Kommentar

Vi skal turde tale åbent om det, der skete i Køln

For fremmedhadere og indvandrings-modstandere kom de unge indvandrermænds massesexovergreb i Tyskland som en ekstra juleaften. Men vores iver for ikke at give racisterne ammunition må ikke få os til at fortie hændelserne
12. januar 2016

Der skete noget nytårsnat, jeg ikke bryder mig om at tale om. Det skete for hundredvis af kvinder i Køln og andre tyske byer. Mange af kvinderne har næppe heller brudt sig om at tale om det – det kan tage dage, før ofre for voldtægt anmelder det til politiet.

Det er dog ikke grunden til, at der skulle gå en uge, før det lykkedes at få sammenstykket historien om nytårsnats bølge af overfald og sex, en tilsyneladende koordineret forbrydelse gennemført af bander af unge mænd med arabisk og nordafrikansk baggrund.

Mange i Tyskland har undret sig over, hvorfor politikere, politi og medier var så uvillige til at diskutere overgrebene, og over om forklaringen på dette kunne være angribernes etniske herkomst. Hvilket selvfølgelig præcis er grunden til, at venstrefløjshumanister som jeg selv ikke bryder sig om at tale om det.

Læs også: Krænkede mellemøstlige mænd tager hævn

For fremmedhadere, racister og indvandringsmodstandere kom begivenheden som en ekstra juleaften. Højreorienterede politikere svælger nu i den saftige nye angrebsvinkel på Angela Merkels ’åbne døre’-flygtningepolitik. Det er blevet en legitim måde at angribe indvandring på, og konservatismens kvindefjendske dinosaurer er pludselig gået i brechen for unge kvinders ret til at feste.

Ynkelig selvcensur

Aviser skriver om en ’tidsindstillet demografisk bombe’ under henvisning til, at de strømme af asylansøgere, Europa har taget imod, altovervejende er unge mænd, og unge mænd, det ved vi, står bag langt det meste voldskriminalitet – unægtelig en forandring fra dengang, da demografiske bomber bestod af tiltagende ’ældrebyrder’ med for få arbejdende unge mennesker til at finansiere de ældres pension.  

Mærkeligt er det ikke, at venstreorienterede humanister og flygtningevenner gør, hvad de kan for ikke at nære denne ild. For bag hele denne forståelige indignation ser vi den gamle racistiske kliché om barbarerne, der står ved vores porte. Vi gør vores yderste for at rapportere om dette på en ansvarlig måde, så vi ikke fodrer fremmedhadet.

Vi argumenterer med rette for, at man ikke kan generalisere ud fra disse gerningsmænds oprindelse til at anklage alle indvandrere. Eller vi siger, at der altid har været voldsmænd og befamlere – men at dette åbenbart først bliver en stor nyhed, når de ikke er hvide.

Læs også: Køln-overfaldene trækker lange spor

Men i vores iver for ikke at give racisterne ammunition er risikoen den, at vi ender med at give efter for ynkelig selvcensur. Og så kan samme racister hævde, at deres konspirationsteorier om, at ’vi må ikke diskutere indvandringens problemer åbent’ og ’medierne søger at skjule noget’ er sande.

Journalistik er ikke rigtig journalistik, hvis journalister undgår bestemte historier af frygt for, hvordan nogen kan reagere på dem.

De svære spørgsmål

Angrebene på kvinder nytårsnat chokerer også, fordi de forvirrer. Hvis de var seksuelt motiverede, begået for spændingens skyld eller ud fra antagelser om vestlige kvinders seksuelle tilgængelighed, skulle der vel ikke også være grund til stjæle ofrenes værdigenstande. Voldtægtsforbrydere søger magt, ikke penge.

Men hvis der primært var tale om røverier, og befamlingerne var en ny måde at desorientere ofrene længe nok til at kunne tømme deres lommer, er det mærkeligt, at så mange andre af overgrebene efter sigende var så alvorlige, og at ikke alle ofre mistede værdigenstande.

Ved de masseovergreb på kvinder, herunder journalister, der dækkede protester på Tahrir-pladsen, var seksuel opportunisme vanskelig at skelne fra politisk intimidering, men begivenhederne i Køln og andre byer ligner alligevel et fænomen af en helt ny art.

Venstrefløjshumanister bør ikke være bange for at stille de svære spørgsmål. Unge tyske kvinder yder til alt held en historisk uset økonomisk og seksuel frihed med dyre smartphones og retten til at fejre nytårsaften, som de ønsker.

Det samme er ikke altid tilfældet for unge mandlige indvandrere, der har byttet liv fra undertrykkende regimer, hvor de i det mindste kunne nyde godt af deres overlegne status i forhold til kvinder, til en status i den absolutte bund af ​​Europas sociale og økonomiske hakkeorden.

Det er ikke urimeligt at spørge, om dette kan have spillet ind på de angreb, der gjorde selvsikre, tilsyneladende succesrige unge kvinder ydmygede og magtesløse. Men selv hvis det skulle forholde sig sådan, skal vi ikke lukke vores lande af for indvandrere og flygtninge, fordi der findes nogle få grupper seksuelt aggressive indvandrere.

Udfordringen skal løftes

Alt for ofte udspringer indvandrerfjendske følelser af forhold, der rettere beror på langvarige svigt fra myndighedernes side: manglende beskyttelse af udsatte børn, for ringe investeringer i udbygning af socialt boligbyggeri eller et ordentlig skolevæsen, for få bevillinger til at lade politiet patruljere effektivt, hvilket synes at have været problemet i området omkring Kølns hovedbanegård i årevis – alt sammen problemer, der bliver mere synlige med en voksende indvandrerbefolkning.

Og da et samfund, der vil kalde sig frit og åbent, ikke bare kan lukke op og i for indvandringen, som var den en vandhane – uanset hvad nogle politikere siger – er der ikke andet for, end at vores regeringer gør, hvad vi har valgt dem til at gøre: at løfte udfordringen. Og dæmpe den frygt, der avler ekstremisme, ved at demonstrere, at de har styr på dét, der bekymrer.

Hvilket i dette tilfælde vil sige at behandle denne bølge af forbrydelser præcis som alle andre forbrydelser: sikre et mere effektivt politiarbejde med ekstra mandskab. At forfalde til moralsk panik er ikke vejen frem. Men kvalm fortielse er det heller ikke.

Gabi Hinsliff er tidligere politisk redaktør af The Observer, i dag kommentator for The Guardian.

Oversat af Niels Ivar Larsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ulla Holger
  • Mikkel Madsen
Ulla Holger og Mikkel Madsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Petersen

Der bor alt for mange mennesker i Europa, som ikke får del i de goder, som man skulle tro at det rige Europa kunne tilbyde.

Når man eksempelvis samler flere hundrede unge mænd i en teltlejer ude på bøhlandet uden udsigt til et meningsfuldt liv - ja så er det kun et spørgsmål om tid, før der sker noget ubehageligt.

De frustrationer, som kan opstå i sådan teltlejer har ikke noget med hudfarve at gøre - det er tåbeligt at tro, at man kan få mennesker til at sætte deres liv på pause.

Lennart Kampmann

Det intellektuelle problem er at når først man har defineret sig selv som "venstrefløj" lader det til at man opfatter sig selv som et mere moralsk menneske end andre.
I denne artikel er det tydeligt at kæden hopper helt af, når man omtaler politisk anderledestænkende som "fremmedhadere, racister og indvandringsmodstandere" og betegner sig selv som "venstrefløjshumanist". Analysen er herefter så farvet at det er omsonst at påpege det.

Det er tydeligt at frustrationerne opstår når verden ikke opfører sig som man forestiller sig den er. Hertil er der ofte to muligheder: Benægt at verden er som den er, eller reflekter over egen opfattelse og korriger den.

Med venlig hilsen
Lennart

Mona Blenstrup, Hans Aagaard, Flemming Berger, Vibeke Rasmussen, Dennis Lydker, Gary Jensen, erik mørk thomsen, Kim Øllgaard, Jørgen M. Mollerup, Henrik Brøndum og Christian Sørensen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Højest besynderligt Henrik Petersen, lever flygtningene i teltlejre i Østrig, Tyskland, Sverige? Det forekommer mig da netop, at det er alle andre steder end der hvor de lever i teltlejre, at det er gået galt. Du mener så ikke, at man kan få et meningsfyldt liv ude på bøhlandet? jeg må desværre sige, at der er mange mennesker der bor og lever godt ude på bøhlandet, og der er faktisk mange af de mennesker der kommer hertil der også har levet på bøhlandet. Men det skal altså være undskyldning for at hærge samfundet, at man er bosat på bøhlandet? Kaldes det du fejler bøhlands-racisme?

Ja, der bor alt for mange i Europa, som ikke får del i de goder, som man skulle tro at det rige Europa kan tilbyde, men jeg kan da love dig, at det ikke "kun" er flygtninge og emigranter der ikke får del i rigdommene. Men det kan man måske ikke se, hvis man bor i storbyen?

Kaj Spangenberg, Mona Blenstrup, June Pedersen, stefan kjær jensen, Hans Aagaard, Flemming Berger, Vibeke Rasmussen og Jørgen M. Mollerup anbefalede denne kommentar

Sådan en gang vrøvl, Henrik.
Hvis danskere var flygtninge, så ville du ikke se så vanvittig en opførsel overfor et andet lands kvinder. Den er jo helt gal med deres kultur, og det bliver vi nødt til at diskutere.

Kaj Spangenberg, Mona Blenstrup, June Pedersen, Jakob Silberbrandt, Ernst Enevoldsen, Tina Sommer, Hans Aagaard, Flemming Berger, Vibeke Rasmussen, Gary Jensen, Jørgen M. Mollerup, Jørn Andersen, Helene Kristensen og Steffen Møller anbefalede denne kommentar

Hvorfor skal flygtninge absolut integreres? Hvorfor opretter man ikke et alternativt samfund - en flygtningelejr - som man ser det i Libanon (bare med bedre forhold, selvfølgelig), hvor de kan være, indtil de kan vende hjem igen? Ja, det kan vare 10 år eller mere, og børnene vokser op her, men hvad så? Hvis de vokser op i et syrisk samfund her i Danmark, så er de også forberedte til at tage hjem efterfølgende.

Grethe Preisler

Hvad ved 'vi' strengt taget om det, der skete på domkirke-pladsen i Köln og andre steder i forbundsrepublikken nytårsnat?

Ud over det, vi bliver håndfodret med i medierne af The Gentlemen of The Press m/k, som igen henter deres 'viden' fra mere de eller mindre pålidelige 'øjenvidner og eksperter', de konsulterer efter eget valg?

Morten Jespersen, Jan Weis og Marie E. Rasmussen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Noget kunne tyde på at the gentlemen of the press var så venlige at de holdt kæft både i Tyskland og i Sverige.

Sven Felsby, Vibeke Rasmussen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

@Lennart Kampmann

Søren Kjær, 1827 - 1893, folketingsmand og lidt af en hidsigprop: "Jo, hvis dét skal kaldes Fakta, saa benægter a Fakta!"

Lennart Kampmann

@ Henrik Brøndum
Denial is the first human response.....

Det er jo et problem at man definerer sig selv som "den gode" og derved tror at man er blevet god.
Der er ikke fløje i den virkelige verden, men i politik er det bekvemt at vælge mellem rød og blåt. Så slipper man jo for at tænke selv og kan hoppe med på begejstring eller forurettethed...

I øvrigt interessant at læse om Søren Kjærs ord : https://da.wikipedia.org/wiki/Hvis_det_er_fakta_s%C3%A5_ben%C3%A6gter_a_...

Med venlig hilsen
Lennart

Mona Blenstrup, Hans Aagaard, Søren Johannesen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Kim Øllgaard

Højreorienterede er fremmedhadere, racister og indvandringsmodstandere , mens venstreorienterede er humanister og flygtningevenner!!!
Så er sagen da i hvert fald sat på spidsen af en tilsyneladende politisk korrekt kommentator.
Jeg er selv venstreorienteret - så venstreorienteret, at jeg ikke accepterer religion som undskyldning for noget overgreb mod andre, og jeg betragter mig faktisk også som humanist, men jeg har utrolig svært ved at acceptere den underkastelse af muslimske normer, som finder sted i vores samfund.
Når man vil fjerne det ubehagelige ved islamiseringen af vesten, kalder man de ubehagelige forhold 'islamistiske' og ikke muslimske, selv om det sidste er præcist lige så dækkende.
Jøder har gennem århundreder kunnet leve i alle mulige samfund i verden, uden at ændre disse samfund i jødisk retning, men efter bare 20 år med imamer i DK er der så meget uro og ballade forårsaget af muslimske skikke, forbrydelser og overgreb, at det er utroligt.

Mona Blenstrup, June Pedersen, Jakob Silberbrandt, stefan kjær jensen, Tina Sommer, Hans Aagaard, Flemming Berger, Vibeke Rasmussen, Steffen Møller, Dennis Trukotto, Kim Houmøller, Helene Kristensen, Gary Jensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar

Det er da fattige argumenter skribenten slynger ud. Der er sket alvorlige overgreb mod kvinder i Køln og andre byer i Europa. Og gerningsmændene har mellemøstlige herkomst har jeg læst. Og sådanne handlinger skal selvfølgelig fordømmes.
At forsøge på at legitimere handlingen ved skyde på racister er alt for småligt og grænser til dumhed.
Der findes racister blandt muslimer kristne ateister osv. Derfor er det fattigt argument at definere racisme spørgsmålet så snæversynet.
I mellemøstlige lande er kvinde synet anderledes. Og det ved alle. Manden har i tusinde af år haft juridisk ejendomsretten til kvinde kroppen. Hvorfor skjule fakta. Og det der skete i Køln har direkte forbindelser til kvinde synet i mellemøstlige lande. Så kald mig racist. Det har jeg intet problem med.

June Pedersen, Tina Sommer, Hans Aagaard, Marie E. Rasmussen, Vibeke Rasmussen, Dennis Trukotto, Helene Kristensen, Gary Jensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Venstreorienteret er et frit ord, som alle kan kalde sig.
Når artikel forfatter kalder venstreorienteret, må de være på samme måde, HTS påstod, hun var det.

Hans Aagaard, Lennart Kampmann, Kim Houmøller og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Dennis Lydker

Så drop dog den evindelige kritik af teltlejre. Danske soldater har boet i langt dårligere telte under missioner i årtier. Det er jo ikke Roskilde telte vi snaker om.

I teltlejrene får de varme, et sted at sove og mad. Det er sådan set hvad de har ret til. Hvad skal vi ellers gøre? ekspropriere bygninger til dem? Hvad med vores egne hjemløse og studerende? Skal de længere ned i boligkøen fordi en flok frelste humanister synes at flygtninge skal have særbehandling, der rækker udover konventions krav?

Det må stå klart at begivenheden i Köln har rod i et specielt problematisk forhold til kvinder i mange muslimske kulturer. Det kan kun være ammunition til højrefløjen, hvis vi fortsat skal forsøge at tie det ihjel.

Forhåbentlig kan det blive et led i venstrefløjens opgør med sine multikulturelle idealer. Et mindre hysterisk forhold til nation og normkultur eftertragtes.

Mona Blenstrup, Hans Aagaard, Flemming Berger, Kim Øllgaard og Dennis Trukotto anbefalede denne kommentar
Steffen Møller

Det er simpelthen ufatteligt, at vi tillader den mængde indvandre som ikke har formået, at forstå den vestlige kulturs tilgang til hinanden. Vi tillader overgreb på kvinder i Danmark for, at forsøg, at intrigere nogle personer som ALDRIG bliver intrigeret i Danmark. Vi importere en krig til Europa - det kultursammenstød vi har ramt er der ingen politikere der har belyst bortset fra tåbernes parti (DF). Først efter, at 500 kvinder er blevet forudlempet i Køln så har de pladderhumanister endeligt fået øjne op for den MEGA problematik vi har ramt i Europa. Det er drejer sig om, at vi skal passe på hinanden og ikke tillade at Europa bliver fuldt med mennesker som ikke har mental kapacitet til, at kunne forstå et demokrati og en fri kultur som vi har i Europa ...... Vi skal huske, at det er lavest fællesnævner som bestemmer og jo lavere den bliver...... jo ringere et samfund får vi.
Til jer som tror det drejer sig om racisme..... tænk igen.... det drejer sig om overlevelse.

Tyske medier elektroniske og traditionelle viger ikke tilbage her. Der diskuteres og drøftes. Belyses og analyseres.
I Tyskland er der en lang kulturtradition for at arbejde med svære samfundsemner. Og den nyder vi godt af, vi der følger med i det tyske nyhedslandskab.
Pórto Qisuk ved naturligvis også, at der er problemer med kvindesynet i Danmark. Også selvom om vi har regler og love, der understøtter ligeberettigelse osv. Så sagen er ikke, at arbejde videre med at stemple løs på fremmede. Opgaven er at finde løsninger på, hvad der kan gøres ved det. Og så bliver der pludselig rigtig dybt vand.
Vi har dårlige erfaringer med kriminalitetsbekæmpelse på alle fronter: traficking, narko, pengevask, sort arbejde, tyveri osv.
Ingen kan være i tvivl om, at der på en eller anden måde skal arbejdes med noget kulturelt - men det skal mere pege i retning af lige chancer for alle og den slags. Det er jo ikke sådan, at vi ikke kan møde folk i og fra Mellemøsten, hvis kvindesyn og opfattelse af ret og retsstat er mere udviklet og bedre funderet end dine og mine. De 'lette' populistiske sammenkoblinger hjælper os ikke i en verden, hvor vi ikke længere har magten til at sikre vores egen lille jordlod mod verden udenom. Der er mere globalitet end at isen ved polerne smelter.

Kim Øllgaard

De politisk korrekte tegner et forkert billede af det såkaldt multikulturelle samfund.
Det, det vil ende ud med, er en samling usammenhængende monokulturer. Se på de skræmmende eksempler fra London f.eks, hvor visse områder er underlagt muslimsk "styre".
Eller gå til nogle af ghettoerne herhjemme eller Nørrebro.

Søren Johannesen

Propagandisterne og konspiratørene griner af vores reflex reaktion og priser sig lykkelige for at vi ikke stiller de ubelejlige spørgsmål ....

Hvorfor kun i disse lande?
Hvorfor kun i disse byer?
Hvorfor lige nu?
Hvorfor skulle en flygtning planlægge gruppeovergreb, frivilligt?

Kan man påvirke en befolknings holdninger ved at præsentere dem for bestemte oplysninger/nyheder?

I Tyskland i 1930'erne var jøderne "en kræftsygdom" i samfundet!
I dag er flygtningene "seksualforbrydere"

Har overgrebene fundet sted som fortalt? Ja uden tvivl!
Men hvordan er det blevet koordineret og eksekveret?

På sportsstadiumer i USA, har man installeret teknologi som kan bruges til - mood inducing crowd control - i tilfælde uroligheder. Der er tale om lydbølger som kan bruges fokuseret og på lang afstand. Samme slags teknologi er blevet brugt af politiet i forbindelse med uroligheder .... det inducerer passivitet og apati.

Man kan inducere hvilken som helst menneskelig følelse via denne teknik med den rette kombination af frekvenser ....

Det lyder vandvittigt, - jep
Google it - før du benægter fakta ;-)

Kim Øllgaard

Søren Johansen.
Så er vi der igen - de stakkels muslimer som ofre for al vestens ondskab.

Lennart Kampmann

@ Søren Johannesen
Har du særlig viden om frekvenser eller har du bare læst noget et sted om det?
Du kobler nogle ting sammen, der ikke får mig til at være overbevist om dybden af din viden.
Med venlig hilsen
Lennart

Søren Johannesen, det er spændende oplysninger du tilvejebringer. Teknologien kan anvendes på mange måder. Jeg kan konstatere at diverse politienheder udvikler teknologier som kan anvendes mod civile. Jeg har efterlyst at offentligheden få mere kendskab til metoderne.
Angående mellemøstlige normer og kulturer er jeg ikke optimist. Kulturer og normer som er indbygget i religionsforståelsen er svært at ændre.

Mona Blenstrup, Stig Bisgaard, erik mørk thomsen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

Det ene udelukker ikke det andet!
Sandheden findes på begge sider af hegnet!
- men vi bliver netop nu "presset" til at vælge side, gør vi ikke?

En firkantet opfattelse har to modstående sider
- en cirkel har ingen!

Lennart Kampmann

@ Søren Johannesen
Jeg fiskede mere efter at finde ud af om du har noget ingeniørbaggrund eller tilsvarende..
Med venlig hilsen
Lennart

erik mørk thomsen

Dennis Lydker
Der er ikke noget i vejen med teltlejer, men med, at man sætter 250 unge mænd ind i den, på en pløjemark i Thisted,
Man kunne da blande dem, de skal være i telte, således, der var nogle voksne, til at styre de unge.
Håber ikke, at det er rigtigt, men jeg har en formeldesse af, at visse politiker, med overlæg, håber, at de ting, som skete nytåraften, mange steder, rund om i Europa, også vil ske, her i Danmark.Således de kan udskrive valg, på at bekæmpe de samme problemer, de selv har skabt.
Og nok, desværre, at vinde det!

Børge Rahbech Jensen

Danske medier formidler mest det, der støtter modstanden mod indvandring og fordomme mod muslimer. Denne artikel bidrager heller ikke med noget som helst konstruktivt.

"Men i vores iver for ikke at give racisterne ammunition er risikoen den, at vi ender med at give efter for ynkelig selvcensur. "

Nu er det åbenbart blevet "ynkelig selvcensur" at prøve at få fakta på plads, før konklusioner drages. Det er ikke betryggende.

"Angrebene på kvinder nytårsnat chokerer også, fordi de forvirrer."

De forvirrer kun de, der har svært ved at overskue kompleksitet og derfor søger enkle forklaringer. Det burde ikke skabe forvirring, at op til 1.500 mennesker kan have forskellige motiver for sine handlinger. Nogle begik berigelseskriminalitet, mens andre forsøgte voldtægt. Kompleksiteten reduceres også med en antagelse af, at alle mænd, der var til stede, deltog aktivt i overgrebene. Endelig ignoreres det fællestræk, at alle mænd, der var til stede, omtaltes som stærkt berusede.

"Det er ikke urimeligt at spørge, om dette kan have spillet ind på de angreb, der gjorde selvsikre, tilsyneladende succesrige unge kvinder ydmygede og magtesløse. "

Jo, det er urimeligt, ikke mindst fordi det er forkert. De selvsikre unge kvinder blev ydmyget og gjort magtesløse af den store overmagt. Mig bekendt har unge mænd i muslimske samfund ikke ubetinget en overlegen rolle i forhold til kvinder. De har kun en overlegen rolle i forhold til egne søstre, som i øvrigt skal beskyttes mod seksuelle overgreb. Andre kvinder må de knap se. Problemerne opstår snarere, når teoretisk viden el. viden fra fiktion om vestlige normer forsøges ført ud i praksis.

Der er også andre grunde til, danske debatter om emnet kører af sporet. Én grund er, at de op til 1.500 unge mænd i Køln ikke sættes i relation til 1,1 mio. flygtninge og illegale indvandrere i Tyskland alene i 2015. I Danmark omtales 44 asylansøgere på tre dage som mange. En anden grund er, at flygtninge og indvandrere behandles som en homogen gruppe i danske debatter. Der er ingen nuancer. En tredie grund er, at vestlig kultur herunder seksuel moral ikke inddrages.

De seneste dage har jeg læst om lignende hændelser i andre europæiske lande samt Egypten, og tidligere har Indien, som ikke er muslimsk, haft lignende hændelser. Derimod har jeg ikke læst om lignende hændelser i andre arabiske lande.

Morten Jespersen, Niels Duus Nielsen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Søren Johannesen:

"Men hvordan er det blevet koordineret og eksekveret?"

De kunne koordineres via SMS, og kan nemt eksekveres, når unge mænd i flok er fulde nok.

En rapport fra Kølns politi fortæller om op til 1.500 mennesker på pladsen mellem hovedbanegården og domkirken og indsættelse af 142 betjente.
Kilde (tysk): http://www.mik.nrw.de/fileadmin/user_upload/Redakteure/Dokumente/Themen_...

"På sportsstadiumer i USA, har man installeret teknologi som kan bruges til - mood inducing crowd control - i tilfælde uroligheder. "

I Køln skete det på denne plads: https://goo.gl/maps/wSz9UV22TPt.
Trapperne til domkirken nævnes specifikt i politiets rapport.

Det er rene vrøvler. Der diskuteres åbent og bredt. Det handler om at sige sin mening og diskutere muslimer og islam. Og det kører i døgndrift og frit i DK. Danmark med lille 5 mill. indbyggere er verdensmester i diskussion, blog, indlæg og kommentar som handler om muslimer og islam for enhver smag og i alle retninger (fra yderst højre til yderst venstre.). Der findes daglig muslim/islambashing i TV og aviser her i landet. Hvad mere skal tilføjes for at tilfredsstille Danmarks behov !?
Generalisering og stigmatisering er kærnen i mange indlæg/blog og kommentarer som omhandler muslimer og islam. Der sker utallige dæmoniserende generaliseringer om muslimer og islam som ikke bare er en gratis omgang heroisk 'ytringsfrihed', men også hårdkogt propaganda.
Danmark har islam på hjernen, og per automatik kobles alt til muslimer og islam. Også i diskussioner som har et andet emne, kobles muslimer og islam ind.
Kvindesyn, kvindeundertrykkelse og vold mod kvinder i Indien, afrikanske lande og i Latinamerika er meget større.
Så der er igen mangel på åbent diskussion. Der diskuteres åbent og mere åbent, næsten 200% åbent.
Alt skal kritiseres og diskuteres i afbalanceret form og ikke hykleri. Alt mellem himmel og jord skyldes muslimer og islam. Danmark er ramt av uhelbredelig hysteri-virus. Skylden for alt mulig problem havner hos muslimer. Næsten alle diskussioner og indlæg ender med diskussion om muslimer/islam, selv om indlæg handler om noget andet.

Olaf Tehrani, Søren Johannesen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Artiklens venstrefløjs forfatter vil gerne distancere sig fra den sædvanlige opfattelse af venstrefløjen med artiklen, men skynder sig samtidig at grave nogle dybe komfortable nye grøfter til skyttegravkrigens fortsættelse af det sædvanlige holdningsmønster med pleje af omsorgsgenet på den sædvanlige omkostningsfrie måde, og fortæller igen ikke hvor pengene hertil skal komme fra, sådan som artiklen afsluttes.

"Vores politikere skal bare sætte nogle flere politifolk ind", lyder svaret, så er problemet nu ovre i en velkendt organisation(politiet), og så løser det sig helt gratis, ja de ornanerer nærmest hæmningsløs efterfølgende af glæde over de mio. eller mia. som der findes i den blå luft.

De glemmer dog lige at vi andre udmærket er klar over der ikke findes pengetræer i skovene, og heller ikke en Joakim von And pengetank på ethvert gadehjørne propfuld af "fantasilliarder" til at betale regningen med.

Vil EL og de Radikale tage pengene fra pensionisterne, sygehusene, politiet, kontanthjælpsmodtagere, fattige familier, forsvaret eller andre steder fra i den forbindelse, og hvor er humanismen for flere af disse områder for danskerne?

Det går i øvrigt også helt galt når der er tale om uledsagede unge migranter flygtninge, så får omsorgsgenet da virkelig noget af en overhaling, men tankeløst er det også at man ikke stiller spørgsmål om hvorfor de er alene(?), og det skyldes de er første bølge som murbrækkere for familiesammenføringen, der siden skal betales, og hvem sender i øvrigt deres unge ud i verden og søge asyl så langt hjemmefra, og hvorfor??

Uansvarligheden hos venstrefløjen er lige så tydelig på det økonomiske område, som den også er for højrefløjen, når højrefløjen tager penge fra samfundets laveste grupper for at give til henholdsvis de rige og virksomhederne for at skaffe arbejdspladser i Danmark, og efterfølgende må erkende at disse arbejdspladser ikke kom i Danmark, men derimod i nogle af de gamle Østeuropæiske lande hvis ikke de ligefrem placeres i Asien et sted.

Det afviser højrefløjens "kække drenge og piger" helt at tale om med forargelse eller bitterhed overfor deres velmenende udfoldelse af at skaffe arbejdspladser til Danmark, - i stedet påkalder de sig ordet "konkurrence" som frelserord for det skete, - selv ved gentagne oplevelser hos højrefløjens "kække drenge og piger" har de ingen reservation til atter at gentage "kunststykket" med at give penge ud til arbejdsplader i det fjerne, og samtidig lade, og lægge de ledige for had som samfundsnassere, der ikke gider arbejde.

Hverken højre- eller venstrefløjen er økonomiske ansvarlige i dagens politiske billede, men forsøger sig alene med fortærskede teser(selvopfundne sandheder som ikke kan bevises) fra de ideologiske kamres mørke afkroge, der samtidig fornægter virkeligheden fordi utopi og fantasi er deres livsstil som politiker, og som ikke kræver ansvar fra deres side - fordi det netop er utopi og fantasi og virkeligheden er for svær at forholde sig til.

Vore politikere har det nogenlunde på helt samme måde ned den indvandrings migrationsbølge vi netop ser i disse måneder, den er så uvirkelig at de ikke forstår den, og derfor heller ikke har nogen løsning på den, ligesom de igennem årtier heller ikke har fået styr på integrationen selv om denne forslidte frase bliver brugt så tit, at man nærmest tror grammofonnålen sidder fast i samme rille.

Trods erkendelsen, sen som den også er, at der findes parallel samfund i Danmark tilbage fra 40 - 50 år siden, og som fastholdes lige så kategorisk, som de danske værdier afvises af de selvsamme i disse parallel samfund til fordel for de gamle værdier "hjemmefra", som er stærkere end vore fastholdelse af vore samfundsværdier der gennem århundrede er kæmpet for så frihed, demokrati, ligeret er blevet vort adelsemblem for vort samfund for alle borgere i samfundet.

Disse værdier som vi har sendt vore danske soldater ud til fremmede egne i verden og blive slået ihjel eller lemlæstet for livet, fordi vi gerne ville give dem vore værdier, som de ikke har for meget af derude i det fremmede, - men som vi i dag må erkende var absolut futilt, for efter vi har forladt disse egne er de gamle værdier, normer og kultur tilbage i helt samme omfang som tidligere.

Det kan kun opfattes i vore parallel samfund i Danmark som udtryk for sejr for deres værdier, kultur og normer er stærkere end vores, så det er måske ikke så underligt de føler sig overlegne på disse områder, og derfor også fastholder deres egne begreber herom i disse parallel samfund, frem for en integration med en kulturløs, normløs og værdiløs Dansk integration til slaphed og tom tale uden holdninger der bliver fastholdt.

I kamp mod disse parallel samfund og deres kultur, normer og værdier står vi ikke nær så fast som disse parallel samfund gør, og vil i længden tabe overfor disse parallel samfund, hvilket vi kan takke mange danske "ædle mænd og kvinder for i den politiske kreds og mediekredsen", som ikke vil indse den fare det udgør for de danske værdier i vort samfund, men hele tiden lader sig selvforføre af nye smarte gloser for de fremmede og deres ret til parallel samfund.

I omegnskommunerne mærker disse, parnassets udkiggere og belæste skriftkloge nemlig ikke berøringen med den, for os andre, virkelighed som disse parnassets vogtere af den gode mening og den stuerene kultur ikke selv problemerne, - nå ja, vi ser da en farvet en gang i mellem i Netto, men eller har vi det så hyggeligt og fredelig her i forstaden helt uden problemer.

Vi er nødt til at stille spørgsmålet om vort samfund med det normer, kultur og værdisæt også indeholde et parallel samfund med en stenalders kultur, normer og værdier uden nogen form for integration igennem 40 - 50 år sådan som vi ser det i dag. men også med skyldig hensyntagen til om 50 år for vore børn, børnebørn og oldebørns fremtid.

Vi har et samfund der har bevæget sig i disse normer, kultur og værdierne igennem århundrede, og som tillader kritik af enhver art, ligesom morskab via satire eller anden form er blevet en del af vores liv fordi vi som samfund hele tiden bevæger os netop fordi vi har den åbenhed overfor nye tanker og meninger, og overfor her står disse stenalder parallel samfund i Danmark, der ingen ændringer vil acceptere af nogen art, - med mindre da de kommer fra en religiøs belært, som i øvrigt ikke ønsker ændret noget - tværtimod(!), forandring truer hans stilling som øverste myndighed hos menigheden, så stilstand er det bedste våben herimod, og gerne i generationer fremadrettet.

På sigt vil den med de stift fastholdte normer, værdier og kultur vinde over det "bevægende samfund", der i sit eget selvbedrag for at give plads til andre kulturer, også ende med at give så meget plads til disse parallel samfunds stenalder normer, kultur og værdier, at de vinder!

Vi er nødt til at tage opgøret med disse parallel samfund og dets normer, kultur og værdier inden det er for sent, hvilket også betyder vi netop skal se på disse tre ting som styrende for disse parallel samfund, og erkende at vi bliver nødt til at repatriere dem med deres normer, kultur og værdier fra hjemegnene, når de holder så bastant fast heri som tilfældet er.

Det må ske enten frivilligt eller mindre frivilligt, med fratagelse af dansk statsborgerskab, så de ingen ret har til arbejde eller sociale ydelser osv., og deres mulighed er at finde sig et nyt hjemsted for deres normer, kultur go værdier, hvilket de måske bedst finder i deres rødder i hjemlandene.

'venstrefløjshumanister'
(til forskel fra traditionelle 'fundamentalistiske ?' almen-humanister menes der vel ?)

Denne artikel siger en del om, hvilke banale selvfølgeligheder der falder segmentet så tungt at gribe : ruller lige op og tager et par tilfældige ...

'den gamle racistiske kliché om barbarerne, der står ved vores porte' ..
det er ligesom det barbarer gør, det er ikke nogen kliche og har ikke noget med racer at gøre !

' Og så kan samme racister hævde, at deres konspirationsteorier om, at ’vi må ikke diskutere indvandringens problemer åbent’ og ’medierne søger at skjule noget’ er sande'
hvordan kan det så være konspirationsteorier når hele artiklens bidskab er at de vist har ret...?

Kunne fortsætte længe med den mikro-kommentar-leg, men lyden af faldende tiører, udi 'venstrefløjs-humanisme' kan alligevel kun glæde en banal alment balancetænkende, og helt non-racesnakkende, humanist.
Håber udturen var sjov i det mindste, hjemturen bliver naturligvis lidt mere gråmeleret.
Sådan er eventyrlige rejser jo.

michael andersen

Kig på overskriften og de første 3 linier, så forstår man hvorfor DF vil forblive tungen på vægtskålen i mange år frem fortjent eller ej.

Niels Henrik Højbjerg

folk fra andre lande har en anden kultur end den vi har.
og jo mere fremmedartet et land de kommer fra des større er kulturforskellen.
og det er et faktum, som vi gør bedst ved ikke at forsøge at tie ihjel.
hvordan vi løser de nuværende flygtningeproblemr har jeg ingen ide om.
måske kan de ikke løses når vi anlægger et humanistisk synspunkt.
måske skal vi være som naturen - kynisk, logisk og hjerteløs.
det er ihvertfald det der virker mest sandsynlig i min verden.

Vibeke Rasmussen

På The Guardians hjemmeside nåede originalartiklen Let's not shy away from asking hard questions about the Cologne attacks, at få over 6.000 kommentarer, inden der blev lukket for muligheden for at kommentere. Skulle man være interesseret i britiske læseres holdning til og debat om artiklen – nu da både medie og skribent er britiske – kan man eventuelt søge i de kommentarer, der er kategoriseret under 'Recommendations'.
(Til sammenligning med herværende har dén med flest, i øvrigt har fået over 2.000 'anbefalinger'!)

Vibeke Rasmussen

Omtalte kommentar, der fik 2.182 'Recommendations'(!), lyder i øvrigt:

"Finally, after several days of refusing to report the biggest story of 2016 so far because it does not fit with its highly ideological driven narrative, this paper is allowing comments on a story which has shown its contempt for victims of sexual assault. It's predictable enough that the first writer to tackle this does not ask why the Mayor of Cologne and many on the left are blaming the victims themselves for their own rapes. The writer should at least acknowledge the only solution left available to citizens, when the police cannot protect them from clear danger and politicians blame victims for the crime simply because the perpetrator was a foreign male of arabic extraction, is to arm themselves. Please never print another article on women's rights ever again, you have no credibility on this issue and owe those on the opposite side of the political spectrum who have now been proved correct a massive apology. I write this as a guardian reader and buyer of 17 years and someone who has always voted for left of centre parties (both of which I won't be doing ever again)."