Læserbrev

Lars Seier er filantrop

Saxo Bank støtter en lang række formål, heriblandt Gigtforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Foreningen Nydansker. Er det også doping?
Debat
27. februar 2013

Bent Vinn Nielsen skriver 22. februar, at det eneste, ’man’ ved om Lars Seier Christensen, er, at han ikke bor i Danmark og støtter liberale formål. Det havde nu ikke krævet ret meget research at finde frem til mere.

Som for eksempel at den virksomhed, Lars Seier og Kim Four-nais i fællesskab har bygget op fra ingenting, Saxo Bank, i dag beskæftiger 1300 medarbejdere, herunder 725 i Danmark. At Saxo Bank indtjener valuta til Danmark for halvanden milliarder kroner. Og at virksomheden og dens medarbejdere tilsammen betaler over 600 millioner kroner i skatter og afgifter.

Det er en ærlig sag, at Vinn Nielsen ikke bryder sig om Lars Seiers synspunkter, men det er fattigt, at han ikke er i stand til at forholde sig nuanceret til manden. Hvorfor hidser Vinn Nielsen sig for eksempel op over, at Seier bruger sine egne penge på at støtte et socialt medie? Er årsagen ikke ene og alene, at Vinn Nielsen selv har et andet politisk ståsted end netavisen 180grader.dk? Vinn Nielsen skriver, at sponsoraterne fra Saxo Bank er ’doping’. Men sandheden er jo, at Lars Seier er filantrop. Saxo Bank støtter en lang række formål, heriblandt Gigtforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Foreningen Nydansker. Er det også doping? Eller er det kun doping, når Vinn Nielsen ikke kan lide de støttede formål? Som for eksempel CEPOS?

Seier ikke eneste sponsor

Seier og Fournais sponsorerede CEPOS fra 2006 og frem til 2009 ved at støtte et initiativ, CEPOS Universitet, der uddanner unge mennesker. Vinn Nielsen finder et sådant samarbejde umoralsk. Saxo Bank støtter også uddannelse af unge mennesker i projekter på CBS og Aarhus Universitet. Er det også umoralsk?

CEPOS finansieres af en lang række private sponsorer, heriblandt fonde, virksomheder og privatpersoner. CEPOS har sikret sig en bred base af sponsorater, således at ingen enkeltsponsor bliver altafgørende for vores eksistens. Siden 2007 har vores største sponsor således aldrig stået for mere end 10 procent af vores samlede støtte.

Hvis Vinn Nielsen tror, at Saxo holder CEPOS ’kunstigt’ i live, må han altså tro om. Saxo Bank har stået for ca. tre procent af vores samlede sponsormidler siden CEPOS’ start.

Martin Ågerup, direktør, CEPOS

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

To ting.

Chef-direktør Ågerup glemmer at nævne, at udlands-filantropen støtter det danskbaserede Liberal Alliance med tocifrede millionbeløb.

Bidrag til CEPOS-foreningen er fradragsberettigede. Det er altså reelt skatteyderne, der betaler for denne ultra-liberalistiske propaganda-central.

Kirsten Andersen, Martin Hansen , Lise Lotte Rahbek, Klaus Flemløse, Rasmus Kongshøj, Maj-Britt Kent Hansen, Elisabeth Andersen, Flemming Andersen og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

'Saxo Bank støtter også uddannelse af unge mennesker i projekter på CBS og Aarhus Universitet. Er det også umoralsk?'

Soleklart, JA.

'Hvis Vinn Nielsen tror, at Saxo holder CEPOS ’kunstigt’ i live, må han altså tro om. Saxo Bank har stået for ca. tre procent af vores samlede sponsormidler siden CEPOS’ start.'

Det er ikke gavens størrelse, der tæller.

Steffen Gliese, Rasmus Kongshøj, n n og Flemming Andersen anbefalede denne kommentar

Når CEPOS støtter den cubanske opposition gennem Yoani Sanchez med 300.000 kr, er det jo ikke sikkert at pengene kommer fra Seier, men nok heller ikke fra CEPOS' egne lommer. USA's ambassadør i DK var med ved overrækkelsen, så det kunne måske også være ad den vej pengene kom.

Flemming Andersen

Når man slår ned i en flok hunde, så hyler dem der bliver ramt.

CEPOS er klart bange for at Seier skal standse eller mindske pengestrømmen, eller andre ikke ønsker at, blive slået i hartkorn med en åndelig møgbunke.

Når man taler om Seiers gode gerninger, så skal man også netop huske at roser sagtens kan gro på møgbunker.

Ud fra den omvendte logik, burde den cubanske opposition være på terrorlisten, og dermed skulle SAXO bank og Cepos have samme tur som PKK.

Det er da utroligt som den samme handling opfattes som enten terror eller næstekærlighed.

Klaus Flemløse

Martin Ågerups læserbrev minder mig om et hyldestdigt til en enevældig fyrste og fyrsten er i dette tilfælde Lars Seier. Det er åbenbart det Martin Ågerup er betalt for at gøre og han gør det godt.

I sidste afsnit af Martin Ågerups læserbrev gør han opmærksom på, at Saxo Bank har stået for 3% af CEPOS samlede sponsormidler. Oplysningen kan være rigtig, men her taler Martin Ågerup lige pludselig om SAXO BANK og ikke Lars Seier samtidig med, at der skelnes mellem midler og sponsormidler. Der nævnes heller ikke de midler, der tilflyder CEPOS fra Lars Seier kontrollerede selskaber eller som går uden om CEPOS regnskaber.

Mit gæt er, at det Martin Ågerup betegner som sponsormidler er midler, der ikke er knyttet til specielle formål. Uden over disse midler modtager CEPOS midler til specifikke projekter så som midler fra de amerikanske olieselskaber til udarbejdelse rapporten om vindkraft, midler fra de private sygehuse, fra dansk landbrug, fra midler banker etc.

Hvis det nu var sandt, at Lars Seier kun betalt for 3% af CEPOS samlede midler, så ville jeg glæde mig til, at læse Martin Ågerups hyldestdigt til den, der betaler 10% for ikke at sige for dem, der betaler 20%.

CEPOS, 180grader og Liberal Alliance mener jeg godt man kan betegne som bordeller, dvs. en sted hvor prostituerede arbejder. At Martin Ågerup og andre fra disse organisationer er prostituerede er, som det fremgår af hyldestdigtet til Lars Seier, hævet over enhver tvivl.

Claus Jensen, Simon Olmo Larsen, Niels Engelsted, Lise Lotte Rahbek, Elisabeth Andersen og Flemming Andersen anbefalede denne kommentar
Soren Andersen

"Det havde nu ikke krævet ret meget research at finde frem til mere."

Man behøver ikke lave research for at spy galde som en umoden teenager

Niels-Holger Nielsen

Holger Madsen

Jeg faldt over denne i går: http://mrzine.monthlyreview.org/2013/latuff260213.html og måtte straks læse denne:
Yoani Sánchez

Det er svært at have en fast mening om det hele.

Niels Engelsted

Triumf, triumf! Seier har følt det nødvendigt at sende sin underdirektør fra Cepos Martin Ågerup på banen for at pynte på herrens omdømme. En gris med løbestift forbliver dog en gris, som de siger i Amerika.

Steffen Gliese, Jørgen Rygaard og Flemming Andersen anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Det er jo i grunden det, han er, Aagerup - stik-i-rend-dreng.

Kirsten Andersen

Jeg kom ved en fejl til at anbefale denne artikel. Nogen der ved, om det er muligt at fjerne markeringen af anbefalingen igen? Har "rodet rundt" på information.dk, men ikke fundet en løsning.