Kommentar

Heksejagten på den israelske venstrefløj tager til

Israel forsøger nu at normalisere sin undertrykkelse af palæstinenserne ved åbent at tage samme taktikker i brug over for jødiske borgere
30. januar 2016

Dan Shapiro, USA’s ambassadør i Israel – en amerikansk jøde, der taler hebraisk og ikke lægger skjul på sine stærke bånd til landet – gjorde i sidste uge en simpel iagttagelse: »Israel«, sagde han, »ser ud til at have to standarder for retshåndhævelse: en for israelere, en anden for palæstinensere.«

Shapiros pointe var næppe at hænge Israel ud for at have to parallelle retssystemer, men blot at gøre opmærksom på, at Israel forsømmer at håndhæve loven med samme effektivitet over for israelske som for palæstinensiske lovovertrædere. Sådan blev det imidlertid udlagt, skønt det er almen viden, at Israel opfandt et sindrigt militært retssystem til at håndhæve kontrol over den palæstinensiske befolkning, der bebor de landområder, Israel besatte i 1967.

Shapiros bemærkning blev ikke desto mindre fordømt af Netanyahu som »uacceptabel og forkert«. Og en tidligere talsmand for den israelske premierminister kaldte Shapiro for jew boy i et talkshow – en nedsættende betegnelse for en selvhadende jøde. Shapiro blev på perfid og personlig måde angrebet fuldt offentligt for at give udtryk for noget, der var en faktuelt korrekt beskrivelse af realiteter.

Politisk forfølgelse

Hændelsen er symptomatisk for den stigende undertrykkelse af jødisk dissens, der er blevet hverdagskost i Israel. Menneskeretsorganisationer og aktivister, som dokumenterer Israels system af magtanvendelse, diskriminationspraksisser og menneskeretskrænkelser, er blevet mål for koordinerede kampagner. Disse omfatter lovgivningsskridt, der skal vanskeliggøre deres virke, fordømmelser fra politiske ledere, systematiske modkampagner og beskyldninger for at være udenlandske muldvarpe og løgnere.

Aktivistgrupper som Breaking the Silence og Ta’ayush (som forsøger at beskytte palæstinensiske indbyggere i de sydlige Hebron mod vold fra bosættere og israelsk militær) har desuden været udsat for infiltration fra højreorienterede bedragere, der i hemmelighed har filmet og overvåget dem i årevis.

Breaking the Silence, en organisation af tidligere soldater i den israelske hær, hvis eksistensberettigelse går ud på at fortælle åbent om deres tjeneste på den besatte Vestbred, har fået forbud mod at holde foredrag i gymnasier og tale til andre soldater.

Der er nu også et forslag undervejs om at forbyde dem. En statsfinansieret organisation, der søger at fremme bosætternes sag, har hyret en privatdetektiv til at udspionere advokaten Michael Sfard, hvis advokatfirma repræsenterer palæstinensiske klienter og rådgiver israelske menneskeretsgrupper.

To israelske jøder, der er aktive i Ta’ayush, blev tidligere på måneden anholdt på meget tvivlsomme mistanker og blev i første omgang nægtet at rådføre sig med deres advokater. Det er vanskeligt at se tilbageholdelsen som andet end politisk forfølgelse.

Total mangel på vision

At være imod besættelsen anses nu for synonymt med at være imod Israel og derfor antijødisk. Samme optik har naturligvis altid omfattet de palæstinensere, der modstår den israelske besættelse, uanset om de bor på Vestbredden og derfor er ikkestatsborgere, er Øst-Jerusalem-beboere, hvis opholdstilladelse kan tilbagekaldes når som helst, eller arabiske borgere i Israel, der udsættes for systematisk diskrimination og hvis statsborgerskab der i stigende grad sættes spørgsmålstegn ved.

Det nye er, at også jødiske israelske dissidenter nu anses for statsfjender. Heksejagten på den lille israelske venstrefløj er konkret: Om aktivisterne arbejder for at få afsluttet den israelske besættelse eller bare fremlægger fakta om denne, bliver de mål for forfølgelse. Man kan blive forfulgt, uanset om man er menneskerettighedsaktivist, kunstner, akademisk forsker, tidligere soldat eller endda landets præsident: Reuven Rivlin er således blev udsat for højreorienteret hatespeech i månedsvis – senest for at tale ved en konference afholdt af avisen Haaretz, hvor også Breaking the Silence deltog.

Forfølgelsen kommer på et tidspunkt, hvor der intet alternativ findes til højrefløjens greb om magten, selv om enhver kan se, at dens politik har slået fejl. Israelere stikkes ned med knive næsten hver dag. Angrebene har stået på i måneder. Regeringen har ingen anelse om, hvordan blodsudgydelserne kan bringes til ophør.

Der findes ikke en politisk strategi for en afslutning på konflikten – ja, ikke et eneste forslag om at ændre på status quo. Den totale mangel på vision efterlader magthaverne med kun én mulighed i behold: at angribe dem, der udfordrer deres fortælling og således aflede opmærksomheden fra egen inkompetence.

Besættelsen korrumperer

Næsten lige så længe Israel har eksisteret, har nationen søgt at lægge et demokratisk dække over en udemokratisk virkelighed. Dette er, hvad højrefløjen har så travlt med at forsøge at holde skjult.

Men jo mere permanent og rodfæstet besættelsen bliver, jo vanskeligere bliver denne bestræbelse. Israel kan, trods alt, ikke være et demokratisk, liberalt og frit samfund og samtidig udøve systematisk og hæmningsløs kontrol over millioner af mennesker. Besættelsen korrumperer besætteren.

Israel udfolder allerede et omfattende arsenal af militære, juridiske, sociale, kulturelle og økonomiske værktøjer for at undertrykke også den ikkevoldelige palæstinensiske modstand. Nu øger man bestræbelserne på at normalisere sine politikker for undertrykkelse, ulighed og intolerance ved åbent at tage samme taktikker i brug over for jødiske borgere.

Men sandheden om besættelsen kan hverken skjules eller bestrides. Ikke nok så mange hadske udfald, intimideringsforsøg og voldsmanøvrer kan rokke ved denne grundlæggende virkelighed.

Mairav Zonszein er journalist og forfatter.

© The Guardian og Information

Oversat af Niels Ivar Larsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Britta Hansen
 • Pia Qu
 • Bente Simonsen
 • Jeppe Petersen
 • Holger Madsen
 • erik mørk thomsen
 • Elisabeth Andersen
 • Niels Duus Nielsen
 • Ingrid Uma
 • Espen Bøgh
 • Benno Hansen
 • Erik Jensen
Britta Hansen, Pia Qu, Bente Simonsen, Jeppe Petersen, Holger Madsen, erik mørk thomsen, Elisabeth Andersen, Niels Duus Nielsen, Ingrid Uma, Espen Bøgh, Benno Hansen og Erik Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den syge stat, eller måske det syge menneske, - jøden, der i sin latterlige selvforståelse som gud udvalgte "stamme", også er udstyret med en åndelig overlegenhed som en følge heraf, der sætter ens tanker på en kedelig og trist tidsrejse tilbage til fortiden, - hvor "idealet" var den høje lyse nordiske type som det udvalgte ypperste menneskelige væsen.

En anden og kortere tidsrejse tilbage i historien handler om fredsforhandlingerne i Camp David med Jimmie Carter, hvor Menachem Begin gjorde et tusindsårs religionshistoriens første udfald mod vestbredsaftalerne, ved at henvise til den jødiske ret til Judæa og Samaria, som burde være en del af Israel.

Skulle vi alle gøre samme krav af forskellige årsager tusinder af år tilbage, ville det nok blive et kaos uden lige, - men ikke desto mindre fremsatte Menachem Begin disse tanker offentligt, og som vi ser er det på vej til at blive virkelighed med alle de Israelske bosættelser på Vestbredden, som nok ikke er slut endnu.

Med Amerikas fortsatte modstand overfor kritik af Israel, og samtidige ensidige fastholdelse af, at fred alene skal forhandles parterne imellem og ikke andre. er en skjult hjælp til dannelsen af denne Storisraelske stat i Mellemøsten, og som den eneste med atomvåben.

Det kan derfor heller ikke undre når Amerika ønsker Assad væk fra Syrien, da vejen til en reel annektering af hele Vestbredden som inkluderer dele af Samaris og Judæa ligger helt frit og mere til.

Begrundelsen/erne herfor er den evigt tilbagevendende om retten til et fristed for alverdens jøder, parret med ordet "Holocaust", - som det var nært forestående igen, hvilet ikke har noget sandt på sig, de der i dag ikke finder nogen systematisk jødeforfølgelse sted noget sted i verden.

Vist rammer terroren også jøder helt på linje med andre mennesker, så her adskiller de sig ikke overrepræsenteret i forhold til så mange andre borgere i noget land, - selv om politikerne rundt omkring nærmest opfører sig hysterisk berøringsangste når der sker noget som også har jødiske ofre imellem.

Til dato har jøderne ikke leveret ret meget til de føromtalte fredsaftaler hverken fra Camp David eller fra Oslo-aftalerne, - tværtimod har de stiller yderligere modkrav, som sidenhen er blevet mødt med Amerikansk terrorstemplingen af Palæstinensernes ret til et sted at bo som illegitimt, hvorimod det omvendt er legitimt med et "fristed for alverdens jøder", hvor de i tryghed har retten til at bo i fred.

Hvis nogen eller husker det særdeles meget brugte udtryk "dissidenter", så blev det ofte anvendt i den vestlige ideologiske retorik for borgere i Rusland, som statens undertrykte rettighederne for, og udråbte som statsfjender, hvilket er hvad artiklen selv beskriver sker i dagens Israel, og som samtidig bærer en religiøs etnisk udrensning med sig i de områder der er udset til nye bosættelser i et Storisrael.

Mønstrene er de samme som vi tidligere har set, men her lukker vesten øjnene af berøringsangst vor de jødiske udfald hvor der "trompeteres" med ord som forfulgt og holocaust, så ingen politikere i hele Vesteuropa tør sige den jødiske stat imod eller gøre op med berøringsangsten for at blive kaldt de værste gloser fra jødisk side, - så som man er sindssyg osv., osv.,

Nå, - men her i lille Danmark har vi da heldigvis vore egne problemer at slås med i forbindelse med flygtningestrømmen, og godt for det, for selvfølgelig kan udenlandske medier sagtens falde over Danmark i den anledning med grimme gloser til følge, og de gør det i samklang med mangen en politiker, også ledende, rundt omkring i Europa, men ikke afgrænses heraf, for sandelig om ikke også Amerikanske medier finder historien god nok til forsiderne.

Vibeke Hansen, Bente Simonsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Espen Bøgh, du ville have fået min anbefaling for ovenstående indlæg, hvis du havde rettet dit angreb mod zionisterne i stedet for jøderne. Som det fremgår af Mairav Zonszeins artikel, er der jøder, også i Israel, der ikke er enige i zionisternes politik.

Og det er ikke blot ordkløveri fra min side - man kan ikke gøre for, at man er jøde, for det er en identitet, man fødes med; derimod kan man sagtens holdes ansvarlig for at være zionist, da det er en politisk holdning, som man selv har tilvalgt.

Vibeke Hansen, Britta Hansen, uffe hellum, Flemming Berger, Morten Pedersen, Søs Jensen, Bill Atkins, Bente Simonsen, Holger Madsen, Karsten Aaen, erik mørk thomsen, Anne Eriksen, Erik Karlsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Ja, Niels Nielsen har ret i skille linien mellem jøder og zionister, ligesom der er en skille linie mellem tyskere og "herrefolket". Alle jøder lærer i skolen, at de tilhører "de udvalgte". Men det er svært at undlade koblingen mellem "de udvalgte", og den israelske stats adfærd, dels mod de ikke "udvalgte" d.v.s. mod dens indenrigs modstandere og naboerne. Det ligner zionistisk adfærd.
Amerikansk støtte er uomtvistelig, da amerikanerne ikke er økonomisk uafhængige, som følge af den store økonomiske indflydelse jødiske interesser har på FED/Federal Reserve Bank. Den amerikanske stat låner løbende de astronomiske dollar-beløb, de har brug for, i FED. Såhh, ingen støtte, ingen dollar.
Modsat palæstinenserne, har israelerne et kontor i NY, der registrerer alle hændelser, hvori jøder er indblandet/forulempet. Det publiseres løbende og giver israelerne anledning til at påberåbe sig "forfølgelse" & antisemitisme. Palæstinenserne omtales altid som terrorister og overfor dem er alt tilladt, uden registrering.
De "normale" jøder bliver nu udsat for "zionistisk" forfølgelse, ligesom de tyskere, der ikke følte sig som "herrefolket", blev det. Hvor langt endnu skal situationen spidses til, før fornuften får sat den israelske politik på plads. Ses der en lysning hos Hollande, Frankrig; nås der ikke snart resultater i forhandlingerne mellem israeler og palæstinenser, godkender vi en palæstinensisk stat! Håber EU bakker Hollande op.
P.S: IS-kæmpere og sympatisører får inddraget deres pas, fordi de er en sikkerhedsrisiko for samfundet, som følge af den indoktrinering og våben-indlæring, de har fået. "Rigtige jødiske mænd" aftjener to-årig israelsk værnepligt, som også omfatter indoktrinering og våben-indlæring! Hvad skal vi gøre ved denne sikkerhedsrisiko?

Bente Simonsen, Holger Madsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Niels Nielsen

Så dybt er jeg ikke inde i jødiske forhold og grupperinger, dog noterer jeg mig fra en nylig artikel, at bosætter lobbyen åbenbart var aktiv på et lidt usædvanligt højt profileret plan, og desuden tog jeg udgangspunkt i artiklen s omtale af den jødiske regerings brug af sine organisationer, på en måde der ikke er forenelig med et sundt demokrati.

Det var ligesom udgangspunkterne, samt lidt af den historiske del, som i nutidig journalistik næsten ikke er at finde for døgnfluens og avisbaskerens historie i medierne, som om fortiden bør glemmes og erstattes med nutiden glorificering af vore handlingers ædel- og renhed i ånden; "vi er velmenende og vil det jo så godt, og helst ikke træde nogen over tæerne"!

Jeg syntes nu også ved genlæsning, at jeg retter mit skyts mod den politisk styrende elite, sådan som den udfolder sit traumatiske og teatralske forhold til jødestatens berettigelse betingelsesløst fra omverdenen hyldet i et holocaust, som skjold for mange politikere og deres beslutninger i dagens Israel, som de end ikke har oplevet eller været en del af, men som er blevet en tvangstanke der ikke kan forlades fordi holocaust er blevet indoktrineret i dem fra barnsben.

Tak for tanken, og ha' en god dag.

Bill Atkins, Niels Duus Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Det er fuldt forståeligt, at du ikke kender forskellen på zionisme og jødedom, for zionisterne har i mange år forsøgt at udviske forskellen ved rutinemæssigt at kalde kritikere af zionismen for antisemitter.

Det er ikke en gang prima facie kritikværdigt at gå ind for zionisme; oprindeligt gik bevægelsen blot ud på, at jøderne skulle have deres eget land, gerne Palæstina, men andre steder kunne også gå an. Hitlers ide om at sende jøderne til Madagascar var således et forsøg på at slippe af med jøderne på relativt fredelig vis ved at opfylde zionisternes ønske.

Man kan så tænke over, hvor i verden man kunne finde et territorium, der ikke allerede var beboet, men det gik man ikke så højt op i dengang i 1940erne, hvor det stadig var meget udbredt at se på fremmede folkeslag som en slags halvaber, som sagtens kunne holdes i skak, hvis bare man havde den militære overmagt. Denne manglende omtanke er en vigtig medvirkende årsag til mange af de problemer, vi i dag ser rykke os ind på livet i form af terror og masseflugt.

Karsten Aaen, Flemming Berger og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar

Jens Hovmand
Jamen er han ikke konvertit?

Peter Beck-Lauritzen
Angående det jødiske kontor i NY vil jeg anbefale alle at se dokumentar filmen(DVD Defamation, af Yoav Shamir, fra forlaget Ekko, hvor selvbedraget og bedraget udstiller sig selv i al sin middelmådighed om krænkelser af jøder, og gør det på helt absolut barok og komisk måde.

NY kontoret omgiver sig med myten om deres uegennyttighed i forbindelse med, at hjælpe til jøder til at generhverve "fratagne, mistede værdier", men uegennyttigheden er næppe helt så ædel alligevel, da mange kun opnår at få dividenden ud af den tilbudte hjælp, så man sidder tilbage med opfattelsen af et åndeligt moralsk forfald udi den ædle kunst; "selv jøder snyder jøder"(?), uden den mindste skam i livet.

Endelig er det værd at pege på den årlige åndelige dannelsesrejse for unge jødiske studerende til Auschwitz, som jeg hellere vil kalde "hadets indoktrineringsrejse", og hvor man via filmen oplever hvordan sikkerhedsfolkene genner de unge væk fra 3 gamle polske pensionister med stok på en bænk, fordi disse gamle pensionister åbenbart er meget farlige, og kun vil de unge noget ondt.
- Polakkerne stod, mig bekendt, trods alt ikke bag udryddelserne i Auschwitz.

Lad os nu se Hollande gøre alvor heraf først?

Niels Nielsen
Opdelingen i Mellemøsten skete på fransk og engelsk initiativ, og efter deres behov for olie og militære interesser, og så måtte "halvaberne" rette sig efter det.
Balfour-deklarationen fra 1917: "var en hemmeligstemplet, formel politik tilkendegivelse fremsat af den britiske regering, som tilkendegav at den "view with favour" – ser med sympati – på oprettelsen af "a national home for the Jewish people" – et hjem for det jødiske folk, dog under forudsætning af, at intet må gøres, "which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine" – som skader Palæstinas ikke-jødiske samfunds civile og religiøse rettigheder.(se nedenfor) gav verden et problem, der siden blev internationalt i forbindelse med såvel 2. VK og Englands mistede magt i verden, samt FNs rolle sidenhen, og hvor man alligevel følte sig lidt forpligtet til og af Balfour-erklæringen.
(https://da.wikipedia.org/wiki/Balfour-deklarationen)

Ligeledes nævnes også de Palæstinensiske rettigheder som umistelige i erklæringen, men med FN afstemningen i 1948 om den jødiske stats oprettelse blev der ikke taget hensyn hertil.

Blandt de værste terrorister dengang i Palæstina, hvor England havde ansvaret for opretholdelsen af ro og orden, finder vi Menachem Begin, og Yitzhak Shamir hvoraf sidstnævnte af englænderne blev betegnet som sindssyg terrorist.

Vist passede det bestemt ikke England, at netop én af deres egne folk, Major General Orde Charles Wingate, deltog på jødisk side i bekæmpelsen af Palæstinenserne, og uddannede adskillige jødiske kampgrupper imod Palæstinenserne, så de allerede dengang blev fordreven fra deres hjem.

Englændernes tab blev efterhånden så store for den jødiske terrorisme i Palæstina, at de trak sig helt ud af området, - og resten af historien fik lov at gå sin gang med våbenmagt.

Karsten Aaen, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

???? Jens Hovmand

Du skriver selv: "Mon Søren Jespersen (DF) har modet til at kommentere synspunkterne i denne artikel!", hvortil jeg replicerer ovenstående, da jeg går ud fra det handler om Søren Espersen i dit indlæg, og mit svar skal ses i den kontekst, - "om Søren Espersen er konvertit"

Morten Pedersen

Før Espen Bøgh og andre kommer for godt i gang med at fordømme jøder, skal vi igen huske, at jøder har mange forskellige meninger. Og når Espen skriver at der ingen systematisk jødeforfølgelse er pt, så bør man huske at der kommer flere og flere steder i Europa hvor man ikke ikke kan gå med kalot og at der udvandrede 13.000 jøder fra Frankrig til primært Israel i 2015. I øvrigt har det altid undret mig, at en så lille befolkningsgruppe har været så markante: Karl Marx, Einstein, Leonard Cohen, Bob Dylan, THomas Koppel, Bernstein etc etc.

Morten Pedersen ???
Jeg ved ikke hvad dit formål med at overdrive mine skriblerier om det der sker i Israels politik, men det er da løbet helt af sporet for dig.

Hvor er denne systematiske storstilede jødeforfølgelse i verden, som indvarsler et nyt holocaust for jøder?

Hvor mange der udvandrede fra Frankrig er mig ukendt, men jeg tror ikke det er, eller kan være, på grund af de få tilfældige hændelser hvor også jøder er blevet dræbt.

Forhåbentlig er vi af samme opfattelse om livet, at jøder bliver født og jøder dør sidenhen, ganske ligesom andre dødelige mennesker på kloden, ellers har jeg da misforstået noget.

Troen på det "hele liv" er ikke en guds gave noget sted i verden til det jødiske folk i noget samfund, hverken i fortid eller i nutid, de rammes også af de fortrædeligheder i hverdagen som alle andre må leve, og dø ved og med, og det gælder også ved terroraktioner, eller hvad det nu er(grov bevæbnet kriminalitet i raseri?), sådan er verden desværre i dag.

Kristne bliver også forfulgt i store dele af Mellemøsten, hvis ikke de ligefrem er forbud imod deres religion, - og nogle af dem dør også engang imellem i voldshandlinger, så det samme sker andre steder for andre religioner.

Turban, kalotter og snabelsko som symboler på religion, har altid været et problem, og det ændres nok ikke i vores tid, - vis i nogens tid overhovedet!

Tidligere er jeg af en lederskribent blevet kaldt antisemitisk, et udtryk jeg egentlig er fortørnet over fordi hvorfor dækker ordet racisme eller racistisk ikke for jøder, men skal absolut betegnes særegent som "antisemitisk" for en enkelt befolkningsgruppe, det virker mærkeligt at skille sig ud på den måde!

Ovennævnte lederskribent har vogtet sig for sidenhen at kalde mig antisemitisk, efter mit gensvar til vedkommende, trods mine efterfølgende kritiske indlæg om jødisk politik.

Med de 13.000 jøder i Frankrig som du nævner kander vi intet til årsagen af, men set i lyset af alle terrorhandlinger, og de mange dræbte og sårede, der er sket i Frankrig, skulle hovedparten af franskmænd og kvinder jo nærmest styrte ud af landet og kræve et nyt landområde af FN alene til franskmænd og kvinder, som et sikkert fristed for alle franskmænd og kvinder, - men det tvivler jeg godt nok på bliver virkelighed!

Morten Pedersen

Espen, jeg oplever tit at "jøder" ofte forveksles med Israel(s politik) og slås over een kam. Du skriver om forfulgte kristne og meget andet, men lad os holde os til det jødiske emne. Jeg mener at kunne konstatere, at mange europæiske jøder generelt er ved at føle sig ekskluderet af Europa, primært af muslimer. Det synes jeg er meget ærgerligt, deres store historiske bidrag til Europa taget i betragtning. Du kalder massakrer på det jødiske museum og i et jødisk supermarked tillfældige, men det var de jo netop ikke. De var udvalgte fordi de var jødiske.

Morten Pedersen

Nej, jeg kalder ikke noget for noget bestemt selv om du gerne vil lægge mig det i munden, det er ikke befordrende at du atter springer ind "indhegningen" og partout vil have det skal forgå på disse betingelser.

Terror er rædselsfuld uanset hvem det rammer: "fjernelse af palæstinensere fra deres bosteder på Vestbredden med buldozere, droner i luften der kaster bomber indiskriminativt, eller angreb på institutioner for en befolkningsgruppe", - men alligevel ser vi det sker, men også der sker en adskillelse i noget legitimt, og noget illegitimt, hvoraf det sidste oveni købet anses som retfærdigt, hvilket det langtfra må siges at være, og selv om noget vedtages "parlamentarisk og demokratisk" er det ikke mere legitimt eller retfærdiggjort herved, hvilket historien fra vor nære fortid kan bevidne.

Man kan ikke til alle tider eksponere ting væk fra sig selv, og alene vil indtage det positive lys i selvopfattelsen optik, men må også se indad - for mennesket er ikke en fejlfri organisme uanset i hvilken sammenhæng den vil sætte sig.

Jeg fornemmer du også er tilhænger af, at jøder i vore Europæiske samfund har et særligt krav på ekstra beskyttelse i forhold det et lands andre borgere, men begrundelsen er i mine øjne absurd,
fordi man vil ud- eller adskilles fra det samfund man befinder sig, og derved også udstiller sig selv,
uden rimelig begrundelse i nutiden, andet end et ønske om fastholde, i stedet for at fralægge, sig fortidens rædselsfulde historie fra krigens tid.

Ordene "holocaust og antisemitisme" må ikke blive, eller være og gøres til resten af verdens folks millionsårskam alle skal bære som et evigt åg, og som gør det utænkeligt og aldeles illegitimt, at diskutere noget om jøder, eller påpege fejl fra jødisk side og i jødisk politik i dagens verden.

Kravet om særlig ekstra beskyttelse af jøder er grundlæggende forkert, da det på den ene side udstiller jøderne for noget som ikke er virkelig, men samtidig også fratager andre borgere i landet samme beskyttelse, selv om de må bære hovedparten af udgiften til denne særlige beskyttelse.

Må jeg minde om der også blev skudt en dansker ved samme lejlighed, og der i Paris blev skudt adskillige andre borgere udenfor det jødiske samfund, bladtegnere m.fl. ved koncerten samt nogle turister, men det syntes ikke at have din samme værdi for i din optik, siden du nærmest tilsidesætter det.

Det er i øvrigt ikke kun mig der er kritisk overfor den politiske jødiske selvopfattelse, og her vil jeg nævne Amerikaneren eller jøden, professor Norman Finkelstein, som er særlig kritisk overfor NY kontorets virke.

Det førte til han blev afskediget fra det universitet har underviste på, og det kan man så tænke lidt over hvorfor.

- Da han ikke ville standse sin kritik heraf, iværksatte man en smædekampagne imod ham fra jødisk side, og det er vel almindelig jødisk hæderlighed, dertil truede de også med sagsanlæg, som de aldrig gennemførte?