Læserbrev

Özlem Cekic skal ikke belære os

Debat
13. januar 2014

I et sidste forsøg på at genoprette SF er Danmark nu blevet udstyret med Özlem Cekic (SF) som ny kultur- og værdiordfører. Hun har allerede udtalt sig bedrevidende om dansk kultur og danskheden med den åbenlyse bagtanke at lægge kant til Dansk Folkeparti. Hun har i den forbindelse sagt, at dansk kultur er andet end blot øl og svinekød, hvilket ifølge hende er det eneste DF’s kultur- og værdipolitik værner om.

Før Özlem Cekic skal begynde at belære os om dansk kultur og danske værdier, skylder hun svar på, hvorvidt hun går ind for et selvstændigt Kurdistan, og om hun støtter partiet Kurdistans Arbejderparti, der er på både Danmarks og USA’s terrorliste.

Netop da hun selv er fra Tyrkiet, burde hun vide, hvordan det sekulære og frie samfund så nemt kan blive underkendt og ødelagt, hvis man blot tager det for givet og ikke står vagt om dets rødder. I Tyrkiet har vi set hvordan stærkt troende og magtfulde politikere, som landets ministerpræsident Erdogan, på ganske få år kan rulle et vestligt orienteret samfund mere og mere tilbage til landets dunkle fortid.

Det er den udvikling vi i Dansk Folkeparti har kæmpet imod, og vi har været garant for, at det ikke har kunnet finde sted i det omfang, som vi ser i nogle af vore nabolande. Men nu bliver den hårde kamp for et frit og sekulært samfund bare latterliggjort ved at blive sidestillet med en kamp for øl og svinekød.

DF er ikke imod globalisering

Cekic fortsætter angrebet: »Vi skal befri danskheden fra en national besættelse«, og tilføjer, at hun ikke – som Dansk Folkeparti – er modstander af globaliseringen. Det er for det første usmageligt og uhørt at tale om en national besættelse. Vi lever i et demokrati, og hvis hun med det mener, at vi skal befri Danmark fra Dansk Folkeparti, ja så skal hun godt nok stå tidligt op. Det er en retorisk udmelding, der kun har et formål, og det er at få nogle af de få fra den kulturradikale elite over på SF’s side, der stadig tror på et multikulturelt Danmark.

I øvrigt har det altid været et falsum, at vi skulle være imod globaliseringen – man kan ikke være imod en globalisering. Den har stået på i århundreder, siden vi drog fra Europa og ud for at opdage verden. At tale om en ny globalisering som særligt kendetegnende for vores tidsalder er blot historisk uvidenhed og en måde at legitimere at fremmede kulturer føres ind af bagvejen.

Lucas Thelander Hultgren (DF)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvad er det i din tankegang som får Özlem Cekics ord dig til at have de tanker???

Einar Carstensen

Inden DF kravler for højt op på i et sekulært træ må I nok rense jer for præstefætrene og deres familie.