Kommentar

Driv ikke hadfabrikkerne under jorden

Grimhøjmoskeen er resultatet af et slapt politisk system, der har hældt millioner af skattekroner i lommerne på religiøse platugler. Men at drive holdningerne under jorden vil blot styrke de radikale kræfter med mange muslimer som ofre
Debat
3. marts 2016

Moskeen på Grimhøjvej er igen i mediernes søgelys, efter at TV 2 tirsdag offentliggjorde skjulte optagelser af imamen Abu Bilal, der prædiker stening og piskeslag til utro kvinder.

Borgerlige politikere som de konservatives Naser Khader og Dansk Folkepartis Martin Henriksen, men også SF’s Özlem Cekic kræver lukning af moskeen, der tidligere har gjort sig bemærket med sine forbindelser til terrorismens superliga og som afgangsterminal for danske Syrien-jihadister.

Men lukning fjerner ikke problemet med rabiate imamer, der prædiker død og ødelæggelse. Tværtimod er det hattedameri af værste skuffe, når politikere tror, de viser handlekraft ved at fjerne problemerne fra offentlighedens åsyn. Man løser ikke noget ved at smide de prostituerede og de hjemløse ud af byen, og det løser heller ikke noget at lukke de synlige symboler på islamismen.

Læs også: Debattør: Skab alternativer til moskeen på Grimhøjvej

Grimhøjmoskeen og lignende foretagender er et resultat af et slapt og naivt politisk system, der igennem årtier har hældt millioner af skattekroner i lommerne på jihadister og religiøse platugler, men at drive holdningerne under jorden – væk fra politiets og mediernes opmærksomhed – vil blot styrke de radikale kræfter.

Prædikanter som Abu Bilal er i årevis gået under radaren, fordi hans sociale kontrol går ud over andre muslimer og ikke berører den avislæsende danske over- og middelklasse. Selv om højrefløjen tror det modsatte, så er islamisterne langt hen ad vejen ligeglade med resten af Danmark.

Vi identificeres med druk, incest og ugudelighed, som imamerne kan advare imod. Deres ofre er først og fremmest fattige og dårligt uddannede muslimske indvandrere, der bliver ofre for deres religiøse hjernevask.

Som man blandt andet har kunnet læse i Weekendavisen, har Grimhøjmoskeen siden 1990’erne haft forbindelser til international topterrorisme herunder den nuværende al-Qaeda-leder Ayman al-Zawahiri, men har alligevel gennem årene modtaget 1,3 millioner kroner til sløjd og fodbold fra Aarhus Kommune, hvoraf kun 124.156 kroner senere er krævet tilbagebetalt.

Moskeen har hverken haft en fodboldbane eller træværksted, men brugte i stedet pengene på at hjernevaske unge muslimer og sende dem til Syrien som kanonføde. Bagmændene skal ikke selv nyde noget af den slags. De sidder trygt og godt i Danmark, mens blodet flyder langt herfra.

Organiseret snyd

Ahmed Akkari beskriver i sin bog Min afsked med islamismen, hvordan en højrefløj af islamister siden 1970’erne målrettet har forsøgt at sabotere forholdet mellem muslimer og det danske majoritetssamfund. Islamisterne importerer deres hjemlands konflikter til Danmark.

De bygger hadfabrikker i form af radikale kældermoskeer, fundamentalistiske friskoler og ekstremistiske indvandrerforeninger og sætter sig på naive kommunale integrationsprojekter. Deres selvbestaltede vagtkorps af skriftkloge på overførselsindkomst patruljerer ghettoen på udkig efter muslimer, der fraviger bogen. Deres formål er at holde danske muslimer i en tilstand af isolation, fattigdom og uvidenhed, så de selv kan fungere som talsmænd og ledere.

Paralleløkonomien er godt beskrevet af Ahmad Mahmoud i bogen Sort Land, og Weekendavisen har afsløret, hvordan daværende beboerformand Muhammed Aslam i årevis kørte ghettoen Mjølnerparken i København som sit lille private emirat for offentlige midler. Der er desværre mange af den slags eksempler.

Dette islamistiske parallelsamfund bliver i høj grad finansieret af fælleskassen. Akkari beskriver, hvordan der svindles med alt fra momsen på dåsecolaer til friskoletilskud. På den islamistiske Selam-skole oprettede Akkari ifølge sig selv et dramahold, hvis eneste formål var at snyde de godtroende tilsynsførende fra Undervisningsministeriet.

Dagen efter kontrolbesøget, der selvfølgelig var varslet i forvejen, blev børnene sendt tilbage til deres klasser. Så meget for de kreative fag. Det kan alt sammen lade sig gøre takket være organiseret snyd med karakterer og offentligt tilsyn.

Flertallet er ofrene

Selvfølgelig er der mange muslimske friskoler med højt fagligt niveau, og kun et mindretal af muslimske kulturforeninger styres af islamister. Det er også i deres interesse, at der sættes fokus på ekstremisterne.

Nogle imamer er tydeligvis bare magtsyge mænd, der som amerikanske teleevangelister har fundet en nem vej til rigdom og ære. De er ligeglade med sagen. De vil bare bestemme og høre sig selv tale.

Og ofrene for det uhyggelige mindretal af dedikerede jihadister, der prædiker krig og terror mod resten af Danmark, er det store flertal af sekulære muslimer, hvoraf mange netop er flygtet fra mullaherne og sheikernes forsøg på at kontrollere deres liv. Det er dem, man svigter, når man accepterer parallelsamfund styret af kvindehadende aristokrater og religiøse platugler.

Niels Jespersen er cand.mag. og debattør

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Man skal også huske at visse penge gaver til anerkendte religiøse samfund er fradragsberettiget på selvangivelsen. Gad vide hvor mange penge der ryger den vej og hvortil?

Morten Pedersen

Niels Jespersen, hvorfor kalder du de radikale muslimer for højreorienterede?

Arne Stensgaard Berg

Efter at have læst Niels Jespersens meget velformulerede og overbevisende indlæg, sad jeg alligevel og tænkte "Og..?"

For i virkeligheden er det blot endnu et debatindlæg i rækken af vidende og forstandige mennesker, der påpeger og advarer - men med stor akkuratesse undlader at anvise løsninger. Og det er løsninger vi har brug for. Ikke advarende pegefingre - dem har der været tilstrækkeligt mange af til at vi lissom har forstået, at der er et stort problem her. Så det er LØSNINGER, der er brug for. Og hvor finder vi dem..?

Hos Inger Støjberg? Well, hendes umiddelbare reaktion på TV2's "Moskeen bag sløret" var at lukke Grimhøj, men efter et (for hende) udsædvanligt moment af eftertænksomhed, kom hun dog til den (igen for hende usædvanligt) fornuftige konklusion, at det nok ikke var vejen frem. Så ingen løsning dér...

Hvad så med Mette Frederiksen? Tja, hendes forslag er, at vi skal "...række hånden ud mod de unge indvandrere, der sætter sig op mod et formørket familiemønster, og som vil demokratiet og de danske værdier" (citeret frit efter hukommelsen fra TV2-nyhederne). Altså oversat fra politiker-dansk: Hun foreslår at vi skal sætte os på vores flade r** og vente på, at problemet enten går væk af sig selv, eller på at nogle andre (måske) gør noget. Så heller ingen løsning dér...

Hvad så med udlandet? Kan vi se løsninger dér? Hos svenskerne eller englænderne? Næh... Så i Molenbeek, da? Nix. Det eneste vi kan lære fra Belgierne er, at der heldigvis er lande, der har større problemer end os. Endnu.

Samtlige statsministre fra (mindst) Anders Fogh og frem, har fra Folketingets talerstol erklæret, at "integrationen har slået fejl". Men er der sket noget? Har de og deres regeringer taget en konsekvens af det? Åbenbart ikke...

Så, Niels Jespersen, tak for dit indlæg, som jeg læste med stor interesse. Men jeg ville have læst det med endnu større interesse, hvis du også havde været i stand til at anvise en vej UD af de problemer, som du - som så mange andre debattører før dig - påpeger og advarer imod. For politikerne magter det tilsyneladende ikke.

Lennart Kampmann

En simpel måde at komme organiseret religion til livs er at fjerne tilskud og skattefrihed.

Med venlig hilsen
Lennart

Peter Rasmussen

Jamen, Arne dog! Det forekommer mig, at du har leveret et vidende og forstandigt debatindlæg, som dog desværre ikke anviser nogen løsninger.

Måske ikke så meget det her 'dybe højre', der er muslimer og ideologisk forfølger islam (som kun venstreorienterede tror er venstreorienteret, Morten Pedersen, derfor ... ) ?.
Formentlig et mindretal i forhold til det dermed formentlig større problem :
... de mange, der 'tror de er muslimer'. Men ikke er det udover det sociale pres der kommer fra islams politiske redskab, det muhammedanske fodslag, eller -istiske om man vil. Minsandten om der ikke påtænkes at tilbyde PET-beskyttelse til de hårdest ramte deraf.
Men folket ville det : 'Godt for konkurrenceevnen', eller noget med det var synd for nogen at de var mørkhudede ... det er som al folkelig årsag lidt uklart, og det kunne der nok alt sammen være noget om .. så det ville det altså ;-D

Lennart Kampmann

På sin vis er det befriende at kunne tage diskusionen om hvad religion er godt for og nøgternt kortlægge hvad religion er i sit væsen.
Der er ingen tvivl om at en livsførelse med rutiner og en fast venlig bekendtskabskreds, der roser en for gode handlinger og hjælper med at korrigere dårlig adfærd, er med til at skabe stabile rammer. Det der er den store fejlslutning er når man kobler det til noget guddommeligt og forklarer disse almindelige menneskelige relationer med eksistensen af et metafysisk væsen, der ser alt, ved alt og husker alt.
Religiøs livsførelse kan i sig selv være en positiv ting, men begrundelsen er ulogisk absurd.

Religiøs livsførelse kammer hos nogle over og bliver til social kontrol: Hvem må du holde i hånden, hvornår må du spise, hvad må du sige, osv. Når det så kobles med trusler om social isolation eller fysisk afstraffelse, må man pege på at fordelene ved religiøs livsførelse efterhånden ikke opvejer ulemperne.

Bredt over en kam skal det også nævnes at betragtningen gælder alle organiserede religioner, uagtet om det er baseret på hellige bøger eller gamle meditationsmetoder. Bedste medicin er foreløbig at se Monty Pythons "Life of Brian". Som han siger: "You've got to think for your selves".

med venlig hilsen
Lennart

Arne Stensgaard Berg

Tak for roserne, Peter Rasmussen - også selv om din raffinerede ironi ikke er spildt på mig :-)

Måske er den dystre sandhed, at der ikke ER nogen løsning..? At mennesker, der ikke vil integreres, men ønsker at holde fast i den livsstil og kultur de har bragt med sig, bare ikke lader sig flytte, trods alle gode myndigheds- og politikerintentioner..?

Det ville fa'me være uhyggeligt, du...