Klumme

Kvindelig liderlighed i pilleform

Viagra til kvinder – bare rolig, den er på vej. Om to år regner medicinalindustrien med at frigive pillen, der kan kurere kvinders manglende sexlyst. Så vil der ske ting og sager
Debat
18. november 2013

»Jeg elsker min mand. Jeg har bare ingen lyst til at have sex med ham. Jeg lader tit, som om jeg sover, hvis jeg går først i seng, og jeg har præsteret at stå lige uden for døren i et kvarter, fordi jeg ikke var helt sikker på, om han sov.«

»Det går fint, når vi først er gået i gang. Men det er, som om der er en barriere, der afholder mig fra at gå i gang. Også selv om jeg nyder det, når vi rent faktisk har sex. Jeg kan bare ikke gennemskue grunden.«

»Jeg føler mig snydt. I begyndelsen knaldede vi som kaniner. Jeg forlod min første mand, fordi vores sexliv var forsvundet. Jeg troede, det handlede om ham. Eller om travlhed. Men nu ser jeg præcist det samme mønster med min nye kæreste. Så det må jo være mig, der er noget galt med.«

De tre tilpassede citater stammer fra en nyligt udkommet bog her i USA: What Do Women Want: Adventures in the Science of Female Desire. Forfatter Daniel Bergner, som til daglig er journalist ved The New York Times, har researchet og skrevet om kvinders sexlyst i årevis. På det seneste har han brugt en del energi på at udforske, hvorfor så mange kvinder taber den seksuelle gejst i faste parforhold. Og på at udforske den ret fasttømrede forestilling – særligt i USA, men også i Danmark – om, at kvinders sexlyst biologisk er mindre end mænds, og om at kvinder har behov for kærlighed og tryghed for at nyde sex; hvorimod mange mænd populært set er klar til at kneppe en hvilken som helst kvinde, de finder tiltrækkende.

Der findes mange varianter af denne tese, herunder den, der handler om promiskuøse bøsser og monogame lesbiske. Dualismen mellem yin og yang, om kvindelig introspektion over for udadvendt maskulinitet. Og så videre.

Men nyere forskning viser bare noget radikalt andet. At kvinder i udgangspunktet er lige så liderlige som mænd, og at de ofte faktisk har et højere sexdrive. Til gengæld keder de sig noget hurtigere end mændene.

Den konstatering får imidlertid og naturligvis ikke problemet til at forsvinde. Frustrationerne er legio rundt omkring i de små hjem.

Og her kommer medicinal-industrien ikke overraskende ind fra højre. For tænk, hvis den manglende lyst kan styres medicinsk. Hvis problemet ikke bundede i stress, arbejde, tøjvask og børnepasning, men om en doven hjerne, der savner variation, adrenalin og hormoner. Hvad nu, hvis man kunne udvikle en pille, der interagerede med den manglende sexlyst i faste parforhold? En pille, der påvirkede centre i hjernen og kemisk genskabte lysten til sex?

Bergner omtaler den mest lovende forskning – en pille ved navn Lybridos – i sin bog. De foreløbige resultater viser ifølge en mængde artikler i den amerikanske og britiske presse, at pillen for et flertal af kvinder, som har medvirket i de kliniske studier, er særdeles effektiv. Forskerne regner med, at pillen vil ramme det amerikanske marked om to til tre år, når alle forsøg er færdige. De deltagende kvinder i Bergners bog er vilde i varmen. De elsker effekten. Der ser ikke ud til at være seriøse bivirkninger – hovedpine og mildt udslet er det, der nævnes.

Men der er et andet problem: Forskerne regner med, at samfundets, den politiske, modvilje vil være betydelig. Og godkendes skal den lille blå pille naturligvis.

Hvorfor? Groft sagt skal lægerne overbevise os om, at kvinder, der tager pillen, ikke vil ende med at hungre efter sex nonstop. For så ved vi jo, hvad der sker. Helt utilregnelige vil de være. Kvinder, der pludselig ikke har børn, hvidmalede hjem, power-yoga eller julemad, men som – gys – har sex på hjernen. Kvinder, der vil forlange at blive tilfredsstillede – som evige (mandhaftige) rovdyr på jagt efter den næste kemisk regulerede orgasme.

Konservative kredse i USA og Storbritannien taler dunder mod denne potentielle destruktion af familien samt moder- og omsorgsrollen. Og den gode gamle femi-diskussion om, hvorvidt ligestilling virkelig handler om, at kvinder skal til at opføre sig som mænd, er også i spil.

Med andre ord – og set fra min stol – en bizar fortidig parallel til advarslerne om nymfomani og alt for selvstændige kvinder, der også hørtes før p-pillens frigivelse.

Men hvad siger de potentielle brugere? Jeg tjekkede med en gruppe godt gifte veninder i denne uge. De var mere end interesserede. Jeg tror roligt, vi kan vente os lidt af hvert, når Lybridos rammer apotekerne her til lands.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Inger Sundsvald

Hehe - interessant!

Michael Kongstad Nielsen

Plat.

Inger Sundsvald

Ja, mænd kan da heller ikke have noget for sig selv. Og hvad med børnene og familien?

Flemming Scheel Andersen

Det kan da sikkert give nogen et sjovere liv

Lise Lotte Rahbek

Interessant.
Tænk at opfinde en pille, som kan give en kvinde/mand/barn/olding lyst til noget, som personen ikke af sig selv har lyst til...?!

WOW, der er guf i sigte for forbrugsindustrien.

Sascha Olinsson, Hugo Pieterse, Tue Romanow, lars abildgaard, Christel Gruner-Olesen, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Peter Jensen, n n, Anja Henriksen, Ingrid Uma og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Inger Sundsvald

En pille mod kedsomhed?
Men jeg kan ikke lige se for mig, at nogen frivilligt ville sluge en pille,for at få lyst til flere biler eller kager.

Niels-Simon Larsen

For mig at se handler det her om manglende lyst, men ikke om hvorfor lysten mangler.
Vi har et system bestående af læger, hospitaler, medicinalfirmaer og et dertil knyttet aktiemark. Dette system gør alt, hvad der kan betale sig, og meget få personer i systemet gør sig bredere og dybere tanker om årsag og virkning. Det kan de også nemt blive kritiseret for at gøre (pas dit arbejde).
Optræder man som forbruger af dette system uden at gøre sig bredere og dybere tanker om det, bliver man bare en ting i et tingsliggjort system.
Man har vel lov til ikke at føle lyst eller sagt på en anden måde – har vel lov til at finde sin egen sande lyst. Harmonerer den ikke med andres forventninger, må man tage opgøret.

Jeg har ikke store tanker om den måde, vi administrerer vores seksualitet på i vores vestlige/kristelige samfund. Jeg så en aften en udsendelse, der hed Sex i Uganda, 3 okt. DR2. Aldrig har jeg set så megen lyst og glæde over den perle, som evolutionen har skænket os og heller ikke set den så godt administreret. Børn og unge blev oplært af de ældre til at opnå seksuel nydelse, og sidst men ikke mindst, det var muntert. Ih, hvor de morede sig.

Bagefter tænkte jeg på al den fortræd, vi har gjort disse mennesker lige fra missionærerne over købmændene til forskellige forkvaklede udviklingsforsøg, og så har vi ikke kunnet ødelægge dem alligevel. De har ikke brug for kunstige, seksuelle sødemidler. De begærer bare hinanden og morer sig.

randi christiansen, Tina Skivild, Robert Ørsted-Jensen, Levi Jahnsen, Søren Jørgensen, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Peter Jensen og Anja Henriksen anbefalede denne kommentar

Meninger og associativer er toldfrie, så elitelandet indenfor homo-haderi, Uganda's, sexuelle image er også at det er stedet hvor en præsident for ikke over 20 år siden vandt sin post ved at hive den udmærkede kanin op af hatten, at hans kone kunne bekræfte at han havde været utro med dobbelt så mange kvinder som modkandidaten, og derfor naturligvis meget mere handlekraftig, dynamisk og beundringsværdig.
Alt selvfølgelig kun på grund af mormonsk propaganda, det er klart.

Inger Sundsvald

Nu kunne der jo teoretisk også være nogle kvinder i Uganda, som bare ikke har lyst, af den ene eller anden grund.
Et tv-hold opsøger jo nok det man ønsker at formidle. Således også i udsendelsen fra Cuba, hvor alle kvinder var glade og tilfredse med deres kroppe – angiveligt fordi reklamer med modellerede modeller er forbudt som propaganda.

Jamen så er vi da godt på vej til at benytte psykofarmaka inden for normalområdet.

Så er der vist heller ingen grund til længere, at almindelige studerende ikke kan få ritalin og andre præstationsfremmende midler i håndkøb.

Det dopede menneske er en realitet!

Pudsigt nok er "håndbajeren" de tager spidserne af dagens skærmydsler ikke så fin som medicinalindustriens forkromede løsninger.

Det hedder "selvmedicinering" er man taler dæmpet om det.

UHA - hvor vi stikker blår i øjenene på os selv.

Troels Kirk, Morten Pedersen, Carsten Mortensen, Brian Pietersen, Rasmus Kongshøj, Lise Lotte Rahbek og Anja Henriksen anbefalede denne kommentar

Ja, man kan lige så godt kalde en spade for en spade i stedet for at forsøge at få tingene til at fremstå som noget, andet end det er.

Der findes mange former for selvmedicinering, og det eneste fine, der kan siges at være om medicinalindustriens forkromede løsninger, er standartiseringen af 'stofferne' og forskningen i at gøre bivirkninger så få som mulige, til forskel for så mange andre stoffer, som folk medicinerer sig selv med.

Men hvorfor skal kvinder have tingene serveret på et sølvfad i forhold til sex, men ikke i forhold til rengøring? Kunne selvsamme kvinder ikke få ritalin, så det ikke er så hårdt både at være fuldtidsarbejdende, motionsdyrkende, mor, husmor og hustru? (det kunne sågar være hun havde mere lyst til sex, hvis ritalinen gav hende mere overskud).

Dette skal ikke forstås som argument for frigivelse af ritalin til håndkøb eller ligende, men et forsøg på at dreje ideen lidt, fordi der er en markant risiko for en etisk glidebaneeffekt....ja ved nærmere eftertanke er udviklingen af denne medicin måske nok en del af en etisk glidebaneeffekt, der allerede er i gang

Levi Jahnsen, Carsten Mortensen, Christel Gruner-Olesen, Brian Pietersen, Lise Lotte Rahbek og n n anbefalede denne kommentar
Kurt Lindy Hansen

Det måtte jo komme.

Ville egentlig gerne læse den undersøgelse omkring kvinders liderlighed...

Glidebanerne er skam allerede etablerede - og dette udsagn må siges at være signifikant for den moderne, vestlige tankegang:

"»Jeg føler mig snydt. I begyndelsen knaldede vi som kaniner. Jeg forlod min første mand, fordi vores sexliv var forsvundet. Jeg troede, det handlede om ham. Eller om travlhed. Men nu ser jeg præcist det samme mønster med min nye kæreste. Så det må jo være mig, der er noget galt med.«"

Føle sig snydt; knalde, sexliv forsvundet, ham eller mig, den er 'gal med'.

Dikotomier, vulgarisering/forvrængning, kamp/flugt-tænkning og skyld og skam-anbringelse.

Ingen forståelse for komplementaritet, dialektik, samspil. Ingen refleksion eller sproglig nuancering; bare migmigmig - eller digdigdig. Knalde som terpentiner, værsåartig.

Filo Butcher, Robert Ørsted-Jensen, Henrik Darlie, Anja Henriksen, Søren Jørgensen, lars abildgaard, n n, Christel Gruner-Olesen, Brian Pietersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

vi skal ha piller til alt.. held og lykke med det..

Brian Pietersen

Erik OLang

det er fordi de ikke ønsker kommunikation at man ikke må drikke en øl.....folk kan jo blive klogere :-)

Josephine Lehaff

Er jeg den eneste, der synes det er en rigtig fin ide? Vi har haft viagra til mænd i årtier, fordi man accepterer, at det er hårdt for en mand at hans evne til at dyrke sex bliver stærkt komprimeret, på trods af at hans sexlyst stadig er der. Jeg mener i den grad også, at det er hårdt for en kvinde at opleve noget meget lignende.

Majbritt Nielsen og Robert Ørsted-Jensen anbefalede denne kommentar

Ok med den nye pille.

Hvis man ikke kan lide den, så køber mand en ikke - og hvis man synes den er en god løsning, så køber man den.

Vi skal ikke bestemme hvad andre voksne mennesker må eller ikke må ( - medmindre det er noget almen farligt / samfundsfarligt som f eks spritkørsel, våbenbesiddelse , narko o s v).

Lars-Bo Abdullah Jensen

Skal lægen så afhører lillemor om hun virkelig har problemer med lysten, eller det bare er fordi hun bruger lysterne andre steder!!!

Lillefar slap jo for at skulle forklare om den blå pille skulle kompencere for manglende evne eller om det var fordi evnen var brugt på den philipinske au-pair.

Brian Pietersen, Hugo Pieterse, Jens Overgaard Bjerre og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Ja, det er sandelig synd for menneskene, at de ikke kan sove, ikke vågne, nogle ikke kan få den op at stå, andre ikke få den ned at ligge fordi de er sexafhængige. Har man mistet livslysten, kan man sikkert også få en pille for det. Synes man, at folk er åndssvage og det hele går ad helvede til, så er det er spørgsmål om den rette medicin.

Det kunne jo også være, at det er den måde, vi lever på, der er noget i vejen med, og at vi skulle bryde op og skabe et mere menneskeligt samfund. Hvad med en revolutionær pille?
Den kan man også give sig selv, gratis.

randi christiansen, Brian Larsen, erik winberg, Anders Kristensen, Tue Romanow, Søren Jørgensen, Mogens Højgaard Larsen, Lise Lotte Rahbek og n n anbefalede denne kommentar

"Jeg tror roligt, vi kan vente os lidt af hvert, når Lybridos rammer apotekerne her til lands."

Ja så bliver "Luder og Madonnamyten" da endelig en realitet. :-)

Og hvad så hvis manden ikke kan præsentere gevær og ikke vil dopes?

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Hvordan er det Viagra til kvinder? Viagra giver vel ikke mere lyst? Viagra giver vel kun mening, fordi han har en oprigtig lyst til hende, som han fysisk ikke kan være med i?
Så dette her er et rape drug, som kvinder bare skal vælge at tage selv?

Brian Pietersen, Jens Overgaard Bjerre, Levi Jahnsen, Anja Henriksen og n n anbefalede denne kommentar

Og Morten vinder prisen for mest platte kommentar. Hvorfor ikke spille Hitler-kortet også?

Hvis det absolut skal skæres ud i pap, så Morten også kan være med, så er "Viagra for kvinder" en nem og hurtig måde at beskrive ideen, så de fleste hurtigt fanger pointen.

Mænd tager Viagra, fordi de gerne vil have sex, men ikke kan. Pillen her er - som jeg kan læse det - tænkt til kvinder, der gerne vil have sex, men ikke kan. For mænd kan problemet være fysisk eller psykisk, og det kan det også for kvinder. Kan man afhjælpe det problem med en pille, som folk frit kan tage, hvis de gerne vil have mulighed for at dyrke sex med en partner efter eget valg, er det genialt. Og det kan man så tilsyneladende.

Et rape drug gør indtageren bevidstløs, så de ikke kan gøre modstand. Og det tages ikke frivilligt. Bare lige for at understrege, hvor idiotisk sammenligningen er.

Hvordan i alverden kan man have noget imod, at folk kan få afhjulpet noget, de selv ser som et problem? At der kan være dybereliggende problemer, der også skal afhjælpes, skal da ikke forhindre folk i at nyde (køns)livet, mens de forhåbentlig kigger længere ind.

Thomas Borghus, Inger Sundsvald og Josephine Lehaff anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

@Erik Lang: Jeg forstår den sidste linje i dit indlæg sådan, at cykelsporten kan indvirke så uheldigt på sexlivet, at begge parter tager præstationsfremmende midler. Måske skal de også have et team bag sig og en Saxobank, for det er jo ikke gratis og skal heller ikke være det, for det handler om medicin og penge og ikke om kærlighed. Fy, da!

Niels-Simon Larsen

@Lasse Smidt: Hvis man ikke har lyst til sex, vil man vel heller ikke have sex. Hvad er problemet, når man ikke har lyst? Det er jo et grundvilkår, og man har vel ret til ikke at have lyst. Jeg kan godt se alle sideproblemerne for mig, men gælder det ikke om at vide, hvem man selv er og handle ud fra det?
Leonardo da Vinci havde så vidt det vides ikke et sexliv, men havde så meget andet i stedet for. Skulle den type gå til lægen?
Hvis man ikke kan dyrke sex, har man nok heller ikke lyst til det, men måske trænger jeg til en beretning fra det virkelige liv (?).

Lise Lotte Rahbek

Erik Lang: "Og hvad så hvis manden ikke kan præsentere gevær og ikke vil dopes?"

Der er ikke noget, der hedder 'vil ikke'.
Selvfølgelig vil alle mænd og kvinder til enhver tid have lyst til og evne til sex. Det er for længst vedtaget som almen viden, så en lille pille vil naturligvis kunne afhjælpe problemet med påstået manglende lyst eller evne.
Man er nu igang med at udvikle en pille som kan give folk lysten til at stemme ved kommunalvalgene tilbage.
Dernæst vil det nok være den manglende lyst til at arbejde i nyttejobs og anden løntrykkeri, som vil stå højt på listen over nye pilleprojekter.
Måske vil man kunne udvikle en pille mod generel obsternasighed, også.

June Beltoft, Henrik Darlie, Levi Jahnsen, Hanne Ribens, Anders Kristensen, Tue Romanow, n n, Troels Kirk, Anja Henriksen, Søren Jørgensen, Vibeke Rasmussen, Niels-Simon Larsen, Erik Karlsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Lise Lotte,
din kommentar kandiderer vist kraftigt til månedens kommentar :-)

Lise Lotte Rahbek

Erik Karlsen
Man må forvente at en pille mod hvas morskab og sarkasme er under udvikling. ;-)

@Niels-Simon

Jeg tror ikke, at du har læst, hvad jeg skriver. Selvfølgelig har man ret til ikke at have lyst. Men så lader man jo bare være med at tage den pille.

Pillen skal bruges, hvis man selv mener, at det er et problem med den manglende lyst. Og så kan det løses, og alle er glade. Hvis du mangler eksempler, så læs evt. indledningen til den artikel, vi kommenterer.

"Hvis man ikke kan dyrke sex, har man nok heller ikke lyst til det" ... øh, helt sikkert! Og hvis man ikke kan få en ny bil, har man heller ikke lyst til at få en ny bil :-)

Artiklen forsømmer at fortælle, hvad pillen rent faktisk indeholder. En google-søgning kan dog hurtigt forsyne en med den kuriøse oplysning, at pillen består af følgende to ingredienser:
Testosteron, et primært mandligt kønshormon.
Buspiron, et meget anvendt angstdæmpende medikament.

Søsterstoffet Lybrido indeholder ikke buspiron, men sildenafil citrate, som er det aktive stof i viagra for mænd.

http://clinicaltrials.gov/show/NCT01743235
http://www.issm.info/education-for-all/sexual-health-qa/what-are-lybrido...

Josephine Lehaff
En pille for at øge lyst kan ikke sammenlignes med en pille for potens. Der er meget stor forskel på lyst og væren-i-stand-til. Det er IKKE meget lignende. Du kan sammenligne manglende potens med fx vaginal tørhed eller andet i den stil, som der jo så også er forskellige præparater, der står parat til at hjælpe med.

Lasse Schmidt
Erasmus Montanus argumentation er bare ikke særlig brugbar - så lad være med at forsøge at reducerer tingene til noget, de ikke kan reduceres til; det ender galt.
Du skriver: "Mænd tager Viagra, fordi de gerne vil have sex, men ikke kan. Pillen her er - som jeg kan læse det - tænkt til kvinder, der gerne vil have sex, men ikke kan"
Problemet her er bare, at det er forkert. Denne pille er ikke til kvinder, der gerne vil have sex, men ikke kan. Kvinder der ikke har lyst til sex kan SAGTENS dyrke sex! Det tror jeg ikke, der er ret mange, der er i tvivl om (ikke kvinder i det mindste).
Hvis vi endelig skal lave en sammenligning, så er det ligesom, jeg også sagtens kan spise chokolade, selvom jeg ikke har lyst til chokolade.

Du kan sammenligne det med at nogle depressive ikke har lyst til livet, så kan de fx få medicin eller elektrochok, så de (forhåbentlig) får lyst til livet igen.

Viagra kan du sammenligne med hormoner til kvinder i overgangsalderen, hvor hormonerne fx for mange mindsker tørhed i skeden (et fysisk problem, hvis man som kvinde gerne vil dyrke sex, ligesom manglende potens hos manden)

Karsten Kølliker

Jeg synes i forvejen, der er lagt i ovnen til oprør mod politisk korrekthed og selvkontrol og generel åndelig duknakkethed. Sådan et oprør à la flowerpower-bevægelsen.

Den her pille vil da bare være hovedet på sømmet. Slip det løs.

@Anja

Hvor bruger jeg Erasmus Montanus argumenter?

Og ja til at man kan have sex uden at have lyst. Mænd kan også have sex uden at have lyst - nogle gange er det nødvendigt for at redde nattesøvnen og den gode stemning ved morgenbordet - men hvis det er hver dag, og man egentlig helst ville have lyst til sin partner, så er det da et problem. Og hvis det kan afhjælpes med lidt forskning, tests og en pillemaskine, så er det da fint. Eller?

Lise Lotte/Niels Simon

Jeg er da glad for at jeg stadig kan bringe andres pis i kog - uden piller.

Min pointe var meget enkel:

Først flytter man sine problemer fra soveværelset og ind til terapeuten. Derefter flyttes de ud i det offentlige rum.
Nu kan man trække "hjælp jeg kan ikke få orgasme" kortet, og få behandlingen betalt af det offentlige, fordi der lynhurtigt vil følge en diagnosekode med pillen. Det skal medicinalindustrien nok sørge for.

Hvornår kan vi så imødese tvangsbehandling af sexologiske lidelser?

Resten af pilleprojekterne er så fint beskrevet, men med den tilføjelse at vi bevæger os på kanten af en medicinsk kontrolleret eugenik, og så bliver jeg sgu nervøs.

Men det kan naturligvis tage en pille for.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Det må netop være her at vi fremhæver ordet LYST.

Det er fair nok, at hvis kvinden ikke kan, men har lyst, så skal hun hjælpes, og for min skyld gerne medicinsk, så længe hun har lyst og har så stor lyst at hun er villig til at tage medicin for at kunne.

Her taler vi dog om at hun ganske enkelt ikke har lyst, der må altså være en årsag, tænder hun bare ikke på sin mulige partner, jamen så skal hun vel ikke medicineres til at tænde på ham/hende.
Har hun haft en traumatisk hændelse, der stopper hendes lyst, ja så er der noget at behandle, men det må være den traumatiske oplevelse der skal behandles, giver vi hende medicin så hun får lyst, så ligger traumaet vel stadig og ulmer.
Har hun for travlt med alt muligt andet, jamen så er det vel hendes hverdag der skal behandles, ikke hendes lyst, og så må hun jo først spørge sig selv, om hun vil hives ud af det trummerum der fratager hende energien og eller tiden til at føle sig selv, og sin lyst.
Er han/hun ikke den rigtige til at tænde hende, jamen så skal medicin jo ikke bruges som parteapeut.
Er det generelt fordi hendes partner ikke kan få hende til at føle sig som den kvinder der er begæret nok, så er det vel partneren der skal behandles alternativ udskiftes.

Lær hellere partneren at få hende til at føle sig som den mest vidunderlige kvinde, selv med morgenhår, morgen ånde så behøver hun sgu ingen pille.

Niels-Simon Larsen

Interessant debat, men jeg trænger lige til at kridte skoene:
A og B bor sammen, men har ikke samme lyst til sex. A vil to gange om ugen, B vil tre, og så bliver der en fandens ballade. Det minder lidt om fattigdomsdebatten – hvornår er man fattig/rig.
A og B bliver selvfølgelig nødt til at tale om det og finde ud af, hvad problemet er. Går A med til tre gange (med hjælp af en pille), vil B garanteret fire, så problemet ligger på et andet plan, og det tror jeg til gengæld ikke, man kan få medicin for (egoisme).
Det er, som om der foresvæver os et billede af et problemfrit samliv. I den forbindelse er der en morsom tegneserie, der hedder ’Kærligheden er et helvede’. Den blev bragt her i Inf. for et par årtier siden, og beskriver en del af de vridninger og vendinger og andre smånumre de elskende laver med hinanden.

Der er ingen ende på, hvad der laves medicin for, og nu mangler jeg bare pillen mod total ligegyldighed over for det økologiske sammenbrud. Næh, minsandten, hvem har puttet den i mælken?

Man tør jo snart ikke tage en bytur mere :)

Sådanne piller burde være SKATTE finansieret og uddeles gratis fra et hvert gadehjørne i hele landet ;o)

Må indrømme overskriftens manglende seriøsitet drog mig - og det uundgåelige museklik førte hertil...
Spændende kønspolitisk problematik!!

.....og i tråd med overskriften må jeg anmode producenten at indtænke muligheden for smagsløst at kunne krydre middagen.

/rb

Grethe Preisler

Julegavideen fra Hulemandens Værksted til parret, der har alt: Børnesikre doseringsæsker i hhv. lyserødt og lyseblåt (en til mor og en til far).

Er han er på Viagra, fordi hans lyst er større end evnen, og hun på Lybridos, fordi hendes evne er større end lysten - så bliver det da først for alvor sjovt at være dem, hvis de kommer til at bytte om på pilleglassene.

Philip B. Johnsen

Medicinalindustrien har mange problemer med etik, men jeg har faktisk lidt svært ved at se problemet her, det vil sikkert hjælpe nogen til at få mere livskvalitet, med det forbehold, at jeg ikke kender til bivirkningerne af pillen, virker det til at være en positiv sag, hvor ellers normalitet er noget man i medicinalindustrien, meget fejlagtigt, har taget patent på, så syntes problemet her ikke større end, at vi mænd må lære, at lade som om vi har hovedpine, hvis det kniber med at følge med.

Pointen er vel, at nogle ikke kan mere, men savner det ; )

Vibeke Rasmussen

Og Niels-Simon Larsen, der er også følgende klassiske scene fra Woody Allens 'Annie Hall'. :-)
http://m.youtube.com/watch?v=O7nPkpdFAic&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DO7nP...

Thomas Borghus, Henrik Bjerre og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

Sjovt nok er nogle fugle monogame, mens andre holder sig til den samme. Og de gør det de har lyst til.
Men civiliserede mennesker ?
Det er det samme og det samme, om og om, igen og igen (siger naturvejleder Tommy Kenter.

Inger Sundsvald

Jeg forstår ikke helt protesterne. Hvis man mister sin smagssans, midlertidigt eller for altid, og er ked af det, så ville det da være fantastisk, hvis man ad medicinsk vej kunne få den tilbage.
Hvis man er ligeglad med om bøffen smager af papmache, så kan man jo bare lade være med at tage pillen.
Personligt ville jeg ikke have noget imod, at medicinalindustrien tjente på det.

Majbritt Nielsen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Mennesker ønsker sig mange mærkelige ting. Penge, gods, guld, et langt liv, hvorfor ikke dobbelt så langt, og hvorfor ikke få puberteten sat i gang noget før, det hele kan klares af medicinalindustrien, der ganske vist er nogle frygtelige kapitalister, som kvæler vores frihed og lyst til liv, men det findes der midler for, nye piller, der dæmper frygten og afskyen for de første piller, så her går det godt, her trives vi og drives mod ragnarok, hurra.

"»Det går fint, når vi først er gået i gang. Men det er, som om der er en barriere, der afholder mig fra at gå i gang. Også selv om jeg nyder det, når vi rent faktisk har sex. Jeg kan bare ikke gennemskue grunden.«"

Øhmm, manglende forspil?

Nu har jeg ingen personlig erfaring, men angstmedicin vil da sandsynligvis også lægge en dæmper på euforien. Man bliver ret dvask og ligeglad.

Lise Lotte Rahbek

Inger Sundsvald

For mit vedkommende går protesterne på, at det er en lyst, der er tale om.
Ikke en evne,
ikke en sans,
ikke en fysisk barriere,
men en mental 'manglel' indstilling.

Hvem siger, at det er ønskeligt for alle kvinder at have lige meget lyst til sex hele livet - eller at mænd ikke også må have lyst-variationer uden at skulle have medicinsk behandling. Hvordan er en seksuel norm sneget sig ind, og sat så højt på så meget på dagsordenen og fået den standardiseret seksuelle følelser og tilskyndelser i en grad, så folk ikke føler at kunne leve op til den og derfor må have et kemisk skub - for at føle 'normal' lyst?
Hvem kan se enden på denne skrue, hvor man medicinerer en manglende trang til at dyrke sex?

Hvad bliver den næste manglende trang, som skal kureres ad kemisk vej - og kan vi regne med, at det bliver ved at være frivilligt? Der findes jo allerede præcedens for, at lægfolk i kommunerne kan beordre kontanthjælpsmodtagere til at tage psykofarmaka under trusler om at fratage dem deres ydelser.

June Beltoft, Vibeke Rasmussen, Filo Butcher, Helge Rasmussen, Rene Bolvig, Tue Romanow, Lars-Bo Abdullah Jensen, Flemming Scheel Andersen, Michael Kongstad Nielsen, Ingrid Uma og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Beklager den vrøvlede formulering i første afsnit.
I forstår sikkert meningen alligevel.

Sider