Folk

FOLK

Debat
18. april 2016

Forsvarsfolk I

Boeing ding muss ich auch haben. For nylig lancerede Boeing en reklamekampagne, som skal overbevise danskerne om, at vi skal vælge Boeings Super Hornet som Danmarks nye kampfly. I den seneste uge har man kunne møde dem i aviserne.

Forsvarsfolk II

Det kan virke kontroversielt at placere reklamer for kampfly mellem reklamer for bleer og bilforsikringer. Men det er det ikke, sagde flere forsvarsordførere forleden til Jyllands-Posten. »Jeg byder annoncerne velkommen,« sagde Venstres Peter Juel Jensen.

Forsvarsfolk III

Radikale Venstres Martin Lidegaard mener heller ikke, at reklamerne er kontroversielle. »Vi lever i et frit land,« sagde han til Jyllands-Posten: »Enhver virksomhed kan reklamere for sine produkter.« Som bekendt sætter vi dog grænsen ved reklamer for tobak.

Forsvarsfolk IV

I forbindelse med lanceringen af kampagnen var Boeings senior VP i Danmark. Han sagde til Bureaubiz, at de har lavet kampagnen, fordi den danske regering har lagt op til en offentlig debat om køb af kampfly. »Okay,« tilføjede han: »Så lad os debattere.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her