International kommentar

Pirateri i Europas luftrum

Det er symptomatisk for de gangstermetoder, verden regeres efter i dag, at den bolivianske præsident, Evo Morales fly ikke blot blev nægtet adgang til flere landes luftrum, men også tvunget ned for at blive ’inspiceret’
6. juli 2013

Forestil Dem, at den franske præsidents fly blev tvunget ned i Latinamerika, fordi der var rejst en eller anden ’mistanke’ om, at det blev brugt til at smugle en politisk flygtning i sikkerhed – og ikke en hvilken som helst flygtning, men en person, der har udleveret beviser for en kriminel aktivitet af episk skala til den globale offentlighed.

Forestil Dem svaret fra Paris. Og fra det ’internationale samfund’, som regeringer i Vesten ynder at kalde sig selv. Forestil Dem koret af indignation fra Whitehall til Washington, forestil Dem ramaskriget fra Bruxelles til Madrid. Heroiske specialstyrker ville ufortøvet blive sat ind for at redde deres leder og naturligvis – om ikke andet for sportens skyld – gøre kort proces med et åbenlyst internationalt gangstervæsen. Lederskribenter ville ægge dem til dåd og muligvis også minde deres læsere om, at just sådanne former for pirateri blev bedrevet af 1930’ernes Nazityskland.

Godfathers lejesvende

Tidligere på ugen blev den bolivianske præsident Evo Morales’ fly tvunget ned. Først havde Frankrig, Spanien og Portugal nægtet det adgang til sit luftrum, så krævede de østrigske myndigheder at ’inspicere’ flyet for at se, om den efterlyste ’flygtning’ Edward Snowden skulle være om bord. I 14 timer blev Morales tilbageholdt i Østrig. Her er der tale om regulært pirateri og statsterrorisme – ja, hele forløbet er fuldkommen symptomatisk for de gangstermetoder, der nu hersker i verden. Og for en fejhed og hykleri hos tilskuerne, som disse end ikke selv har erkendt.

I Moskva var Morales blevet udspurgt om Snowden – som, mens dette skrives, stadig ikke ser ud til at kunne slippe ud af byens lufthavn. »Hvis der skulle komme en anmodning [om politisk asyl],« havde han erklæret, »vil vi selvfølgelig være klar til at diskutere og overveje ideen.« Og mere provokation behøvede den amerikanske godfather ikke. »Vi har været i kontakt med en række lande, der havde mulighed for at beordre Snowden til at lande, hvis han rejste gennem deres lande i transit,« udtalte en embedsmand fra USA’s udenrigsministerium.

Franskmændene, der ellers nok har himlet op over, hvordan Washington udspionerer deres mindste bevægelse – dette fremgår af Snowdens læk – var de første til at rette ind og derpå fulgte portugiserne. Så blev det spaniernes tur til at erklære flyveforbud over deres luftrum, og i mellemtiden havde Godfather’s lejesvende i Wien fået tid til at finde ud af, om Snowden rent faktisk ville påberåbe sig artikel 14 i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, i hvilken det hedder: »Enhver har ret til i andre lande at søge og få tilstået asyl mod forfølgelse.«

Supermagtens sande natur

Samtidig tog mainstreammedierne del i dette kat og mus-spil på måder, der var egnede til at udbrede godfathers løgn om, at denne heroiske unge mand er på flugt fra et retssystem, snarere end fra en på forhånd given, hævngerrig indespærring, der reelt svarer til tortur. Spørg bare Bradley Manning og Guantánamos levende spøgelser.

Blandt historikerne ser der ud til at være konsensus om, at fascismens opkomst i Europa kunne have været afværget, hvis liberale kræfter og venstrefløjens politiske klasse i tide havde indset deres fjendes sande natur. Direkte paralleller til i dag findes naturligvis ikke, men det damoklessværd, der hænger over Snowden og den selvfølgelige lethed, hvormed Bolivias præsident blev bortført, bør få os til at tænke dybere over den amerikanske supermagts sande natur.

Skællene for vore øjne

Snowdens afsløringer angår ikke blot privatlivets fred, civil frihed eller endda spionage i den helt store skala. De vedrører det unævnelige: At USA’s demokratiske facade nu knap nok længere formår at dække over systematiske gangstermetoder, der har historiske lighedstræk med, hvad vi så under fascismen – uden dermed at være identisk med denne. Tirsdag dræbte en amerikansk drone 16 mennesker i det nordlige Waziristan, »hvor mange af verdens farligste militante lever«, som det hed i en artikel, jeg læste. At det var verdens uden sidestykke farligste militante, der havde sendt dronerne efter dem, blev end ikke overvejet. Præsident Obama sender dem personligt afsted hver tirsdag.

Da han i 2005 fik overrakt Nobelprisen i litteratur refererede Harold Pinter til »det store tæppe af løgne, som udgør vores konstante informationskilder«. Han spurgte, hvorfor den »systematiske brutalitet og de udbredte grusomheder i Sovjetunionen« er velkendte i Vesten, hvorimod USA’s forbrydelser kun er »overfladisk registreret, ja, knap nok dokumenteret, endsige erkendt.« Den mest vedvarende tavshed i den moderne æra dækker over de udryddelser og fordrivelser af utallige mennesker, som et uhæmmet USA og dets agenter begår. »Men det får vi intet at vide om,« sagde Pinter. »For det er aldrig sket. Og selv mens det skete, skete det alligevel ikke.«

Denne skjulte historie – som jo strengt taget ikke er skjult, men snarere fortrængt fra bevidstheden i vestlige samfund, der er gennemsyret af amerikanske myter og dagsordener – har imidlertid aldrig været mere sårbar over for eksponering. Snowdens whistleblowerafsløringer såvel som Mannings, Julian Assanges og Wikileaks’ lækager truer for en gangs skyld med at bryde den tavshed, som Pinter beskrev. Ved at afsløre det kæmpemæssige orwellske politistatsapparat, der betjener historiens største krigsmaskine, har de belyst det 21. århundreds sande ekstremisme. Som noget helt uhørt har det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel betegnet Obama-regeringens metoder som ’blød totalitarisme’. Hvis tiøren nu omsider falder, falder måske også skællene fra vores øjne.

John Pilger er australsk journalist

© The Guardian og Information. Oversat af Niels Ivar Larsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Martin Christiansen
 • Anders Krog
 • Torben Nielsen
 • Benno Hansen
 • Viggo Helth
 • Robert Ørsted-Jensen
 • Ib Christensen
 • kim jensen
 • Vibeke Rasmussen
 • Jens Falkesgaard
 • Dennis G. M. Jensen
 • Per Torbensen
 • Henrik Jensen
 • Hugo Barlach
 • Nic Pedersen
 • Tom Paamand
 • Lars B. Jensen
 • Grethe Preisler
 • Jens Frederiksen
 • Jesper Wendt
 • Niels Mosbak
 • Benjamin Bach
 • Henrik Darlie
 • Bendt Ulrich Sørensen
 • Niels-Holger Nielsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Peter Jensen
 • Holger Madsen
 • Ingrid Uma
 • Steen Sohn
 • Erik Jensen
Martin Christiansen, Anders Krog, Torben Nielsen, Benno Hansen, Viggo Helth, Robert Ørsted-Jensen, Ib Christensen, kim jensen, Vibeke Rasmussen, Jens Falkesgaard, Dennis G. M. Jensen, Per Torbensen, Henrik Jensen, Hugo Barlach, Nic Pedersen, Tom Paamand, Lars B. Jensen, Grethe Preisler, Jens Frederiksen, Jesper Wendt, Niels Mosbak, Benjamin Bach, Henrik Darlie, Bendt Ulrich Sørensen, Niels-Holger Nielsen, Maj-Britt Kent Hansen, Peter Jensen, Holger Madsen, Ingrid Uma, Steen Sohn og Erik Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Se også Diana Johnstones artikel om Snowdon-affæren og ødelæggelsen af det europæiske demokrati - The Servility of the Satellites:

"Together, these revelations [NSA-spionagen og opsnapningen af den bolivianske præsidents fly på USA’s ordre] confirm the completion of the transformation of the 'Western democracies' into something else, an entity that as yet has no recognized name."

http://www.counterpunch.org/2013/07/05/the-servility-of-the-satellites/

Janus Agerbo, Dan Johannesson, Moh Abu Khassin , Per Torbensen, Hugo Pieterse, Nic Pedersen, Niels Mosbak, Holger Madsen og Peter Jensen anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Piraterne og hijakerne er flyttet fra Adenbugten til hjertet af Europa, og pirateri er blevet et statsligt foretagende for natoalliancen. Det her er så svært at forklare, at magten er nødt til at omdefinere demokrati. 'Vir wollen den totalen krieg' lyder det mere og mere presset fra det nordatlantiske fallitbo.

Janus Agerbo, Moh Abu Khassin , Viggo Helth, Jens Overgaard Bjerre, Torben Nielsen, Hugo Pieterse, Niels Mosbak og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Hvori består det (pan)europæiske demokrati? spørger Niels-Holger Nielsen mig.

Det er et stort spørgsmål på en højhellig søndag, så jeg vil nøjes med at henvise dig til Diana Johnstones artikel fra CounterPunch - og bemærk hun sætter udtrykket "Western democracies" i citationstegn.

Flemming Scheel Andersen

Det er svært at overse demokratiets krise efterhånden, når stort set intet kan vække forargelse og give anledning til protester fra vore lovlige regeringer.
Jeg tænker at også inden WW2 dukkede man nakken og var bange for at støde despoterne og troede man så var uset og ikke selv blev ramt.

Janus Agerbo, Anders Krog, Niels Mosbak, Paul D. Jensen, Per Torbensen, Jens Falkesgaard, Hugo Pieterse, Henrik Jensen, Niels-Holger Nielsen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Ingen af de store danske medier mødte op til det indkaldte pressemøde på Bolivias ambassade.
http://arbejderen.dk/udland/danskerne-b%C3%B8r-dele-vores-vrede

Moh Abu Khassin , Torben Nielsen, Ib Christensen, Jens Falkesgaard, Ulf Timmermann, Hugo Pieterse, Henrik Jensen, Kasper Hviid, Niels-Holger Nielsen, Lars B. Jensen, Erik Jensen , Niels Mosbak, Toke Andersen, Benjamin Bach, Flemming Scheel Andersen og Steen Sohn anbefalede denne kommentar

Spionage-skandalen udvikler sig:

I det nye nummer af Der Spiegel hedder det, at samarbejdet mellem den tyske efterretningstjeneste, BND, og NSA er langt mere intensivt end hidtil kendt. Edward Snowden siger, at NSA-folkene gør fælles sag med tyskerne.

Samarbejdet foregår med den afdeling af NSA, der hedder ”Foreign Affairs Directorate,” der har ansvaret for samarbejde med andre lande. NSA leverer også analyse-redskaber til BND’s spionage mod de datastrømme, der går gennem Tyskland.

Magasinet oplyser desuden, at den amerikanske hær er ved at bygge et nyt ”Consolidated Intellegence Center i Wiesbaden. Centeret skal også bruges af NSA.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/interview-mit-edward-snowden-im-sp...

Holger Madsen, Niels-Holger Nielsen, Michael Kongstad Nielsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
John Rohde Jensen

Når det nu endelig skal være, så var (og er muligvis stadigvæk) dele af den amerikansk efterretnings tjeneste dybt indvolveret i de aflytninger, som det danske forsvar har foretaget af de østeuropæiske lande. Det var forsvarets centrale radio tjeneste, som stod for den fest.

En af lyttestationerne på Bornholm er netop blevet nedlagt, men der står stadigvæk skove af underlige antenner rundt omkring, som ingen rigtigt kan gøre rede for.

Niels-Holger Nielsen

Når det gælder kontrollen over store mennneskemasser er intet middel åbenbart uhelligt. Bag den ikke længere så pæne facade, lurer fascismen. I Kina, i Rusland, i USA og i Danmark, ja overalt.

Janus Agerbo, Torben Nielsen, Jens Falkesgaard og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Det er vældig interessant at kikke med på de mere interne USAnske debatter om denne sag. Forummet Democratic Underground blev skabt i Bush-årene, og rummede engang de mere venstreinspirerede personer fra Demokraterne derovre. Efter Obama er den kritiske sans i forummet stort set fordampet, og aktuelt er der en lang debat, hvor en del Obama-forblændede forsøger helt at bortforklare selvtægten mod præsidentflyet, som en løgnehistorie af Evo Morales...

Anders Krog, Moh Abu Khassin , Torben Nielsen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

Der var en debat om en fremmed efterretningstjenestes overflyvninger af diverse lande med regeringsfly med fanger om bord.

Holdningen blandt en del debattører var vist, at overflyvninger ikke burde tillades , og at eventuelle tilladelser skulle tilbagekaldes og at det var i orden at undersøge flyene, hvis de mellemlandede ( uanset om mellemlandingen var godkendt eller "uforudset" /"provokeret").

Et regeringsfly er ikke pr definition et "fredet objekt" - og det uanset om det fragter WC papir, våben, regeringsoverhoveder, fanger, nødhjælp o s v.

Hvis man er et stort / betydningsfuldt land ( f eks Rusland, England, Frankrig, USA, Kina, Saudi Arabien, Japan m v) så vil ens regeringsfly nok blive behandlet med den aller største respekt og høflighed - er man et betydningsløst land ( f eks et af de nordiske lande, et sydamerikansk land, et afrikansk land m v) , så kan man ikke rigtig gøre noget ved en "undersøgelse" andet end at brokke sig.

Uretfærdigt - ja, men "sådan er det bare" ( for at citere en kendt dansk politiker).

Henrik Darlie

@kroll

hvad mener du med at det er uretfærdigt, og hvorfor siger du det ?
hvis der er en pointe, hvad er den så ?

Robert Kroll

Kære Henrik Darlie.

Jo flere internationale aftaler og traktater vi får , jo mindre bliver det område, hvor "jungleloven" (= den stærkeres ret) gælder.

Små lande er ikke godt stillede under Jungleloven - små lande kan ikke sende militær, våben eller lave virksomme sanktioner på samme måde som store eller meget rige lande eller handelsblokke.

Det uretfærdige ligger i , at små / betydningsløse lande er nødt til at leve med at blive kostet lidt rundt i international politik, under handelsforhandlinger o s v og ofte får en dårligere "deal" / behandling end andre.

Jo mindre junglelov , jo bedre for små lande som f eks de nordiske lande m v

Holger Madsen

Tom Paamand:
El País har i dag rekonstruet hele samtaleforløbet i flyet, udarbejdet af den forklaring præsident Evo Morales gav ved ankomsten til lufthaven i El Alto i La Paz.
Meget interessant.!

Henrik Darlie

@Robert Kroll

"Jo mindre junglelov , jo bedre for små lande som f eks de nordiske lande m v"

Det vil jeg give dig ret i, jeg vil endda gerne udvide din statement ved at sige at det må være bedre for alle, ikke bare for de små (lande, om du vil).

Så vil du måske også give mig ret i at den bedste måde at bekæmpe junglelov på, er ved at anvende sig af de love vi har, og at det så er nødvendigt at håndhæve dem, altid, uden alle mulige ulovlige undtagelser ?

Claus Jensen

Robert Kroll:

Jeg har stadig ikke fanget pointen. Er der nogen, der har argumenteret nogetsteds, at junglelov, altså lovløshed, skulle være en god ting, siden du mener det er nødvendigt at argumentere for lov og orden?

Og bilder man sig virkelig stadig ind, at USA ville føle sig bundet af loven over for forsvarsløse lande?

Hvis et regeringsfly ikke er et fredet objekt, hvor tit er det da sket, lad os sige inden for de sidste 30 år, at Europa har lukket dets luftrum for et fly fra en venligtsindet nation - særligt på så spinkel en mistanke om, at der er "fanger", (et nyt ord for asylansøger?) om bord?

USA og dets efterretningtjenestes fly bliver i øvrigt ganske rigtigt behandlet anderledes respektfuldt mht. den slags overflyvninger med "fanger" om bord:

The European Parliament's report, adopted by a large majority (382 MEPs voting in favour, 256 against and 74 abstaining) passed on February 14, 2007, concludes that many European countries tolerated illegal actions of the CIA including secret flights over their territories. The countries named were: Austria, Belgium, Cyprus, Denmark, Germany, Greece, Ireland, Italy, Poland, Portugal, Romania, Spain, Sweden and the United Kingdom.[3] The report:

denounces the lack of co-operation of many member states and of the Council of the European Union with the investigation; Regrets that European countries have been relinquishing control over their airspace and airports by turning a blind eye or admitting flights operated by the CIA which, on some occasions, were being used for illegal transportation of detainees

Niels-Holger Nielsen, Niels Mosbak, Moh Abu Khassin , Holger Madsen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Hugo Barlach

Såfremt den vestlige magt-arrogances fortalere måske tillader en svært sarkastisk bemærkning til sammenhængen: "Viva la Revolucion".

Så ka' man måske lodde en lang række af offentligheders forhold til, at suverænitets-fordringens krav om at stå uimodsagt efterhånden har nået sin egen borderline-diagnose med Snowden-hysteriet. Og altså at den vestlige fordring nærmer sig sine grænser for, hvad der kan accepteres af egne offentligheder. Med andre ord, at man indadtil efterhånden ikke kan begribe, at den uforbeholdne inkompetence, som Wikileaks-afsløringerne på ambassadørniveau afslørede, gentages så massivt i denne forbindelse, at vestens suverænitets-fordring begynder at fremstå i et lys, som egne offentligheder har vanskeligt ved at adskille fra de fjendebilleder, man ellers ynder at pushe i vores retning.

Man er på vej til i denne sammenhæng at opløse de skillelinjer, som præsenteres, alene fordi offentlighederne har fået færden af, at man har været præsenteret for en udbudt virkelighedsopfattelse fra magten centrum, som vi selv har kunnet efterspørge validiteten af på de vilkår, at de snarere fremstår som de gældende magt-strukturers forestillinger om, hvad man helst så glide ned i det offentlige svælg, fremfor en solid og saglig fremstilling af, hvordan verdens skismaer burde beskrives.

Så med andre ord har offentlighederne ganske korrekt opfattet, at der er et overeksponeret element af manipulation, når magtstrukturerne henvender sig til de vestlige offentligheder. Hemmeligheder behøver nemlig ikke at være særligt klogt funderet for at være hemmelige. De behøver såmænd blot at være omfattet af en eller anden form for klassifikation. Men naturligvis står det offentlighederne, og især i den vestlige sammenhæng, frit for at stille et krav om, at der udspiller sig en ræson i hemmelighederne og at hemmelighed ikke bliver ræsonen.

Og i snowden-regis roder de gældende magt-relationer grundigt rundt i forklaringerne til egne offentlighedern om, hvorvidt hemmelighed eller ræson spiller første violin. Og den suppedas, må de gældende magtstrukturer selv udrede. Men når katten er sluppet af sækken ikke med forsøg på at snyde offentlighederne for den indsigt, som ikke kan trækkes tilbage. Så i magtfilosofisk forstand kan man snildt gentage indledningen: "viva la Revolucion", Altså gentagelsen. Man kan køre den for tyndt fra magt-strukturernes side, såfremt man ikke rigtigt opfatter, at det aldrig er den samme cirkel, man opnår kontakt med i kredsløbet, som man udgangspunktet tog afsæt i. Men magtfilosofien har så heller ikke nogensinde været bon-kammerat med magten selv, idet udgangspunktet for magtfilosofien altid har været erfaringen af magt, og ikke erfaringen med magt...

Med venlig hilsen

Hugo Barlach

Se det kan der siges meeget mere om. Så magten i sig selv bør ikke være grund til at holde sig tilbage, når man betragter sig selv som en del af en fornuftig offentlighed, vel Information og dagbladets kommentatorer?...

Med rigtig venlig hilsen

Holger Madsen

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, meddeler lige nu, at han har modtaget et brev fra Snowden om politisk asyl.
Maduro har svaret : " Du er jaget af imperiet, - så du er velkommen hos os."

Holger Madsen

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, meddeler lige nu, at han har modtaget et brev fra Snowden om politisk asyl.
Maduro har svaret : " Du er jaget af imperiet, - så du er velkommen hos os."

Robert Kroll

Kære Claus Jensen ( kl 23.06)

"Junglelov"-emnet kom ind som et "sideskud" p g a et spørgsmål.

M h t regeringsfly , så er de altså ikke fredede objekter - hvis et fremmed regeringsfly uden forudgående tilladelse og uden forudgående forsikring om uhindret passage kommer ind i et andet lands luftrum, så kan det (ligesom private/civile fly) tvinges ned til inspektion eller afvises.

Regeringsfly plejer normalt at få alle de nødvendige godkendelser m v inden de flyver ind i et andet lands luftrum - så derfor er der sjældent "misforståelser" .

Hvis alle godkendelser og forsikringer om uhindret passage er på plads efter at flyet har oplyst rute og fragt/passagerer , så vil det være et aftalebrud at tvinge flyet ned.

Hvis regeringsflyet har andet om bord en oplyst for at få tilladelser / godkendelser,
så er det også et aftalebrud.

Snowden var ikke om bord i flyet, så der var ingen aftalebrud fra Bolivias side. Det havde været endnu mere interessant, hvis Bolivia officielt havde taget ham med, for der er intet retsgrundlag for at anholde ham.

Og det er åbenbart heller ikke "aftalebrud", når USA tiltager sig lov til at kidnappe folk kloden rundt, og flyve dem til torturfængsler. Det er også helt "legalt", at USA i deres flyveplaner ikke oplyser hvilke fanger eller andre personer, der er ombord. Tilsvarende er det helt "acceptabelt", at USA nægter overhovedet at diskutere udlevering af hvad andre lande mener er de krigsforbrydere og terrorister, der har fået asyl i USA. For det er altsammen rettigheder USA har, men ikke tillader for andre - junglelov efter romersk forbillede, og rene rockermetoder.

Det er for øvrigt heller ikke en historie, at USA naturligvis har privatiseret sit efterretningsvæsen i en grad, så alene investorerne Carlyle Group bag firmaet Booz Allen, som Snowden arbejdede for, har tjent milliarder på at spionere på os allesammen.

Niels Mosbak, Anders Krog, Moh Abu Khassin , Robert Ørsted-Jensen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

Kære Tom Paamand.

Personlig tror jeg, at de af dig nævnte USA-flyvninger med fanger skete med fuld accept af de overfløjne lande ( incl Danmark) - men de politikere ( regeringer), der ( formelt eller de facto) accepterede, var bare meget lidt indstillede på at vedstå det offentligt.

Det er lidt ligesom den gamle traver om, at fremmede krigsskibe ikke må have atomvåben om bord ved besøg i visse lande.

Alle ved at de er/var der, men man "formulerede " sig ud af "kattepinen" på mere eller mindre elegant vis, så besøgene kan gennemføres og ingen "taber ansigt".

I øvrigt så er et aftalebrud rimeligt enkelt - det er en brudt aftale , og så er det ligegyldigt hvem parterne er .

Men er man en stormagt , en stor virksomhed, en smart advokat, en lokal rockerchef, en populistisk politiker o l - så slipper man oftest godt fra at løbe fra en aftale.

Holger Madsen

Snowden i et interview med The Guardian.:
- Jeg meldte mig ind i efterretningsmiljøet som meget ung. Jeg meldte mig til krigstjeneste i hæren kort efter invasionen i Irak, og jeg troede på det gode, vi gjorde. Men over tid opdagede jeg, at vi vildledte befolkningen.

Der har været mange andre unge fra USA, der gennem tiderne har stillet sig selv det spørgsmål, - What are we fighting for.?
http://www.youtube.com/watch?v=xuUBCF3KKxc

Paul D. Jensen

Kære Ib Christensen, tak for at du anbefalede min kommentar til "Pirateri i Europas luftrum" for ca. 17 timer siden -
Desværre har censuren været forbi, man må tilsyneladende ikke på disse sider påpege at et såkald 'rendition-fly', N987SA, styrtede ned på Yukatan-halvøen med 6 tons kokain ombord, tilhørende
the
Cocain
Import
Agency
....
( http://en.wikipedia.org/wiki/Rendition_aircraft#N987SA )

Det havde vel været ønskelig om 'nogen' havde stoppet det flys aktiviteter
lidt tidligere, eller hva' ??

Det er ikke kun i luftrummet over Europa der forekommer 'pirateri',
faktisk er flere Europæiske lande, herunder vort eget, involveret i historiens største pirat-togt, nemlig røveriet af Iraks olie .
(herunder også 'Kuwait' eller 'BP' som det retteligt hedder )

Hykleriet er ulideligt og stanken af fascisme hænger over alt .

Henrik Darlie, Niels Mosbak, Moh Abu Khassin og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Claus Jensen

Robet Kroll:

Jeg ved stadig ikke hvor du vil hen med noget af det her. Hvem er det, du nu mener ikke har forstået definitionen på "aftalebrud", så du er nødt til at bruge en hel post på at forklare det? Det er pr cis forståelse af aftaler, aftalebrud sd og skik der er baggrund for fordømmelsen af USA, som Paamand nu atter påpege.

Du svarer så Paamand ved at forklare ham, at de lande USA overfløj i ulovligt ærinde nok godt vidste, hvad der foregik og accepterede det. Din mening om den sag er selvfølgelig ikke uvæsentlig, men hvad bidrager den med af nyt til det grundlag hvorpå både Paamand fremførte argumentet i første omgang, nemlig:

The European Parliament's report, adopted by a large majority (382 MEPs voting in favour, 256 against and 74 abstaining) passed on February 14, 2007, concludes that many European countries tolerated illegal actions of the CIA including secret flights over their territories. The countries named were: Austria, Belgium, Cyprus, Denmark, Germany, Greece, Ireland, Italy, Poland, Portugal, Romania, Spain, Sweden and the United Kingdom.[3] The report:

denounces the lack of co-operation of many member states and of the Council of the European Union with the investigation; Regrets that European countries have been relinquishing control over their airspace and airports by turning a blind eye or admitting flights operated by the CIA which, on some occasions, were being used for illegal transportation of detainees

Du gentager altså blot præmisserne og gentager derefter også konklusionen, nemlig at USA og medsammensvorne bruger opfører sig som en flok gemene gangstere.

Erklærer du dig blot enig, eller var der noget du ville tilføje/kritisere ved vores udlægning og konklusioner, der gjorde, at man skulle ad omvejen og gentagelserne?

Robert Kroll

Kære Henrik Darlie ( kl 18.01)

Det er vel juridisk OK .

Men det er ligegodt underligt, at der aldrig er rejst tiltale i denne mordsag.

Dit valg af ordet "tåbeligt" er vist ret præcist i forhold til den konkrete situation.

Henrik Darlie

@kroll

Ja, for det ser tåbeligt ud.
Men det behøver jo ikke at være den fulde sandhed, en anden forklaring kunne jo være at der er 'nogen' der holder hånden over ham, det er nok mere sandsynligt, set i lyset af hvad vi allerede ved om de kriminelle militærindustrielle netværk.

Dan Johannesson

BRILLIANT artikel. Vi BEHØVER hundredevis af den type journalister. Journalister der ENDELIG taler sobert og iagttagende, og har forladt de mytologier og manipulerende løgnhalse de, normalt helt bevidstløst og pseudokritisk, holder mikrofonen for.

Vi vil have MERE af denne slags Information. Smid nu for f.... fløjelshandskerne, udenlandsk som indenlandsk, husk hvor i kommer fra, og snit ind til hvor det bløder og bliver ultrapinligt og definitivt eksponerende.

FRIHEDSKAMPEN er i gang. Og tredje verdenskrig handler ikke om konventionel krig, men om krigen om medmenneskelighed, transparens og nedbrydelsen af omfattende KOORDINERET global manipulation, korruption og detail kontrolleret statsterror.

Kom så venner, i har os lige i ryggen hele vejen!

Bill Atkins, Niels-Holger Nielsen, Moh Abu Khassin , Holger Madsen og Henrik Darlie anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Reprieve

En helt som Snowden må ikke befinde sig i Europas luftrum, men natoalliancen må godt bruge Europas luftrum til at transportere sagesløse fanger fra torturcenter til torturcenter.