Kommentar

Middagssamtalen

Ugen har været travl. Du har forsømt Facebook, Twitter og tv og har ikke haft avisen i hånden, siden du tømte postkassen. Men fortvivl ej. Uanset om aftenen står på champagnefest med dine borgerlige bekendte eller rødvin med dine venstreorienterede venner, klæder Information dig på. Her er, hvad I skal snakke om, og hvilke synspunkter, der sikrer dig opmærksomhed ved middagsbordet
13. juni 2015

Folkemøde

Årets Folkemøde på Bornholm er i gang. Mens flere politikere bliver væk på grund af valget, er betjente fra hele landet strømmet til øen for blandt andet at passe på de kontroversielle udenlandske gæster.

Det røde synspunkt: Næste år bør vi overveje at flytte Folkemødet til Sicilien. Så slipper vi for at få ekstremisterne ind over grænsen, og de borgerlige kan få flygtningene at se ved selvsyn.

Det blå synspunkt: Tænk, at firedoble prisen på en flybillet fra den ene dag til den anden. Det er så glædeligt at se, at de frie markedskræfter også trives uden for København.

Bomben: Nu får bornholmerne endelig, hvad de beder om. Så kan det måske være, at vi slipper for at høre dem klage over, at vi ikke viste dem tilstrækkelig militær opmærksomhed under afslutningen af Anden Verdenskrig.

Valg

Valgkampens sidste uge er skudt i gang. De borgerlige partier markerer sig på udlændingeområdet, mens Socialdemokraterne forsøger at forklare vælgerne, at de har strammet asylpolitikken.

Det røde synspunkt: Thorning er selv flygtet fra Ishøj. Hvem skulle være bedre til at forhindre grænseoverløbere end hun?

Det blå synspunkt: Vi skal have udlændingedebatten tilbage på sporet … og Yahya Hassan ikke mindst. Et glimrende eksempel på konsekvenserne af fejlslagen integration. Ingen respekt for hverken det danske sprog eller blå slips.

Bomben: Og hvad med Divya Das? Selv TV 2 anerkender, at hendes hidsige temperament gør det aldeles svært at føre en sober debat med politikerne live.

Bestikkelse

Onsdag blev seks personer varetægtsfængslet i en sag om bestikkelse af ansatte i Region Sjælland og i Rigspolitiet, der ifølge efterforskerne blandt andet har modtager luksusrejser.

Det røde synspunkt: Korrupte betjente og statslige ansatte med fingrene nede i kagedåsen. Tænk, at vi tillader os at kalde saudierne middelalderlige.

Det blå synspunkt: Stop udviklingsbistanden til Lolland-Falster. De har for mange offentlige midler, når de otte år i streg kan finansiere luksusrejser og travbaneture, uden at nogen opdager det.

Bomben: Apropos – hvem har betalt Dot Wessmann for at forlade Morten Messesmidt midt i en valgkamp?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu