Folk

FOLK

Debat
11. april 2016

Gamblere

Sæt spillet i spil. Det foreslår De Konservatives Brian Mikkelsen. I dagbladet Børsen går han ind for en privatisering af en del af statens Danske Spil – nemlig ’licensdelen’, der er udsat for konkurrence fra an-dre spiludbydere, f.eks. Betsson og Unibet.

Gavegivere

Licensdelen af Danske Spil anslås at kunne sælges til private for omkring fire milliarder. De penge vil Brian Mikkelsen skænke til dansk erhvervsliv som en ’fremtidsfond’, der efter ansøgning skal uddele støtte til »innovation og strategisk forskning«.

Skeptikere

Andre partier i blå blok er med på Mikkelsens forslag om at privatisere, men skeptiske over for hans ’fremtidsfond’. DF’s René Christensen advarer mod »endnu et pulje­helvede«. Danske Spils formand, Venstre-landmanden Peter Gæmelke, fraråder et salg.

Spillere

Spilformand Peter Gæmelke advarer politikere mod at skabe usikkerhed om Danske Spil ved »hele tiden at kaste salgsforslag op i luften«. Tænk, at det er kommet dertil, at Danske Spils formand advarer de borgerlige mod at spille hasard – med Danske Spil.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@David Rehling

Nu må du holde op - du rokker ved forestillingen om, at DF er en flok fjolser.

Selvfølgelig er de det; men René Christensen har altså 100% ret i, at vi skal ikke have flere offentlige pulver med bestyrelser, der behandler ansøgninger, som gode mennesker har fået professionelle skriverkarle til at koncipere.