Læserbrev

Hvad vil Løkke med magten

Debat
10. juli 2012

Det er ikke mange kvæk, vi har hørt fra Lars Løkke Rasmussen (V), siden vælgerne vragede ham sidste år. Et lidt slidt mantra om, at ’det ikke må blive dyrere at være dansker’, og så et par kvæk i forbindelse med skattereformen, inden han gik i eksil i Rio, er, hvad det er blevet til.

Jeg tror imidlertid, at rigtig mange danskere ønsker svar på, hvad Lars Løkke egentlig vil, hvis han en dag atter skulle sætte sig i statsministerstolen. Regeringen har i de seneste ni måneder gennemført en lang række reformer, der har gjort fundamentalt op med den politik, han og resten af VKO har ført de seneste 10 år. Men det står ikke helt klart, hvad Løkke egentlig vil. På det sociale område har regeringen blandt andet afskaffet fattigdomsydelserne og dermed løftet tusindvis ud af et liv i fattigdom. VKO indførte fattigdomsydelser som starthjælp og kontanthjælpsloft for at presse flere ud på arbejdsmarkedet, men den eneste mærkbare effekt var, at folk blev fattige. Alligevel insisterede VKO på at beholde ydelserne. Så Lars Løkke, vil du gå til valg på at genindføre fattigdomsydelserne og sende tusindvis ud i fattigdom?

10 år ved magten
På beskæftigelsesområdet har regeringen afsat penge til at bekæmpe social dumping, dvs. virksomhedernes brug af underbetalt udenlandsk arbejdskraft. VKO gjorde intet ved det problem i de 10 år, de havde magten.

Så Løkke, vil du gå til valg på igen at tillade, at danske arbejdere bliver udkonkurreret af underbetalte polakker? På udlændingeområdet har regeringen blandt andet afskaffet VKO’s absurde pointsystem. Det satte point på, hvilke uddannelser der ifølge Løkke og Pia Kjærsgaard var gavnlige for samfundet, og hvilke der ikke var. Så Løkke, vil du gå til valg på at genindføre pointsystemet? På mange områder, aner vi faktisk ikke, hvad Løkke vil.

Hvis Løkke vil være en seriøs oppositionsleder, må han fremlægge en politik, som vælgerne kan forholde sig til.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Interssante spørgsmål.
Men når SRSF nu har og vil gennemføre flere "reformer" der øger uligheden i samfundet så er spørgsmålet måske også HVAD vil socialdemokraterne?

PS: Jeg forstår bare ikke hvorfor vælgertilslutningen ikke er tårnhøj til den nuværende regering, når det er lykkedes dem at føre borgerlig politik.Mærkeligt at den den borgerlige vælgertilslutning, der i meningsmålingerne er til den borgerlige fløj med OVK og LA , ikke er gået til den nuværende regering, når de har overhalet OVK indenom. Vælgerne må være totalt forvirede. Eller måske er danskerne ikke så oplyste og vidende ,som vi ellers bliver omtalt. Noget må være helt galt.

Camilla Schwalbe, stikker fingeren lige ned i humlen - Dansk arbejdsgiverforening vil 'lønspredning' på arbedsmarkedet. En lønspredning der strækker sig fra daglejerne ala jorbærpuklerne op til direktøren, der får 100 mio. for at sælge danske virksomheder til udlandet. Løkke skal være murbrækker for den internationale selektive kapitalisme.

Camilla Schwalbe er helt i tråd med budskabet i "Kapitalisme er ikke længere forenelig med frihed"
http://www.information.dk/305579

Lise Lotte Rahbek

S og regeringen afskaffede fattigdomsydelserne
og er nu godt igang med at indføre dem igen for ny gruppe borgere, nemlig dem under 30 år.
Flot.

Dorte, du spørger til den manglende vælgertilslutning til regerings blåviolette politik. Nogen har til det spørgsmål svaret, at folk vil have den ægte vare...

...men jeg tror faktisk, at det hænger sådan sammen at folk synes bobbeløkonomien, med den konstante overbudspolitik, var meget sjovere end alle de problemer SSFR evindeligt lægger frem. Så jeg hælder nok mest til din sidste konklussion. :/

Michael Kongstad Nielsen

Dorte Sørensen (06.53).
Vælgerne er skuffede og forundrede. Hvorfor får vi ikke den politik, vi stemte på? De genneskuer maskeraden og bedraget og tænker, godt, så lad os får den ægte vare, når der skal være.

Meningsmålingerne udtrykker også en afstraffelse af regeringen, en frustrationens afstraffelse, hvis I ikke kan gøre det bedre, så stemmer vi på VKO.

Den er da nem, han vil det samme. Det vil de jo allesammen, og hvis de ikke vil så er de nok kommunister.

Maya Nielsen

Jeg tror at Løkke i næste ombæring vil køre DSB helt i sænk, sørge for en masse konsulenter får adgang til de offentlige budgetter og et sugerør ind i hele uddannelsesvæsnet, samt indføre brugerbetaling for lægebesøg a la 300kr pr. Gang og så kan man i øvrigt bare lade være at blive syg eller forsikre sig privat sideløbende på forhånd for den nette sum af et engangsbeløb på 100.000kr ved 25års alderen ;-) hurrah hurrah og Hjlorten skal være statsskatteholder og sikre sig at det aldrig er virksomhedsejere, der skal betale skat overhovedet... ! Og ingen skat på benzin og andet forurenende

Spørgsmålet om hvad Løkke har tænkt sig at gøre når han bliver statsminister efter næste valg må siges at være påtrængende.
Men hvad skal staklen sige. Den nuværende regering gennemføre jo alle venstres mærkesager. Skattelettelser, nedskæring af den offentlige sektor, forringelser af overførselsindkomsterne osv.osv.
Faktisk tror jeg at han føler sig lidt overflødig.