Læserbrev

TV 2 ventede med billeder af gidsler

Debat
17. juni 2013

Informations leder lørdag 8. juni tager fejl på en helt grundlæggende antagelse.

Lederen knytter Ekstra Bladets og TV 2’s dækning af gidselsagen sammen, og på den måde antager avisen, at de to medier har gjort det samme. Det er på ingen måde tilfældet. Tværtimod.

TV 2 har fastholdt den ansvarlige linje hele vejen igennem forløbet ved at være tilbageholdende med at omtale gidslernes situation. Ikke at bringe billeder fra deres fangenskab. Ikke at bringe et eneste interview med dem. Vi har været konsekvente hele vejen igennem, fordi vi ikke ønskede at give piraterne det, de ønskede, nemlig omtale. Mange andre medier har løbende omtalt gidselsagen – Ekstra Bladet gjorde det bevidst som en kampagne. Information har i perioden bragt flere artikler. Og de fleste medier har bragt billeder af gidslerne i fangenskab – optaget af piraterne.

TV 2 valgte at købe de billeder, som Abtifitah Gelle – en norsk/somalisk journalist – optog i slutfasen af gidselsagen. Vi købte hele billedmaterialet – alt – også de billeder, Abdifitah Gelle gemte på sin mobil. Vi købte alle billeder og holdt dem tilbage, fordi en offentliggørelse i utide kunne ødelægge gidslernes muligheder for at blive forhandlet fri. Vi viste dem dog til Udenrigsministeriet, fordi ministeriet dermed kunne forberede sig på behandlingen af den syge Søren Lyngbjørn. Vi viste billederne, så Udenrigsministeriet ville være i stand til at identificere filippinerne i den kommende redningsaktion.

Det er derfor ærgerligt, at Informations chefredaktør ikke kan skelne imellem, at Ekstra Bladets og TV 2’s forskellige journalistiske linjer også er udtryk for en forskellig etisk linie. Vi har Ikke dækket gidselsagen med billeder og interviews, mens gidslerne sad i fangenskab.

Gidselsagen og klagen over TV 2 er mere nuanceret end Informations fremstilling over adskillige artikler. Det er skuffende, at avisen ikke har ’orket’ at tjekke noget selv. Information har låst sig fast på vinklen fra begyndelsen – desværre. Vil man kende sagen, kan interesserede læse det på tv2.dk.

Michael Dyrby, Nyhedsdirektør TV 2

 

Replik: TV2’s nyhedsdirektør Michael Dyrby påpeger en upræcis formulering (leder 8. juni), vi allerede har præciseret (10. juni). Det er korrekt, at TV2 i modsætning til Ekstra Bladet bragte interview med gidslerne efter deres frigivelse. Lederens budskab handler imidlertid om, at TV2 overhovedet valgte at gennemføre interview med gidslerne under deres fangenskab. Ikke datoen for offentliggørelse. Red.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her