Læsetid: 1 min.

Nu lugter vi blod!

Efterhånden som stemmerne tælles op, går klapjagten ind på de politikere, der skal have gnedet salt i det åbne kødsår. Det er det, man i berettermodellen kalder ”point of no return”
Debat
18. juni 2015

»Man har sagt STOP, og det har man så øjensynligt fået«. Mads Holger analyserer kort og koncist Konservatives situation på TV2.

Alt tyder på, at Dansk Folkeparti får et kometvalg. Pia Kjærsgaard vil ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt, men den slags hæmninger har Tulle heldigvis ikke, hvorfor han eksploderede i highfives og karaoke med 0.1% af stemmerne talt op. Umiddelbart efter kastede DF’s valgfest sig ud i en så voldsom zorba, at man frygtede for Steffen Kretz’ sikkerhed.

»De tager det nu meget pænt,« sagde Bildsøe over dækbilleder af de Konservative, der græd tavst ned i deres fadøl. Det er jo bare nedrigt.

Pia Olsen Dyhr er en flot kandidat til valgets ja-hat, idet hun på imponerende vis formåede at vende en historisk tilbagegang og den røde regerings tilsyneladende fald til en sejr for SF.

Brian Mikkelsen kommer dog tæt på med en klassisk opfordring til ikke at se valgresultatet som et nederlag, men en mulighed, hvorefter han værdigt affejede den nævenyttige DR-journalist, der forsøgte at stikke skår i glæden ved at påstå, at man »jo ikke kan sige, det er en valgsejr.«

Henrik Sass går lidt mere pragmatisk til værks og vælger således at opleve nederlaget gennem en promille på 2.

Det klæder virkelig Troels Lund Poulsen at blive filmet gennem en lidt fedtet kameralinse. 

Kommentatorerne på TV2 viste nærmest pinlig tilbageholdenhed, og begyndte først at diskutere Helle Thornings jobmuligheder efter valget, til efter vi nåede 10% optalte stemmer. Måske er de trætte. Det har trods alt været en lang aften.

Imens danser Alternativet på den røde regerings grav, og de ved det ikke engang selv. 

Læs de tidligere kommentarer fra valgaftenen: Så er vi i gang! og Valgstederne er lukket! Exitpolls til alle!

Stemningen er høj er på Christiansborg i aften, og vi fangede også erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, (S), til en kommentar om prognosen, der lige nu viser et rødt nederlag:

Posted by DR Nyheder on Thursday, June 18, 2015

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

olivier goulin

Henrik Sass Larsen gik 2 promille frem
Carsten Hansen var også godt deroppe af.

/O

Gert Selmer Jensen, Torben Selch, Bill Atkins og Thomas Jensen anbefalede denne kommentar
Jesper Hansen

Det er vel ikke et debatoplæg. Det lyder som en Tweeterbesked, der overskrider de maximale 140 tegn.

Poul Sørensen

Valget viser helt klart, at der er et politisk landskab, der trænger til at blive opdyrket.... Hvis man er ude af trit med befolkningen, så har man to muligheder enten ændre man mening til det befolkningen mener eller også må man argumentere bedre for sine holdninger....der er selvfølgelig også en tredje mulighed, hvor man intet lære af nederlaget og ikke udvikler sig, men sætter sig til at vente på at ens modstandere dummer sig og denne sidste mulighed bør ikke være en mulighed for en seriøs politiker... Personligt mener jeg alternativet viser vejen frem....:-)

Det har åbenbart været en kæmpe gevinst for Dansk Folkeparti at Pia Kjærsgaard forlod styrhuset...

Torben Selch

Man må jo anerkende DF's resultat -og havde man talt om stafetløb, må man sige at DF og Pia K. har foretaget en perfekt depeche overlevering. Sammenlignet med Venstre, hvor Løkke beholdt depechen og løb videre imens den unge Jensen og resten af holdet stod måbende og gloede. Fogh / Løkkes var bedre. Social demokratiet helle/frank kamp til stregen åbenlyst og Auken/Nyrup ren blodbad. SF hvor Villy Snøvsen visnede væk. Enhedslisten også perfekt overlap.

Ja, DF's tronskifte forløb gnidningsløst, nu mangle de tro undersåtter blot, at se hvad de har stemt på, udover grænsebomme...