Læserbrev

Flere flygtninge til København

4. oktober 2012

København skal tage imod flere flygtninge, end tilfældet er i dag. Vi københavnske politikere skal ikke vende ryggen til de allermest sårbare i vores samfund. Det kræver, at vi gør op med nul-kvotesystemet, som København har været underlagt siden 1999. Hovedstaden skal med sin gode økonomi tage sin del af flygtningeopgaven.

Kvotesystemet blev oprindeligt indført for at skåne de store byer med en høj andel af udlændinge. Det betyder, at København med få undtagelser overhovedet ikke modtager flygtninge.

Det er en utidssvarende måde at gøre tingene op på. København er ikke en by, der skal beskyttes. Vi har netop indgået et budgetforlig på rådhuset, der investerer massivt i at løfte de svageste i byen. Det viser, at vi har overskuddet til at gøre en forskel. Kendsgerningen er, at København har økonomien, redskaberne og de mange frivillige kræfter til at løfte opgaven.

Det kan ikke overraske, at Venstre går imod ideen og beskylder mig for at kaste benzin på bålet. Venstre har gennem det sidste årti stået på mål for den mest brutale asylpolitik og bruger enhver lejlighed til at male skræmmebilleder for at retfærdiggøre deres standpunkt. Større var min forbavselse, da jeg hørte min borgmesterkollega i København, Mikkel Warming fra Enhedslisten, nægte at tage ansvar for nogle af samfundets svageste. Jeg er fuldstændig enig med Warming i, at kvotesystemet sikrer, at alle kommuner fra Guldborgsund til Gentofte tager et ansvar. Derfor er det også helt uforståeligt, at Enhedslisten mener, København ikke skal bidrage til at løfte den fælles opgave.

Enhedslisten vil ikke være med

Min undren bliver ikke mindre af, at Warming i stedet foreslår helt at fjerne den regel, der binder en flygtning til en kommune i tre år, efter de har fået opholdstilladelse. For det vil for alvor undergrave den ordning, der fordeler ansvaret på alle landets kommuner, for så kan flygtningene jo rejse frit, og rigtig mange vil sætte kursen mod København. Så skal Mikkel Warming se en ægte invasion af flygtninge, og så hænger hans argumenter jo slet ikke sammen.

I sidste ende handler det om at tage ansvar. På Christiansborg har man endelig valgt at bryde med de borgerliges ideologi om at isolere og fremmedgøre asylansøgerne fra det danske samfund. Det giver København en oplagt mulighed for at løfte sin del af ansvaret for en ny og værdig asylpolitik.

 

Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester i København (R)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er glædeligt, at Anna Me Allerslev vil åbne København op, så også flygtninge kan bosætte sig her. Men det er kedeligt, at hun ikke forstår, hvorfor hendes borgmesterkollega Mikkel Warming helt vil afskaffe flygtninges 3 år lange tvangsbinding til en kommune. Og beklageligt,, at hun bruger skræmmeudtryk som "invasion af flygtninge" i forbindelse med Mikkel Warmings forslag. Hvorfor skal flygtninge være ufrivilligt anbragt i en kommune i tre år? For at udgifterne kan fordeles solidarisk mellem kommunerne må flygtninges frihed til gengæld begrænses? Argumentet holder ikke. Den nuværende stavnsbinding af flygtninge er i strid med FN's konventioner, som fastslår, at flygtninge har ret til at bosætte sig, hvor de ønsker. Hvornår var det nu at stavnsbåndet blev ophævet? Vi bør ikke tolerere et nutidigt stavnsbånd, der kun gælder for flygtninge. Jeg synes, Anna Me Allerslev skal gøre sig til talskvinde for en udligningsordning, hvor flygtningefattige kommuner betaler til de kommuner, der har mange flygtninge. Det er ikke det samme, som at kommunerne kan betale for at slippe fri for at tage imod flygtninge. Det skulle da være mærkeligt, om ikke der er flygtninge, der gerne ville bosætte sig i eksempelvis Gentofte kommune.Og det skal e da have lov til, ligesom de der drømmer om København skal have lov at bosætte sig der. Og dem, der gerne vil ud på landet til eksempelvis Ærø skal have lov til det. Man kunne gøre det obligatorisk for hver kommune, at præsentere kommunens muligheder overfor flygtninge - og så lade folk selv bestemme, ligesom alle andre borgere selv bestemmer, hvor de bosætter sig. Vi er trods alt i 2012. Stavnsbåndet er ophævet.

Ole Brockdorff

Det er på alle måder politisk løgn og spin af dimensioner, når den københavnske integrationsborgmester slynger den påstand ud, at den borgerlige halvdel af vælgerbefolkningen har isoleret og fremmedgjort asylansøgerne i samfundet gennem de sidste 10 år, men at det hele bliver meget bedre under Anna Mee Allerslev, hvis blot flygtningene får lov til at flytte ind til deres landsmænd og religiøse trosfæller i de betændte og utrygge kriminelle ghettoer i Københavns Kommune, hvor etniske danskere ikke tør går ud efter klokken 18.00, fordi politiet konsekvent nægter at opretholde lov og orden over for dybt kriminelle u-integrerbare muslimske indvandrere og flygtninge.

Anna Mee Allerslev ved udmærket godt, at over 90% af de ankomne muslimske flygtninge helst vil bo sammen med deres landsmænd og trosfæller, fordi de overhovedet ikke vil have noget som helst at gøre med os kristne og ateistiske danskere, hverken socialt eller kulturelt eller menneskeligt, ligesom de fleste bare ønsker at leve en arbejdsfri tilværelse på overførselsindkomster fra den etniske danske majoritetsbefolknings samlede indsats på det private arbejdsmarked.

Men alt hvad Anna Mee Allerslev tilbyder med sin tomme retorik i denne klumme er, at København skal fyldes op med endnu flere muslimske flygtninge i kriminelle ghettoer som Mjølnerparken, Blågården, Lundtoftegade, Sjælør Boulevard, Bispeparken, Stærevej, Degnegården, Hørgården og Tingbjerg, områder, hvor der i forvejen opholder sig titusinder af muslimske indvandrere og flygtninge, som alle lever i deres eget daglige religiøse parallelunivers uden noget som helst ønske om menneskelig og følelsesmæssig kontakt til os etniske danskere.

Mon ikke København har fået rigeligt med flygtninge anno 2012?

Man må give Brockdorff ret i, at Nyrupregeringernes arv til os blandt andet var udlændinge-ghettoer proppet med selvisolerede flygtningegrupper, - og store mængder ufaglært arbejdskraftreserve, som vi ville få så meget brug for, når alle danskere var blevet dr.phil'er i kulturformidling og hjernevask - undskyld : instrumental socialkonstruktion..

Og at det ikke er blandt den borgerlige regerings forsyndelser at have forværret det. Tværtimod. Det er lidt ligesom snakken om ansvaret for fænomenet 'den krigsførende nation'. Al denne internationale tralala er rundet af socialistiske internationale-tanker. Ikke at der er noget galt i dem i sig selv. men tålmodskravet er enormt i den boldgade his det skal bære.

AFK-regeringernes dårlige arv er hovedsagelig indenrigs og angår økonomisk-mental/fordelingspolitisk motivation i den brede befolkning. Og et boligmarked der er opkøbt af folk uden ringeste interesse i at drive boligudlejning - 'køb og salg af ejendomme' y'know.

Jeg ved ikke om København er gået glip af noget kulturel berigelse ? Både Kbh og Odense virker lidt - i medierne ihvertfald - som byer der godt kunne fordøje det de har fået lidt bedre inden næste kebab.

Bliver nødt til at gentage den klassiske løsning på det danske/europæiske flygtningeproblem : tag ikke muslimer. Det er synd for dem at de det, når de gerne vil til 'euro-zonen', men det er der mange der gerne vil, og der er vitterligt mange muslimske lande i verden stadigvæk.
Dubai er 10-30 gange så rigt som Danmark formentligt, men modtager aldrig en asylansøgning.
De skulle tage at holde op med det der...:-D

Kim Houmøller

Anna Mee Allerslev samt kendes kolleger inde på Rådhuset lever i den samme "glasklokke" som Christiansborg. Flere muslimer til landet og sikkert en del til kvarteret langs Amagerbrogade, hvor der lige er bevilget 40 mill til et løft af denne en så gang fine forretningsgade. I er håbløse, når en så åbenbar sammenhæng ikke kan ses!

De radikale på Københavns Rådhus vil gerne være hjælpsomme over for udlændinge i nød.

De radikale på Christiansborg vil ikke være hjælpsomme over for danskere med et akut dagpengeproblem.

OK - det er at blande æbler og pærer sammen og dermed en lidt "snydsk" argumentation, men alligevel ?

Jesper Jakobsen

Er Anne Mee så selv en der går forrest og bor i en såkaldt ghetto? Kommer hendes børn i den skole med mange 2sprogede som ligger i nærheden?

Der er noget helt vanvittigt over de radikales virkelighedsfornægtelse. Det er så gratis at være god, som radikal, men i virkeligheden lever langt de færreste med konsekvenserne af deres politik. Det må "pøblen" gøre i stedet.

jens sørensen

Hvorfor må man ikke sammenligne det radikale venstres trang til at hjælpe alverdens flygtninge, med at de til gengæld skider på de danskere, som er kommet i klemme i dagpenge-spørgsmålet - og i en tid med meget få jobs?
- Jeg gør det alligevel og kunne godt tænke mig, at de kommer ud i virkeligheden, så de kan se, hvad deres mangel på realitetssans har betydet for almindelige borgere.

Robert Kroll, en god pointe. Med den ene hånd fjerner man eksistensgrundlaget for mennesker der måske hele deres voksne tilværelse har bidraget til samfundet, medens man med den anden hånd, inviterer flere flygtninge til København, som alt andet lige, kun vil forværre/forlænge krisen.

Det er alletiders!

Pakistan står til at smide 3 millioner afghanske flygtninge ud sidst på året. Allerslev må hellere begynde at gøre plads til at modtage dem.

Jeg er sikker på, at de efterhånden få danskere der måtte have et arbejde, med glæde spytter i næven og gør en extra indsats. Det kunne lige passe andet.

Og Allerslev kan være ganske rolig. Der kommer også snart en lind strøm af flygtninge fra Syrien og Egypten.
Hvor er københavnerne heldige, at have valgt en så god, værdig og ansvarlig borgmester.

Carsten Hansen

Danmark har forpligtet sig til at tage sin kvote af flygtninge. Og det skal landet fortsætte med.

Men der er ingen der siger at de skal hobes op i storbyerne eller samle sig i ghettoer.

Allerslev synes mere fokuseret på at pudse glorie end på vellykket integration.
Mange flygtninge skal være her i mange år og deres børn med . At hjælpe dem til at kunne fungere er langt det vigtigste.

Lars R. Hansen

Der er muligvis kommunalræson i borgmesterens forslag - når flygtninge fordeles mellem kommunerne, så modtager pågældende kommunerne tilskud herfor - og eftersom et stort antal af flygtningene alligevel flytter til Københavns kommune, når karenstiden udløber - da kunne det meget vel være økonomisk fordelagtigt at tage dem direkte - så at sige.

Finn Thøgersen

Jamen, jeg vil da foreslå at de indkvarteres på Østerbro, som vel efterhånden er den hvideste del af kongeriget.

Man kunne fx ekspropriere Kartoffelrækkerne, naturligvis mod erstatning svarende til landsgennemsnittet for boliger af tilsvarende alder og størrelse.....

Jeg er desværre bange for at motivationen for Anna Mee Allerslevs blinde fanatisme til fordel for flere indvandrere og flygtninge i hvert faldt delvist er at finde i hendes personlige historie.

Helt andre eksempler på at personlige traumer formentlig spiller en rolle ved overdreven multikulti-liderlighed, gutmenchentum og sygelig xenofili er Poul Nyrup Rasmussen og Claus Bryld, hvis fædre var Nazister under krigen.

Det er bare en skam at det er resten af den danske befolkning som skal lide under de handlinger der udspringer fra sådanne menneskers forskellige psykiske traumer.