Læserbrev

Bramsen pisser i egen baghave

Debat
29. januar 2013

Trine Bramsen (S) anklager i sit indlæg 26. januar ’den traditionelle kvindebevægelse’ for at være skinger, umoderne og døende.

Interessant er det, at Bramsen ikke definerer, hvem ’den traditionelle kvindebevægelse’ er. Er det Kvinderådet, som Bramsen er i styrelsen for? Er det Socialdemokratiske Kvinder, som Bramsen er en del af? Eller fagbevægelsens kvinder, Socialdemokraternes traditionelle støtter og tro kernevælgere? Det står hen i det uvisse.

Hvad der ikke står hen i det uvisse, er, at Bramsens parti, Socialdemokraterne, har svigtet sine vælgere ved at forlade partiets egen ligestillingspolitiske dagsorden: Ingen kvotering af kvinder i erhvervsbestyrelser, den øremærkede barsel til mænd er sendt i syltekrukke, og sexkøb skal ikke kriminaliseres alligevel.

Kravene er båret frem af kvindebevægelsen, fordi feminister i årtier har lobbyet, netværket, skabt alliancer, delt viden og lavet kampagner. Den borgerlige regerings økonomiske udsultning af kvindebevægelsen er ført videre af den socialdemokratisk ledede regering.

Alligevel arbejder tusindvis af kvinder landet over fortsat (ulønnet) med at fremme ligestilling – i kvindepolitiske, fagpolitiske og sociale netværk, på tværs af partipolitiske skel.

Manglende politisk vilje

Står det til Bramsen, skal kvindebevægelsen ikke holde fast i, at strukturelle magtubalancer forandres gennem lovgivning.

Vi skal jo være ’moderne’ for pokker. Vi skal netværke strategisk med det private erhvervsliv og matche de Cepos-dresserede feminister på damefrokosten.com, og ikke kræve, at politikerne tager ansvar og gennemfører deres løfter.

Faktum er, at kvindebevægelsen vedholdende og med modet til at være upopulær har debatteret så dygtigt, at det lå lige til højrebenet for regeringen at gennemføre de få lovindgreb, der skal til for at skabe reelle, strukturelle forandringer til gavn for ligestillingen. Regeringen havde bare ikke den politiske vilje til at skyde bolden i mål.

Nu scorer Bramsen så i stedet et ansvarsfraskrivende selvmål, mens hun pisser i sin egen baghave.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Kongstad Nielsen

Siddende, naturligvis.

Inger Sundsvald

Her er da et par spørgsmål, som trænger til at blive besvaret.
F.eks. hvem ’den traditionelle kvindebevægelse’ er.