Læserbrev

Radikale fordrejer flygtningedebat

27. oktober 2012

Det værste i politik er, når kolleger fristes til at profilere sig selv ved at karikere andres politik. Det er præcis, hvad Liv Holm Andersen og Zenia Stampe gør i indlægget ’LA’s forkvaklede syn på flygtninge’ (26. oktober). Den form for debat bidrager kun til polarisering og forfladigelse af den samtale, der gerne skulle gøre os alle klogere.

For det første undlader skribenterne bekvemt at skelne mellem indvandringspolitik og flygtningepolitik. For Liberal Alliance er denne skelnen helt afgørende.

Liberal Alliances indvandringspolitik kan sammenfattes under overskriften ’Åbne grænser, lukkede kasser’. Danmark skal være et åbent land, men de mennesker, der ønsker at komme til Danmark må forsørge sig selv, de skal tegne en sundhedsforsikring, og de kan ikke modtage offentlige ydelser de første fem år. Hvilket land, de kommer fra, hvilken religion de bekender sig til, hvilken etnisk baggrund de har – blander vi os ikke i. Men de skal have viljen til at yde, og de skal udvises, hvis de begår kriminalitet.

Hvad angår flygtninge, er forholdene naturligvis anderledes. Flygtninge kommer til landet med en helt anden og ofte traumatiset historie i bagagen, og dem skal vi hjælpe på helt andre måder. Af samme grund har Liberal Alliance netop indgået et forlig med regeringen og Enhedslisten, der sikrer, at sagsbehandlingen kommer til at gå hurtigere, og at en række flygtninge får bedre mulighed for at flytte ud af flygtningecentrene.

Revurdér konventionerne

Vi skal naturligvis overholde de konventioner, som vi har indgået, så længe de er gældende. Men det må være politisk legitimt at debattere konventionernes indhold og spørge, om konventioner, der er vedtaget i en helt anden tid, end den vi lever i nu, trænger til en revision. Det er denne debat, Liberal Alliance bl.a. gerne vil rejse. Og det er ganske enkelt primitivt på denne baggrund at konkludere, at Liberal Alliance er et parti, der har et forkvaklet syn på flygtninge og et parti, der ikke ønsker at overholde gældende konventioner. Det gør vi.

I en verden, hvor antallet af flygtninge stiger, er det imidlertid væsentligt at sikre, at flygtningebegrebet ikke anvendes på måder, der ikke var hensigten i de konventioner, vi i dag navigerer efter. Lad os tage den samtale, Liv Holm Andersen og Zenia Stampe, i stedet for at slå politisk plat og tilskrive LA holdninger, vi ikke har.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu