Læserbrev

Læserbreve

30. maj 2013

B-journalistik om b-bomben

Hans Otto, pressefotograf, Åbyhøj

Redaktionen er så imponeret over sig selv, når den 29. maj undlader, at bringe et billede fra en koncert, fordi fotograferne ikke havde adgang. Samtidig med et tomt felt, hvor der kunne have været et fotografi, bringes en hel sides anmeldelse af koncerten, der bliver rost i så høje toner, at anmelderen både taler om ADHD samt A- og B-bomber.

Det ville have klædt Information helt at undlade at omtale arrangementet. Så havde vi været fri for redaktionens dobbeltmoralske holdning, og koncertarrangøren havde samtidig fået et fingerpeg om, hvordan Information mener pressens repræsentanter bør behandles.

Gå ny vej i pædagogikken

Kåre Wangel, lærer, Svendborg

Tine Byrckel skriver d. 28. maj. at det stigende antal ADHDdiagnoser skyldes en misforstået og for stor brug af Rousseaus pædagogiske tanker. Uagtet at jeg kan følge logikken heri, tror jeg, at problemet ligger et andet sted.

Rousseaus pædagogik bygger på en grundlæggende respekt for det autonome barn, der vil sig selv og verden det bedste, når det får de rigtige rammer at udfolde sig i. Børn kan som alle andre mærke, nårman fokuserer på deres ressourcer frem for belastninger. De trives ved opmærksomhed og personlige grænser, ikke regelsæt. Hverken pædagogikkens laissez faire eller autoritaire kan skabe den respekt og kærlighed, der ligger heri. Lad os finde en tredje vej frem for at sammenligne dårlige eksempler.

Hjælp iranske flygtninge

Bodil Cermak E. Nielsen, Tåstrup

SRSF-regeringen forsøger med politiets hjælp at udvise iranere uden pas. Efter cirka 10 år hvor den iranske ambassade har nægtet at udstede rejsedokumenter til iranere, som ikke rejste frivilligt, forsøger danske myndigheder nu, at tage iranere, som har id-dokumenter, skolepapirer eller lignende med tvang, og at sende dem til Iran for at se, om de iranske immigrationsmyndigheder i lufthavnen vil modtage dem.

Indtil nu er det lykkedes at udvise én iraner. Det skete for en måned siden. En anden iraner er i sidste øjeblik, efter flere tvangsmæssige udvisningsforsøg, blevet reddet på målstregen med en appel til FN’s menneskeretskomité og er nu blevet løsladt.

Hvad i alverden er meningen? Kan SRSF ikke få sat en stopper for udvisninger af asylansøgere til diktaturstater og ustabile regimer via lovgivning eller udskiftning af inhumane embedsmænd? Det, mener jeg, er det mindste, vi skylder de mennesker, som må flygte med livet som indsats.

Man bør stolepå lægerne

Søren Andreas Juul-Nielsen, overlæge, Århus C

Der er et klart modsætningsforhold mellem Sundhedsministeriet og de danske læger. Lægernes arbejde med patienterne er motiveret af lægeløftets krav om at gavne medmennesker og bruge vores viden til bedst muligt at udføre dette. Kort sagt, at helbrede og mindske lidelse. Ministeriets interesse er ikke den enkelte patients lidelse, men generel ledelse. En ledelse der går forud for lidelse. Således at ministeriets målsætning kan opfyldes, en effektiv ledelse, der kan kontrolere alt, hvad der foregår. Lægernes ønske er ikke bedre økonomi, men ret til at passe vores arbejde som engagerede mennesker, der i årevis har arbejdetmed at diagnosticere, behandle og lindre vores medmenneskers lidelser.

Det handler lige præcis om viden, engagement, etik og empati og medfølelse for den svage mod magten. Derfor ønsker vi mindre ledelse og mere accept af den enkeltes lidelse. Vær venlig at sætte forskningen fri, hvis vi skal videre i retning af nobelprismodtageren Jens Christian Skou. Der bliver ofte for lavt til loftet i Danmark, og så skal de svage, de syge og de fremmede vente, mens deres behandlere skal mistænkeliggøres.

Læg pres på Mugabe

Peter Kenworthy, Afrika Kontakt

Danmarks pres på Mugabe er langtfra hårdt nok, til trods for at han længe har blæst på demokratiet i Zimbabwe. Presset er endda blevet mindre efter, at regeringen valgte at fordoble støtten til Zimbabwe. »Dette er en anerkendelse af de fremskridt, der er sket, og et klart signal om, at det kan betale sig at gennemføre demokratiske reformer«, siger udviklingsminister Christian Friis Bach (S).

Afrika Kontakt har dog svært ved at se disse fremskridt. Årets valg ser ud til at blive mindre voldeligt end i 2008, men man er i stedet i gang med diskriminerende registrering af vælgere, ideologiske appeller til bestemte grupper, statsfinansieret bestikkelse, kontrol af de offentlige medier og målrettet forfølgelse af civilsamfundet og politiske modstandere. Vi mener, at Danmark bør lægge maksimalt pres på de sektorer hvor man yder støtte. Især Justitsministeriet og retssektoren hvor Danmark, ifølge Christian Friis Bach, vil give direkte støtte til domstolsstyrelsen.

Man bør her stille krav om at domstolens uafhængighed øges, før der udbetales støtte. På denne måde risikerer man ikke at støtte en retssektor, der tydeligvis er underlagt bestemte politiske hensyn.

Dagpengeforlig diskriminerer

Miriam Moazzeni, København

Regeringens og Enhedslistens dagpengeforlig er diskrimination af udlændingene i Danmark. Det har givet tryghed for 30.000 danskere, at dagpengeforliget blev indgået.

Bagsiden af forliget er, at det er en klar diskrimination af alle de udlændinge, der kæmper for at blive integreret i det danske samfund. For at blive integreret i samfundet er det fundamentalt, at de nye samfundsborgere behersker og kan gøre sig forståelige på dansk.

Det gælder udlændinge, specielt dem, der skal tilpasse sig det danske arbejdsmarked. Uden de fornødne sprogkundskaber opstår der problemer ude i samfundet, og ikke mindst på arbejdsmarkedet. Beherskelse af det danske sprog er basis for, at udlændinge kan deltage i den demokratiske proces og udvikling i Danmark.

Beslutningen om at dagpengeforliget skal finansieres af mindre sprogundervisning i dansk er en diskrimination af en svag befolkningsgruppe. Forligspartierne må derfor ud og finde penge til danskundervisning andre steder. At finansiere ved at diskriminere er simpelthen uacceptabelt.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ole eising
ole eising anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu