Læserbrev

Nanna og Tanja fortjener bedre

28. juni 2014

Det er en landsdækkende tendens, at kommunale tilbud hjemtages af økonomiske hensyn. Man bliver derfor desværre ikke overrasket, når man den 26. juni læser på Informations forside, at børn og unge med helt særlige behov hjemtages til lokale uddannelsestilbud af økonomiske hensyn.

Men overraskende er det alligevel, at lovgivningen tilsidesættes. Det er nemlig ikke lovligt at rangere økonomiske hensyn over faglige hensyn. I Køge-dommen fastlægges betydningen af, hvorledes økonomiske hensyn må komme til udtryk i en afgørelse. Her defineres økonomisk hensyn som det, at et tilbud er leveret på en økonomisk hensigtsmæssig måde.

Der henvises til, at hvis to tilbud er lige egnede til at opfylde borgerens behov, så kan man vælge det økonomisk fordelagtige.

Det væsentlige er således, at det økonomiske hensyn først må iagttages, når der foreligger et tilbud, som matcher borgerens behov. Et økonomisk hensyn må således ikke benyttes til at undlade at imødekomme borgerens behov.

Handler om mennesker

Det er fuldstændig i overensstemmelse med Servicelovens budskab om, at der hver gang skal foretages en individuel vurdering med udgangspunkt i borgerens behov.

Derved er der sammenhæng mellem praksis og lovgivning. Det skaber et godt grundlag for borgernes retssikkerhed.

Derudover foretages den økonomiske beregning helt uden konsekvensberegninger. Det handler om mennesker. Hvis man tager udgangspunkt i sagerne om Nanna og Tanja, som Information skriver om, så vil konsekvenserne for deres sociale liv være så omkostningsfulde, at det på længere sigt vil give en endnu større økonomisk regning for kommunen.

Hvis de derimod får lov til at engagere sig på den måde, de vil, og udfolde deres potentiale, så vil det i stedet tilføre samfundet værdi. Både økonomisk og socialt.

Kristian Hegaard, folketingskandidat for Radikale Venstre

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu