Kommentar

Enhedslisten må droppe sine hooligans

Enhedslisten er et bundhold, der står til at rykke op i superligaen. Derfor er det nødt til at forholde sig til, at et højtråbende mindretal af dets fans er politiske hooligans
19. november 2013

Når ungdomshuset på Jagtvej 69 var bedst, var det et kreativt kraftværk midt i København. Kultur, der stod på egne ben uden kommunal støtte eller kommerciel omklamring. Byens uafhængige spillested og en megafon for kunstnere med talent, men uden penge. Der var plads til unge mennesker, der ikke kunne se sig selv i mainstream-samfundet og eksperimenterede med alternativer. Selv om denne klummeskribent var langt fra målgruppen, følte man sig velkommen til fester i ungdomshuset. Byen blev fattigere, da stedet blev ryddet.

Da ungdomshuset var værst, var det præget af en flot forkælede bøller, der stivnakket modarbejde ethvert kompromis. Når de ikke fik deres vilje, smadrede de gentagende gange den bydel, de påstod at forsvare. Det var ikke kapitalisterne eller pampernes, men folkets cykler og biler, der blev brændt af i voldsrusen. Deres ruder, der blev smadret og deres fortov, der blev brækket op.

De negative minder vækkes til live, når der advares mod at bygge på den tomme grund, der tidligere husede ungdomshuset. Det vil udløse »protester«, lyder det ildevarslende i en fælles udtalelse fra en lang række venstrefløjsorganisationer, kommunister og autonome – herunder Enhedslistens lokale afdeling Nørrebro Park, Enhedslistens ungdomsorganisation (SUF) samt Antifascistisk Aktion (AFA) og Libertære Socialister (LS), der kræver hals og håndsret over grunden.

Ordet protester forstås bedst, hvis man ifører sig et billigt jakkesæt og en filthat og læser udtalelsen højt med syditaliensk accent og truende attitude. For med protester forstås en bølge af hærværk og vold i stil med den, der fulgte ungdomshusets rydning i 2007, og som lammede København og kostede skatteyderne et trecifret millionbeløb.

At der ikke er tale om tomme trusler, ses på listen af underskrivere, der ud over Enhedslisten er de selvsamme organisationer og netværk, der organiserede volden efter ungdomshusets rydning. Forudsigeligt nok endte støttedemonstrationerne i weekenden da også i ballade og sammenstød med politiet, uden at nogen af underskriverne af den grund fandt lejlighed til, at trække sig fra fællesudtalelsen.

Nørrebro Park er en af Enhedslistens største afdelinger og hjemsted for en lang række af partiets folketingsmedlemmer og ledere. Det er afpresning af politiske beskyttelsespenge, de foretager sammen med de autonome og AFA, der er Danmarks bedst organiserede udøvere af politisk vold.

AFA’s ofre er primært tilsvarende afstumpede voldsmænd på den yderste højrefløj, men eftersom AFA ikke står til regnskab for nogen, og ret beset blot er en bande kamphærdede unge mænd, kan de sidde på Nørrebros værtshuse og beslutte, hvem der fortjener tæsk. Således overfalder og chikanerer de fredelige højrefløjsaktivister og udøver mødeterror mod andre partier. Det var AFA og LS, der sammen med aktivister fra SUF, organiserede balladen i Fælledparken 1. maj, hvor SF og Socialdemokratiets talere blev forstyrret med megafoner og røgbomber og tilhørerne forulempet med spytklatter, skubberi, skældsord og slag.

AFA, LS og de andre autonome bekæmper fascisterne, men deres metoder og verdensbillede er ikke langt fra det yderste højres. Når de kræver herredømmet over byggetomten på Nørrebro, fordi der engang var noget, der ikke er der mere, er det udtryk for den sammen blut und boden tankegang, der kendes fra højrenationalismen. Grunden Jagtvej 69 er i deres øjne urautonomt land, og kan aldrig opgives, ligesom serbiske nationaliser ikke kan opgive Kosovo, og islamisterne fortsat kæmper for kalifatet i Spanien.

Enhedslisten må afgøre, hvem partiet er loyal overfor. Er det vennerne fra ungdomsmiljøet på Nørrebro, eller de anonyme krydser på stemmeseddelen? De krydser, de står til at få langt flere af ved dagens valg, end der er autonome voldsmænd.

Man kan ikke med den ene hånd tage afstand fra AFA og konsorter og deres brug af vold, og med den anden skrive under på deres fælles erklæringer. Man kan ikke spille i superligaen uden at håndtere sit hooliganproblem.

Niels Jespersen er kommentator

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Pedersen
  • Jan Hansen
  • Kalle Nielsen
  • HC Grau Nielsen
  • Ernst Enevoldsen
  • Erik Jensen
Morten Pedersen, Jan Hansen, Kalle Nielsen, HC Grau Nielsen, Ernst Enevoldsen og Erik Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Interessant at kun de venstre orienterede øvede vold. Politi og poltikere bliver ikke nævnt, selvom de gjorde deres del til det. Vold er uanstændig uanset hvem og i hvilken uniform det bliver udført.

Alan Strandbygaard, Merete Jung-Jensen, Uni Machanga, Mikkel Madsen, Rune Petersen, Filo Butcher, Morten Jespersen, Jan Pedersen, Daniel Mikkelsen, Brian Pietersen, Levi Jahnsen, Troels Ingvartsen, morten Hansen, Jens Overgaard Bjerre, Britta Hansen, Andreas Keith Hansen, Markus Lund, Sara Arklint, John Hansen, Anders Kristensen, Curt Sørensen, Rasmus Kongshøj, Keld Sandkvist, Bill Atkins, Dorte Sørensen og lars creutz anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

...Og jeg som troede at Enhedslisten var et landsdækkende parti
og nu ser jeg så, at partiet hovedsagelig dækker en del fraktionerede 3-bogstavsforkortelses-organiseredes indre stridigheder i Københavnstrup.

Politik er svært.

Alan Strandbygaard, Uni Machanga, Mikkel Madsen, Peter Larsen, Daniel Mikkelsen, Henrik Darlie, Brian Pietersen, Troels Ingvartsen, John Hansen, Anders Kristensen, Rasmus Kongshøj, Anders Feder og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Så er der 'valgflæsk fra midten' i St. Kongensgade igen.

Glædeligt kommunevalg - og husk at vaske hænder både før og efter at I sætter jeres kryds på stemmesedlen i dag kære læsere af Den mindst ringe.

Det skulle jo nødigt hedde sig.

Filo Butcher, morten Hansen, Niels Mosbak og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Skulle man ikke i stedet glæde sig over, at alle disse vilde røde terrorister med rabiate meninger lader sig repræsentere gennem et ordentligt og forstandigt parti som Enhedslisten.

Og til Grethe Preisler, Information er en gammel borgerlig frihedskæmperavis, der altid har stået på vagt over for den røde fare. Det bør ikke overraske, at den tager sit ansvar alvorligt og her før et demokratisk valg udgiver den ene Enhedsliste-kritiske artikel efter den anden.

Alan Strandbygaard, Kalle Nielsen, Mikkel Madsen, Jens Thaarup Nyberg, Per Klüver, Filo Butcher, Brian Pietersen, Thomas Krogh, morten Hansen, Laust Holst, John Liebach, John Hansen, Anders Kristensen, Flemming Scheel Andersen, HC Grau Nielsen, Keld Sandkvist, lars abildgaard og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Niels Jespersen, Tak for et forsøg på på valgdagen at give en livagtig oplevelse af retorikken under den kolde krig. Som en spand isvand ned ad ryggen ...Uha :-)
Jeg havde helt glemt denne pseudoinformerende insinuerende genre inden for borgerlig politisk journalistik.

Trond Meiring, Tom Paamand, Brian Pietersen, John Hansen, Hans Larsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Fortæl os noget vi ikke ved, kære Niels Engelsted.

Oh tidsånd sig, hvor er din ende? Der er gået Twitter og Facebook i 'debatten' på det seneste.

Steffen Nielsen

Først en introduktion om hvor dejligt det var at have ungdomshuset og hvordan du nød at deltage i deres arrangementer. Derefter fordømmer du Enhedslisten for at give deres støtte til Ungdomshuset i en sag hvor de sådan set bare påpeger at lokalområdet bør bestemme hvad grunden på jagtvej bliver anvendt til. Du synes det er godt med ungdomshuse, men partier må ikke støtte op om dem?

Trond Meiring, Brian Pietersen og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Steffen Nielsen
"påpeger at lokalområdet bør bestemme hvad grunden på jagtvej bliver anvendt til"

Du sætter grundloven ud af kraft.
Og hvad for et "lokalområde" taler du om?
Det er helt ude i hampen - undskyld.

Jan Hansen, Mikkel Madsen, Henrik Klausen og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar
Steffen Nielsen

Grundloven er sgu ikke meget værd når den tillader at man hen over hovedet på folk, der har brugt 25 år på at opbygge et sted, laver deres hus om til en bunke grus. Jeg er ikke fra København så kender ikke meget til lokalområdet, men kan ikke se noget problem i at sætte spørgsmålstegn ved at en grund der har tilført fællesskabet så mange år ikke skal blive ved med det. Kommunen bør købe grunden tilbage og bruge den til noget der kan komme lokalområdet til gode.

Brian Pietersen, Levi Jahnsen, morten Hansen, John Liebach, Andreas Keith Hansen, Sara Arklint, John Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
HC Grau Nielsen

citat fra artiklen:
" AFA’s ofre er primært tilsvarende afstumpede voldsmænd på den yderste højrefløj, men eftersom AFA ikke står til regnskab for nogen, og ret beset blot er en bande kamphærdede unge mænd, kan de sidde på Nørrebros værtshuse og beslutte, hvem der fortjener tæsk. Således overfalder og chikanerer de fredelige højrefløjsaktivister og udøver mødeterror mod andre partier. Det var AFA og LS, der sammen med aktivister fra SUF, organiserede balladen i Fælledparken 1. maj, hvor SF og Socialdemokratiets talere blev forstyrret med megafoner og røgbomber og tilhørerne forulempet med spytklatter, skubberi, skældsord og slag."

Den slags er ikke legalt uanset hvem der udfører det.

Henrik Nielsen, Mikkel Madsen, Svend Erik Sokkelund og John Liebach anbefalede denne kommentar
Steffen Nielsen

Desuden melder jeg mig desuden ud af diskussionen, da jeg ikke tror der kommer noget konstruktivt ud af at fortsætte den. Den eneste grund til jeg kom med min første kommentar var fordi jeg synes Enhedslisten skal vide at ikke alle tænker som Niels Jespersen og de ikke skal lade skræmmekampagner påvirke hvem de samarbejder med.

Trond Meiring, Brian Pietersen, morten Hansen, Steffen Gliese og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Til lejligheden har Niels Jespersen åbenbart rodet i sine gamle pc-dokumenter og fundet frem den gamle artikel fa 9/5 2013, hvor han reducerede den folkelige manifestation mod løftebryderen Helle Thorning til en samling
'bøller''s hærgen. Alle kritikere af det bestående er i Jespersens øjne åbenbart enten 'bøller' eller 'munkemarxister' (et andet af tidens udtryk som han har labbet i sig). Allerede den gamle artikel røbede en dyb uvidenhed om såvel Europas faktiske historie som nutidens magtforhold og grundproblemer. Hans 'analyser' er ikke blevet bedre. Men han passer godt ind i den dominerende diskurs
.

Kalle Nielsen, Per Klüver, Morten Jespersen, Rasmus Kongshøj, Brian Pietersen, morten Hansen, Palle Yndal-Olsen, erik winberg, Olav Bo Hessellund, John Liebach, Andreas Keith Hansen, Markus Lund, John Hansen, Grethe Preisler, Steffen Gliese, Niels Engelsted og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar

Denne klumme slår altså usagligheden i Groft sagt i Berlingske med længder. Så når Niels Jespersen læser ordet "Protester" tænker han straks på uhyrligheder? Jeg tænker på de demokratiske basisrettigheder: Ytringsfrihed og forsamlingsfrihed. Hvis man har et så uhyrligt billede af, hvad demokratiske partier foretager sig, når de protesterer, så har man udviklet en forestilling om demokratiet som om det var en trussel. Protester?! Hvor i verden har man ikke ret til at protestere? Hvor i verden dæmoniseres protesterende mennesker? Det gør de i diktaturstater.

Brian Pietersen, Olav Bo Hessellund, Peter Taitto, Maja Spang-Hanssen, Markus Lund, Sara Arklint, John Hansen, Curt Sørensen, Steffen Gliese, Niels Engelsted og Anders Kristensen anbefalede denne kommentar

Det er da lidt søgt og sørgeligt, at det største problem for det borgerlige Danmark for tiden tilsyneladende er visse autonomistiske og venstreradikale elementer, som eliten ikke som vanligt kan kontrollere med vold og magt, ligesom man har kunnet hidtil med 98% af resten af befolkningen. Naturligvis frygter de for at miste deres monopol på magten i fremtiden i takt med at tilslutningen vokser som følge af deres egen fallit, og når nu disse individer vil et helt andet samfund end det udbyttende kapitalistiske system - der gavner den kritiske elite mere end de mennesker, som aktivt opponerer imod den - og ikke er bange for at gå på gaden for at vise det.

Daniel Mikkelsen, erik winberg, Steffen Gliese og Andreas Keith Hansen anbefalede denne kommentar
Stephan Paul Schneeberger

Hvilken vold Kilder?

LS er ikke en del af EL og tager afstand fra dem som Libertære socialister dvs. anarkister, osv.

Demokrati er folkets aktive deltagelse i det politiske - alt for længe har parlamentarismen haft for god presse.

John Christensen, Per Pendikel og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Problemet er vel, at hver eneste gang de autonome og venstreradikale går på gaden for at vise deres afsky for det bestående, så gør de det på en måde, så resultatet bliver at de jager flere og flere helt almindelige mennesker i favnen på de borgerlige. Nørrebro er altså ikke hele Danmark.

Morten Pedersen, Henrik Klausen, Troels Ingvartsen, Svend Erik Sokkelund, Ernst Enevoldsen og Jan Eskildsen anbefalede denne kommentar

Nu er valget overstået. Det viste sig at EL's vælgere, for en stor dels vedkommende vrede tidligere S og navnlig SF vælgere, har stemt ud fra deres egen erfaringsdannelse, ikke under angivelig påvirkning af nogle håndfulde aktivister fra Nørrebro. Så nu kan Information roligt sende sin lænkehund, Niels Jespersen, tilbage i hundehuset igen. Hans gøen har ikke ændret en tøddel.

Rasmus Kongshøj, Holger Madsen, Niels Mosbak, Daniel Mikkelsen, Troels Ingvartsen, Steffen Gliese og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar

Man kan vist roligt konstatere, at ovenstående debattører har enddog meget vanskelig ved at vende blikket indad og udøve helt normal selvkritik.
Normalt er det jo ellers hovedsagelig kun børn, som endnu ikke har udviklet denne reflektive evne….

En bange mand der skriver. Hvad han er bange for ved jeg ikke. Tror det må være over det han ikke forstår.

Ungdomshusaktivister kastede kanonslag efter politibiler så sent som i lørdags. Andre BZ'e et hus i fredags. Der blev pillet valgplakater ned under en demonstrations i fredags også. Samtidig har enhedslisten fået det bedste valgresultat nogensinde! Jeg tror ikke helt Niels Jespersens kommentarer er rodfæstet i virkeligheden. Enten hjælper det at stå fast på sine meninger uanset om mindre grupper hooligans mener det samme. Eller også er de påståede forbindelser mellem enhedslisten og venstreradikale grupper ikke så skadelige for partiet endda.

Med al respekt for Niels Jespersen og hans behov for at tjene til livets opretholdelse, så er finnerne da holdt op med at gå med kniv? Hvis de da nogensinde har gjort det?

Mig bekendt har ingen - nuværende - folkevalgte fra Enhedslisten brugt uparlamentariske metoder? Det enkelte - der fandt for godt at 'male Fogh rød' - er nu medlem - så vidt vides respekteret - af det borgerlige parti, der gemmer sig under listebetegnelsen A.

Stort set alle hvide 'indfødte' australiere har engelske straffefanger i 'stamtavlen' og de var ikke nogle småkriminelle amatører, som de der hentydes til mht. Enhedslisten.

Uden på nogen måde at ville slå Enhedslisten i hartkorn med engelske straffefanget eller andet 'godtfolk', kunne vi så samles om at hilse Enhedslisten velkommen som værdifuldt 'nyt blod' til den omsiggribene politiske 'indavl', der for tiden kaster det ene misdannede 'barn' efter det andet af sig i DK?

Per Dørup Jensen

Hverken Marx eller Lenin har nogensinde agiteret for individuel vold som metode. Erfaringsmæssigt har underklassen i øvrigt aldrig opnået noget politisk ved at bruge vold offensivt. Tværtimod. Derimod er den voldelige metode et historisk kendetegn for fascismen.

Niels Engelsted, Per Pendikel, Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak, Karsten Aaen og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar

Niels Jespersen beskriver da helt bestemt et reelt problem. På den anden side - det der med at rykke op i superligaen - det var det SF gjorde - et anstændigt parti der blev stort og fik magtdrømme og solgte ud af principperne.

Niels Jespersen, hvad du har konstrueret ovenfor er i mine øjne stort set i liga med det bedste af Thomas Friedman, fra the new york times. Som du måske godt ved, er der her tale om en af de virklige tunge drenge i, 'the major league bull shit machine'. Ungdomshuset, blot und boden, kosovo. Tja ... . "Kylling, soft-ice og pølser ... ". Det har ligesom ikke rigtigt noget hinanden at gøre og dog glider det ned. Og ud.

Daniel Mikkelsen

jeg vil gerne påpege forskellen på hooliganisme (typisk forankret i fodbold og meget sjældent politisk) og folk på venstrefløjen (typisk folk der har politiske bevæggrunde og ideologi som grundlag for deres handlinger)

tænk, jeg vidste ikke at enhedslisten havde hooligans.
jeg må se at kigge bedre efter, så kan jeg måske få øje på dem.
hvad med de der bander, hvilket parti tilhører de mon ?
jeg har selv hørt nogle af dem sige at de er højreorienterede,
så det må man jo nok hellere tage for gode varer,
som så meget andet bavl.

Sara Arklint, Rasmus Kongshøj og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Kristian Løwenstein

Denne artikel mindede mig først lidt om Godwin's law: http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law
Dernæst kom jeg til at tænke på Six Degrees of Kevin Bacon: http://en.wikipedia.org/wiki/Six_Degrees_of_Kevin_Bacon
Og at Glenn Greenwald havde ret i at terror(isme) er blevet et af de mest meningsløse og manipulerede ord på kloden: http://www.salon.com/2010/02/19/terrorism_19/
Spørgsmål: I stedet for at bruge 650 ord på at trække læserne hele vejen igennem en slags ”freudiansk underbevidsthedsbegrebs tesaurus?” der igen udvander et grundlæggende vigtigt budskab:

”Politisk hooligans, kreativt kraftværk, forkælede bøller, kapitalisterne, pamperne, voldsrusen, hals og håndsret [middelalderlig døds-, legems- eller frihedsstraf], truende attitude, bølge af hærværk og vold [Syditalien Mafia Style?], lammede København [ligesom lyn, lærerdemo, statsbesøg, trafikprop, bustrejke, damp, fagforeningskamp? (google search 20.11.13)], organiserede volden, ballade og sammenstød med politiet, politiske beskyttelsespenge, Danmarks bedst organiserede udøvere af politisk vold, afstumpede voldsmænd, yderst højrefløj, bande kamphærdede unge mænd, værtshuse, tæsk, overfalder og chikanerer, højrefløjsaktivister, mødeterror, megafoner, røgbomber, spytklatter, skubberi, skældsord, slag, autonome, fascisterne, herredømmet, yderste højres, blut und boden [nazistisk slagord], højrenationalisme, urautonomt land [hvor urmenneskerne bor?], serbiske nationalister, islamisterne, kalifatet, Enhedslisten, venner, ungdomsmiljøet, autonome voldsmænd, vold, superligaen, hooliganproblem”
Holy S… prøv du at læse det op for dig selv i et træk med lyset slukket! :/

Ville det så ikke være meget nemmere med tre små ord ligesom Simon Kvamm? http://www.youtube.com/watch?v=1D4eNF_Qeow
De kunne fx lyde: Niels Jespersen har tre små - men vigtige ord til dig:
VOLD ER UACCEPTABELT [punktum] (men husk nu også at stemme børn!)
Mindede mig selv om da George Carlin tryllede de 10 bud om til to små bud: http://www.youtube.com/watch?v=CE8ooMBIyC8

I øvrigt altid fuldstændig enig med mig selv. Vold er generelt uacceptabelt og ikke kun i demokratiske samfund. Medmindre man bruger det til at redde en andens liv som en venlig politimand informerede os om i gymnasiet. Han lærte os også om ”straffelovens §119 stk. 1, der siger, at vold eller trusler mod embedsmænd i funktion er strafbart”, så smid nu de nævner, røgbomber og åbenbart vandpistoler væk: http://m.bt.dk/?article=25413804-Skoed-Helle-Thorning-med-vandpistol-23-...
Man kan jo i stedet for bruge tiden på at sætte sig bedre ind i historien bag ”civil ulydighed”: http://thoreau.eserver.org/civil.html eller hvad med ”heckling”? http://www.theguardian.com/politics/2006/apr/28/past.labour

jasper bertrand

@Laust Holst
Så må du i gang med Google, Rosa Lund er straffet for udenomsparlamentariske metoder.

@Erik Storrud
Det drejer sig ikke kun om stemmer, men også om anstændighed og beskyttelse af demokratiet. Og den historiske erfaring er jo, at når det går helt galt, går det ofte mest ud over venstrefløjen.

jasper bertrand

Nøh, Rosa Lund er straffet for "ulovlig indtrængen" i et tomt hus på Grøndalsvænge - med en bødestraf på 750 kr.
Og efter som straffen afspejler forseelsens grovhed, må man jo konstatere, at strafværdigheden ligger på linje med at overtræde færdselslovens hastighedsbegrænsninger.
"Udenomsparlamentariske metoder" tsk. tsk.

jasper bertrand

@Niels
Ja det var måske en lidt fin betegnelse. Men de fleste der får en fartbøde accepterer jo til gengæld at de har gjort noget forkert.

jasper bertrand

Jo, men så vidt vides har Rosa Lund jo betalt bøden, da forholdet er fra 2007.
Et bødeforelæg udstedes, når den pågældende kan erkende sagens faktiske omstændigheder.
Nu kræver samfundet jo ikke i strafferetsplejen at man angrer, blot at man betaler det bødeforelæg man bliver tilsendt, så har man udstået sin skyldighed til samfundet.

Ang. Thomas Kroghs note om ting der ikke har noget med hinanden at gøre :
Faktisk er en god vej til indsigter og forståelser at gøre sig klart at alt har noget med alt at gøre, og se det. Og det kan ofte være væsentligt mere elusivt end noget så - åbenbart stødende - bastant som lige Serber/Kosovo og Doroteavej/Jagtvej, der burde kunne iagttafges af enhver nogenlunde fleksibel hjerne hvor alle synapser står i forbindelse med alle synapser. Ideelt. I virkeligheden er de hyppigt nede.

Mikkel, næe, blot at magt ikke bør gå en til hovedet. At det er mere vigtigt at holde på principperne end at sælge ud af dem for magtens skyld. Det er der jo nok der har gjort, ikke?

Man kan på ingen måde tillade sig at sætte Enhedslisten som værende lig med hooligans! Der er tale om mennesker som sandsynligvis ikke engang er medlemmer af partiet, end sige forstår hvilken politik listen står for.

At nedlægge ungdomshuset var måske en fejl, med det var også en fejl at tillade de typer der ødelagde store dele af den omgivende bydel. Ungdomshuset burde have smidt dem ud af egen drift helt fra starten.

Netop det at have et sted som ungdomshuset er meget væsentligt for det kreative miljø i en by som Københavnstrup men også i andre byer burde man have noget tilsvarende. Altså steder som ligger helt uden for myndighedernes kontrol. Christiania var sådan et sted engang og er det på mange måder stadigvæk, der ude har man kun et stort problem nemlig hashhandel som gennemsyrer alt hvad der foregår, ellers kunne det have været et helt fantastisk kreativt område i verdensklasse - meget bedre end det rent faktisk er, for man kan ikke kalde Christiania dårligt.
Altså er fri hash vejen frem for Christiania, men også for mange andre dele af samfundet, blandt andet vil det fjerne økonomien fra banderne og dem kan vi sagtens undvære.

Had mod samfundet, herunder håndhæverne af loven politiet, fremkommer oftest når man har fået konfiskeret hash, købt for surt sammensparede skillinger. Så føler man sig uretfærdigt behandlet, hvilket jeg godt forstår, selv om jeg ikke er hashryger.

Den er virkelig sjov, den med vold.

De der råder over, og ivrigst benytter sig af voldsmonopolen til at fremme deres sager eller cementere deres herredømme, er altid de første til at råbe op med floskler som:
"Vold fører ikke til noget", "hvis I vil tages seriøst, skal I droppe volden", "ikke voldelig protest er ok, men ved vold trækker vi grænsen..." etc. etc.

Vi kender godt billederne fra COP 15, og andre lejligheder, kilometerlange futtog i isnende kulde, knippelsvingende betjente som er blevet kørt flere hundrede kilometre for at deltage i festen, og hvem husker ikke de flotte billeder med bål på jagtvejen? I langt de fleste tilfælde har det været kommunen der enten startede volden eller brugte uproportionel vold når en lille gruppe ekstremister prøvede med at lave ballade.

Så hvorfor har vi overhovedet kampklædte politibrigader, hvis vold ikke fører til noget?

Er det måske fordi vold i virkeligheden er det mest effektive middel til både kontrollere en bestemt situation og fremme en bestemt udvikling?

Ser man tilbage i historien, vil det vise at de store forændringer, især dem som har været fundamentale for demokrati, menneskerettigheder og velfærd, aldrig ville være sket, hvis ikke mennesker havde tyet til vold, med deres liv som indsats.

Om man kan lide eller ej, lad os i det mindste være ærlig omkring det.

Desværre er det oftest sådan, at vold er det eneste der fører til noget. Gad det ville være anderledes.

John Christensen, Poul Eriksen, Steffen Nielsen, Rasmus Kongshøj, Hans Larsen, Niels Mosbak og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Ok Enhedslisten dropper sine Hooligans, men det må så kræve at DF tilsvarende dropper sine landsbytosser, at Socialdemokratiet dropper sine Bilderbergere, at Venstre gør det samme + dropper sine lobbyforbindelser og slangetunger, at Liberal Alliance dropper Saxobank, at det Radikale Venstre dropper sine EU dukkeførere osv osv osv.
Det vil alt sammen være godt og fint, spørgsmålet er så blot, hvem der så skal møde ind om morgenen på Christiansborg, bortset fra kantinepersonalet?

Trond Meiring, Jakob Lilliendahl, Filo Butcher, John Christensen, Poul Eriksen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kongshøj og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
jasper bertrand

@Dan
er der nogen af dem du nævner fra de andre partier, der bruger vold, eller angriber politikere de ikke kan lide på deres private bopæl?

jasper bertrand

Niels Mosbak,
det kan jo godt være de andre nævnte i Dans indlæg har diverse på samvittigheden, men lige overvågning?
Det er vist kun Enhedslistens venner der er tiltalt eller måske endda dømt for ulovlig overvågning.

jasper bertrand

Ahrrr, vel ikke helt - Kjeld Olesen tidl. minister fra det kgl. danske Socialdemokrati har jo løftet lidt af sløret for, hvordan man aflyttede en tidligere leder af DKP - Alfred Jensen - via "Firmaet".
Der ud over har man jo benyttet efterretningsagenter til at infiltrere lovlige politiske foreninger - godt nok via PET, men dog i strid med hvad der blev oplyst over for folketinget fra rækken af Justitsministre fra partier som Socialdemokratiet, Konservative og Venstre. Du ved det her med, at man ikke må registrere folk på baggrund af lovlig politisk virksomhed.
At Liberal Alliance og Radikale Venstre ikke har været med i denne række skyldes at LA stadig er et insignifikant parti, og at de radikale altid har været kritiske over for justitsvæsnet - men altså tilfældigheder i denne sammenhæng.

jasper bertrand

@Niels Mosbak
jah, hvis du går så langt tilbage, så har du nok ret. Landet var jo truet engang, men ikke i en grad så det berettigede de ulovligheder. Og hvis fjenden arbejdede her i landet, var det nok ikke gennem folk der officielt var medlemmer af kommunistpartiet.

jasper bertrand

Sådan er det jo - som Margrethe Vestager siger - hvis man har levet længe nok, risikerer man at have oplevet meget;-)

Dan Johannesson

Jasper Bertrand, i den grad ja.

Venstre, DF og de konservative er f.eks. medskyldige i drabet på mere end 100.000 irakere, i en ulovlig angrebskrig. Flere af de andre partier (og førnævnte 3 partier hertil) udøver kontinuerlig fysisk og psykisk vold på ældre, førtidspensionister, psykisk syge og kontanthjælpsmodtagere som må kæmpe sig igennem uværdige liv, "magtanvendelser", fastspændinger og at rådne op i deres egen urin og afføring, før adskillige, hvert år dør af fejlbehandlinger på sygehuse, hvor personalet er skåret ind"til benet" i et absurd omfang, for at tjene det endeløse neoliberale "mere for mindre" vanvid.

Så ja, de største partier i Danmark, udøver kontinuerlig, systematisk psykologisk og fysisk vold imod landets svageste. At selve handlingerne udføres af tredje person, fratager naturligvis ikke de øverstkommanderende ansvaret for de handlinger deres ordrer gennemtvinger.

Dan Johannesson

@Jasper jeg svarede blot på dit spørgsmål, måske det er nemmere hvis jeg er mere entydig: Jo de andre partier udøver også vold.

Enhedslisten kunne nemt droppe sine "hooligans" hvis de andre partier ville droppe deres karrierefokuserede løgnhalse og bedragere, som i dag dominerer dansk politik.