Læserbrev

Meld ud om købesex, Elbæk

Debat
12. juni 2012

Undersøgelser viser, at mange mænd køber sex, når de er i udlandet. EM-slutrunden i herrefodbold foregår i to lande, Polen og Ukraine, der begge har store sexindustrier. Der foregår også en livlig kvindehandel fra disse lande.

Der er derfor ingen tvivl om, at danske fodboldfans vil benytte lejligheden til at købe sex under slutrunden og dermed udnytte fattige kvinders svære situation.

I den seneste tid har der været ført en hjemlig debat, om hvorvidt Danmark skulle boykotte slutrunden. Især borgerlige politikere har været fremme i støvlerne.

Nu kunne det være rigtig rart at vide, om de politikere, som har bedt kulturministeren blive hjemme også er i stand til at tage afstand fra sexkøb, sexturisme og kvindehandel.

Både Folketinget og Dansk Boldspil Union bør nemlig sende et klart politisk signal om, at fodboldfans bør holde sig fra prostituerede under slutrunden og nøjes med at lade spillerne score. Det ville være rart, om oppositionspartierne råbte lige så højt på handlede og prostituerede kvinders vegne, som de gør på kulturministerens.

Tag afstand, Elbæk

I Ukraine, hvor Danmark spiller sine indledende kampe, har de kvindelige aktivister i FEMEN allerede kritiseret UEFA for ikke at ville gøre op med den sexturisme, der følger i kølvandet på en slutrunde.

De anklager blandt andet UEFA for at lægge pres på de ukrainske myndigheder for at få dem til at legalisere prostitution under slutrunden. I Ukraine er både køb og salg af sex forbudt, men landets regering ser gennem fingre med prostitutionen og sexturismen, som udspringer af stor social og økonomisk nød.

Hvis regeringen og den borgerlige opposition ikke vil være med til at lægge pres på UEFA for at få dem til at melde ud, at man i fodbold bør gå efter bolden og ikke efter kvinderne, bør kulturminister Uffe Elbæk i hvert fald selv benytte sin rejse til Ukraine til at sende et politisk signal til Europa om, at Danmark lægger afstand til sexturisme og udnyttelse af fattige kvinder i prostitution.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thorsten Lind

Legaliser prostitution.
Forbyd sport & politik!
Mvh Th :-)

Han kan vel ikke gøre sig klog på de prostituerede kvinder??

Lise Lotte Rahbek

.. er sportsfans virkelig så uselvstændige,
at det har nogen betydning for dem, om en boldunion eller en politiker forbyde eller fraråder dem at gå til prostituerede, hvis de farer pattestive rundt før, under og efter en foldboldkamp??

Vor herre bevars for nogle rumho'der!

Karsten Aaen

Har vi ikke hørt det her før? Ved VM i Sydafrika var der altså også røster og stemmer fremme om at der var flere kunder til sex-arbejderne, de prostiturerede end normalt. Sandheden er blot at det vist aldrig er blevet bevist - ej heller ikke i Sydafrika.

Og er det ikke interessant at under EM i 2008 i Schweiz og Østrig var der ikke tale om at alle skulle tage afstand fra sex-køb....

Åbenbart er det kun når fodboldspillet - og det mandlige publikum kommer til det vi her i Vesten opfatter som U-lande. Og dertil hører Ukraine åbenbart.

Men hvad med Polen - nå, nej, det er jo næsten et vestligt land, ikke sandt...

Og dertil kommer, at mange danske kvinder også er at finde blandt publikum i Ukraine og i Polen, faktisk er mange danske kvinder forkvinder for fan-klubberne....
også dem der hører med til det danske landshold.

Balder Mørk kører sine egne fordomme omkring mænd over på det her, nemlig at alle fodbold-elskere stort set er (liderlige) mænd - og at de her (liderlige) mænd ikke kan styre sig...

seksuelt..

Henrik L Nielsen

Det er en rigtig skam at disse vilde overdrivelser får fokus væk fra de få, men reelle og skrækkelige sager der findes. Denne overdrivelse af fakta har samme effekt som da hyrdedrengen råbte ulv.

Nå, er der piger på kajen?

...og gangsterne? - de skal ordnes af skattefar.

Martin Poulsen

"Der er ingen tvivl...." Det samme blev sagt, da Tyskland var vært for EM i fodbold. 80.000 prostituerede ville invadere Berlin, og mænd ville vælte rundt i prostituerede. Det skete nu ikke.

Skal en dansk minister sende et signal om ikke at involvere sig i noget i udlandet som et tilladt i Danmark? Der er nok ikke nogen, der kan tage en minister seriøst, hvis han løfte pegefingrene overfor et andet land, der ser gennem fingre med en praksis, som er tilladt i DK.

Hanne Gregersen

Hvor naiv har man lov at være...... hvorfor skulle DBU overhovedet forholde sig til det ? Det er en fodboldunion ikke en politisk interesseorganisation og heldigvis for det.

Der skal nedsættes en komite, som holder øje med af fodboldsfans har rene negle inden de kommer på stadion...

Det har vist sig at mænd har en tendens til at glemme at klippe negle når de er i udlandet og det bryder mor sig altså ikke om......

Danmark du er blevet en kælling....

Felix Zelda Xavier

Hvad med de fattige mænds svære situation? Men kvinder og bøsser er måske hævet over det at købe sex...

Sören Tolsgaard

Ifølge artiklen er prostitution ulovlig i Ukraine. Den korrupte regering har utvivlsomt vanskeligt ved at dæmme op for den omfattende menneskehandel, hvor kvinder udnyttes af den organiserede og illegale sexindustri. Ifølge kvindelige aktivister, der såvidt jeg ved også lever livet farligt i Ukraine, har UEFA ligefrem lagt pres på de ukrainske myndigheder for at legalisere prostitution under slutrunden. Ukraine skal vel lære de internationale (vestlige) værdier at kende, så sultne sportsturister kan få sexbehovet dækket under legale forhold. Det er interessant at se, hvilke holdninger, der gennemsyrer sportsverdenen, ikke mindst, når man som her befinder sig et et land, hvor menneskehandel er et overvældende socialt problem relateret til fattigdom - og hvilke "løsninger" også mange af de ovenstående kommentarer advokerer for: bare legaliser trafikken - så skal det nok gå godt - ihvertfald for de sexturister, som herved får frit spil.

Anders Jensen

Undersøgelser viser at mange kvinder køber sex, når de er i udlandet.

Menneskehandelen med polsk/ukrainske mænd er vistnok større end med kvinder. De bygger bare huse og muger stalde.

Der er ingen tvivl om, at polsk/ukrainske kvinder vil benytte lejligheden til at sælge sex under slutrunden og dermed udnytte svage fodboldfans i forvejen svære situation.

Sören Tolsgaard

Ja, sådanne fodboldfans er i sandhed svage, selvom de og deres forbund fører sig frem som nogle seje gutter. Og de penge, som purunge ukrainske skønheder indkasserer for at lade sig overbegramse af lidderlige fodboldtosser går desværre stort set i kriminelle bagmænds lommer, mens kvinderne forbliver fattige og sjæleligt ødelagte.

Anders Jensen

Balder gør de ufrivilligt prostituerede en bjørnetjeneste, når han skamrider problemet sådan og har mere travlt med at lufte spindoktorens one-liners end forholde sig til det reelle problem.

Faktisk kan jeg blive lidt i tvivl om, hvorvidt han overhovedet ved, hvad han taler om. F.eks. er det vist hyppigere at man betaler en sexarbejder end man scorer ham/hende.

i fodbold bør man gå efter bolden og ikke efter kvinderne. Er det ikke også det man gør ? dvs. problemet eksisterer slet ikke !

Sören Tolsgaard

Balder taler om fodboldfansene og arrangørerne, hvis det skulle være forbigået din fatteevne Anders Jensen. Han taler endvidere i metaforer (check evt. en ordbog desangående).

Niklas Monrad

Der er derfor ingen tvivl om, at polske og ukrainske kvinder vil benytte lejligheden til at sælge sex under slutrunden og dermed udnytte sexfattige mænds svære situation....

Sören Tolsgaard

Noget af det svage og tåbelige i sexkunders indbyrdes sprogbrug og virkelighedsopfattelse er bl.a., at de bilder sig selv og hinanden ind, at de "scorer" de kvinder, som de køber.

Sören Tolsgaard

@Niklas: Bag de fleste af disse kvinder, som er tvunget til at prostituere sig, står kriminelle organisationer, der udnytter disse sexhungrende kunder, som med deres tåbelige adfærd medvirker til at forstærke problemet med handlede kvinder, som i Ukraine har overvældende proportioner.

Niklas Monrad

@ Søren

Bag "de fleste"? Kan du på nogen rimelig måde dokumentere den påstand?

Det burde være velkendt, at kvinder har været fuldt ud istand til at prostituere sig uden kriminelle organisationers hjælp igennem årtusinder. Der er ingen grund til at tro, at deres evner i den retning er formindskede.

Prostitution er betalt voldtægt, man VED der er flest kvindelige prostituerede og næsten alle handlede sexslaver er kvinder, man ved også at deres kunder er mænd. Jeg har personligt heller aldrig set en mand sælge sig selv på gaden, det er kun kvinder der står der.

Jeg synes det er frygteligt at man kan udnytte et andet menneske for egen seksuel nydelse. Her står en fattig kvinde på gaden og sælger sig selv for at overleve, hun har måske ingen uddannelse, ingen muligheder, er ikke klar over sine rettigheder, har et misbrug hun skal financiere, en bagmand hun skylder penge osv.
Så kommer der en glad fodboldgut evt fra Danmark som er fra middelklassen eller derover og som lige bruger et par hundrede kroner for at få udløsning i underklassepigen fordi han mener han har ret til sex. Det er så frygteligt. Nogle mænd bilder sig selv ind de gør det frivilligt, for at kunne sove bedre om natten, men kvinden bliver jo ikke selv spurgt, 'hey gør du det forresten det her frivilligt'.

Mænd der går til prostituerede er også indirekte skyld i menneskehandel og sexslaveri fordi bagmændene kan se der er et marked for det og at der er penge i branchen. Det er også trist at nogle mænd har det kvindesyn at det er ok at hun sælger sig selv som var hun rn sko på tilbud. Skam jer alle sexkøbere. I har ingen samvittighed. Tænk hvis det var jeres datter.

Niklas Monrad

Ovenstående er i øvrigt den geniale komiker Chris Rock's vigtigste opgave i forhold til sin datter ...

Karen von Sydow

Ann Bille,
så kører hele din propagandamaskine igen. Fred være med det.

Prøv dog alligevel at læs lidt i SFI's store kortlægning af prostitution i Danmark: http://www.sfi.dk/Default.aspx?ID=4681&Action=1&NewsId=3013&PID=9267

God soldag.

Steen Schapiro

Forbud gør kun tingene værre for sexarbejderne - det formindsker ikke prostitutionen. F.eks. er prostitution forbudt i Thailand ...

... og omfanget af sexarbejde er uændret i Sverige og stigende i Norge. De er bare mere udsatte, isolerede, stigmatiserede ...

Anyway, Balder og 8. marts Initiativet går igen og igen ud med myter om sport og sexarbejde. Hvis man vil læse en dugfrisk gennemgang af de absurde myter, kan man læse denne nye artikel fra The Guardian:
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18174387

Anders Jensen

@Søren Tolsgaard.
Beklager at jeg ikke har dit indgående kendskab til hvordan sexhungrende kunder taler indbyrdes.

@Ann Bille
Der er ellers massere af mandlige sexarbejdere. Vi er i øvrigt fuldstændig enige i at det er frygteligt, at udnytte et andet menneske for egen vindings skyld. For mig er kønnet og måden man bliver udnyttet på bare rasende ligegyldigt.

Min holdning er at socialpolitik skal føres gennem - nå ja - socialpolitik. De der har brug for hjælp skal have det indenfor rimelighedens grænser.

Jeg er personligt ikke i tvivl om, at der findes såvel frivillige som ufrivillige sexarbejdere. Debatten er derfor mere kompliceret end som så, og at føre den udfra det synspunkt at alle er handlede, underkuede narkoprostituerede er lige så forkert som hvis man mener alle er frie, ressourcestærke og moms-betalende sexarbejdere.

Vi har alle et indirekte ansvar for hvordan de varer/tjenesteydelser vi forbruger er fremstillet. Lad den rene kaste den første sten.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Jamen tænk sig, det kunne jo være afslutnings projekt for logistik planlægger, først skal alle pigerne samles i Polen og Úkraine, lad nu være med at sige de jo er der i forvejen, der skal jo være lidt at vælge imellem, alt efter om man er til det nordafrikanske køkken, asiatisk køkken eller bare vil nyde de lokale specialitetet. Derefter skal de alle transporteres til London, hvor de skal være friske og veludvilede, så de kan tilbyde deres specialiteter til OL, og så kan det ikke engang løses med et schengenvisa.

@Anders Jensen: der blev vist et dokumentar om sexslaver på DR 2 for halvanden uge siden. Over en halv million kvinder bliver hvert år solgt som sexlaver - tallet for mændene behøvede man ikke at nævne, det var nemlig ubetydeligt lavt. Der er et større marked for det og flere penge i det med kvindelige prostituerede og langt flest mandlige kunder. Kig på gaderne, kig på annoncerne i E.B (ikke ét eneste mandenavn) , kig ind på bordellerne, tag i red light district i Amsterdam, Hamburg, Bruxelles, ikke én eneste mand at få øje på.
'Kussen' er i højere kurs.

Rasmus Kongshøj

@Ann Bille

Sidst jeg så en opgørelse over antallet af sexarbejdere, var der omtrent lige så mange kvinder som mænd.

I øvrigt handler menneskehandel ikke kun om sexarbejde, det handler i lige så høj grad (hvis ikke mere) om manuelt, fysisk hårdt arbejde. Mange af de produkter vi baserer vores forbrugs-livsstil på er produceret af arbejdere, der i alt andet end navn er slaver. Bagmændene bruger de samme metoder som til de handlede sexarbejdere og arbejderne lever under lige så usle forhold.

Men indtil videre har jeg ikke hørt 8. marts-initiativet opfordre os mænd til at "tage stilling" til mobiltelefoner eller bukser.

I mener åbenbart at udbytningen kun er forkastelig så lang tid der er tale om kvindelige sexarbejdere med mandlige kunder.

Man må være konsekvent. Enten accepterer man udbytning som en nødvendig del af den globale økonomi, eller også må man indstille sig på et opgør med det økonomiske system som sådan. At vælge én specifik branche ud er dybt vilkårligt.

@Rasmus Kongshøj: Det passer ikke det du skriver, men whatever makes you sleep through the night.

Anders Jensen

@Ann Bille
Har ikke set omtalte dokumentar. Men det ændrer ikke på, at der findes mandlige sexarbejdere. Men du har da højst sandsynligt ret i de ikke findes de samme steder som de kvindelige.

Hvor mange af hver, og hvem kunderne er, kunne man sikkert finde ud af, hvis man mener det har nogen betydning. Personligt mener jeg det er ligegyldigt. Jeg mener det er mere væsentligt at skelne mellem frivillig/ufrivillig.

I øvrigt mener jeg heller ikke at man udelukkende skal fokusere på den kvindehandel artiklen nævner. handelen med mænd er nok lige så omfattende. De arbejder blot indenfor andre fag.

Karsten Aaen

For at få debatten på sporet igen, er der altså ingen beviser for at f.eks. sports-begivenheder for især mænd til at købe sex af kvinder, altså af prostituerede.
Og som en rigtig skriver, under em, nu var det altså vm i 2006 i Tyskland, skete det også, at man sagde at mindst 80.000 ludere ville invadere Berlin. Og det skete altså ikke.

Min pointe i det første indlæg var at sige dette: i 2010 i Sydafrika under VM i fodbold var kvinde-organisationer ude og sige præcis det samme, intet kunne bevises, hverken før under eller efter VM i fodbold.

Og ja, måske bliver en halv million kvinder hvert år solgt som sex-slaver, men er det virkelig det største problem lige nu p.t. Hvor er kvinde-organisationernes forargelse og moralske fordømmelse af f.eks. thaipigerne eller de filipinske piger, som i praksis arbejder under slavelignende forhold som au-pair piger i Danmark. Eller deres fordømmelse af forholdene på de kineske fabrikker, som laver de elektronik-produkter, vi bruger. På vissefabrikker i Kina kommer de kun ud en gang om ugen, typisk hver fredag. Og kommer ikke tilbage igen, fordi der står masser nye piger klar til at arbejde hver mandag. Hvor er forargelsen og fordømmelsemn af Foxconn henne?
I ved den fabrik som har været meget i medierne, fordi arbejdsmiljø-forholdene var urimelige...

Og til sidst:
Hvor er fordømmelsen og forargelsen over de mænd fra især Østeuropa som arbejder som slaver, eller under slave-lignende forhold, for danske - og udenlandske byggefirmaer...

Og internationalt synes der vist altså at være flere af de her mænd end kvinder....bare for at sætte tingene en smule i perspektiv...

Men det er sikkert lettere som hvid dansk kristen middel-klasse kvinde at blive forarget over gade-piger, som sælger sex...- og som man kan se - i stedet for at blive forarget over mandlige bygge-arbejdere som man ikke kan se...

@Karsten Aaen: Det er helt ude i hampen at du sammenligner det at blive solgt om sexslave med en aupairpiges arbejdsvilkår i DK. Der er en verden til forskel trods alt.
Så nævner du nogle mandlige byggearbejdere...hmm, de bliver i det mindste ikke udsat for seksuelle overgreb eller bliver voldtaget. De tjener nogle gode penge uden af få psykiske mén af det, hvorimod man ved at kvinder der har været prostituerede får psykiske mén af det når de er 'pensionerede' og at hver fjerde af dem bliver udsat for overgreb og voldtægt af deres kunder. Du kan ikke sammenligne det.

Karsten Aaen

Og nej, Ann, det er ikke helt ude i hampen, når jeg sammenligner mandlige bygnings-arbejdere fra f.eks. Øst-europa med de forhold, som de her kvindelige sexslaver leve under. De her mandlige bygnings-arbejdere bliver holdt under lige præcis de samme forhold som kvinderne gør. De bor i nedlagte huse, der er ingen strøm, ingen elektricitet, og stort set al den løn, de tjener, skal de give til bagmændene, som har sørget for transporten herop. Og bagmændene har så deres rejsepapirer, deres identitets-papirer samt pas.

Og det får man altså også pyskiske men af....aldrig at vide hvad dagen i morgen bringer....

Sandheden er jo den, som kvinde-organisationerne meget mødt vil høre, at der internationalt er langt flere mandlige slaver end der er kvinder. Og her medregner jeg også de folk i Kina, Indien eller i Vietnam, som ikke selv kan bestemme, hvornår de f.eks. vil gå på toilettet, når de er på arbejde. Og som ikke må bruge managerens fine toilet, men skal bruge et hul i jorden - med den risiko for smitte (af sygdomme) det giver.

Men igen: Ingen beviser er der altså for hverken em, vm i hverken fodbold, håndbold eller ishockey har ført til eller fører til flere prostituerede...

@Karsten Aaen: MEN de bliver ikke voldtaget...
Og jeg kan da fortsætte hvor du slap: I mange flere lande end dem du nævner findes der kvinder der ikke selv må bestemme over dem selv. Deres krop, hvem de vil giftes med, hvor mange børn de vil have og hvornår. Der er lande hvor kvinder ikke engang må arbejde eller tage en uddannelse, ja endda køre bil. Og i Indien mangler der millioner af piger fordi man ønsker drengebørn da pigerne anses som værede en byrde. Mange kvinder sælges til bordeller hvor de holdes fanget, det gør de fordi der er så mange mænd i landet der mangler kvinder og som så kan få sex af de her kvindelige sexgidsler.
I Kina mangler der tilllige millioner af kvinder pga et barns politikken.

Så tør øjnene.

Hanne Cetkin

Det er tankevækkende at kunne iagttage, hvordan store internationale idrætsbegivenheder, der ikke afvikles i Vesteuropa eller USA, konsekvent forsøges misbrugt til politisk plattenslageri af enhver slags.

Karen von Sydow

Ann Bille,
>> [...] I mange flere lande end dem du nævner findes der kvinder der ikke selv må bestemme over dem selv. Deres krop [...]<<.

Den lader vi lige stå.

Og hvornår er det blevet en konkurrence om hvem har har det værst?

Levi Jahnsen

@Ann Bille

Sjovt nok du nævner bordellerne i Hamborg som værende aftagere af sexslaver. Her er alle piger faktisk registeret af staten, og skal være indehavere af en lovlig opholdstilladelse, samt underkaste sig lægelig kontrol.

Levi Jahnsen

Prostitution er et fuldt legalt erhverv i Tyskland, noget som de Grønne og SPD kæmpede for, og fik indført i 2002. Blandt andet for at forbedre pigernes rettigheder.

http://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Germany

@Levi Jahnsen: det kan godt være de skal det, men det er ikke ensbetydende med at det er det der sker i Hamborg, og det sker ikke når de er handlede.
Og jeg er ligeglad med om det er lovligt eller ej, det er mere menneskesynet bag jeg ikke kan acceptere, at det er ok at kvinder sælger dem selv som var de et stykke kød på tilbud.
At mænd fra middel- og overklassen kan købe en underklassepige for et par hundrede kroner fordi han mener sex er en menneskeret.
Og så er det alle de ting der hører med til prostitution. Overgreb, voldtægter. Man ved desuden også at mange af de piger der er prostituerede enten har et misbrug de skal financere, er forgældede og at mange af dem kommer fra en barndom med overgreb eller incest.

Men hey, det er jo lovligt, så lad os endelig få nogle flere kvinder på gaden, mændene skal da endelig ikke mangle noget fi...

Velbekomme.

Sören Tolsgaard

Jeg har i andre sammenhænge udtrykt min holdning til det løntryk og den underbetaling, som østarbejderne har medført. Denne tråd handler om købesex, derfor synes det mere som et forsøg på at afspore debatten, når typisk fortalerne for prostitution begynder at sammenligne med omfanget af menneskehandel i øvrigt.

Det er i nogen grad muligt at abstrahere fra prostitutionens dystre karakter, sålænge man opholder sig i et velfærdssamfund som Danmark. De danske prostituerede kan i nogen grad betragtes som luksusludere, der udfører jobbet frivilligt for den lette fortjenestes skyld. Dog er der kun ret få danske kvinder, som har lyst til dette, især i forhold til den pris, som de mere og mere talrige udenlandske prostituerede arbejder for. I fattige lande, som Ukraine, er de prostitueredes
forhold endnu mere belastet og de kriminelle netværk, som styrer forretningen, har endnu friere spil.

Debatindlæggene er åbnebart ikke enige om, hvorvidt prostitution er legalt i Tyskland. Det er det ligesom i Holland under statskontrollerede former, men virkeligheden har udviklet sig i retning af, at østeuropæiske og asiatiske mafiaorganisationer sætter sig på markedet, som er umuligt at kontrollere, idet de handlede kvinder kontant pendler rundt imellem de europæiske storbyer. Sagen er jo, at der i disse lande - ligesom i Danmark - ikke er ret mange lokale unge kvinder, som melder sig under fanerne, mens de fattige lande i øst kan skaffe den efterspurgte vare billigt.

Naturligvis er der basis for øget sexhandel i Ukraine, når titusindvis af mænd vælter indover grænsen med en chauvinistisk holdning til, hvorledes de har ret til at anvende deres position i forhold til de fattige lokale prostituerede, uanset at prostitution er ulovligt i Ukraine. Man kan blive flov ved tanken om, hvilke indtryk de efterlader, ligesom det er flovt at tænke på, at de vestlige lande stort set ser gennem fingre med den handel med fattige kvinder, som foregår. Bortforklaringerne står i kø, når det gælder de menneskelige ødelæggelser, som den udbredte chauvinistiske indstilling er årsag til.

Anne Rasmussen

Ann Bille. du har helt ret.

Rasmus Kongshøj: "Sidst jeg så en opgørelse over antallet af sexarbejdere, var der omtrent lige så mange kvinder som mænd"
Den opgørelse vil jeg meget gerne se.

Levi .Jahnsen: Et land der kan "prale af" ikke at have nogen som helst ide om hvor mange prostituerede det har - tallet svinger mellem 200.000 og 1 million - har ikke reigstreret deres prostituerede.

I Bild var der sidste år 12.1.2011 denne glimrende artikel, http://www.bild.de/politik/wirtschaft/prostituierte/400000-sex-arbeiteri...
hvor man er vildt forbløffet over at der antageligt skulle være godt 400.000 prostituerede i Tyskland - det tyder jo virkeligt på, at de har styr på "branchen". Hvad der også fremkommer af interessante detaljer i artiklen er, at den der virkelig tjener på prostitution er alfonsen.

100.000 euro tjener alfonsen pr år pr prostituerede.

De har også kunne registrere, at antallet af udenlandske kvinder i prostitution er steget og very big surprise : Der kan ingen kriminalitetesreducerende effekt spores efter at loven blev vedtaget.

Noget kunne også tyde på, i hvertfald hvis man læser slutningen af artiklen, at der tales om stramninger af loven.

Men for lige at følge lidt mere op på antallet. Her er en anden artikel fra 2011, der er inde på samme emne: http://www.pm-magazin.de/r/gute-frage/wie-viele-prostituierte-gibt-es-de...

Citat fra artiklen: "Über die Hälfte ist ausländischer Herkunft und hält sich überwiegend illegal in Deutschland auf. Für diese meist aus Osteuropa stammenden Frauen gibt es außerhalb der Prostitution keine Perspektive.

Da ihnen ständig die Abschiebung droht, sind sie kriminellen Schleuserbanden und brutalen Zuhältern ausgeliefert. Die Lage der aus Deutschland stammenden Prostituierten hat sich in den letzten Jahren zumindest rechtlich verbessert."

"Illegal" og "kriminellen Schleuserbanden und brutalen Zuhältern " jamen dog - der er rigtigt meget styr over sagerne i Tyskland.

Men det er da vældigt godt for den gode samvittighed at man kan bilde sig selv ind som sexkunde, at de prostituerede er registreret og så er alt fino.

Fakta er, at der stort set ingen prostituerede er registreret. heller ikke i de højt besungne fagforeninger, hvilket er fuldkommen indlysende når man nu ved, at de udenlandske prostituerede befinder sig i landet illegalt.

Anders Jensen

Nu er debatten vist ved at udvikle sig til en generel diskussion for/imod prostitution.

Men det ændrer ikke ved, at selve præmissen for artiklen, nemlig at EM vil medføre et boom i antallet af handlede kvinder i Ukraine og Polen, tilsyneladende er forkert.

Konkurrencen om hvilket af kønnene der har det værst når de bliver handlet, synes jeg også er mindre interessant. Det kan godt være at de mandlige bygningsarbejdere ikke bliver voldtaget som Ann skriver. til gengæld dør de.

Men det ændrer ikke på at jeg synes socialpolitik skal føres via socialpolitik og ikke via konsekvensløse udmeldinger.

Anders Jensen

Når man læser denne tråd, kan man i øvrigt få det indtryk, at samtlige ukrainske og polske kvinder tilsyneladende arbejder som handlede sexslaver for den østeuropæiske mafia.

Lad os derfor se på de lyse sider : Den indtægt der genereres vil forblive i disse forarmede lande og derfor medvirke til flere af de lokale indbyggere løftes ud af armod og fattigdom. Ja med den enorme mængde af sexhungrende tilskuere der ikke har andet at foretage sig mellem kampene end at hoppe på en af de lokale piger er der næppe tvivl om at finanskrisen snart er en saga blot.

Det eneste bekymrende er, hvem der skal dække de danske sexarbejderes tabte arbejdsfortjeneste, nu næsten alle kunderne er på leding i øst.

Mange tror at de kan købe alt og at penge giver dem den magt. Men hvad er det de køber? En udløsning i en kvinde de har givet en skilling?

Jeg giver mere for en mand der klarer problemet med egen hånd end en der betaler en tilfældig kvinde, hvis livsituation de ikke kender, for det.

Diskussionen startede med forventningerne til og de stivberusede tilskuere vil købe en masse sex i Ukraine. Utvivlsom er der noget om det, for med fulde folk følger ofte et normtab af dimensioner.

Mange af de mænd der køber sex, kan eller gider ikke at følge flirteriets regler. De gider ikke at lære pigen at kende. De gider ikke at tænke på hende bagefter hun bliver krøllet sammen som et brugt slikpapir og betragtet lige så tomt.

Det vi mangler er MÆND der står op og kæmper for at det ikke er mandligt at gå til en prostitueret og det er der heldigvis mange der gør, blandt andet her på tråden. Godt gået gutter.

Kvinder kan ikke overbevise sexkøbere om at det de gør er mærkeligt og sært og uempatisk. Det kan kun andre mænd. Desværre.
.

Sören Tolsgaard

@Anders Jensen: "Lad os derfor se på de lyse sider : Den indtægt der genereres vil forblive i disse forarmede lande og derfor medvirke til flere af de lokale indbyggere løftes ud af armod og fattigdom."

Alvorlig talt: Tror du selv på, at der er ret mange andre end kriminelle organisationer, der tjener på de sexturister, som frekventerer de lokale prostituerede? Sådanne organisationer har desværre endnu mere magt over svage samfundsgrupper, end de har i socialt udviklede velfærdsstater, så derfor gnider de sig i hænderne, jo mere de kan malke tåbelige sexkunder for vestlig valuta og dermed øge deres egen magtbastion.

Sexhandelen kommer deværre ikke de svage samfundsgrupper til gode, tværtimod.

Søren 2 Jensen

Jeg tar lige en spiller, får udløning og bliver glad.
Jeg giver de penge jeg har sparet på en prostitueret, til en fattig og bliver glad.
Jeg har god samvitighed og bliver glad.

Søren 2 Jensen

Nej helt ærligt det er ikke hver gang jeg giver penge til de fattige.
Men det ville da være en prisværdig opførsel hvis man eksempelvis var i Ukraine og se noget boldt.
Man får afløb for sine drifter uden at nogen lider overlast og man hjælper et menneske der har det svært en lille smule. Samtidig med at man har god samvittighed

Thorsten Lind

Støt en sexarbejder;
køb noget sex! :-)
Mvh Th

Sören Tolsgaard

Køb noget sex, og støt en ukrainsk alfons' magt over et medmenneske.

Kai Withøft

Årsagen til at markedet for de mandlige sex-arbejdere er så lille er, at fortvivlende mange mænd går og klatter :-) deres ydelser gratis væk til de lystne kvinder.
Kvinderne er langt mere solidariske og bedre til at styre markedet.
De forærer intet væk.

Sider