Folk

FOLK

Debat
5. december 2015

Zuckerberg I

I løbet af ugen har massemilliardær, nybagt far og facebookstifter Mark Zuckerberg været et hit, fordi han har erklæret, at han vil donere 99 procent af sine aktier til velgørende formål. Det svarer til lige omkring 316 mia. kr.

Zuckerberg II

Nu viser det sig imidlertid, at pengene ikke bliver doneret direkte til velgørenhed, men til selskabet Chan Zuckerberg Initiative. Et selskab, der kan bruge sine penge på hvad som helst – også private, lukrative investeringer.

Zuckerberg III

Men det er ikke så slemt, som det lyder, forsikrer Mark Zuckerberg. I en pressemeddelelse udtaler rigmanden, at han ikke vil opnå skattefordele ved at flytte sine aktier til initiativet, men alene »fleksibilitet«. Bare rolig.

Kendal Jenner

Et andet socialt medie, Instagram, har udpeget det mest likede billede i 2015 (og nogensinde). Æren tilfalder et selvportræt af Kendall Jenner, som har fået hele 3,2 mio. små hjerter. Jenner er en 20-årig amerikansk realitystjerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her