Nyhed

FOLK

Debat
25. februar 2016

Løkke

Oven på De Konservatives mistillidsvotum til Eva Kjer Hansen, afholdt Lars Løkke i går eftermiddag et pressemøde, hvor han sammenlignede situationen med en gordisk knude, der skulle bindes op på et senere møde mellem de borgerlige partier kl. 16.

Asiens hersker

»I byen Gordion i Lilleasien fandtes en vogn. Vognstangen var fæstnet til vognen med en kompliceret knude, og man sagde, at den, der løste knuden, ville blive Asiens hersker,« står der i Gyldendals Encyklopædi, bind 7.

Alexander d. Store

Problemet med sagnet om den gordiske knude og Løkkes analogi til De Konservatives mistillidsvotum er, at det aldrig lykkedes nogen at binde knuden op. Det var først, da Alexander den Store kløvede den med sit sværd, at knuden gik op. Metafor?

Ministeren

Nogle har været så frække at rode i Eva Kjer Hansens gamle tweets og fundet følgende fra maj sidste år: »En løgn er en løgn, og man må ikke lyve for Folketinget. Heller ikke af nød. Punktum.« I sandhed en gordisk knude.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her