Folk

FOLK

Debat
7. april 2016

Gardister

I slipstrømmen på #PanamaPapers’ afsløringer af milliardstrømme mellem Putins inderkreds og pengeskjul oplyser den russiske præsident, at han nu vil oprette en særlig ’nationalgarde’ af specialtrænede hær-enheder direkte under Putins kommando.

Beskyttere

Putins talsmand, Dmitrij Peskov, meddeler, at nationalgarden skal »arbejde for at beskytte offentlig sikkerhed og orden« og at deres virke vil kræve »en forbedring af de eksisterende lovmæssige rammer«. Putins lydige Duma-medlemmer erklærer støtte.

Hastværkere

Kritikere påpeger, at Putins nationalgarde kommer som et lyn fra en klar himmel, og at nationalgarden vælter den ømfindtlige balance, der hidtil har været mellem de forskellige russiske sikkerhedsapparater, og som har begrænset deres magt.

Demonstranter

Kritikere påpeger også, at Putins nye nationalgarde formentlig er beregnet på at blive sat ind mod de folkelige demonstrationer, der kan komme som reaktion på den valgsvindel, som Putin-styret har planlagt til Duma-valget i september måned i år. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@David Rehling

Det er direkte ud af "Animal Farm", hvor kammerat Napoleon har en flok bidske hunde under sin direkte kommando - kammerat Snowball måtte lynhurtigt fortrækker.

Nu mangler vi blot fårene til at råbe i kor: "4 legs good- 2 legs better"