Læserbrev

Vi er et frisk pust i dansk politik

Debat
26. april 2014

Politikerne på Christiansborg er enige om, at der ikke er behov for et nyt parti. De spår ikke Alternativet mange chancer for at komme i Folketinget. Men hvorfor egentlig ikke? De taler, som om alt var lutter lagkage, men vores samfund står over for meget store udfordringer: Klimaproblemer, grundvandsforgiftninger, arbejdsløshed, ulighed, fedmeepidemi, finanskrise, privat gæld og svigtende konkurrenceevne.

Er disse problemer på vej til at blive løst? Det er der ikke meget, der tyder på. I hvert fald går det meget langsomt. Politikerne virker uduelige. I mange tilfælde handler de dumt og irrationelt.

De søger efter nye oliekilder og skifergasfelter, selv om klimaeksperterne fortæller os, at vi ikke engang må opbruge de kendte reserver. De tillader landmændene at bruge kunstgødning og sprøjtegift, selv om de ved, at det forurener vores grundvand. De lader hundredtusindvis af mennesker gå rundt uden arbejde i stedet for at tage initiativ til, at det tilgængelige arbejde bliver bedre fordelt ved at nedsætte det ugentlige timetal.

De giver skattelettelser til de rigeste, selv om ulighederne i det danske samfund er stigende. De gør alt, hvad de kan, for at maksimere den økonomiske vækst, selv om vækstens tid er ved at være forbi i den vestlige verden. Jeg kunne blive ved.

På dødskurs

Det er tydeligt at politikerne er kørt fast i en morbid økonomisk logik. De er i lommen på økonomerne, embedsmændene og erhvervslederne og har opgivet at føre en selvstændig politik på nogle af de vigtigste områder. Hvad de kalder ansvarlighed, kalder jeg følgagtighed, medløberi og vanetænkning. Tilsvarende bliver partierne mere og mere ens, så man næsten ikke kan kende forskel på dem.

Set i det lys lyder det hult og arrogant – næsten komisk – når politikerne hævder, at der ikke er behov for nytænkning. Behovet for nytænkning er større i dag end nogensinde før i menneskehedens historie. De opfører sig som en flok sammenspiste gammelkommunister, der nidkært vogter over et system, som for længst har udspillet sin rolle.

Men der er håb forude. Alternativet er en nyskabelse i dansk politik, et parti, der tager nutidens udfordringer alvorligt og søger nye, kreative løsninger. Vi er menneskevenlige, ikke bare erhvervsvenlige, og vil gennemføre en seriøs bæredygtig omstilling af det danske samfund. Vi tilbyder et ægte alternativ til den herskende dødskurs.

Carl Bloch, Alternativet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Politik kan dårligt blive mere teknokratisk cementeret end nu,
(håber jeg)
så sæt endelig igang.

Grethe Preisler

Uffe han kan noget andre ikke kan
han har nemlig lært at trylle
engang blir han nok en stor og mægtig mand
som hele verden vil hylde.

Åh Uffe
kigger på stjernerne og drømmer sig langt ud i det blå :-)

Toke Andersen

Jeg ville sådan ønske at jeg kunne tro på det. Al erfaring siger desværre at selv intelligente glødende idealister bliver tæmmet, får klippet kløer og filet tænder, længe inden de overhovedet kommer i nærheden af reel indflydelse.
Dertil er faktum desværre at befolkningen(og ikke bare den danske) for langt størstedelens vedkommende er så ufatteligt dumme en flok mageligt ligeglade bønder at chancen for en folkelig bevægelse, der ikke rummer vækst og personlig vinding som centralt element, er ikkeeksisterende.

På den anden side savner jeg et sted at spilde min stemme, nu hvor SF har spillet sig ud af relevans og enhedslisten insisterer på den stupide og gustne nationalromantiske selvfede navlebeskuende mærkesager.

Kim Øverup, Henrik Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Ernst Enevoldsen

Vær opmærksom på at Carl i sit lidt for bastante indlæg, kun repræsenterer sig selv, og ikke Alternativet som parti. Lidt ærgerligt at Information lægger det ind som noget officielt.

Morten Pedersen

@ Toke - husk at også andels-bevægelsernes start var præget af latterliggørelse fra både småbønder og bedsteborgere. Alternativet søger at finde en ny nøgle til tidens økonomiske udfordringer, for den liberale danser dødedans og socialismen har svært ved at finde holdbare visioner.
Et af partiets værdier er ydmyghed, og det øver jeg mig i.
F.eks. ved ikke at latterliggøre DFere pr automatik og dermed dømme over en femtedel af befolkningen ude.
Sådan bør et politisk engagement ikke starte. Derfor virker Carls indlæg ikke så godt som det kunne, for hvem gider samarbejde med en person, der starter med at kalde en for gammelkommunist?
Alternativet er godt på vej på den politiske scene, gør gerne demokratiet en tjeneste og skriv under:
http://alternativet.dk/wp-content/uploads/2014/01/vælgererklæring_alternativet.pdf

*