Folk

FOLK

9. april 2016

Kirkerystere

Det er lykkedes Ateistisk Selskab at ryste den danske folkekirke. I hvert fald lyder en overskrift i Kristeligt Dagblad: »Præster slår alarm: Ateist-kampagne fører til masseudmeldelser.« Kampagnen har været ført med annoncer på busser i Aarhus.

Spørgere

Ateistkampagnen stiller på tre forskellige busplakater tre forskellige spørgsmål: »Hvorfor tro på en gud?« »Hvorfor koster tro noget?‹ og »Talte Jesus og Mohammed med en gud?« De tre spørgsmål synes at have udløst 3.000 udmeldelser af folkekirken.

Sårbare

Vejlby Sogn nord for Aarhus har i forbindelse med buskampagnen i området oplevet hele 14 udmeldelser. Kirkebogsførende sognepræst Lena Kjems siger til Kristeligt Dagblad, at det er svært for folkekirken at tage til genmæle, og at den derfor er sårbar.

Udmeldte

De 3.000 udmeldelser, som Ateistisk Selskab har udløst med kampagnen, vil koste folkekirken omkring ni millioner årligt i tabt kirkeskat. I 2015 var der 9.979 udmeldelser i folkekirken og 6.967 indmeldelser, oplyser Kirkeministeriet. Flere ud end ind.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu