Læserbrev

Læserbreve

Læserne skriver
21. juli 2012

En ny dansk model
Rasmus Brygger, landsfomand for Liberal Alliances Ungdom

Claus Hjort Frederiksen (V) har med forslaget om at droppe trepartsforhandlingerne i en V-ledet regering vist, at Venstre kan være handekraftig med nye politiske forslag. Det er modigt, men også nødvendigt at tage kampen mod fagbevægelsen. Den er svækket, men fastholder stadig det danske arbejdsmarked i et rigidt og gammeldags system.

Den danske model med princippet om, at det er arbejdsmarkedets parter og ikke politikkerne, der skal styre forholdene på det danske arbejdsmarked, er et vigtigt princip. Man kan godt være tilhænger af den danske model uden at gå ind for et fagforeningsmonopol. Hvis Claus Hjort Frederiksen står ved sit forslag, tegner det ikke til at blive den danske models død – tværtimod. I stedet indretter vi det danske samfund til at indeholde et decentraliseret arbejdsmarked. Det er den nye danske model, som vi har brug for. Virksomhederne kan igen blive konkurrencedygtige. Dem, der i dag står udenfor arbejdsmarkedet, vil igen have mulighed for at bidrage til samfundet

Ynkelig skattereform
Oliver Goulin, Aarhus

I artiklen ’Rød og blå skattereform er næsten identiske’ ( 7.-8. juni) fremgår det, at en lavltlønnet får mellem 160 og 200 kroner mere om måneden. Er det det, politikerne har opført sådan et teater for?

Disse ynkelige tal viser blot, at ingen af parterne har turdet lave en seriøs skattereform, som markant nedsætter skat på arbejde. Disse småbeløb er helt patetiske. Skattereformen er alt for uambitiøs, og ikke mindst kommer den alt for sent, efter at arbejdspladser er begyndt at flytte ud af landet. Man skulle have forudset dette for 20 år siden og planlagt en skatte- og arbejdsmarkedsreform, som for alvor kunne sætte prisen på arbejdskraft ned for at beskytte danske arbejdspladser.

Vi indhentes nu af vores skæbne, og det er muligvis for sent at gøre noget ved det i denne omgang.

Brug rigtige eksperter, DR
Christen Sørensen, professor i økonomi, fhv. overvismand

Næsen til DR’s økonomiske ekspert, Karsten Engmann Jensen, hvis udlægning af den europæiske økonomi blev stemplet som ’blå’ af seernes redktør i Information 7.-8. juli, har DR-ledelsen et medansvar for. Det skyldes den måde, som DR bruger ’egne eksperter’ på. Det vil altid før eller senere gå galt, når DR-journalister bruger inhouse eksperter, som direkte medvirkende i udsendelser. Ikke mindst i politik, men også i økonomi er der vidt forskellige vurderinger. Ved direkte at bruge egne eksperter i udsendelser risikerer DR derfor også at videregive subjektive opfattelser som næsten objektive sandheder. Det er sagen om Karsten Engmann Jensen er et eksempel på.

Det er let at forstå, at journalister kan komme på glatis, og at der følgelig er behov for eksperthjælp. Men egne eksperter bør ikke medvirke direkte, men klæde journalisterne på, så såkaldte indkaldte eksperter ikke får lov at komme med ensidige og eventuelt fordrejede udlægninger uden at blive konfronteret hermed. Dette er i øvrigt også relevant for dagspressens brug af især bankøkonomer.

For meget Roskilde
Steen Flemming Jørgensen, København

Jeg er sikkert blevet en ældre mand, dog forhåbentlig ikke en sur mand. Men kan det virkeligt være korrekt, at Roskilde Festival i den grad skal fylde avisen med flere artikler og et hav af anmeldelser af rockorkestre, jeg ikke engang kan udtale. Denne massive dækning bliver foretaget over flere dage i min avis.

Gad vide, hvor mange af deltagerne på Roskilde, der læser Information. Til næste år ønsker jeg en sommerpause fra avisen i forbindelsen med Roskilde Festival.

Nye løsninger for sexarbejdere
Christian Groes-Green, adjunkt, RUC

Talsperson for 8. marts-initiativet, Hanne Helth (HH) beskriver mig i et læserbrev 8. juli som ’seksualpolitisk korsridder’. Årsagen er, at jeg mener, politikere og NGO’er bør lytte mere til sexarbejdernes selv, herunder udsatte prostituerede, samt det store flertal der arbejder på klinik eller som escort, som jeg kender fra mit arbejde.

Jeg mener, det gælder om at finde løsninger på problemer med vold og overgreb, som sexarbejderne selv kan leve med, og ikke presse en dagsorden igennem uden om dem. Hvis HH, ligesom Reden, mener, at sexkunden skal gøres kriminel, fordi al prostitution er lig med voldtægt, er det ude af trit med, hvad det store flertal af prostituerede mener. Ifølge SFI’s rapport Prostitution i Danmark fra 2011, er flertallet imod et forbud mod købesex, da de frygter, det vil tvinge handlen under jorden og gøre dem mere sårbare. Spørgsmålet om, hvordan vi involverer prostituerede i nye løsninger, optager ikke kun mig, men mange danske og internationale forskere.

Hvad er social bedrageri?
Hans Schjørmann, medlem af Landsforeningen Lediges Vilkår

Sociale klienter er blevet vor tids Loch Ness-uhyre. I agurketiden kommer de i medierne uden selv at komme til orde. Senest er en gammel nyhed kommet i reprise: At flere kommuner opfordrer deres borgere, til anonymt at meddele kommunen deres angivelige mistanke om medborgeres ’sociale bedrageri’. Men hvad ligger egentlig i udtrykket ’socialt bedrageri’? Reglerne for sociale ydelser er yderst elastiske og bruges på elastiske spørgsmål som: Hvornår bor man et sted, og hvornår er man blot tit på besøg? Kommunen er reelt den lovgivende, dømmende og udøvende magt på én gang. Demokratiet sat ud af kraft til fordel for en kortsigtet besparelse!

Socialisme som skældsord
Curt Sørensen, Beder

Med Henrik Sass Larsens (S) angreb på Enhedslisten er det ikke længere blot konservative som Brian Mikkelsen, Lars Barfoed og Rasmus Jarlov eller Dansk Folkeparti, der bruger ’socialisme’ som skældsord. Socialdemokraterne følger trop

Hvor har socialdemokratiet dog bevæget sig langt væk fra sit historiske udgangspunkt.

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Hemmingsen Sørup

Til Steen Flemming Jørgensen.

Du er ved at være en ældre mand, men du er dig det bevidst. Jeg er nok en af de abonnenter der trækker gennemsnitsalderen ned blandt Informations læsere, men derfor synes jeg ikke at jeg skal udelukkes for for mig gode og relevante artikler og anmeldelser.
Jeg er ikke af den holdning at alt der er skrevet i avisen skal henvende sig direkte til mig og mine interesser.
Det er f.eks. ikke så relevant for mig hvordan det rytterne på dagens Tour. Men det får dog sin spalte plads og det er helt fint med mig,
Ellers skulle Information jo også gå uden om den tilbagevende Copenhagen Jazzfestival, EM og VM i håndbold og fodbold.
Ligesom at det kan være godt at få en politiks kommentator eller økonomi-ekspert til at udtale sig om en given situation, kan jeg godt lide at få anmeldernes oplevelser af diverse koncerter, og de kan være relevante for mig som læser. Har man ikke selv været til stede giver journalisten sin oplevelse af koncerten, og var man selv tilstede kan man genopleve den, man kan være enig og uenig i journalistens holdning.
Jeg synes heller du skal glæde dig over at avisen spænder vidt, gør som jeg bladre forbi de for dig urelevante artikler. Og glæd dig når der er perioder hvor avisen rummer flere artikler der henvender sig til netop dig og dine interesser.