Læserbrev

3F kæmper for medlemmerne

6. oktober 2012

Information sviner fagbevægelsen helt urimeligt til, når man på forsiden onsdag 3. oktober uden forbehold slår fast, at vores angreb på dagpengereformen lige så meget handler om egen overlevelse, som om kampen for medlemmernes rettigheder.

I 3F kæmper vi indædt for at redde vores medlemmer fra at miste dagpengene på mange fronter: I vores a-kasse, hvor man taler med de langtidsledige om de nye muligheder i akutpakken. I vores lokalafdelinger, hvor vi har samarbejde med jobcentre, uddannelsesinstitutioner og kommunale og regionale politikere om beskæftigelsesinitiativer, uddannelsesmuligheder mv. Og centralt i vores forbund, hvor vi over for regeringen og Folketinget indædt og uden ophold argumenterer for, at det er uanstændigt, hvis der ikke spændes et sikkerhedsnet under de mange tusinde langtidsledige, som risikerer en økonomisk og social nedtur efter nytår.

Denne kamp imod konsekvenserne af dagpengereformen har vi ført på vores medlemmers vegne siden vedtagelsen for godt to år siden. Vi gør det, og vi bliver ved, fordi det er hamrende urimeligt, at uforskyldt langtidsledige skal betale en meget høj personlig pris

for finanskrisens og spekulanternes grådighed og uansvarlighed.

Sikrer bedste arbejdsvilkår

På den baggrund er det mere end plat, at Information på forsiden slår fast, at vores kamp lige så meget handler om fagbevægelsens egeninteresser. Vi arbejder ofte hårdt for vores medlemmers interesser, selv om det betyder, at de forlader 3F. Eksempelvis på uddannelsesområdet, hvor en del af 3F’s medlemmer vil skulle skifte til andre forbund, hvis de gennemfører en faglig erhvervsuddannelse. Det samme gælder, når vores faglærte medlemmer, eksempelvis på byggeområdet, skal videre til Ingeniørforeningen, hvis de bygger ovenpå deres faglige uddannelse.

Når vi argumenterer for, at man skal forblive medlem eller melde sig ind i 3F, handler det ikke om dagpengeregler. Så handler det om overenskomster, løn- og arbejdsvilkår og et fagligt fællesskab, som betyder, at det enkelte medlem har Danmarks største fagforbund i ryggen, hvis hun eller han bliver behandlet urimeligt. Sidste år skaffede vi således 1,50 kr. tilbage til medlemmerne i erstatninger, manglende løn- og feriebetaling mv. for hver krone, vi fik ind i medlemskontingent.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Inger Sundsvald

Det er altså ærgerligt at det skal gøres til noget suspekt at kæmpe lige så meget for eget arbejde som for medlemmernes arbejde og dagpenge.

Det er jo ligesom når Henrik Dahl mener, at det slet ikke er i patienternes interesse at poste masser af penge i sygehusvæsenet, når det i virkeligheden kun drejer sig om at overlægerne vil have noget dyrt apparatur at lege med, når de i lighed med andre offentligt ansatte bare ”flygter fra hårdt fysisk arbejde” i det private erhvervsliv.

Det er da kedeligt hvis det ikke var nogen nytte til at redde nyrepatienter m.fl., men jeg synes nu at det er ret sejt, at der for hver krone der betales i kontingent til 3F, så skaffer 3F 1,50 krone til medlemmer i erstatninger, manglende løn-, feriebetaling mv.

Når fagbevægelsen kæmper for medlemmernes dagpenge og egne job, så kan det vise sig at være lige så livsreddende som det apparatur vi alle er med til at betale til sygehusvæsenet over skatten på solidarisk vis. Og hvis ikke det snart går op for folk, at hvis de ikke støtter solidarisk op om den fagbevægelse, der varetager deres interesser med ordnede løn- og arbejdsforhold, så er det snart slut med gode danske arbejdsforhold og lønninger og ”den danske model”.