordan de fik revet negle af ved fuld bevidsthed, hvordan de fik klemt tommelfingrene eller andre fingre under forhør?
Eller hvordan Gestapo slog dem under fodsålerne, satte elektrisk strøm til deres kønsorganer mv. Alt sammen for at få dem til at tale, så Gestapo kunne opspore sabotørerne fra dengang. (som vist også blev kaldt noget med t dengang - i de allerfleste dagblade...)

Mht. Johanne Schmidt-Nielsen der kom og besøgte de sulte-strejkende iranerne og syrere, så var det vist dem selv, der sagde, at at når hun, ja så ville de begynde at spise igen - de ville bl.a. byde hende på kaffe og kage....og de ville også spise med...

Ang. Asylret så har JP altså misforstået noget - syrerne og iranerne startede sulte-strejken selv. Asylret støttede så op om sulte-strejken og hjalp dem, bl.a. med kontakter til her og der - og alle vegne. Er der noget galt i det? Er Asylret ikke en lovlig forening, som har ret til at bruge sin foreningsfrihed og sin ytringsfrihed til det?

Og nej, det er aldeles ikke en venstre-orienteret forening....I JP og i Radio-avisen på Danmarks Radio blev det nærmest brugt som et skælds-ord, mens højre-orienteret nærmest er blevet et flot ord, forstået på den måde, at f.eks. English Defence League bliver malet næsten ikke-voldelige og bare som nogle mennesker som er bekymrede over Islam...

Men tilbage til de iranske og de syriske asyl-søgere:
Mange tror måske de først lige er ankommet til landet, det er de aldeles ikke....De har siddet og rådnet fysisk og psykisk i asylcentre (på landet) i mere end 10 år, enkelte har siddet i 12 år...! Det var præcis det samme med bosnierne, de kom i 1994-1995 og de sad i asylcentre i 6 år, enkelte sad i 8 år! Men dengang var De radikale og især Socialdemokraterne endnu præget af et humanistisk samfundssyn, så bosnierne fik opholds-tilladelse af rent humanitære grunde. Nu er man så hamrende bange for VKO (og sin egen skygge måske?), at man bare siger til de her mennesker, asyl-systemet i Danmark har talt, I er ikke berettiget til asyl.

Og det selvom adskillige undersøgelser mv. kan dokumentere tortur bl.a. ved slag under fødderne, elektrisk strøm gennem køns-organerne, rivning af tånegle samt fingernegle, altså afrivning af dem. Mange mennesker især kvinder - og sikkert også nogle mænd - har været udsat for trusler om voldtægt. Eller udsat for fingerede henrettelser - ved en sådan beder man personen knæle og giver ham eller hende et nakkeskud, men pistolen er tom, ingen patron er der i. Og jeg kan fortsætte listen - ked af at være så eksplicit men det er nødvendigt så folk kan indse og forstå hvad de her mennesker har været ude for -

En mand kan f.eks. få at vide at det er hans kone der bliver skudt, eller en kvinde kan f.eks. få at vide at hendes 8-årige datter lige nu bliver voldtaget. Og så hører de skrig, og tryglen om at stoppe eller om hjælp. Nogen gange er det ikke korrekt, andre gange er det korrekt.

Mange irakiske mænd som har kæmpet imod Saddam Husseins styre og som har fået asyl her i Danmark tror stadig her i 2012, at de befinder sig i Irak og Saddam Hussien stadig lever. Og de vågner op natten, ikke en, mere flere gange - og råber og skriger. Og det går ud over konen og børnene....og børnenes indlæring i skolen...

Og igen: ked af at være så eksplicit og så udmalende, men det er åbenbart den eneste måde jeg kan få folk til at forstå hvad tortur gør ved folk...

Jens Overgaard Bjerre

Alt er til salg. Når "socialisten" Willy Søvndal rejser til Bahrain så sælger han Danmark som et land, der ikke kan tolerere den slags. Når det sker hjemme i hans eget land må han nødvendigvis tage afstand fra sultestrejkerne. Det ligger den danske selvforståelse at vi er meget demokratiske. Når selv Enhedslisten ikke kan svare for sig, uden at man vil have stoppet sultestrejkerne inden, er den helt rundt på gulvet. Stakkels mennesker. Måske ville de ønske, at de var i Bahrain? Men måske skal man lave en støttekomité til fordel for dem og de øvrige flygtninge i Sverige. Og få sendt nogle Røde Kors kasser med medicin osv., ned til dem.

Jesper Wendt

Måske de fortrækker de griber til våben? Inden man skyder sig selv i foden. ;)

Robert Kroll

Nogen starter en sultestrejke for at få opmærksomhed men uden hensigt om at blive ved så længe, at de kan lide skade eller dø af det.

Folk der har til hensigt at gå hele vejen med en sultestrejke - altså i sidste ende dø, hvis de ikke får deres vilje - bør tvangsindlægges inden de når at skade sig selv varigt. Der er jo tale om selvmordsforsøg.

( Vi kan jo ikke bare se på eller give selvmordskandidater, hvad de beder om ? - så kunne man jo bare kræve f eks 1 mio kr for ikke at begå selvmord med sult eller på anden vis.?)

Martin Haastrup

Nul respekt for nul-tolerante antimuslimske racistiske had-forbrydere! Kældermenneskernes formørkede had og foragt spyttet ud i ansigtet på ofrene for 12 års hadforbrydelser!

Føj for den lede! Satans tid! Satans lakajer!

Undermenneskers perverse sadistiske antidemokratiske uanstændighed!

Pilråddent lorteland!

Skammens land! Middelmådighedernes og gennemsnitmenneskets uvidenhedens småborgerlige mudderpøl!

Ud til højre med jer! Hyklere! Menneskeforrædere! Klasse-forrædere!

Respekt for de sultestrejkende! Og deres rettigheder! Luk lejrene! Åbn Dem!

Satan Sorte Synagoge! Al individuel friheds allerstørste fjende! I er kommet for at tabe!

The Power of Christ compells you!
Kristi Magt uddriver jer!! I er styrtet!
I har fordømt jer selv! Afkastet jeres menneskelige klædebon og vist jer sande ansigt! Friheds-fjender! Forrædere! Mordere!

Mørkets magters nedstyrtning.

The power of Christ compells you!
Kristi magt uddriver jer!

Luk lejrene! Åbn dem!

Frigiv de politiske fanger fra krig-mod-terrorrens-silkebeklædte jernnæve-greb

Martin Haastrup

Drakonisk konspirations-teoris afstraffelses-anstalt. Krig-mod-terror-konspirations-teori.

Legaliseret, legitimeret racisme og fremmedhad, nultolerance, diskrimination, forbrydelse.

Og magtens medløbere hælder sin anløbne foragt udover sagesløse ofre, som bliver dobbeltstraffet: de er flygtet fra deres hjemland pga politisk forfølgelse oa men bliver også herhjemme gjort til ofre for politisk forfølgelse. Føj for pokker!

Perverst. Uanstændigt. Antidemokratisk.

Det danske demokrati er rådnet op indefra. Danmark er rådnet op indefra. Degenereret. Afsporet. Spottefuglene spotte-paradis. Jantelovs-demokrati-fis.

De har forsøgt at råbe os op. At italesætte desperation som pression er i bedste fald et udtryk for en misforståelse, i værste fald et udtryk for en ekstrem kynisme. Når man så tænker på omtalen af og engagementet i al-Khawajas i øvrigt ærværdige kamp, er det svært ikke at blive forvirret.

Der er i den grad dobbelte standarder. Sultestrejker man i protest i Bahrain, er man en helt; sultestrejker man i protest i Danmark, skal man underordne sig de regler, man protesterer imod.

Total magt-misbrug, magten skejer totalt ud herhjemme. Fuldstændig perverteret proportions-fordrejning. Istedet for entydigt at plædere sympati og respekt for de nødlidende hælder man foragt udover deres hoveder: Disse bekvemmeligheds-flygtninge, som det hedder sig i det moralsk anløbne og sadistiske racistiske, antimuslimske, fremmedfjendtlige politiker-sprog herhjemme. Istedet for at entydigt plædere sympati og respekt for de nødlidende fordrejes magt-proportionerne så politikerne fremstår som ofre for de nødlidendes sulte-strejke-pression.

Den fedeste løgn man overhovedet kan tænke sig, men et flittigt retorisk offer-manipulatoriske kneb især dronningen af muddergrøften, Pia K var verdens-mester i at markedsføre sine usympatiske, mildt sagt, lovforslag så man fik medfølelse med hende som en magtens majorinde, en magtens marionet. Offer-retorikken vendt på hovedet! Istedet for at have ondt af og sund medfølelse med dem som retorikken rammer, muslimerne især, så har man ondt af politikerne som uden skrupler hælder sin foragt udover en i forvejen marginaliseret befolknings-gruppe. Selv med de som ikke engang er sluppet ud af de demokratiske asyl-fængsler endnu.

Men det er løgn og latRin af værste skuffe. For magtens marionetter kan aldrig nogensinde påberåbe sig nogensomhelst offerrolle! Det ligger i sagens natur. Magten, de som er magtens mannequinner er ikke ofrene, det er tværtimod dem som gør andre til ofre, og diktatorer ved at fratage de nødlidendes deres sidste protest-middel - Jeg er dybt skuffet, men egentlig ikke forundret over at selv Johanne Schmidt fra Ø hopper med på vognen og ikke vil tale med de sultestrejkende før de holder op med deres pression

Det beviser hvor slet det står til med forståelse for magtens overgreb i det hele taget herhjemme. Og den manglende solidaritet for dem som bliver udsat for magtens overgreb, som er blevet erstattet med hånlig foragt.

Det var sådan Hitler kom til magten: Talte til den laveste fællesnævner: Find en gruppe i samfundet som man omkostningfrit kan hetze, del-og hersk, den indre svinehund sikrer os magtens sødme.

En skændsel og en hån mod al virkeligt demokrat. Bare smag på ordet solidaritet med disse muslimer - det stinker stadig af røde-rundbords-pædagogiske-halalhippier og landsforrædere som ønsker fuldstændig uhæmmet indvandring og at Danmark bliver omdannet til et muslimsk kalifat med sharia-lovgivning. Det er ordret citeret.

Og Villy Søvndal stemte gudhjælpe mig i ved optakten til FV 07 - 13 november 2007 da der var valgKramp under VKO - Pia Kjærsgaard: Hvis befolkningen ikke stemmer os ind i regeringssamarbejdet igen, vil jeg have en ny folkeafstemning! Og om Asmaa Abdohl Hamid, spidskandidat for Ø: "Om jeg så skal flå det af hende, gør jeg det! (Tørklædet, hvis hun ikke ville tage det af, når hun gik på talerstolen, i Folketinget...og i den-dur) og Villy Søvndal stemte i så det kunne høres over hele landet, balladen med de unge muslimer på Nørrebro, som også udøvede deres pression mod de magtesløse magthavere...: "Skrub hjem med jer"!!

Jeg siger det igen: Idag er racismen, de antimuslimske holdninger, blevet lex egalis, ligestillings-lovgivning. Racismen er implenteret ved lov. Og alle benægter den derfor. Den kan ikke ses, smages, høres eller lugtes mere. Det er lov.

Under VKO blev human anstændighed endog forsøgt kriminaliseret : Lex Politiken - da man forsøgte at give asylansøgere arbejde, de kriminelle præster fra Brosonskirken i København, disse landsforrædere... - Den kollektive benægtelse af racismen og fremmedhadet, den antismuslimske bølge...schhhy! Du må ikke tale om det! Ind under gulvtæppet, så den indre svinehund frit kan luftes og foragt systematisk hældes ud over hovederne på de formastelige sultestrejkende som udøver pression mod Staten, politikerne, den danske befolkning...

Kollektiv benægtelse af diskrimination - systematisk hælden hånlig foragt ud over de sultestrejkende.

Kollektiv benægtelse - svinehunden skal kunne luftes - i ytringsfrihedens hellige navn.

Kollektiv benægtelse - systematisk svinehund.

Krig-mod-terror-konspirations-teoriens koryfæiske klimaks 911 retfærdiggør udskejelserne. Menneskerettigheder overpisses og flås i stumper og stykker med hånlig latter, som når børn under stor ståhej og morskab tramper andres omhyggeligt opbyggede sandslotte til uigenkendelighed...

Menneskerettighederne er en trussel mod det danske demokrati og krænker ytringsfriheden, og undergraver politikernes bevægelses-frihed - koster staten, altså skatteborgerne for mange penge: "Send dem i en faldskærm over Irak" - var der en af de sorte præster som sagde - derfra lød det også at disse muslimske fædre voldtager deres døtre og anden retorik i den gade...

Kollektiv benægtelse af racismen, fremmedhadet, de antimuslimske holdninger - samtidig med at de luftes uden skrupler - kollektiv benægtelse - luften af svinehunden - kollektiv benægtelse af den indre svinehund er et af Danmarks og danskernes aller mest alarmerende krise-kendetegn og kalder på en national selvransagelse af den mest moralske og omhyggelige grad, den kan ikke blive for grundig - hvis vi ellers virkelig ønsker os ud af der moralske morads kroniske kriGse som især VKO er ansvarlig for at have anbragt os i med deres krigs-retorik - men også tidligere Nyrup har bidraget til og den nuværende ditto - her var det bare de fattige, scchyyy, der er ingen fattige i Danmark!!! - nå, undskyld, jeg mener så de som har større økonomiske incitatmenter for at komme i arbejde ved at få forværret deres økonomi, i modsætning til de mere, ved-ikke-hvad-skal-kalde-dem, som har det modsat: Ikke forværringer, men forbedringer skal motivere dem til at arbejde - reform af sociale ydelser og arbejds-motivations-filosofi hænger vi os ikke i => Sammenbrud - der er intet som sammenhold - sammenhold - sammenhold - der er intet som sammenhoooold - undskyld - sammmenbruuuud...

Nogen siger, at den kollektive benægtelse af den indre svinehund, gør at man kan høre, at den vistnok siger DJØF DJØF!

En vuffeli-djøf...på tre poter med (hale)...R-S-SF-(Ø)...

Men det er nok bare mig som udøver pression mod magthaverne...

Danmark er nul-tolerancens land.

Nul-respekt for nul-tolerancens land!!!
Skam-støtter!!! - Skakmat!!!