Læserbrev

Dansk politik er blevet et cirkus

Debat
15. april 2015

I sin kommentar »Han radikaliserer dansk politik« i Information den 8.april argumenterer Lars Trier Mogensen for, at det er spændende at have partier som Alternativet og Nationalpartiet på den politiske scene. Det er fint at være skuffet over noget af regeringspolitikken, men at løsningen skulle komme fra to partier, der for alvor har gjort dansk politik til et cirkus, har jeg svært ved at se for mig. Lad os tage Alternativet først. Partiet er ledet af Uffe Elbæk, som ’beskedent’ fører sig frem som en frelsende engel, der står for noget helt særligt unikt og nyskabende. Det var ellers samme Elbæk, der blev valgt for Radikale Venstre, men sprang til sit eget parti, dog uden at opgive sit mandat, og dermed gjorde tykt grin med vælgerne. Nu har han så stiftet sit eget parti, som mangler politik på stort set alle områder.

Helt komisk blev det, da Elbæks udenrigspolitiske ordfører, Ulla Sandbæk, var gæst hos netop Lars Trier Mogensen i hans radioprogram på 24syv. Her roste Ulla Sandbæk Hamas som en frihedsbevægelse og sagde, at EU, og ikke Putin, var skyld i konflikten i Ukraine. Først da pressen dagen efter udsendelsen konfronterede Elbæk med Sandbæks aparte udtalelser, mente han, at hun faktisk udtalte sig på egne vegne. Farcen var ligeså underholdende, som den var utroværdig.

Demokratiet bliver til grin

Det andet nye parti er Nationalpartiet, der også mener, at de repræsenterer noget ganske særligt fornyende og troværdigt. Også her vil komikken og hykleriet ingen ende tage. Formanden Kashif Ahmad har været medlem af tre forskellige partier, Ny Alliance, Hvidovrelisten og senest sit eget parti. Han var med i konstitueringen med DF efter sidste valg, som sikrede mere svinekød i ældremaden i Hvidovre og et ekstra højt juletræ på byens torv.

Nationalpartiet er, om noget, endnu mere tomt for indhold end Alternativet og har svært ved at nævne mere end tre mærkesager. En af dem er, at der skal være en god tone i debatten. Hvilket partiet åbenlyst ikke mener seriøst, eftersom de opstiller Yahya Hassan, der har brilleret i at indtage stort set samtlige politiske synspunkter og konsekvent bruger latrinært sprog om sine modstandere.

Hverken Alternativet eller Nationalpartiet repræsenterer noget positivt for centrumvenstre eller for demokratiet. De gør tværtimod dybt grin med demokratiet og giver vælgerne fingeren.

Lars Aslan Rasmussen, politisk ordfører for Socialdemokraterne i borgerrepræsentationen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"De (nye partier) gør tværtimod dybt grin med demokratiet og giver vælgerne fingeren"

Hvorfor er det lige, at det kommer til at lyde ekstremt hyklerisk, i disse valgtider når sådanne absurde anklager slynges ud af en socialdemokrat. Det kan da virkelig kaldes en spejling der vil noget. Yahya Hassan har naturligvis detaljeret forklaret hvad ordet betyder, i forbindelse med H. Dahls photoshoppede nazitøj men det kræver selvfølgelig at man rent faktisk har evnen og viljen at forstå hvad der skrives og siges. Ellers gentager historien jo sig igen og igen..

Med Lars Aslan Rasmussen manglende situationsfornemmelse udtrykt i denne artikeli forhold til sine kollegaer der er i valgkampmode, kan man godt frygte at hans politiske karriere er slut, før den kom rigtigt er kommet igang. Helt fortjent.

Måske det havde været lærerigt og tilmed gavnligt for Socialdemokraterne at udfordre f. eks Yahya Hassan politik på krigene og kriserne i Mellemøsten, på flygtningeproblematikken, og den totalt mislykkede intergration herhjemme som ingen vil tage ansvar for.

Nu er gået en hel uge efter hans imponerende maratontale der var spækket med politisk sprængstof, UDEN Yahya Hassan endnu er blevet udspurgt konkret eller endsige nærmere til de utallige kontroversielle og udfordrende budskaber , hverken af politikere, medier eller jounalister!

Hvorfor har de alle medier pludseligt og helt syncront mistet evnen til stille spørgsmål til en nyslået kulturradikal politiker, der med sit enestående talent kan træde i Rifbjergs fodspor og som med sine stærke politiske budskaber virkelig har fået befolkningen op på mærkerne, nu da sandheden endelig er kommet op på bordet

Det er selvfølgelig langt nemmere igen at feje det hele ind under gulvtæppet, glemme at virkeligheden eksistere, pleje sine venner på parnaset og konsekvent postulere, at de nævnte partier er uden politik.

Men alligevel god nok for 5 minutters let underholdning, hvor den unge muslimske digter med en kriminel fortid kan betragtes som et eksostisk dyr, som gerne må ses men helst ikke høres - tak fordi du kom.

Man væmmes virkelig over denne kollektive og åbenlyse boykot af en seriøs politisk debatkultur, som entydigt efterspørges af hele befolkningen.

Jeg skal iøvrigt hilse og sige, at vi er temmelig mange borgere, som rent faktisk "er kommet videre" , og som derfor VIL diskutere politik som omhandler det samfund vi befinder os i idag, - ikke om 2020 eller 2025 reformer krasset ned på et fejlbehæftet regneark.

Så bare an, alle i hyklere og farisæere derude

Stil op mod politikeren Yahya Hassan, hvis i tør!

Og hvad er der at være bange for: han er kun 19 år, helt uerfaren i Nationalpartiet, påståes at mangle dannelse og kun tale "lokumsprog" og af de samme fået vurderingen, at han kun har begået nogle temmelige dårlige digte og en "55 minutter lang rablende enetale" og derfor er ligegyldig i det etablerede politiske selskab, som man må forstå skal fremstå som et eksempel til efterfølgelse...?

Men hvilken tale! I dansk kontekst er den historisk!

Læs talen her; http://www.politiko.dk/nyheder/laes-hele-yahya-hassans-enetale-her

Eller se og hør talen her; http://youtu.be/Y2RMHTaisJ0