Kronik

Geronto-sexologisk

Kvinderne ville ikke nøjes med en eller anden gammel mand – eller bare en på deres egen alder. Skulle der være ligestilling, så skulle der vel være ligestilling
Kvinderne ville ikke nøjes med en eller anden gammel mand – eller bare en på deres egen alder. Skulle der være ligestilling, så skulle der vel være ligestilling

Sofie Holm Larsen/iBureauet

Debat
24. marts 2015

Ikke fordi han syntes, der var noget i vejen med, at gamle mennesker, eller gamle og gamle, og gamle det hed det vel slet ikke mere, eller det måtte man vel ikke kalde, eller det var der nok ikke nogen, der brød sig om, lige meget hvor gamle de faktisk var, men så ældre, at ældre mennesker gerne ville have, eller havde eller tænkte på, eller en gang i mellem tænkte på at have, for det blev alligevel mindre med alderen, måtte man tro, eller gjorde det ikke, det gjorde det måske ikke, eller det gjorde det jo så ikke, hvis man skulle tro forskningen, eller den forsker, han havde hørt i radioen forleden i hvert fald, så var de ældre helt vilde med at have og så videre med hinanden, eller med os andre for den sags skyld, for det kunne han så forstå, at det blev mere og mere almindeligt, og det ville ikke blive mindre i fremtiden, havde ham forskeren sagt, at folk fandt sammen på tværs af generationerne, og det var ikke kun ældre mænd, der gik ud og fandt sig en yngre model, for den konstellation havde de fleste nok vænnet sig til efterhånden, derfor kunne man godt tænkte sit, hvad var der i det for hende, men noget for noget, fair nok, det skulle han ikke stille sig til dommer over for, men ifølge forskningen var det lige så meget kvinderne, kunne han forstå, eller de fulgte godt med efterhånden, der ikke nøjedes, eller stillede sig tilfreds med en eller anden gammel, eller bare en på deres egen alder, og han kunne godt se, at hvis der skulle være ligestilling, skulle der vel også være ligestilling, havde man sagt a, men derfor var det alligevel specielt, eller det var måske ikke det rigtige ord, han vidste ikke, hvilke ord han så skulle sætte på det, men man skulle da lige vænne sig til tanken om at stå i en eller anden bar og blive antastet, eller det var måske så hårdt sagt, men lagt an på eller hvad det så skulle hedde af sin mors, eller en der kunne være ens mors i hvert fald, man så det for sig, lige at få sådan et lille klap bag i af Inger Poulsen og så en Bloody Mary på mors regning nede på Harbo Bar fredag aften, ikke fordi Inger Poulsen ikke var rigtig, altså ikke sådan rigtig rigtig, men hendes alder taget i betragtning, så var hun slet ikke værst, eller det lød måske forkert, han mente det faktisk positivt, eller nu kom det så til at lyde som om, det var ikke det, han mente, han havde aldrig set på hende på den måde eller tænkt noget med noget, overhovedet ikke, men nu hvor emnet var oppe, så tænkte man, det var vel naturligt nok, har jeg selv været i situation, og som sagt, det havde han ikke, ikke at der ikke havde været gange, hvor man var blevet overrasket, hvis man havde kigget efter en på gaden, og tænkt et eller andet, god røv eller hvad ved jeg, og når hun så vendte sig om, kunne man godt se, at der var nogle rynker og noget, man ikke lige havde set komme, men når man så hørte sådan et indslag i radioen, kunne man ikke lade være med, sådan ville alle vel have det, at de tænkte, kunne jeg selv, eller har jeg selv mødt nogen eller set nogen, en eller anden, nu var det så Inger Poulsen, han var kommet i tanke om, men det kunne have været alle mulige, det havde ikke noget med Inger Poulsen at gøre, som sagt, det var bare et eksempel på en, der måske nok var lidt oppe i årene, men som stadig holdt sig rigtig, ikke at man ikke godt kunne se at, det var klart, man kunne ikke ligne en på 22, når man havde født to børn, det ville også være mærkeligt, han brød sig i hvert fald ikke om de der ældre damer med botox og spartelmasse i hele hovedet, han mente, hvis det endelig skulle være, så måtte man da gerne kunne se, at der var, det vidnede jo også om, at der lå noget erfaring bag, eller det var vel det, der måtte være i det, hvis det endelig var, at det netop ikke var en eller anden dåse fra statskundskab, der ikke havde prøvet andet end at ligge i missionærstilling med sin gymnasiekæreste de sidste fem år, nej nu blev det lidt groft, det vidste han godt, men helt ærligt, det var da sådan, det var nogle gange, at de så ud af en hel masse, og jeg skal komme efter dig, men når det kom til stykket, var der ikke rigtig mere i det end det, så ville han sgu hellere, eller han vidste måske ikke lige, hvad det var, han så hellere ville, men man kunne da godt forestille sig, at man havde lidt mere på repertoiret, når man var længere deroppe af, det havde nok ikke gået helt stille for sig i 60’erne og 70’erne, det var da det indtryk, han havde fået fra hans mors veninder, også Inger Poulsen for den sags skyld, når han havde hørt dem, altså ikke at han på den måde havde stået og lyttet eller siddet, men ind i mellem hørte man et brudstykke af noget, en eller anden bemærkning, det var ikke fordi, hans mors veninder havde siddet og udbredt sig om deres sexliv, når han var til stede, det havde da også være vildt mærkeligt, men derfor kunne man godt fornemme, at det ikke havde været ren Artige Werner hele vejen igennem, aj, det var faktisk et udtryk, han havde hørt Inger Poulsen bruge en gang, hun var sgu sjov, det var egentlig spøjst det der med at nogle gange, så kunne man føle, at der var vildt stor forskel på, om man var 30, eller man var 60, det havde selvfølgelig også noget at gøre med, at det var ens forældres generation, at man var vant til at tænke, det var nogle helt andre ting, der interesserede dem, og ja, at de var skide kedelige og småborgerlige og bare gik op i fuglene ude på foderbrættet, og se de første erantis er allerede kommet op ude i haven, og nu er der sørme ikke længe, til det er rigtig forår, og vi kan komme i gang med at bruge terrassen, men så andre gange, så måtte man bare indrømme, at så stor forskel var der ikke, og det var ikke for at blive sådan, vi er alle sammen mennesker, men et eller andet sted, var der andre ting end alder, der afgjorde, om man klikkede med hinanden, sådan havde det da også været med nogle af de job, han havde haft, dengang han var nede på fritidshjemmet for eksempel, der var det da ikke Nikolaj og Kristian, han havde mest med at gøre, eller det havde i hvert fald mindst lige så meget været Marianne og Lone, han havde siddet sammen med i personalestuen i pauserne, eller taget en fredagsøl sammen med nede på Klovnen, eller den der gang efter sommerfesten, da alle forældrene var gået hjem, hvor Marianne pludselig havde fundet ud af, at de skulle lave bål på legepladsen, og de havde løbet totalt fulde rundt sammen nede i krattet og ledt efter pinde og grene, og så var hun faldet over en eller anden mooncar, der ikke var blevet sat ind i skuret, og så var han sgu også faldet over den, da han ville give hende en hånd, og var landet lige ved siden af hende, og så var de bare blevet liggende uden at rejse sig op, og ingen af dem kunne stoppe med at grine, de havde bare grinet og grinet, og til sidst troede han faktisk de begge to havde glemt, hvad fanden det var, de grinede af, men det havde ikke forhindret dem i bare at blive liggende der i krattet i solnedgangen og grine videre og videre og videre.

Kristina Nya Glaffey er forfatter

Serie

Fremtiden direkte

Seneste artikler

  • Hvad er Danmark?

    7. april 2015
    Vi har inviteret syv forfattere til at overvære syv videnskabelige læsermøder med forskere fra forskellige fagdiscipliner. Forskerne har i fællesskab belyst vores forestillinger om fremtiden inden for udvalgte områder. Det er der kommet syv litterære tekster ud af, som bringes i Information. De følgende tekster er forfattet af Madame Nielsen på baggrund af mødet med overskriften ’Nationalitet’
  • Til fremtiden direkte

    12. marts 2015
    I så mange år havde man bestræbt sig på at gøre alting hurtigere for så at blive konfronteret med den relative virkelighed, der betød, at hvis man skyndte sig for meget, kom man for sent. Men nu var det bevist, at man ikke nåede mere ved at skynde sig. Omsider kom den: Den langsomme revolution
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her